» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
162 / 380
»»

matobeli ::

Ha, res je. Ročna posodobitev ga je našla. Downloading in 3, 2, 1.

polpo ::

V9, in še vedno je MIUI 8 in Android 6.0.1 :))

thramos ::

MxxW5 je izjavil:

Sem prekrižaril cel net glede tega Gorilla Glassa na RN4 in soglasno mnenje je, da ga nima. Ima pa eno podobno tehnologijo, tako da se opraska približno enako, kot če bi imel GG.

Aja praske. Ja, moj je staknil eno majhno na sredini ekrana praktično prvi dan.

mikromiki ::

mikromiki je izjavil:

Tomson je izjavil:

TOLE temo dobro preberi, bo verjetno kakšna od omenjenih rešitev v pomoč ...

hvala, javim če bo kaka rešitev če se še komu slučajno pojavi.

security>data usage>data usage settings (kolescek desno zgoraj)>izklopi/unable 'DATA USAGE'. meni tako spet dela 3G :-)

zakaj nevem, ampak dela!

majkus tipkam..disable ne unable.. ce bo kdo rabil,tko je prav:security>data usage>data usage settings (kolescek desno zgoraj)>izklopi/disable polje 'DATA USAGE'

klinker ::

thramos je izjavil:

MxxW5 je izjavil:

Sem prekrižaril cel net glede tega Gorilla Glassa na RN4 in soglasno mnenje je, da ga nima. Ima pa eno podobno tehnologijo, tako da se opraska približno enako, kot če bi imel GG.

Aja praske. Ja, moj je staknil eno majhno na sredini ekrana praktično prvi dan.

Nima in se spraska ohoho prej od GG. Priporocam od Nillkin steklo. Ne kupovat unih cheap za par €, ker so zanic.

Siddh ::

Za redmi note 4 je nillkin steklo za en drek. Samo stkelo je ok, ampak ekran telefona je rahlo zaobljen, steklo pa je popolnoma ravno in se rob stekla ne prilepi na ekran, potem pa vidiš tak vzorec ob robu:

Pa še široko je točno toliko kot ekran, in potem takoj vidiš po robu ekrana če si za delček milimetra zgrešil poravnavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Siddh ()

Dimnik ::

Ma to je problem pri vseh novejših telefonih, sem imel enake težave na huawei in nilkin steklo....

Zraven mi note3, sem dobil steklo, ampak enak problem....tako da sem za prvo silo nalepil folijo, ki je tudi zraven....naročil, sem pa dodatne folije in bom pogostej menjaval, ker stekla imajo skoraj vsa, ta luft okrog roba ekrana

MxxW5 ::

Po mojih izkušnjah je zaščitno steklo/folija no-go na zaobljenih ekranih. Imam raje praske, kot pa tisto reč gor. Za koga naj ga pa šparam?

Morebiti bom kupil flip cover. Po mojih izkušnjah se solidno obnesejo pri zaščiti celega telefona.

facepalm ::

Tej telefoni so tako poceni, da je izguba vrednosti minimalna, ce ga prodas s popraskanim ekranom ali ne.
Ni to samsung/iphone za 700eur+:)

Imel sem Nexusa 5 in nato Moto Z Play. Prvi je imel raven ekran, drugi na robovih zaobljenega, kot RN4. Na N5 sem imel stalno zaščitno steklo gor, saj se ga dobesedno ni opazilo. Na MZP je steklo/folija ali na robovih odstopalo, ali pa je bilo manjše od ekrana. Oboje je bilo grdo kot smrtni greh. V tem primeru raje tvegam praske. Pač tvegaš, da bo ekran grd. Če daš gor zaščito, je pa že takoj grd. ;)

Kolegici je padel Galaxy S8+ na beton in je ob robu malo počilo steklo. Pa je naredila za en RN4 škode. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MxxW5 ()

Saj te male praske od kljucev itd se niti ne opazijo, ce jih ne isces.
Jaz sem obupal nad folijami/steklom in fat bumperji ze 3 ali 4 telefone nazaj:)

Jirzy ::

Mah, samo pozoren moras biti, da nimas telefona v istem zepu kot kljuce, pa je ok.

MrStein ::

Saj ključi niso ravno glavni vzrok prask (razen če je telefon res iz masla).
Razen tega... anekdote. Enemu se popraska ali razbije prvi dan, drugemu ne v 5 letih.

polpo je izjavil:

V9.x.y.z ni nujno MIUI 9?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

polpo ::

MrStein je izjavil:

Saj ključi niso ravno glavni vzrok prask (razen če je telefon res iz masla).
Razen tega... anekdote. Enemu se popraska ali razbije prvi dan, drugemu ne v 5 letih.

polpo je izjavil:

V9.x.y.z ni nujno MIUI 9?

