» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
165 / 380
»»

jopar ::

Tomson je izjavil:

Goldway, MiGlobalStore, Gearbest ...

Gearbest (EU skladišče GW) je najhitrjša opcija (2-5dni) in najugodnejša. Xiaomi Mi A1 4/64GB za 190€

Za Xiaomi 5 Plus 3/32GB Global pa Goldway za 160€ (s poštnino) ali MiGlobalStore za 157€ (oboje cca. 10-14 dni dostava) ...

Najbrž se bom kar za Redmi 5 Plus z Goldwaya odločil. Mi 6" zaslon glede na to da sem imel Huawei Mate bolj ustreza. A1 je sicer tanjši, ima usb3 priklop, pure android... Itak gre pa za prehodni tel in bo več kot ok. Hvala.

Killermode ::

Pozdravljeni, potreboval bi še kakšno delujočo kodo za MIband 2 če ima kdo.
Hvala.

Pa še en nenameren TEST. Telefon Redmi Note 4 Int. 4/64 je zdržal bližnje srečanje z prtlažnikom avtomobila 2x ker enkrat ni bilo dovolj.
Telefon se je na back coverju prepognil za 45° ter po poravnavi le tega deluje normalno naprej.
Sedaj sem naročil nov baterry cover. Ekran je ostal cel brez počenega toucha. vendar ima par razbarvanih lis zaradi pritiskov.

Orias ::

@jopar, pri Redmi 5 plus, pazi da ne boš dobil telefona z ROMom, ki ga ne moreš nadgrajevati ( OTA pomeni brick telefona) za nameček, ga še pa odkleniti ne moreš.

jopar ::

Orias je izjavil:

@jopar, pri Redmi 5 plus, pazi da ne boš dobil telefona z ROMom, ki ga ne moreš nadgrajevati ( OTA pomeni brick telefona) za nameček, ga še pa odkleniti ne moreš.

Sem naročil tole global verzijo z B20 podporo in EU polnilcem https://www.aliexpress.com/store/produc...

Dimnik ::

Orias je izjavil:

Nebo, ker že nameščajo uradni global rom, dobiš pa po novem že tudi varianto z b20...eno je z global rom, drugo pa global version...
Ti si kupil na začetku prodaje in še ni bilo uradnega global roma, je bil kitajski ali trgovinski rom samo....

jopar je izjavil:

Orias je izjavil:

Sem naročil tole global verzijo z B20 podporo in EU polnilcem https://www.aliexpress.com/store/produc...

Pravilna odločitev, moj je prišel 8dan, v torek naročil, naslednjo sredo dobil...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

The Wiber ::

BivšiUser2 ::

a Qualcomm Snapdragon 625 system-on-a-chip (SoC),

Kaj so oni pokupili vse te razpoložiljive SoCe, da jih štancajo v vsak fon?
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

facepalm ::

Verjetno so jih narocili OGROMNO in si spogajali dober deal. Dejansko ce gledas, so najboljsi "budget midrangerji" bazirani na tem chipsetu. Tudi leta 2018 je to soliden chipset. Slabsega si pa verjetno nebi zelel:)

Btw.. paket iz gearbesta. Cca koliko casa traja od statusa "SILJUA" (prispelo v slo) do dejanske dostave (ce ni carine vmes)?

Sicer ni bilo z gearbesta, ampak če sem danes imel SILJUA, je bilo naslednji dan dostavljeno...pred kratkim imel tri take zadeve

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

nevermind.. prd 2h so updatali. je na carini :D

noraguta ::

Sej sd625 je bolj kot kak sd801 pa derivati u praksi. Z baterijo so pa sploh zmaga za ceno. Za srfat dost in avtonimija. igre pa ne vem.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Jebac18 ::

Tudi jaz imam mi/a1 za oceta na carini iz gb-ja preko air-maila

Tomson ::

Sam lepo račun carinske uprave poskenirat pa na GB poslat, da povrnejo dodatne stroške. Sem pa opazil, da je pri naročilih zopet nazaj opcija PriorityLineEU Express, ta varianta se je do sedaj izkazala za 100% brez dodatnih stroškov, čeprav nič ne garantirajo ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Jaz sem izbral singpost registered. Tudi v tem primeru krijejo stroske carine?

Jup, za vse variante Registered Air Mail ...

Nice:) torej jim samo omenim, da so mi zaracunali ddv in bodo vrnili al jim morem kopirat tisto njihovo izjavo, ki je prilepljena nekje v tej temi? Posljem mail na support al odprem dispute?:)

Kar prilimaj jim tale annoucement zraven, sicer pa ja, pač zaprosiš za povrnitev dodatnih stroškov na podlagi te njihove izjave, priložiš scan računa carinske uprave in je to to ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Ok, will do.
Hvala!

Veron ::

Mogoče bo kdo znal primerjat:
Huawei P9 lite (2GB, octa-core 2ghz Kirin 650) vs Xiaomi Redmi 4x global (3gb, octa-core 1.4ghz Snapdragon 435)

Ker z časom uporabe je tale P9 lite postal prav počasen (ni veliko appov).

