Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
scipascapa ::
leclerc ima note 5a za 135EUR 2gb model...eh gearbest pa 90EUR lol.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
roberto1 ::
Ne razumem zakaj se še vedno ukvarjamo z Gearbesti in podobnimi, ko pa so trgovine, kjer zagotovo ni dodatnih stroškov. Goldway, MiGlobal Store, Grossoshop in Honorbuy EU Direct. Ali pa EU Warehouse opcije. Ostalo je loterija. Na telefonu prihranite 10 ali pa 20€, na koncu ste pa 20e v minusu, ko vas pri nas bičslapnejo z davkom in stroški postopka. Pa itak so v teh trgovinah že zelo ugodne cene. Ne razumem, res!
Someday never comes!
facepalm ::
mene bi me ura pri goldwayu prisla 95.5 eur s postnino in brez garancije, da bo brez dajatev saj imajo moznost posiljanja le s standard shipping.
pri gearbestu pa me je prislo 74.5 eur z nenakrsno "garancijo", da bo brez dajatev. pa se 1.50 usd dobropisa sem dobil. no brainer.
drugace sem pa bil tudi z goldwayem ze zelo zadovoljen. predvsem zaradi hitrega prejema posiljk.
pri gearbestu pa me je prislo 74.5 eur z nenakrsno "garancijo", da bo brez dajatev. pa se 1.50 usd dobropisa sem dobil. no brainer.
drugace sem pa bil tudi z goldwayem ze zelo zadovoljen. predvsem zaradi hitrega prejema posiljk.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()
GRT ::
Ja itak potem pa mene jebajo eni pametnjakoviči, ki pojma nimajo. Konec koncev ga preko ebaya-uk dobiš brez carine oziroma dodatnih stroškov ceneje kot nekateri tukaj oglašujejo.
Eni so tukaj preko tipkovnice full korajžni in se upajo žalit, prav rad bi se dobil z raznoraznimi ivanuškami na kakšnem pivičku pa da vidim, če me bo še tako žalil v faco.
Kakorkoli sem dobil kar nekaj ZSjev in smo se lepo dogovorili. Tako da, vse se da dogovorit.
Eni so tukaj preko tipkovnice full korajžni in se upajo žalit, prav rad bi se dobil z raznoraznimi ivanuškami na kakšnem pivičku pa da vidim, če me bo še tako žalil v faco.
Kakorkoli sem dobil kar nekaj ZSjev in smo se lepo dogovorili. Tako da, vse se da dogovorit.
Dimnik ::
mene bi me ura pri goldwayu prisla 95.5 eur s postnino in brez garancije, da bo brez dajatev saj imajo moznost posiljanja le s standard shipping.
Roberto je ciljal bolj na telefone...
Drugače jaz telefone naročam z goldway, (6-7% dobim nazaj na topcashback), uporabim kodo (etui+ steklo, in podpora v slučaju garancije), ter hitra dostava brez dodatnih stroškov
Na gearbeast pa vzamem kakšno mi band2, pa drobnarijo....no vzel sem tudi robotski sesalec xiaomi, ampak sem cvikal do zadnjega ali bodo dodatni stroški...na srečo je šlo mimo
shintaro ::
Roberto je ciljal bolj na telefone...
Drugače jaz telefone naročam z goldway, (6-7% dobim nazaj na topcashback), uporabim kodo (etui+ steklo, in podpora v slučaju garancije), ter hitra dostava brez dodatnih stroškov
Na gearbeast pa vzamem kakšno mi band2, pa drobnarijo....no vzel sem tudi robotski sesalec xiaomi, ampak sem cvikal do zadnjega ali bodo dodatni stroški...na srečo je šlo mimo
:(
mared ::
potrjeno za honorbuy. poslano iz SLO. naročeno v petek, v ponedeljek dobil v roke. brez "skritih" oz. dodatnih stroškov.
dostava z GLS pa je druga zgodba....
dostava z GLS pa je druga zgodba....
gregor ::
Xiaomi Redmi Note 5 Pro Likely to Launch as Redmi Note 5 in China Next Week
https://www.gizmochina.com/2018/02/27/x...
Xiaomi Redmi Note 5 Pro Coming to China In March
https://www.gizchina.com/2018/02/26/xia...
torej morda bo na kitajskem samo še redmi note 5 in pa morda bodo spremembe v kameri, vsaj tako piše na drugem linku...
čim prej pride na kitajsko, tem bolje, če pa naredijo še global verzijo pa bi bil zadetek v polno
https://www.gizmochina.com/2018/02/27/x...
