» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
167 / 380
»»

Killermode ::

scipascapa je izjavil:

pa dobro, kdo hudiča rabi 6'' zaslone, kaj bo next 7'' tablica phone?

6" na povsem enakem ohišju kot prej 5,5"
zakaj pa ne? Baterijo ter ostale dele telefona pa je tkointko treba nekam zložit.

Veron ::

Ima kdo mogoče kako informacijo, da se pripravlja še kak androidone (z b20) in ekranom nekje 5" (več kot 5 mi je prevelko).

MxxW5 ::

scipascapa je izjavil:

Jaz rabim. Vedno kupim telefon, ki (ob solidnih ostalih specifikacijah) nudi največ zaslona za EUR. Ravno včeraj sem gledal znanca, kako se matra z nekim miniaturnim iphonom (petka, verjetno). Kaj češ s tem počet? Telefoniranje in SMS-i. Za vse ostalo je ekran (zame) premajhen. Če se ne bi zaobljubil, da nikoli več ne dam za telefon več kot dobrih 200 EUR, bi kupil tisto 6.44 zadevo od Xiaomija (Mix, ali nekaj takega).

thramos ::

Večji oziroma višji je od RN4. Večji ekran je itak vedno dobrodošel, ampak meni že na 5.5 višina, recimo z eno roko doseči tudi status bar zgoraj, dela težave. Ma kdo izkušnje?

Killermode ::

thramos je izjavil:

Večji oziroma višji je od RN4. Večji ekran je itak vedno dobrodošel, ampak meni že na 5.5 višina, recimo z eno roko doseči tudi status bar zgoraj, dela težave. Ma kdo izkušnje?

Ne uporabljaj telefona med vožnjo :P

Med vožnjo upravljanje z glasom dela že presenetljivo dobro. :D

OK.d ::

Kako uporabljaš, direktno preko telefona ali preko mikrofona od BT radia?
LPOK.d

Hm, preko BT radia. Čeprav govorim proti telefonu. :))

errhec ::

Na novejših verzijah MIUI-a je narejeno da podrsaš navzdol in ti odpre obvestila.
Če imaš pa Novo launcher, pa si lahko nastaviš da ko pritisneš home gumb (na začetnem zaslonu) se ti odprejo obvestila.
dd

lopov ::

thramos je izjavil:

Hm, preko BT radia. Čeprav govorim proti telefonu. :))

Kakšen primer tovrstnega upravljanja? Predvidevam, da deluje le v angleščini?

APPluk ::

https://www.enaa.com/oddelki/telefonija... , ima kdo izkušnje s to baterijo, je boljša od prejšna generacije in ali je 100% original al je sumljivega porekla, ker sam nimam izkušenj s kupovanje na enaa.

matobeli ::

Pomojem je original. Sicer se pa ponaredke hitro vidi, sploh če dobiš še original škatlo zraven. Itak je večina ponaredkov bolj "lookalike" kot pa res ponaredki.

Zna bit da ta podpira višji polnilni tok kot tastare verzije.

Moj star 10400mAh gre cca 1200mAh.

greeenmaster ::

Evoga zdle so pred 3 urami napisal da je

Tuesday, February 13, 2018 Location Time Piece
2 Processed at DOCKLANDS - UK DOCKLANDS - UK 16:25
1 Piece

seprau cez kolko casa bo v slo?

Dimnik ::

Pri meni je bil na drugi dan po 12uri....ko sem mel procesed at docklands.....spremljaj sledenje, se ti bo spreminjalo skoraj na vsako uro

greeenmaster ::

So zdle napisal

Estimated Delivery:
Wednesday, February 14, 2018
By End of Day

Drmr ::

thramos je izjavil:

Sej MIUI ti lahko simulira manjsi ekran. Podrsas po spodnjih dveh gumbih in ti zmanjsa ekran na 3.5" ali 4" ali 4.5". V tem "mode-u" ga z lahkoto upravljam z eno roko.

radmannsdorf ::

men pa ne potegne za "zmanjšani ekran", ker resolucija ostaja enaka in je vse mini potem. Trenutno imam RN4, ampak naslednji bo verjetno manjši, 5".