Res je imaš prav se oproščam, ker tudi ostali modeli imajo Developer 8.x.y z MIUI 9.
Na MIUI forumu oglašujejo kot, da je MIUI 9 - http://en.miui.com/thread-1552887-1-1.h...

Siddh je izjavil:

Za redmi note 4 je nillkin steklo za en drek. Samo stkelo je ok, ampak ekran telefona je rahlo zaobljen, steklo pa je popolnoma ravno in se rob stekla ne prilepi na ekran, potem pa vidiš tak vzorec ob robu:

Pa še široko je točno toliko kot ekran, in potem takoj vidiš po robu ekrana če si za delček milimetra zgrešil poravnavo.

O shit pa res. Me cudi da Nillkin ni naredu upognjenega, kot za S8 ipd.
No, obstajajo tudi full cover, ne vem pa keri je dober. Imam izkusnje se s PZOZ za iPhone SE in je kr dober, tudi za RN4 zgleda ok...
https://www.aliexpress.com/item/Pzoz-xi...

radmannsdorf ::

Jaz sem za RN4x probal navaden silikonski prozoren ovitek-nič posebnega, mal čudno izgleda, dober oprijem, tega 360, ki NI kul-ima isto rob kot v zgornjem postu.
Sedaj pa furam tega za $0,80 ki je zakon na otip-se ne prime sicer toliko na prste kot navaden proztoren, ampak je na otip in izgled veliko boljši. Sicer steklo ni zaščiteno, ampak če ga razbijem bom pač menjal steklo, ali kar cel telefon. Mi je pa že ene 6x padel po tleh. Ups!

Zgodovina sprememb…

facepalm je izjavil:

Tej telefoni so tako poceni, da je izguba vrednosti minimalna, ce ga prodas s popraskanim ekranom ali ne.
Ni to samsung/iphone za 700eur+:)

Sej ne gre za izgubo vrednosti, ampak da praske lahko motijo.

Ampak ja, tudi jaz rajši tvegam (in naredim :)) praske, kot da telefon lepim s folijami oziroma jih tlačim v ovitke.

Dimnik ::

klinker je izjavil:

Siddh je izjavil:

O shit pa res. Me cudi da Nillkin ni naredu upognjenega, kot za S8 ipd.
No, obstajajo tudi full cover, ne vem pa keri je dober. Imam izkusnje se s PZOZ za iPhone SE in je kr dober, tudi za RN4 zgleda ok...
https://www.aliexpress.com/item/Pzoz-xi...

Ja res je nilkin na s8 in s8+ paše kot ata na mamo.....najprej naročil enega iz nemčije in je bila, katastrofa za oba modela, potem vzel nilkin...saj drugače naročim za vsak telefon nilkin, ampak je pri vseh zaobljenih problem, tudi z nilkin, sprobal na honor8 in honor8 lite....

matobeli ::

A kdo ve kako pri miui9 izklopim tist screen ki se je pojavil če gre skrajno levo? Z nekimi karticami gor oziroma bljižnicami?. Oziroma kako dodam kakšne kartice od drugih aplikacij in ne samo vgrajenih?

Wolfie ::

A se da na RN4 izboljšati kamero s kakšno boljšo aplikacijo kot je ta osnovna? Pa da ni glih Google Camera zaradi rootanja.

AvtoR ::

Probaj z Bacon Camera. Če drugega ne, se da čas ročno nastaviti na 1/2 sekunde.

Besna Glista ::

Torej:

Kako rešit problem z nedelujočim mikrofonom med klicem? Kolikor sem gledal po forumih ima miljon ljudi isti problem, ampak nobena predlagana rešitev ne prime za redmi note 3.

Hvala.

AvtoR ::

Besna Glista je izjavil:

Torej:

Kako rešit problem z nedelujočim mikrofonom med klicem? Kolikor sem gledal po forumih ima miljon ljudi isti problem, ampak nobena predlagana rešitev ne prime za redmi note 3.

Hvala.

Ta problem imam tudi jaz na RN4. Verjetno bom moral naredit hard reset, ker mi je to zjebalo po neki nadgradnji.

Besna Glista ::

ŽEna ima tedenske update, in en teden po update-u dela ok, po naslednjem update-u pa spet hebe.. Naslednji update ko bo, in da stvar funkcionira, izlopim update ...

-valvoline- ::

Kje je trenutno najcenejsi redmi 5 plus z kasno kodo za popust? A ga kdo ze ima, kok mu vzdrzi baterija.