Xiaomi Redmi Note 5 Pro Coming to China In March
https://www.gizchina.com/2018/02/26/xia...
torej morda bo na kitajskem samo še redmi note 5 in pa morda bodo spremembe v kameri, vsaj tako piše na drugem linku...
čim prej pride na kitajsko, tem bolje, če pa naredijo še global verzijo pa bi bil zadetek v polno
Siddh ::
Kako lahko na redmi note 4 z miui 9 nastavim da mi kaze naslednjo budilko na lock in home screenu? Sem ze probal neke widget aplikacije in vse kazejo v sredo ob 00.00, ne glede na to kaj nastavim.
poglej v theme app za kaksno temo, ki ima tak prikaz na lockscreenu. nato dodaj ta lockscreen obstojeci temi.
Greš v nastavitvah pod teme, potem potegneš dol temo katera ti ustreza, potem pa spodaj desno klikneš in se ti odpre menu, izbereš prilagodi temo in tam spremeniš naprimer samo začetni zaslon, ikone, itd....upam, da je razumljivo napisano
skylon ::
...Drugače jaz telefone naročam z goldway, (6-7% dobim nazaj na topcashback), uporabim kodo (etui+ steklo, in podpora v slučaju garancije), ter hitra dostava brez dodatnih stroškov...
Lahko malo pojasniš kako deluje tole s topcashback.
Vidim tudi, da je US an UK različica topcashback. Katero imaš ti in kaj je razlika?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skylon ()
thramos ::
Khm, prva težavica. Po flashanju Magisk v15.3 se je bootalo v nedogled. Restore je sicer delal.
Nadaljevanje sage "iskanje najboljšega ROMa za RN4".
PixelExperience je po updatu izklopil zvočnik za glasbo in igre (slušalka dela, prav tako preko BT), swing up za javljanje dela bolj slabo, videi (v vseh aplikacijah) pa se predvajajo zatikajoče in zelo počasi. Glede na XDA nisem edini.
Še kakšna ideja za dober ROM? Počasi postaja moj edini kriterij, da osnovne stvari delujejo brez težav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thramos ()
Matej_K ::
Jaz bi tudi z veseljem kakšno temo s katero bi bil izgled in uporabnost na nivoju Samsung Galaxyev...predvsem notificationi na sredini zaslona, in delni prikaz sporočila.
Pa ne-verjamem da lahko to samo s temo spremeniš?
Pa ne-verjamem da lahko to samo s temo spremeniš?
... .. .
MxxW5 ::
Khm, prva težavica. Po flashanju Magisk v15.3 se je bootalo v nedogled. Restore je sicer delal.
PixelExperience je po updatu izklopil zvočnik za glasbo in igre (slušalka dela, prav tako preko BT), swing up za javljanje dela bolj slabo, videi (v vseh aplikacijah) pa se predvajajo zatikajoče in zelo počasi. Glede na XDA nisem edini.
Še kakšna ideja za dober ROM? Počasi postaja moj edini kriterij, da osnovne stvari delujejo brez težav.
To me straši. A si probal LineageOS?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MxxW5 ()
Klub temu, da se hvalijo z RN4 kot 3 najbolj uporabljano napravo, nimajo official verzije 15.
broken/link ::
verzija 15 je pršla šele pred kratkim in je nima še skoraj noben telefon. majo pa zato official 14.1ko.
broken/link je izjavil:
verzija 15 je pršla šele pred kratkim in je nima še skoraj noben telefon. majo pa zato official 14.1ko.
Mja, ok. Neofficial Oreo je cel kup, ampak zgleda upravičeno vsak s svojimi težavami.
...Drugače jaz telefone naročam z goldway, (6-7% dobim nazaj na topcashback), uporabim kodo (etui+ steklo, in podpora v slučaju garancije), ter hitra dostava brez dodatnih stroškov...
Lahko malo pojasniš kako deluje tole s topcashback.
Vidim tudi, da je US an UK različica topcashback. Katero imaš ti in kaj je razlika?
Dobiš na zs, proti večeru...
Pixel Xperience so zafurali (se je menjal developer). Saga iskanja stable oreo roma za rn4(x) je koncana, saj ga trenutno ni.
Verjemi. V dveh tednih sem flashal vsakega na XDA in niti en ni brez nadleznih bugov. Baje nimajo official libsov in so zato vsi releasi unstable.
Sedaj sem ze en teden nazaj na miui eu rom.