alkoo ::

Sem se tudi jaz odločil za Mi A1. Razmišljam pa, ali kupiti v SLO za nekje 50 eur več (garancija) ali ne.
A se ti telefoni precej kvarijo ali so "normalni"? Sem preletel nekaj strani te teme, in našel le en (še nerešen) primer pošiljanja nazaj na Kitajsko. Tako da se zavedam, da garancija skoraj ne obstaja - pač tveganje...
Se mi pa ne mudi in lahko tudi malo počakam na kakšno akcijo. Jih še lahko pričakujemo? Trenutno je na GB cena nekje 180-190 (black, 64GB), nekateri ste kupovali še nižje ane? Če so še kakšne dodatne akcije pogoste, pa bi bila razlika v ceni še večja in bi se brez problema odločil :)
In še to. Če prav razumem sta EU Warehouse + registered air mail garancija, da ne bo carine?

BivšiUser2 ::

alkoo je izjavil:

Sem se tudi jaz odločil za Mi A1. Razmišljam pa, ali kupiti v SLO za nekje 50 eur več (garancija) ali ne.
A se ti telefoni precej kvarijo ali so "normalni"? Sem preletel nekaj strani te teme, in našel le en (še nerešen) primer pošiljanja nazaj na Kitajsko. Tako da se zavedam, da garancija skoraj ne obstaja - pač tveganje...
Se mi pa ne mudi in lahko tudi malo počakam na kakšno akcijo. Jih še lahko pričakujemo? Trenutno je na GB cena nekje 180-190 (black, 64GB), nekateri ste kupovali še nižje ane? Če so še kakšne dodatne akcije pogoste, pa bi bila razlika v ceni še večja in bi se brez problema odločil :)
In še to. Če prav razumem sta EU Warehouse + registered air mail garancija, da ne bo carine?

So normalni. Kupi pri nas bo hitreje, pa še pokrit boš z garancijo.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Tomson ::

Xiaomi ima precej visok quality control, tako da so predvidene težave v manjšem procentu. Mislim da nerešenih problemov glede Gearbesta dolgoročno ni, se na koncu vse reši, je pa postopek reklamacije na Kitajsko, jasno, daljši kot v Sloveniji (no, so izjeme!), za teh 50EUR več si torej kupiš možnost, da rešuješ reklamacije osebno, koliko to komu pomeni, pa je čisto odvisno, sicer pa je sam nakup iz EU skladišč skoraj enako hiter kot če kupiš v Slo.

Trenutno kakšne kode za Mi A1 ni, bo pa sigurno do konca meseca. Trenutno pa res najugodnejša varianta Mi A1 64GB (če gledaš črno barvo) za 190EUR iz EU skladišča (2-5 dni dostava, brez dodatnih stroškov) ...

Najnižja cena iz EU skladišča, sicer za 32GB verzijo je bila 169EUR a za zlato-belo verzijo, oz 159EUR iz China skladišča, kjer ti, kot si omenil, v primeru dodatnih stroškov le te povrnejo, je pa čas dostave nekje 3-4 tedne v povprečju ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Dimnik ::

BivšiUser2 je izjavil:

alkoo je izjavil:

Ne paničari...sploh veš zakaj se gre v tem primeru....kupljen je bil na mi global store, paketa, ki je bil poslan nazaj niso prevzeli in je dobil iz strani aliexpresa odgovor, da bo dobil denar nazaj....

Pa, da ti ne omenjam kako je z garancijo in trajanjem pri nas...sprobal pred kratkim z samsungom

BivšiUser2 ::

Dimnik je izjavil:

BivšiUser2 je izjavil:

alkoo je izjavil:

Ne paničari...sploh veš zakaj se gre v tem primeru....kupljen je bil na mi global store, paketa, ki je bil poslan nazaj niso prevzeli in je dobil iz strani aliexpresa odgovor, da bo dobil denar nazaj....