BivšiUser2 ::

noraguta je izjavil:

Sej sd625 je bolj kot kak sd801 pa derivati u praksi. Z baterijo so pa sploh zmaga za ceno. Za srfat dost in avtonimija. igre pa ne vem.

Saj se ne pritožujem, samo še čudim, da je tolko sd625 fonov, soc sicer pelje scat soc 800 od Lumie 930...
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

buttcrack ::

R3 me je konkretno začel zaje*bavat in sem se odločil, da se lahko upokoji. Služil je 2 leti zelo dobro, zato bom ostal zvest brandu.

Glede na zadnje strani, se mi zdita edini alternativi Mi A1 in RN4X (vseeno mi je če je 32 ali 64 GB).

Kje bi dobil fon najceneje, ni pogoj da je jutri pred vrati :) Hvala!

-ninja-91- ::

Kaj točno pa se je zgodilo z R3? Men po dveh letih dela kot urca, čeprav je ene parkrat letel po tleh :D

čudno je začelo nekaj štekat, se zatikat ob navadnem prebiranju novic, branju člankov, nič CPU obremenjujočega.

Sem z global dev vse popucal in šel na eu dev pa ni nič bolj - nalagal vse appe na novo, brez kakega backupa (razen mi backup računa).

Sicer mi je še zmer špica telefončič, ampak tale zatikanje je pa moteče, ker se zatakne in po 3 sekundah zbudi in je del besedila označenega. verjetno je digitizer fuč.

Bi lahko kako še preveril kaj mu je?

Za digitizer lahko testiras tako, da v developer options oznacis "show touches" oz neki podobnega. In ti bo ob vsakem dotiku, oznacilo na zaslonu. Torej ce dotika ne zazna oz jih zazna prevec (ghost touch) bos hitro opazil.

bom, tnx

VanGog ::

Preden ga "upokojiš" probaj še s kakšnim custom ROM-om, ki ne bazira na MIUI.
Sam sem pred približno pol leta prešel na RR in sem zelo zadovoljen; telefon pa je 2 leti star Redmi 3S.

buttcrack je izjavil:

Glede na zadnje strani, se mi zdita edini alternativi Mi A1 in RN4X (vseeno mi je če je 32 ali 64 GB).

Kje bi dobil fon najceneje, ni pogoj da je jutri pred vrati :) Hvala!

Xiaomi Mi A1 4/64GB za 183€ +5€ poštnine, EU skladišče, dostava 3-7dni ... Na GlobalMiStore sicer dobiš 32GB verzijo v zlati barvi malo ceneje, a le za las, te pride 178€, tako da je tale 64GB verzija na GB trenuno najboljši deal, pa še EU skladišče je ...

Podobno dobiš tudi model Xiaomi Redmi 4X Global na GB v EU skladišču najceneje, za 116€, sicer z 10€ poštnine, dostava 2-4dni, a še vedno najugodneje. Na MiStore, ki je drugi naugodnejši je s poštnino 135€ ...

Jirzy ::

Kupil Mi A1 preko GB, placal 55 EUR uvoznih dajatev. Sporocil na GB, njihov odgovor:
Dear xxxx,

We are sorry for the inconvenience and understand your frustration.

After reviewing your document we will refund you 68 USD to your original payment account.
For credit cards, please allow between 7-14 business days for the transaction to appear on your account.
For PayPal refunds, please allow up to 48 hours for the transaction to process to your account.

Again please note that this is only a commercial gesture to show our good faith.

We sincerely appreciate your understanding and support.

Best regards
Lynn
Gearbest Customer Service
http://www.gearbest.com/

Zgleda OK :) Tudi odgovor je prisel v manj kot enem dnevu.

OmegaM ::

Kaj se najde kje kakšna koda za windows tablico?
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Za Xiaomi Mi Pad 3 sta sicer bili tile dve kodi: AHPad3 or harvest207 iz 250€ na 180€, ampak je žal out of stock.

Imaš pa npr. za Chuwi Surbook Mini 10.8" kodo: GBFEB124 iz 209€ na 203€ (+ miška gratis) ali Chuwi Hi 10 PRo + tipkovnica s kodo: sfdsfhrg iz 163€ na 157€ ali Chuwi Hi 10 Pro s kodo: GBFEB074 iz 144€ na 132€ sicer tudi v FlashSale v EU skladišču za 138€ ali Jumper EZPad 6 4/64GB CherryTrail s kodo: JumperEZpad6 iz 167€ na 149€ ali Jumper EZPad 6 Plus 11.6" 6/64GB Celeron + miška s kodo: EZPAD6PLUS iz 207€ na 198€ ...

@Tomson
Hvala!

@VanGog
Poizkusim se z RR, sem ga imel dolga leta na SGS3. Predvidevam, da je ves material na xda.

hobbit ::

Fantje in dekleta, je kdo poupdejtal redmi 4 prime na miui v9.2.3.0 mbemiek? Če ja, se mašina obnaša ok?

matobeli ::

Ja se obnaša. Obnaša se celo občutno dlje in hitreje.

