Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
matobeli ::
-valvoline- je izjavil:
ko smo pri tem, a je kje kasna resize opcija v global romu? nic tskega nisem najso, pa sem nalozo nek resize app kar skoz mece neke reklame.
Kakšno resize opcijo imaš v mislih?
-valvoline- ::
-valvoline- je izjavil:
ko smo pri tem, a je kje kasna resize opcija v global romu? nic tskega nisem najso, pa sem nalozo nek resize app kar skoz mece neke reklame.
Kakšno resize opcijo imaš v mislih?
za fotke, spreminjanje resolucije. al pa povejte kasen preprost free resize app brez reklam. zanimivo da resize opcije ni, na tolk nastavitev in menujev, al pa jaz ne najdem :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()
Tomson ::
Ali je kje kakšna koda za XIAOMI Mi A1?
Je nekaj novih kod:
Xiaomi Mi A1 4/64GB Global Black s kodo: smmiA1 iz 183€ na 174€
Xiaomi Redmi Note 4 3/32GB Global Black s kodo: smnote4 iz 133€ na 123€
Xiaomi Mi Mix 6/256GB s kodo: mixgpgb iz 400€ na 375€
Xiaomi Mi 6 6/64GB s kodo: spmi6gb iz 370€ na 340€ (EU skladišče)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
FireSnake ::
Če je nad 150EUR
Plačamo 22% DDV + stroški carinjenja (nekje 6EUR) in carino.
Kolko % je carine?
Tukaj se nekaj govori o 2,5%
Plačamo 22% DDV + stroški carinjenja (nekje 6EUR) in carino.
Kolko % je carine?
Tukaj se nekaj govori o 2,5%
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
thramos ::
The Redmi 5 Plus brings a single new feature over the Redmi Note 4, the wide screen.
Mislim, da se nisem zaje.al, da nisem čakal nanj ...
w4nkst4 ::
zanima me razlika med redmi note 4 int 4/64 in mi a1 int 4/64...razen dvojne kamere še kej druzga? bi kr uzeu note 4 k je pr swedata 190e....
... že Redmi Note 4 je odličen, Mi A1 pa je še za las boljši, a drastičnih razlik ni, ima pa Note4 bistveno zmogljivejšo baterijo ... Osebno bi sicer izbral Mi A1, a razlika v ceni je res skoraj 50€ ...
If one looks at the core hardware of this phone (Mi A1), then it is largely similar to that on the Redmi Note 4. We're talking about the Qualcomm Snapdragon 625 octa-core processor which has been built on a 14nm manufacturing process, 4GB RAM, 64GB of onboard storage, dual SIM support and a 5.5-inch 1080p LCD screen with Corning's Gorilla Glass. But in the case of the A1, the performance particularly is better in day to day usage which is a great thing because the Redmi Note 4 was no slouch. On the contrary, it remains one of the best performing smartphones in the segment. The A1 goes one step further with the vanilla Android Nougat 7.1.2 Nougat experience running in tow with Android One.
One of the big differences between the A1 and the Redmi Note 4 is the battery on the phone. The Redmi Note 4 made a name for itself with its hulking 4,000mAh battery which would never run out of juice, however, on the Mi A1, there's a smaller 3,080mAh battery which a pretty standard affair these days. That being said, even here Xiaomi has worked with Google to optimise things and the end result is very good battery life which is more than the average phone with a 3,080mAh battery life.
Around about this price there are some great phones, from Xiaomi included (Redmi Note 4 which is possibly the best one and certainly is the best selling).
In a nutshell, the Mi A1's design can be called a lovechild between the OnePlus 5 and the Xiaomi Redmi Note 4. The facade of the phone will remind you of the Redmi Note 4 which shouldn't surprise anyone as they are the same family of device, however its corners are more rounded which is kind of amazing as it looks nicer than the Redmi. On the back, it looks a lot like the OnePlus 5. It has a similarly style of a camera visor/hump, and the antenna lines are also similarly designed.
thramos ::
MxxW5 ::
Opravičujem se za ponovno teženje. Torej, sledil sem navodilom za odklep telefona na https://www.reddit.com/r/Xiaomi/wiki/fl... . Vpisal sem notri telefonsko številko ime in razlog (MI račun sem odprl že prej), in prišel na stran, kjer piše:
We have sent a message with verification code to your cell phone number+38631******
Please input the code you received
SMSa še nisem dobil. Na zgoraj navedem wikiju piše, da SMS dobiš šele po parih dneh (Zakaj potem piše "We have sent..."?). Torej, če prav razumem, SMS dobiš po parih dneh, potem lahko zdownloadaš unlocker in potem čakaš še 72 ur za dejanski odklep? Si to prav predstavljam? Nič se ne razburjam, le rad bi časovno splaniral vse skupaj...