Pa, da ti ne omenjam kako je z garancijo in trajanjem pri nas...sprobal pred kratkim z samsungom

Vem kako je tu. Sem tudi sam pred leti imel Sonyja in Samsung na servisu. Vseeno bom pa manj čakal kot pa da pošiljam na kitajsko. Ne vem kaj je ravno vam škoda teh 50€, ko mate itak več keša kot jaz, pa raje čakate več tednov. Glede na experience fon upraviči teh 50€.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Tomson ::

Odvisno kako gledaš. 50EUR pri nakupu za 1000EUR mogoče res ni veliko, pri 190EUR pa je 50EUR skoraj tretjina več, kar je glede na dobre izkušnje tudi pri nakupih izven Slo povsem razumna alternativa, da se teh 50EUR prihrani, saj je dostava isto hitra, razlika nastane le pri uveljavljanju garancije, če, če do tega sploh pride ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

ledlucka ::

Če bi imel kdo rad poceni in dobrega Xiaomija

lopov je izjavil:

Kakšen primer tovrstnega upravljanja? Predvidevam, da deluje le v angleščini?

Ja, v angleščini. Neke osnovne zadeve so delovale tudi v Slovenščini, ampak je bilo bolj neuporabno, ko sem nazadnje preizkušal.

Deluje pa od preprostih "call ime" (kjer slovensko ime pač črkuješ v angleščini :)) in "navigate home" tudi "play painkiller by judas priest" ali pa "send hangouts chat to ime i'm coming home" in podobno. Ni popolno in ni se 100 % za zanest, je pa vsekakor bolje kot držat telefon v roki in gledat na ekran namesto na cesto.

elposta ::

ledlucka je izjavil:

Če bi imel kdo rad poceni in dobrega Xiaomija

me zanima...
poslal ZS

Drmr je izjavil:

Sej MIUI ti lahko simulira manjsi ekran. Podrsas po spodnjih dveh gumbih in ti zmanjsa ekran na 3.5" ali 4" ali 4.5". V tem "mode-u" ga z lahkoto upravljam z eno roko.

No, že, ampak kaj je potem prednost večjega ekrana?

thramos je izjavil:

facepalm je izjavil:

thramos je izjavil:

Kakšen pameten OREO ROM za Redmi Note 4 Snapdragon (Mido)? Da vse deluje, redni, vsaj varnostni updatei?

MIUI me spet malo jezi, official LinageOS 15 očitno ne bo kmalu ...

https://forum.xda-developers.com/redmi-...

Najprej sem poizkusil tegale: https://forum.xda-developers.com/redmi-.... Po instalaciji je telefon sicer štartal, ampak je pri vnosu patterna za kriptiran data, javil napako in nato še javljal napake na home screenu. Ugibam da je to zaradi kriptirane data particije.

Restore MIUIja z recoveryjem je šel čez sicer brez težav, ampak je nato nehal delat stari pattern za MIUI. Baje je to znana napaka, ki se jo da rešit z brisanjem enih datotek, sam se mi ni dalo.

Instalacija zgornjega Pixel experience je šla nato gladko in telefon zaenkrat deluje brez težav.

Še tole, po parih dnevih uporabe, je Pixel Experience zaenkrat nedvomno najboljši rom, ki sem ga preizkusil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: thramos ()

stara mama ::

scipascapa je izjavil:

Ammm pri mojih dveh metrih in velikih šapah končno tudi nekaj za moje debele prste.
Ti pa kar tipkaj po miniaturnih ekrančkih.
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

antonija ::

Tomson je izjavil:

Odvisno kako gledaš. 50EUR pri nakupu za 1000EUR mogoče res ni veliko, pri 190EUR pa je 50EUR skoraj tretjina več, kar je glede na dobre izkušnje tudi pri nakupih izven Slo povsem razumna alternativa, da se teh 50EUR prihrani, saj je dostava isto hitra, razlika nastane le pri uveljavljanju garancije, če, če do tega sploh pride ...
Narobe gledas. 50EUR je vedno 50EUR. Ce tenekdo nategne za 50EUR pri nakupu novega avta se sicer manj sekiramo (ker vedno racunamo %), ampak se vedno so nas nategnili za 50EUR.
Ce bi se isto zgodilo pri nakupu HDDja recimo, bi pa popizdili, ker je to 25% vrendosti izdelka. Pa so nas spet nategnili za istih 50EUR.

