» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
164 / 380
»»

matobeli ::

Seveda se da, obstaja prav poseben obrazec za take namene. Ampak moraš pomojem v Lj to it izpolnjevat.

Zih pa ni zastonj ;)

gregyk ::

Na vsaki pošti se to lahko izpolni, sem enkrat pošiljal nazaj v popravilo. Mislim da se reče začasni izvoz, oziroma nekaj podobnega.

AvtoR ::

Meni po zadnjem updatu na RN4 ne dela več Mi Note 2 dark tema, grrr....
Povsod sama belina in sladoledne barve, mi grejo prav na k...c, nobenega občutka za estetiko!
Obstaja kaka alternativa, sem malo iskal, pa nič pametnega...

facepalm ::

Jaz si ponavadi sestavim temo.
Poberem nekaj tem. Ena z vsecnimi ikonami, druga z lepim statusbarom, ena s funkcionalnim lockscreenom..
Nato v aplikaciji teme tapnem na user ikono in grem pod "customize". Tam izberes kaj bi rad iz katere teme. Nato shranis in jo imas na mi cloudu po sinhronizaciji:)

Sem pa prvic po nekaj letih presedlal na custom rom.
Miui ne podpira aptX codeca in je zvok preko BT slusalk monoton. Trenutno sem na oreo 8.1 aosp. So far so good:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

roberto1 ::

MrStein je izjavil:

Se temu ne da izogniti z neko deklaracijo?
Je nekdo pred časom opisal.

Tule je nekdo pošiljal na kitajsko telefon, po teh navdoilih sem tudi jaz na pošti zadeve urejal.
Ne pa bit presenečen, če te bo uslužbenec začudeno gledal, ko boš prišel z izpolnjenimi CN23 in CP72. Edina stvar, pri kateri moraš inisitirat je, da pred tabo na obrazec napišejo "zavezano carinskemu pregledu"
Potem namreč ob uvozu istega (recimo popravljenega) artikla ne boš imel težav.
Someday never comes!

gregor ::

facepalm je izjavil:

Poberem nekaj tem. Ena z vsecnimi ikonami, druga z lepim statusbarom, ena s funkcionalnim lockscreenom..
Nato v aplikaciji teme tapnem na user ikono in grem pod "customize". Tam izberes kaj bi rad iz katere teme. Nato shranis in jo imas na mi cloudu po sinhronizaciji:)

Miui ne podpira aptX codeca in je zvok preko BT slusalk monoton. Trenutno sem na oreo 8.1 aosp. So far so good:)

Imam temo na telefonu, prijavljem sem v MI račun in ko hočem instalirati novo temo mi javi napako: "teme iz drugih virov niso podprte, error: download auth rejected 402"
Ne vem v čem je keč, s prejšnjio verzijo MIUI je delalo BP.

thramos ::

https://forum.xda-developers.com/redmi-...

OTA updati za MIUI s temle recoveryjem dejansko delujejo.

AvtoR je izjavil:

facepalm je izjavil:

Imam temo na telefonu, prijavljem sem v MI račun in ko hočem instalirati novo temo mi javi napako: "teme iz drugih virov niso podprte, error: download auth rejected 402"
Ne vem v čem je keč, s prejšnjio verzijo MIUI je delalo BP.

Evo našel rešitev. Pososobiti je bilo potrebno MIUI Theme Editor.

Orias ::

Pred dnevi mi je na Redmiju 5 plus javilo za nadgradnjo. Posledica te nadgradnje je da mi telefon ostane v recovery in mi tam piše, da tega Roma ni možno namestiti. Tako, da sem iz telefona dobil podstavek za rože. Telefon sem dal znancu, ki se na te zadeve spozna in ni mogel narediti čisto nič. Kaj naj sedaj. Danes je že drugi dan odkar sem dal na Aliexpresu dispute in še ni odgovora. Ker telefona, pa ne grem v nobenem primeru razdirat. Kot, da sem jaz kriv za brick telefona. Edino dva dni po nadgradnji sem dobil od trgovca ( Mi global), da naj ne nadgrajujem telefona. Če bi trgovec bil kje v Nemčiji ali kje v EU, bi mu ga šel osebno zagnat v glavo. Mislil, sem da sem dobil original telefon, pa sem dobil nek ponaredek.

errhec ::

Povej za koliko prodaš ta kitajski klump od telefona, bom posnel kako ga z kladivom stolčem in javno objavim posnetek. ( seveda le če mi ga ne uspe obuditi iz umetne kome). :)
dd

roberto1 ::

Orias je izjavil:

Pred dnevi mi je na Redmiju 5 plus javilo za nadgradnjo. Posledica te nadgradnje je da mi telefon ostane v recovery in mi tam piše, da tega Roma ni možno namestiti. Tako, da sem iz telefona dobil podstavek za rože. Telefon sem dal znancu, ki se na te zadeve spozna in ni mogel narediti čisto nič. Kaj naj sedaj. Danes je že drugi dan odkar sem dal na Aliexpresu dispute in še ni odgovora. Ker telefona, pa ne grem v nobenem primeru razdirat. Kot, da sem jaz kriv za brick telefona. Edino dva dni po nadgradnji sem dobil od trgovca ( Mi global), da naj ne nadgrajujem telefona. Če bi trgovec bil kje v Nemčiji ali kje v EU, bi mu ga šel osebno zagnat v glavo. Mislil, sem da sem dobil original telefon, pa sem dobil nek ponaredek.