We have sent a message with verification code to your cell phone number+38631******
Please input the code you received
SMSa še nisem dobil. Na zgoraj navedem wikiju piše, da SMS dobiš šele po parih dneh (Zakaj potem piše "We have sent..."?). Torej, če prav razumem, SMS dobiš po parih dneh, potem lahko zdownloadaš unlocker in potem čakaš še 72 ur za dejanski odklep? Si to prav predstavljam? Nič se ne razburjam, le rad bi časovno splaniral vse skupaj...
radmannsdorf ::
Ne čakat sms-a, ampak kar probavaj odklenit vsake tolk časa. Jaz sms-ja nisem dobil, ampak odklep je pa uspel čez par dni.
A to si šel na http://en.miui.com/unlock/ , kliknil "Unlock Your Mi Device" in po parih dneh te je vrglo na download unlockerja?
kanarin ::
Mi prosil, če nekdo razloži kakšen je točen postopek za vračilo vseh dajatev (DDV + stroški carinjenja) pri naročila preko Gearbest (China warehouse). Menda pri izbiri shiping opcije "Registered Air Mail" ti GB povrne te dodatne stroške - zanima pa tudi ali ima kdo že konkretne izkušnje s tem? A to ziher 100% velja ?
BivšiUser2 ::
Keri app priporočate za remote? Samo en TV prime (Philips)- Mi A1
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
@kanarin: Postopek je sledeč: pošlješ scan dokumenta carinske pošte z navedenimi dodatnimi stroški na GB podporo, zraven lahko priložiš njihovo izjavo, na podlagi katere prosiš za povrnitev stroškov, ki bi naj bili vrnjeni v 3-dnevih. Sam še sicer izkušenj z navedenim postopkom nimam, dvomim pa, da bi pisali izjave, katerih se ne bi držali. Če bodo kje težave, lahko tudi sam pomagam s svojim kontaktom na GB ... Sicer pa zadeve preko Unregistered mail without tracking tudi gredo skozi brez dodatnih stroškov ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
-valvoline- ::
BivšiUser2 je izjavil:
Keri app priporočate za remote? Samo en TV prime (Philips)- Mi A1
anymote. boljsega ni.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: butec ()
drzni86 ::
naročil bom enega RN4 za 123EUR pri GB.
Je kakšna razlika ali pri Registered Air Mail izberem SingPost Registered ali Belgium Registered? Kaj je boljše.
Hvala!
Je kakšna razlika ali pri Registered Air Mail izberem SingPost Registered ali Belgium Registered? Kaj je boljše.
Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: drzni86 ()
gregor ::
Xiaomi Redmi Note 5 Full Specifications and Pricing Leaked, Likely to Launch at February End
https://www.gizmochina.com/2018/01/25/x...
Xiaomi's Redmi Note 5 might have just appeared on 3C China
https://www.gizchina.com/2018/01/24/xia...
https://www.gizmochina.com/2018/01/25/x...
Xiaomi's Redmi Note 5 might have just appeared on 3C China
https://www.gizchina.com/2018/01/24/xia...
@drzni86: načeloma ni nobene razlike, osebno sicer ponavadi izberem SingPost ...
drzni86 ::
Hvala.
Sej sem potem že izbrskal tvoj post izpred parih dni, kjer si to že razložil. Je že naročen.
Sej sem potem že izbrskal tvoj post izpred parih dni, kjer si to že razložil. Je že naročen.
NiKeC ::
Eno vprašanje: je že kdo naročal kakšne rezervne dele za Mi5? Konkretno bi rabil baterijo - naročil sem eno iz eBaya in Aliexpressa (obe kot genuine OEM) in niti približno niso bile original (za kar sem dobil tudi refund). Torej, kje dobiti OEM original novo baterijo za Mi5 po zmerni ceni?