Zanimiv fenomen, kako si isto vrednost iste stvari razlagamo drugace, ko gre za druge primerjave. Mislim da so psihologi celo studije delali na to temo...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

gregor ::

Danes bi naj bil dan D za xiaomi.

Predstavili bi naj REDMI NOTE 5 in veliko bolj zanimiv REDMI NOTE 5 PRO, ki bo imel boljše kamere in SD 636...
Pojavile so se že tudi cene, 200-250 usd, odvisno od količine RAM.
Morda kdo ve ob kateri uri bo predstavitev?

LP

jopar ::

Tokrat je bila dostava Redmi 5 plus s strani Goldwaya pa res ekspresna. Naročeno in plačano 7.2. dostavljeno danes 14.2.

Xiaomi Redmi Note 5 with 18:9 display and front LED flash unveiled in India for just INR9,999
https://www.androidcentral.com/xiaomi-r...

Xiaomi Redmi Note 5 specs: 18:9 display, Snapdragon 625, and 4000mAh battery

Xiaomi Redmi Note 5 review: The best just got better

veliko bolj pa vsaj mene zanima

Xiaomi Redmi Note 5 Pro with Snapdragon 636 and 20MP front camera lands in India for INR13,999

Xiaomi Redmi Note 5 Pro specs: Snapdragon 636, 6GB RAM, and 20MP front camera

Xiaomi Redmi Note 5 Pro preview: Possibly the best budget phone of 2018
Yes, the Redmi Note 5 Pro is that good.:)

upam, da čim prej pride na kitajsko, v trgovine, da vidimo kako bodo nabili cene na začetku ;)

Majke mi, če jaz razumem tele oznake. A Redmi 5 Plus se sedaj imenuje Redmi Note 5?

broken/link ::

ne. to sta 2 različna telefona.

Kako? Saj imate povsem enake specifikacije.

knap ::

sta dva različna tel vendar povsem enaka če jaz prav razumem
v indiji se imenuje note, zato ker je v 2017 note 4 bil najbolj prodajan tel v indiji
xiaomi je po št prodanih tel prehitel velik samsung v indiji

povsem nov pa je redmi note 5 pro
in ta je tudi najbolj zanimiv, prinaša novosti...
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: knap ()

Torej gre za enak telefon z različnima imenoma? Nekako tako, kot RN4 vs RN4x? Človek bi res povprašal po zdravju tele Šaomijeve tržnike....

to je verjetno zaradi indije, da dobijo kot prvi NOTE, da se bo še bolj prodajal :)
LP

facepalm ::

Mamljiv tale N5pro ampak ce ga res splavijo z nougatom.. no comment

thramos je izjavil:

Še tole, po parih dnevih uporabe, je Pixel Experience zaenkrat nedvomno najboljši rom, ki sem ga preizkusil.

Khm, prva težavica. Po flashanju Magisk v15.3 se je bootalo v nedogled. Restore je sicer delal.

bo prej ali slej dobil oreo...

Xiaomi Redmi Note 5 Pro Unveiled with 18:9 Display, Snapdragon 636, 6 GB RAM, Stellar Dual Cameras
https://www.gizmochina.com/2018/02/14/x...

The 4 GB RAM + 64 GB storage and 6 GB RAM + 64 GB storage Redmi Note 5 Pro models are respectively priced at Rs. 13,999 ($218) and Rs. 16,999 ($265).

Xiaomi Redmi Note 5 Goes Official with 18:9 Display, Snapdragon 625, 4000mAh Battery Rs. 9,999 Pricing
https://www.gizmochina.com/2018/02/14/x...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

facepalm je izjavil:

Mamljiv tale N5pro ampak ce ga res splavijo z nougatom.. no comment

Nekako imam občutek, da gre pri Xiaomijih na Zahodu za communication breakdown. Xiaomi dela telefone za kitajske in indijske potrošnike. Čeprav nobenega ne poznam, imam nekako občutek, da jim verzije operacijskih sistemov niso pomembne (vprašanje je tudi, koliko so le-te pomembne povprečnemu zahodnemu potrošniku, kar mi na ST nikakor nismo). Glede na moje lastne izkušnje s Xiaomijevim telefonom so jim pomembni cena, baterija, selfiji, barvitost OS-a in predvsem in najbolj pomembno, podobnost IPhoneu. Xiaomi sicer ne pozablja niti na "navdušence", ki večino časa preživijo v nastavitvah in jim največ veselja prinaša tweakanje tega in onega; Xiaomi tako združuje nezdružljivo: iPhone in overload nastavitev.