Špekuliram, ampak iz izkušenj z xy Xiaomiji, telefon nikakor ni" podstavek za rože". Zagotovo se da s flašingom ali z MiPCSuite ali z Miflash telefon zbudit nazaj. Verjetno si imel gor nek trgovinski rom (kateri sicer običajno ne prejemajo updateov) in je sedaj zadeva šla v maloro.
Če smo zbudili Xiaomija na katerega je bil flašan twrp za napačni model, potem tudi ta zadeva ne bi smela bit problem.
Zapomniti si je potrebno eno stvar: Snapdragon telefon je "skoraj" nemogoče bricknit do amena.

btw. mislim da so medtem na GB začeli prodajat Global verzijo R5Plus z B20 in Eu polnilcem. Če je kdo slučajno zato odlašal z nakupom:)
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

Tomson ::

Drži, to je ta verzija, če še komu prav pride, Xiaomi Redmi 5 Plus 3/32 GB Global s kodo: 5plusgb iz 149€ na 133€ ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Orias je izjavil:

Ce gre v recovery predvidevam da gre tudi v fastboot.
Torej se stvar da ozivet s pcjem. Mimogrede, sam sem bricknil Mi5, par dni po nakupu. Dve urci dela in je bil ze nastavljen:)

MrStein ::

roberto1 je izjavil:

Če smo zbudili Xiaomija na katerega je bil flašan twrp za napačni model, potem tudi ta zadeva ne bi smela bit problem.
Zapomniti si je potrebno eno stvar: Snapdragon telefon je "skoraj" nemogoče bricknit do amena.

Jaz sem na Mediatek-u flashnil recovery in OS (in še kaj) v enem šusu, brez da bi kaj odklenil, zagnal ali karkoli.
Zdaj če velja se vse, ne vem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Dimnik ::

Orias je izjavil:

Ta tvoj znanec se očitno ne spozna na xiaomi naprave, kontaktiraj jih tukaj na forumu pa boš imel rešen telefon...

MxxW5 ::

Nasvet glede odklepa, če komu pride prav. Jaz sem na http://en.miui.com/unlock/ skušal poslati prošnjo za odklep, ampak ni delovalo. SMS-a nisem dobil (tj. prvega SMS, ko dobiš verification code). Pri meni je delovalo, ko sem ene dvakrat pritisnil resend (ne piše dejansko resend, ampak je gumb s kvadrati desno od okna za vpis kode - kitajska stran, pač). Sedaj čakam na odobritev.

Jebac18 ::

Je možno da so to res šele dons odposlal teli Kitajci naročil že pred 2. Tedni xiaomi in danes vidim SGSINJ, Odprava iz izvozne izmenjalne pošte z današnjim datumom a kaj so 14. dni delal ...spal?

PacificBlue ::

Jebac18 je izjavil:

Je možno da so to res šele dons odposlal teli Kitajci naročil že pred 2. Tedni xiaomi in danes vidim SGSINJ, Odprava iz izvozne izmenjalne pošte z današnjim datumom a kaj so 14. dni delal ...spal?

Po mojem vedenju je tvoja posiljka ze prispela v Slovenijo.
I’m out.
:3

Ne, takrat piše SILJUA.....
Men je en paket prišel 7dan po tem, ko sem imel SGSINB....

Kje si naročil telefon?

Jebac18 ::

Gearbest -air mail saj mi ni problem cakat, sam,da rabijo 14dni samo da odpošljejo ...

Ja oni res rabijo čaš.... sem gledal za xiaomi redmi 5plus, odpošljejo komaj nekje do 14 februarja....

Kolikor opažam, niti iz eu skladišč, niso sposobni odposlat v enem tednu

Na gb kupiš telefon, če ga ne rabiš še kakšen mesec pa pol....

Po mojem cakajo, da se nabere kup narocil za Evropo in nato vse skupaj odposljejo in jih zato pride ceneje.
Naprimer: okoli 20. dec sem narocil slusalke in so mi 21.dec napisali, da so odposlane. Cca 2 tedna kasneje, je soforumas narocil iste slusalke in sva jih magicno dobila isti dan.
Sej me ne moti, da traja dokler odposljejo. Moti me, ker zavajajo, da je poslano.