Kakšne so prednosti xiaomi.eu roma pred globalnim (ki si jih ti opazil)? Hitrost, baterija?
antonija ::
Nima google bloata. Pa baje je bolj optimiziran. Jaz ga imam ker nima google bloata.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
MrStein ::
Mimogrede, China ROM tudi nima tega.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
dexterboy ::
Gledam tale link ki ga je poslal @Tomson, kjer je ostalo še 59 kosov, pa bi povprašal, kakšna je razlika med dvema plačljivima transportoma;
- Priority Line
- Expedited Shiping
Drugi je dražji za en evro, ampak pri tej ceni je to neprecenljivo v primerjavi s tem, da bi ti lahko naši organi dihali za vrat...
- Priority Line
- Expedited Shiping
Drugi je dražji za en evro, ampak pri tej ceni je to neprecenljivo v primerjavi s tem, da bi ti lahko naši organi dihali za vrat...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
MrStein ::
Priority Line naj bi bil brez dajatev, vsaj prej je bilo.
Expedited Shiping pa je z.
PS: Prej je pisalo "PriorityLineEU" , zdaj je brez "EU"? Potem počakajmo na tomson-a, da razjasni.
Expedited Shiping pa je z.
PS: Prej je pisalo "PriorityLineEU" , zdaj je brez "EU"? Potem počakajmo na tomson-a, da razjasni.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
aborko ::
Glede topcashback je relativno enostavno. Registriraš se na topcashback (TCB): https://www.topcashback.com/ref/au9879 (ref. link!) , potem se prijaviš na TCB stran in tam v iskanju poiščeš trgovino v kateri nameravaš opraviti nakup. S klikom na "Get cashback now" te TCB stran preusmeri na stran izbrane trgovine, kjer se potem normalno prijaviš in opraviš nakup. Pomembno je, da imate izklopljene vse adblock zadeve, da sledenje nakupu pravilno deluje. Po opravljenem nakupu lahko ponavadi v nekaj urah vidite ali je nakup bil pravilno zabeležen in kakšen bo znesek vračila na TCB. Da postanejo vračila na TCB izplačljiva na paypal lahko preteče kar dosti časa - tudi 2 meseca. O tem ste obveščeni ko status nakupa na TCB postane zelen oz. "Payable".
Blazz ::
Ja, tam gre skoraj sigurno na carino, tako da imaš dodatne stroške, ampak ti gb povrne
če izbereš non tracking ne gre. Sem že vsaj 20 paketov vrednih 50+ eur in 100+ eur spravu tko čez, ker carina nontracking paketov sploh ne gleda. Aja pa če dostkrat gearbest tud pr tej izbiri uporabi DPD prek UK. brez carine...
še 2 kilski PSU za 130 eur je šel tko skoz, easy peasy
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blazz ()
dexterboy ::
torej predlagaš, @Blazz, da vzamemo opcijo non trakinga in lahko mirno spimo, le malo dlje bomo čakali?
Kaj pa druga free poštnina, "Registereg Air Mail" ?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
torej predlagaš, @Blazz, da vzamemo opcijo non trakinga in lahko mirno spimo, le malo dlje bomo čakali?
lej, govorim iz mojih izkušenj, jaz drugega kot non tracking sploh ne izbiram. Aja pa cel kup etekočin se da tko čez spravt, tud če so pol kile težki in z nikotinom. Pač prek vez sm slišu da non tracking zadev na centralni pošti v LJ nimajo časa gledat, premal zaposlenih, preveč paketov itd. traja pa seveda dlje. med 14 in 30 dnevi cca.
se pa lohk iz dons na jutr karkol spremeni, sploh zdej k mislijo vpeljat carino tud na izdelke pod 22 eur, samo nimajo pojma kje bodo dobil delovno silo... tko da ne me potem krivit če bo carina kej težila
za dokaz pa sm kupil nedolgo nazaj tole, pr obeh sm izbral untracked:
tel je prsu v 14 dneh, psu pa v 25 dneh
Zgodovina sprememb…
Ja, tam gre skoraj sigurno na carino, tako da imaš dodatne stroške, ampak ti gb povrne
če izbereš non tracking ne gre. Sem že vsaj 20 paketov vrednih 50+ eur in 100+ eur spravu tko čez, ker carina nontracking paketov sploh ne gleda. Aja pa če dostkrat gearbest tud pr tej izbiri uporabi DPD prek UK. brez carine...