Hvala za info!
Hvala za info!
radmannsdorf ::
A to si šel na http://en.miui.com/unlock/ , kliknil "Unlock Your Mi Device" in po parih dneh te je vrglo na download unlockerja?
Jap.
robertko ::
Eno vprašanje: je že kdo naročal kakšne rezervne dele za Mi5? Konkretno bi rabil baterijo - naročil sem eno iz eBaya in Aliexpressa (obe kot genuine OEM) in niti približno niso bile original (za kar sem dobil tudi refund). Torej, kje dobiti OEM original novo baterijo za Mi5 po zmerni ceni?
Hvala za info!
http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=6323
Not all countries can send batteries
Please click seller guarantees on the right of the Feedback to see if your country can send battery.
If the battery can not reach your country we will only refund you 95% of the sum.
radmannsdorf je izjavil:
Jap.
Hvala. Jaz čakam že od srede in ni še nič.
Če komu prav pride, precej dobra cena za Redmi 5 Plus:
Xiaomi Redmi 5 Plus 3/32GB s kodo: 5plusgb iz 150EUR na 133EUR
Xiaomi Redmi Note 4 3/32GB Global s kodo: hsnot4 iz 133EUR na 124EUR
Xiaomi Mi Note 3 6/64GB v FlashSale za 291EUR (EU skladišče)
Xiaomi Mi Note 3 6/128GB s kodo: note3gp iz 387EUR na 291EUR
Xiaomi Mi A1 4/64GB Red pametni telefon s kodo: hsa1gb iz 183EUR na 178EUR
Xiaomi Redmi 5 Plus 3/32GB s kodo: 5plusgb iz 150EUR na 133EUR
Xiaomi Redmi Note 4 3/32GB Global s kodo: hsnot4 iz 133EUR na 124EUR
Xiaomi Mi Note 3 6/64GB v FlashSale za 291EUR (EU skladišče)
Xiaomi Mi Note 3 6/128GB s kodo: note3gp iz 387EUR na 291EUR
Xiaomi Mi A1 4/64GB Red pametni telefon s kodo: hsa1gb iz 183EUR na 178EUR
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
noraguta:
Ne vem, kako. Že "uradni" način odklepa je noro kompliciran ( mislim, da je thramos par dni nazaj linkal vodič), da si težko predstavljam, kako za***an je šele neuradni ;)
Ne vem, kako. Že "uradni" način odklepa je noro kompliciran ( mislim, da je thramos par dni nazaj linkal vodič), da si težko predstavljam, kako za***an je šele neuradni ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MxxW5 ()
noraguta ::
Ma uradni je prek linka, ki vsaj men ni delal. Drugo je potem prek kabla. Na konc ko sem odklenil, pa se nisem matral, sem se medtem navadil na miui. Ma svoje fore. Ampak jaz sem kupoval telefon. Ok ni radio budilke prek interneta, s tem sem se pa tudi nekak sprijaznil. Z kakim custom romi od prej seo bili večji glavoboli.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
marsovcek ::
Decembra sem z Gearbest nabavil Mi6, ki ima zdaj manjšo okvaro. Kitajci so ga pripravljeni zamenjati, seveda če vse skupaj pošljem k njim.
Skrbi me, ker sem priložen polnilec z nekim čudnim vtičem in nezanesljivim adapterjem za naše vtičnice - zlepil skupaj v en kos . Sedaj je to nerazstavljivo. Bi lahko kaj komplicirali, če jim vrnem tak polnilec (ki ni del problema)? Ima mogoče kdo enak polnilec v dveh kosih in ga je pripravljen menjati (Celje, Maribor)?
Skrbi me, ker sem priložen polnilec z nekim čudnim vtičem in nezanesljivim adapterjem za naše vtičnice - zlepil skupaj v en kos . Sedaj je to nerazstavljivo. Bi lahko kaj komplicirali, če jim vrnem tak polnilec (ki ni del problema)? Ima mogoče kdo enak polnilec v dveh kosih in ga je pripravljen menjati (Celje, Maribor)?