Trenutno narocilo pa imam tako (po pomoti sem oznacil posiljko s trackingom):
23.jan dobljen mail, da je posiljka poslana
2018-01-29 15:45
Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
2018-01-25 11:45
Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

Tomson je izjavil:

Drži, to je ta verzija, če še komu prav pride, Xiaomi Redmi 5 Plus 3/32 GB Global s kodo: 5plusgb iz 149€ na 133€ ...

Žal mi je, da nisem raje malo počakal in naročil tega namesto RN4....

next3steps ::

Jebac18 je izjavil:

Čakali na zalogo? Čakali, da se zbere dovolj velika pošiljka?

buttcrack ::

a mi prosim na brzino en pove kaj naj vse backupiram za prehod iz global na eu rom?

flasham to itak potem v twrp pa da pred tem vse zradiram...

@Jebac18: možno je, sicer se pa na tale tracking sploh ni za zanašat, ker v veliki večini primerov sploh ne drži. Včasih piše da je paket v Nemčiji, pa še iz Kitajske ni šel, spet drugič je šele odpremljen, pa je že čez nekaj dni dostavljen ...

@MxxW5: žal ne vem vnaprej kako bodo tele kode prihajale, lahko pa RN4 prodaš naprej, preden ga odpreš, če te muči 5Plus, skoraj sigurno ne boš na zgubi, glede na cene v Slo ...

Tomson: Sem se nepopolno izrazil. RN4 sem odprl že pred tedni in ga uporabljam. Prodajal ga ne bom, ker pustolovščine s kupci na Bolhi niso vredne mojih živcev in časa. Mogoče ga bom uturil kakšnemu družinskemu članu. :D

@ales123, problem nebi niti bil če bi imel odklenjen bootloader.

za flashat original rom ni potreben odklenjen bootloader.
Ce telefon uspesno bootas v fastboot je izi pizi.

Orias je izjavil:

Kontaktiraj roberto1, ti bo svetoval....

Go-ahead ::

Dobil Mi A1 po cca 20 dneh, varianta unregistered mail, nobenih dodatnih stroškov, prišlo cca 165 EUR.

Naj ga nagradim na nov android oreo?

Aramis ::

Kje dobit najceneje mi max 2 iz eu?

BivšiUser2 ::

Go-ahead je izjavil:

Dobil Mi A1 po cca 20 dneh, varianta unregistered mail, nobenih dodatnih stroškov, prišlo cca 165 EUR.

Naj ga nagradim na nov android oreo?

Go-Ahead :D
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

@aramis

Najceneje ta hip Geekbuying iz nemškega skladišča za 198€ ...

skodars ::

Prišel update na redmi note 3pro, Miui Global stable 9.2.4.0.
Zaenkrat vredu dela, brez pripomb...

radmannsdorf ::

radmannsdorf je izjavil:

Ima kdo Xiaomi miško? Kakšna se vam zdi? Jaz sem včeraj eno naročil.
Podloga bo pa v prihodnosti.

No, da kar sam odgovorim. Miško imam zdaj kakšen teden in je za ta denar zakon! Je lažja in manjša od Cherry MW2310. Čiščenje bo enostavno, ker je cela zgornja plošča odstranljiva, na magnetkih. Priporočam.
Xiaomi 3G router je ok ane? Me mika. :)

Glede na nekaj testov (klik, klik, klik) izgleda precej soliden za ceno, ponuja precej več od kunkurence v tem cenovnem rangu, pa še v EU skladišču je sedaj za 37€+2€ poštnine ...

Hvala za info o miški, good to know. Kaj si pa prej imel, tako za primerjavo (Cherry MW2310) ?

OvCa77 ::

radmannsdorf je izjavil:

radmannsdorf je izjavil:

Ima kdo Xiaomi miško? Kakšna se vam zdi? Jaz sem včeraj eno naročil.
Podloga bo pa v prihodnosti.

No, da kar sam odgovorim. Miško imam zdaj kakšen teden in je za ta denar zakon! Je lažja in manjša od Cherry MW2310. Čiščenje bo enostavno, ker je cela zgornja plošča odstranljiva, na magnetkih. Priporočam.
Xiaomi 3G router je ok ane? Me mika. :)

Ga imam doma in je top. Podpira OpenWRT, ima USB 3.0, dovolj RAM-a, tako da je za 33€ res dober. Če te zanima kaj konkretnega, kar vprašaj.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

radmannsdorf ::

Tomson, da, zadnje leto in pol sem uporabljal miško Cherry MW2310, ki ima sicer več gumbov, je težja(enkrat že poslana v garancijo, so mi zamenjali z drugo), ampak mi je Xiaomi miška bolj všeč, ker je lažja(1 baterija), bolj enostavna, en "back" gumb ob strani mi je vrh glave.
Če bo še kdo naročal, pravi link je tale, tisti je za 3 verzijo, brez G. :)
OvCa77, kaj pa original software si kaj probal? Je samo v kitajščini? Jaz sem rajši na kablu, za dostop s telefonom bo pa pomoje original čisto dovolj, če je angleški. Če ne, bo pač OpenWRT.