Saj sem tako napisal, pri untracked gre skoraj sigurno mimo....pri tracking pa skoraj sigurno zaustavijo na carini
Saj sem tako napisal, pri untracked gre skoraj sigurno mimo....pri tracking pa skoraj sigurno zaustavijo na carini
ok, sm te narobe zastopil. Vglavnem sam sem do sedaj koristil izključno non track. Zato pa mi je GB všeč k je edini k to ponuja pr višjih zneskih, aliexpress in ostali tega nimajo večinoma
drgač pa za GB , je tale FB grupa TOP!!! za kupone itd. res sveže updateano na vsako uro, spletno stran majo, bazo cen itd
https://www.facebook.com/groups/3267473...
Zgodovina sprememb…
antonija ::
Ja, vseh "n" play bloatov (store, games, videos, music, news, whatever) in ostalega google sranja (gmail, phtos, itd. Gor imas tocno en play store in to je to. Ce pa se tega noces bi pa moral imet chinese ROM, samo tam pa dobis chinese bloat ki ga v EU ROMu ni.Nima google bloata. Pa baje je bolj optimiziran. Jaz ga imam ker nima google bloata.
A to misliš Play, gmail, drive, maps, photos in podobno?
Imas pa vedno moznost instalirat dodatne google stvari iz play store, ce si take sorte.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Tomson ::
Gledam tale link ki ga je poslal @Tomson, kjer je ostalo še 59 kosov, pa bi povprašal, kakšna je razlika med dvema plačljivima transportoma;
- Priority Line
- Expedited Shiping
Kolikor sledim je nazaj Prioritly Line - EU Express, to je dolgo bila najboljša opcija, ker je vse prišlo brez dodatnih stroškov, tudi tukaj je npr. sedaj kot gledam za npr. Xiaomi Redmi 5 Plus enaka oznaka in opcije:
- Kot je torej že bilo omenjeno, PriorityLineEuExpress, gre skozi brez dodatnih stroškov, pri GB sicer garancije ni.
- RegisteredAirMail, se povečini ustavi na carini (a ne vedno), a GB povrne dodatne stroške.
- UnregisteredAirMail gre praviloma tudi vedno skozi skozi brez dodatnih stroškov.
- Kakor pa je izbran "Shipping Insurance" ali "Expedited Shipping" pa se skoraj sigurno ustavi na carini ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
Uf. Niti Lineage 15.1 unofficial? Ravno ga mislim preizkusit.
Da si odgovorim: https://forum.xda-developers.com/redmi-... se niti namesti ne, ker so v navodilih priložene 8.0 Gapps. Naključne 8.1 z neta ne delajo.
Restore TWRP backupa je ponovil težavo z "napačnim" pinom - torej ne gre za MIUI problem. Ga pa je rešilo brisanje .key datoteke iz /data/system folderja.
Tako da ja, se čisto strinjam, uporabnega Oreo ROMa za RN4 ni.
gregor ::
Xiaomi Redmi Note 5 Arriving in China on March 16, May Come with Android 8.1 Oreo Pre-installed
https://www.gizmochina.com/2018/03/01/x...
Xiaomi Redmi Note 5 Pro vs. Mi A1: MIUI takes on Android One
https://www.androidcentral.com/xiaomi-r...
https://www.gizmochina.com/2018/03/01/x...
Xiaomi Redmi Note 5 Pro vs. Mi A1: MIUI takes on Android One
https://www.androidcentral.com/xiaomi-r...
Da si odgovorim: https://forum.xda-developers.com/redmi-... se niti namesti ne, ker so v navodilih priložene 8.0 Gapps. Naključne 8.1 z neta ne delajo.
Restore TWRP backupa je ponovil težavo z "napačnim" pinom - torej ne gre za MIUI problem. Ga pa je rešilo brisanje .key datoteke iz /data/system folderja.
Tako da ja, se čisto strinjam, uporabnega Oreo ROMa za RN4 ni.
Ma evo, se že popravljam. Po temle nasvetu je novi firmware rešil težave z videom in zvokom. :)
drzni86 ::
Je že kdo reševal težavo z nedelujočim čitalcem prstnega odtisa na redmi note 4? Dobil novega z nedelujočim čitalcem... . V nastavitvah sploh nimam opcije za določit prstni odtis in v CIT tudi ne zazna čitalca in vrže fail... Predvidevam, da je hardware problem, ampak vseeno raje preverim, če je imel kdo isti problem in če mu ga je mogoče uspelo rešiti software-sko!?
Tomson ::
Mogoče bo tole kaj v pomoč?
"If you don't have the manage fingerprints option in lock screen and password then update again with updater app and select download update."
"... after factory reset again I update my rom through update app's download update option after that issue resolved!"
"If you don't have the manage fingerprints option in lock screen and password then update again with updater app and select download update."
"... after factory reset again I update my rom through update app's download update option after that issue resolved!"
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()