Če ne dobiš drugega, predlagam da pošlješ kar brez, ker vsaka malenkost je lahko hitro razlog za izgovore, pa če slučajno vprašajo (kar dvomim), se narediš malo neumnega, da pač nisi bil pozoren ...
Vid09 ::
Eno vprašanje. Ali bi priporočili Mi Note 3 nekomu, ki bi rad imel telefon z odlično kamero, s čim manj težavami pri inštaliranju nekitajskega softwara in za uporabo v SLO omrežju (kot razumem eno od frekvenc LTE ne podpira pri nas)? In ki ne bi rad dal več kot 300 EUR za telefon. Ta telefon mi je padel v oči zaradi testa tu.
Če je v tem cenovnem rangu nekaj bistveno boljšega, bom seveda vesel drugih predlogov.
Hvala za pomoč.
Če je v tem cenovnem rangu nekaj bistveno boljšega, bom seveda vesel drugih predlogov.
Hvala za pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vid09 ()
- Odlična kamera za to ceno - checked
- Fenomanalen overall telefon za to ceno - checked
- Čim manj težav pri pripravi telefona - tukaj je potrebno namestit kakšen EU/GLOBAL ROM če želiš slovenščino (je postopek, vzame kakšno uro)
- uporaba v Slo omrežju (glede na moje izkušnje s Telekomom in izkušnje Ale123, ki ga je testiral tudi v drugih omrežjih bo povsem ok)
V tem cenovnem rangu ne boš našel kaj boljšega, kaj šele bistveno boljšega ...
- Čim manj težav pri pripravi telefona - tukaj je potrebno namestit kakšen EU/GLOBAL ROM če želiš slovenščino (je postopek, vzame kakšno uro)
- uporaba v Slo omrežju (glede na moje izkušnje s Telekomom in izkušnje Ale123, ki ga je testiral tudi v drugih omrežjih bo povsem ok)
Ima slučajno kdo ta klon MacBooka od Xiaomija? Kako se obnese v Adobe Suitu in programih ala Maya? Kje ga dobit z garancijo?
Vid09 ::
Hvala.
Gledam na Gerbest in vidim, da sta dva, na videz identična mi note 3. Razlika v ceni pa 100 EUR. . Kaj sem spregledal?
https://www.gearbest.com/cell-phones/pp...
Sta ista, razlika je pač skladišče ... Razmisli pa o 128GB modelu, je le 14€ dražji, s kodo: note3gp za 291EUR, sicer pa tudi za 64GB model v EU skladišču ni slaba cena ...
Dimnik ::
Hvala.
Gledam na Gerbest in vidim, da sta dva, na videz identična mi note 3. Razlika v ceni pa 100 EUR. . Kaj sem spregledal?
Jaz sem vzel na goldway, aliexpress, z dhl za 275e, prišel 8 dan od naročila. Telefon ima nameščen uradni global rom z slo jezikom in miui9, brez kakršnekoli kitajske aplikacije....
Kako je na gearbest nevem....se je pa v temi o robotski sesalniki oglasil nekdo, ki je naročil sesalec iz eu skladišča in še 8 dan ni odposlan, tako, da nimajo glih sile pošiljat...
Sem pogledal, z gb pride z kitajskim romom, samo kitajski in angleški jezik, miui8...če se ne motim še brez google play store..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
marsovcek ::
facepalm ::
BivšiUser2 je izjavil:
https://pandatech.windowsunited.de/leak...
Afaik so to spekulacije.
Potrdili so model Mi 6x in zato ugibajo, da bo zunaj tudi a2. Na treh straneh sem zasledil tri razlicne variante specifikacij. Sd636, sd640, surge s2.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()
Pa dobro, naslednji v lasti bo verjetno A4 ali A5...
sbor ::
Sam sem tudi pošiljal na kitajsko na servis - brez polnilca. Saj se ti gre zato, da bo čim manjša teža, mar ne?
Ob vrnitvi lahko pričakuješ strošek 20€ - zahtevno carinjenje za fizične osebe.
Ob vrnitvi lahko pričakuješ strošek 20€ - zahtevno carinjenje za fizične osebe.
MrStein ::
Se temu ne da izogniti z neko deklaracijo?
Je nekdo pred časom opisal.
Je nekdo pred časom opisal.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!