Nam, zahodnim navdušencem, sta pomembna najnovejša verzija Androida in USB-C. Na take Xiaomi ne da veliko, saj (predvidevam) na Zahodu proda par promilov vseh telefonov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MxxW5 ()

Jaz sem eden tistih, ki ga ne zanima verzija androida ampak MIUI na 7.x ne podpira aptx codec (vsaj note 4 ne).
Ker sem migriral na BT slusalke je aptX nuja, android 8 pa naj bi imel ze sam po sebi to ze implementirano oz obstajajo patchi za enablat. Na 7.x miui 9 mi ni uspelo usposobit. Zato sem tudi prvic po XY letih flashal custom rom.

@Thramos meni dela magisk 15.3 na pxperience. Sicer je ze nov magisk zunaj. provaj tistega.

edit: za rn5pro niso specificirali wifi ac 5ghz. upam da je samo typo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

MxxW5 je izjavil:

Nam, zahodnim navdušencem, sta pomembna najnovejša verzija Androida in USB-C. Na take Xiaomi ne da veliko, saj (predvidevam) na Zahodu proda par promilov vseh telefonov.

Xiaomi (večinoma) sploh ne prodaja na zahod, zato je celoten njihov fokus na potrebe Kitajcev in Indijcev. Mi kupujemo le od neke vrste preprodajalcev.

facepalm je izjavil:

Jaz sem eden tistih, ki ga ne zanima verzija androida ampak MIUI na 7.x ne podpira aptx codec (vsaj note 4 ne).
Ker sem migriral na BT slusalke je aptX nuja, android 8 pa naj bi imel ze sam po sebi to ze implementirano oz obstajajo patchi za enablat. Na 7.x miui 9 mi ni uspelo usposobit. Zato sem tudi prvic po XY letih flashal custom rom.

@Thramos meni dela magisk 15.3 na pxperience. Sicer je ze nov magisk zunaj. provaj tistega.

Pa je res takšna razlika v zvoku?

Hvala, bom probal. Sumim, da je težava v redwolf recoveryju.

thramos je izjavil:

MxxW5 je izjavil:

Xiaomi (večinoma) sploh ne prodaja na zahod, zato je celoten njihov fokus na potrebe Kitajcev in Indijcev. Mi kupujemo le od neke vrste preprodajalcev.

facepalm je izjavil:

Pa je res takšna razlika v zvoku?

Hvala, bom probal. Sumim, da je težava v redwolf recoveryju, supersu pa je šlo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: thramos ()

Razlika v zvoku je kot dan in noc. rn4x uporabi sbc kodek preko BT in ce primerjamo tega z aptX je razlika res ogromna.
Z aptX je zvok tak kot na kablu. S sbc pa tak kot na poceni slusalki za prostorocno telefoniranje:) ce nebi bilo opazne razlike bi ostal na miui :)

>

Vem. Meni to v bistvu ustreza, saj je (predvidevam) zaradi tega tako nizka cena. Ko (če) pride Xiaomi uradno za Zahod, bo treba sklepati sporazume s ponudniki mobilne telefonije, urediti ustrezne patente, zgraditi prodajno in servisno mrežo, itd. To bo potem cene njihovih telefonov približalo vsem ostalim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MxxW5 ()

modelno1 ::

Saj prodajajo uradno tudi v Evropi: mi.com/es. RN4 je 170 eur.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Ja, a šele par mesecev.

thramos je izjavil:

S tem https://forum.xda-developers.com/apps/m... ?

jp
««
167 / 380
»»