OvCa77 ::

radmannsdorf je izjavil:

Tomson, da, zadnje leto in pol sem uporabljal miško Cherry MW2310, ki ima sicer več gumbov, je težja(enkrat že poslana v garancijo, so mi zamenjali z drugo), ampak mi je Xiaomi miška bolj všeč, ker je lažja(1 baterija), bolj enostavna, en "back" gumb ob strani mi je vrh glave.
Če bo še kdo naročal, pravi link je tale, tisti je za 3 verzijo, brez G. :)
OvCa77, kaj pa original software si kaj probal? Je samo v kitajščini? Jaz sem rajši na kablu, za dostop s telefonom bo pa pomoje original čisto dovolj, če je angleški. Če ne, bo pač OpenWRT.

Tisti software je res samo kitajski, zato je bolj uporaben OpenWRT.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Dimnik je izjavil:

Orias je izjavil:

Kontaktiraj roberto1, ti bo svetoval....

Mi je že kake 2 strani nazaj napisal postopek, pa ni nič šlo. Kolegu, ga je nekako uspelo usposobiti, brez da bi telefon odprl in prvotno mi je gor dal MIUI 9.2.0.2, katerega sem imel prvotno. Sedaj bi še rad samo to, da bi lahko telefon odklenil ( javlja mi napako 86006). Tudi, ko sem dal telefon nadgraditi na 9.2.6.0 mi še vedno javlja to napako. Seveda nadgradnja gre vredu čez, če v telefonu ni Sim kartice. Vendar po nadgradnji več ni možno priti v Recovery. Kakšno vezo pa ima sim kartica pri nadgradnji, pa očitno vedo kitajčki pri Mi global, ki sploh ne odgovarjajo.
Sej sem bral na miui forumih, da imajo tudi ostali probleme in res ne bo druge, da telefon odprem.

Na redmi note 4x bom moral zamenjati napajalni sklop, ker preko kabla mi ne polni vec ok, prekinja. Zdaj za ta telefon sta na voljo dva razlicna sklopa, en z sirsim prikljuckom in drugi z ozjim. Mogoce ve kdo kateri je tapravi, da mi ze zdaj ne bi bilo treba odpirat telefona? Aparat je Redmi note 4x(3gb ram in 32 gb spomina). Glej sliko.

I’m out.

Zgodovina sprememb…

Jaz imam 4x 3/32gb brez b20 in imam ozjo verzijo.

Potem bo pa tudi tako pri meni, ker tudi imam brez lte frekvence b20. Hvala.
I’m out.

skrajnik ::

Xiaomi notebook air pro 16.5.
Če se odločim za nakup - lahko kdo svetuje, kje bi bilo najbolj ugodno zaradi dajatev in ostalih stroškov?
Je že kdo naročil in uporablja?
Koliko so dajatve na laptope?

HVALA!

Heh, sam sem ravno kakšen dan nazaj naročil tole verzijo Xiaomi Notebook Pro 15.6 iz EU skladišča za 760EUR (brez dodatnih stroškov, 2-5dni dostava) ... Glede na teste je zadeva top in kolikor sem gledal je to najhitrejša in najcenejša opcija.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

MrStein ::

PacificBlue je izjavil:

Na redmi note 4x bom moral zamenjati napajalni sklop, ker preko kabla mi ne polni vec ok, prekinja. Zdaj za ta telefon sta na voljo dva razlicna sklopa, en z sirsim prikljuckom in drugi z ozjim. Mogoce ve kdo kateri je tapravi, da mi ze zdaj ne bi bilo treba odpirat telefona? Aparat je Redmi note 4x(3gb ram in 32 gb spomina). Glej sliko.

Popravil sliko...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jopar ::

Odločam se med MI A1 in Redmi 5 Plus. Katere so trenutno najcenejše in nahitrejše (razbil sem telefon)variante? Prek goldway sem že naročal, je to še vedno in?

Goldway, MiGlobalStore, Gearbest ...

Gearbest (EU skladišče GW) je najhitrjša opcija (2-5dni) in najugodnejša. Xiaomi Mi A1 4/64GB za 190€

Za Xiaomi 5 Plus 3/32GB Global pa Goldway za 160€ (s poštnino) ali MiGlobalStore za 157€ (oboje cca. 10-14 dni dostava) ...
««
164 / 380
»»