VanGog je izjavil:

Sam sem pred približno pol leta prešel na RR in sem zelo zadovoljen; telefon pa je 2 leti star Redmi 3S.

Ruknil gor Lineage in je kot nov...
Sem se pa MIUIja tako navadil, da sem skor zgublen zdej

Jirzy ::

matobeli je izjavil:

Ja se obnaša. Obnaša se celo občutno dlje in hitreje.

x2. Predvsem hitreje.

Matej_K ::

buttcrack je izjavil:

VanGog je izjavil:

Ruknil gor Lineage in je kot nov...
Sem se pa MIUIja tako navadil, da sem skor zgublen zdej

Tudi sam imam Redmi3S, kaj pridobim z Lineage OSjem glede na MIUI? Vaše opazke...

Toliko ROM ov kot je tu, nevem katerega bi izbral.
... .. .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matej_K ()

antonija ::

Jaz imam na 3s prime EU rom MIUI 9, pa nimam potrebe za lineage...

S custom ROMom bi dobil predvsem novejso verzijo androida (MIUI za 3s je se na 6.x androidu), ampak pri MIUI je itak vseeno kateri android imas spodaj. Potem ima pa vsak custom ROM se kaksno izboljsavo glede vmesnika, baterije, itd. In pa seveda kaksen bug ali dva :)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Matej_K ::

antonija je izjavil:

Hvala. Jaz imam na Global STABLE in pravkar preveril in mi je ponudilo update V9.2.2.0 MALMIDE (je to 7.?)...do sedaj sem imel 8.5.4.0 (6.0.1).
... .. .

Jaz sem na 9.2.1.0 MALCNEK, pa je 6.0.1. Pomojem 3s ne bo nikoli prisel dlje od 6.x androida.

MxxW5 ::

Eno hitro vprašanje. A če odklenem in rootam telefon, a še vedno dobivam OTA update na RN4 Global? Kaj pa če naložim rom iz https://xiaomi.eu/ ? A tam OTA deluje? Ima kdo kakšne izkušnje?

sbor ::

Xiaomi.eu rom ima OTA od miui verzije 9 spet na voljo (nekaj časa vmes ni delalo).

Kako tocno se pa vklopi OTA na EU ROMih? Jaz se vedno updatam preko fastboota... Sem pa na Stable veji.

thramos ::

antonija je izjavil:

S custom ROMom bi dobil predvsem novejso verzijo androida (MIUI za 3s je se na 6.x androidu), ampak pri MIUI je itak vseeno kateri android imas spodaj. Potem ima pa vsak custom ROM se kaksno izboljsavo glede vmesnika, baterije, itd. In pa seveda kaksen bug ali dva :)

Problem so security patchi, ki, če prav razumem, ostajajo na verziji Androida.

MxxW5 je izjavil:

Eno hitro vprašanje. A če odklenem in rootam telefon, a še vedno dobivam OTA update na RN4 Global? Kaj pa če naložim rom iz https://xiaomi.eu/ ? A tam OTA deluje? Ima kdo kakšne izkušnje?

Jaz jih nisem. Telefon je rebootal v TWRP recovery, kjer se je ustavilo. Red wolf recovery reši ta problem (je pa potrebno po updateu spet rootat).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: thramos ()

Torej priporočaš tale Red Wolf Recovery, ne TWRP (kot sem na hitro pogledal na internetu, gre za na TWRP baziran recovery)?

Priporočam težko, ker ga za kaj drugega kot enkrat update MIUIja še nisem uporabil. Ampak dela.

Hvala. Bom malo preštudiral zadevo in se odločil. Nekako sem bil zmotno prepričan, da bo na vseh telefonih igranje z odklepanji rooti in romi tako preprosto, kot na Nexusu 5.

Guess not :)

Ko enkrat odkleneš bootloader, je.

rokyyy ::

Lep pozdrav. Tudi sam sem pred nakupom prvega Xiaomi telefona. Nekak sem se zagledal v tega: https://www.honorbuy.com/1218-xiaomi-mi...

Si ga mogoče kdo lasti? Kakšne izkušnje? Slovenski jezik je sploh na voljo v meniju?

Hvala za vse odgovore :)

rokyyy je izjavil:

Lep pozdrav. Tudi sam sem pred nakupom prvega Xiaomi telefona. Nekak sem se zagledal v tega: https://www.honorbuy.com/1218-xiaomi-mi...

Si ga mogoče kdo lasti? Kakšne izkušnje? Slovenski jezik je sploh na voljo v meniju?

Hvala za vse odgovore :)

Imam dober mesec, ampak 6/64 verzijo, zadovoljen, telefon leti kot strela, imaš slo jezik, ota posodobitve in global rom, miui9....vzel na goldway za 275e

bsslo ::

Upam, da nisem falil teme s tem vprašanjem pa vseeno :)

Gledam tole Xiaomi luč, da bi jo montiral v spalnico: https://www.gearbest.com/flush-ceiling-...

Ali si jo kdo lasti? Kakšne imate izkušnje?
««
165 / 380
»»