Zgodovina sprememb…

gregor ::

Xiaomi Redmi 5 - Recenzija

https://mob.hr/xiaomi-redmi-5-recenzija/

mikromiki je izjavil:

mikromiki je izjavil:

Tomson je izjavil:

TOLE temo dobro preberi, bo verjetno kakšna od omenjenih rešitev v pomoč ...

hvala, javim če bo kaka rešitev če se še komu slučajno pojavi.

security>data usage>data usage settings (kolescek desno zgoraj)>izklopi/unable 'DATA USAGE'. meni tako spet dela 3G :-)

zakaj nevem, ampak dela!

žal moram sporočit, da to očitno ni (vsaj ne trajna) rešitev, delovalo je namreč samo dva dni!!??!! - po dveh dneh mi telefon na 3G in 4G spet NE dela ...

Orias ::

roberto1 je izjavil:

Problem je ta, ker imaš neuradni rom, na katerem ne moreš odklenit bootloaderja za xiaomi.eu rom. Prav tako neuradnega roma ne moreš preko updaterja na telefonu updatat na uradni rom.
Po mojih izkušnjah ti preostaneta 2 varianti:
1) Flašanje uradnega China roma preko kitajskega MiPcSuite in odklepanje bootloaderja ter čakanje 72ur in potem namestitev twrp in eu roma

2) edl flašanje China roma v Miflash in potem odklepanje boootloaderja....

Zadnje čase imam osebno 100% "success rate" z Miflash, čeprav ne razumem besede kitajsko:)))))
Edl pa ne vem kolikor je na novejših napravah enablan/disablan.

Kolikor vidim, še ni Global roma za 5 Plus, je pa izdaja verjetno zelo blizu. Zato moraš iti preko uradnega roma do eu roma.
Bootloader sicer lahko zakleneš kasneje, ampak ni potrebno, saj boš na uradnem romu brez težav dobival ota update, na xiaomi.eu romu pa itak.

Sem nekaj probaval in mi ni nič uspelo. Sem malo prebiral forume in našel naslednje: http://en.miui.com/thread-1562651-1-1.h...
Kekci na Mi global se pa sploh ne javljajo.

pingec ::

Danes sem naredil dve fotki v slabsi svetlobi. Stari LG Nexus 5 vs Xiaomi mi A1. Vse na auto, samo vzel telefon v roke, stisnil fokus na sredini in slikal.

https://imgur.com/a/GGmrk
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

radmannsdorf je izjavil:

Jaz sem za RN4x probal navaden silikonski prozoren ovitek-nič posebnega, mal čudno izgleda, dober oprijem, tega 360, ki NI kul-ima isto rob kot v zgornjem postu.
Sedaj pa furam tega za $0,80 ki je zakon na otip-se ne prime sicer toliko na prste kot navaden proztoren, ampak je na otip in izgled veliko boljši. Sicer steklo ni zaščiteno, ampak če ga razbijem bom pač menjal steklo, ali kar cel telefon. Mi je pa že ene 6x padel po tleh. Ups!

Debata je o zascitnem steklu ;)

roberto1 ::

Orias je izjavil:

roberto1 je izjavil:

Problem je ta, ker imaš neuradni rom, na katerem ne moreš odklenit bootloaderja za xiaomi.eu rom. Prav tako neuradnega roma ne moreš preko updaterja na telefonu updatat na uradni rom.
Po mojih izkušnjah ti preostaneta 2 varianti:
1) Flašanje uradnega China roma preko kitajskega MiPcSuite in odklepanje bootloaderja ter čakanje 72ur in potem namestitev twrp in eu roma

2) edl flašanje China roma v Miflash in potem odklepanje boootloaderja....

Zadnje čase imam osebno 100% "success rate" z Miflash, čeprav ne razumem besede kitajsko:)))))
Edl pa ne vem kolikor je na novejših napravah enablan/disablan.

Kolikor vidim, še ni Global roma za 5 Plus, je pa izdaja verjetno zelo blizu. Zato moraš iti preko uradnega roma do eu roma.
Bootloader sicer lahko zakleneš kasneje, ampak ni potrebno, saj boš na uradnem romu brez težav dobival ota update, na xiaomi.eu romu pa itak.

Sem nekaj probaval in mi ni nič uspelo. Sem malo prebiral forume in našel naslednje: http://en.miui.com/thread-1562651-1-1.h...
Kekci na Mi global se pa sploh ne javljajo.

Tole o čem pišejo je t.i. Test Point metoda. Se pravi z kovinski predmetom se dotakneš teh dveh pinov in telefon prisiliš v EDL. Tudi to smo že počeli:)
Je pa res, da moraš zato odpret telefon. Kitajski MiPCSuite ti je po mojem mnenju najboljša rešitev, ker edino tam lahko povoziš karkoli v zgolj fastbootu, brez da odpiraš telefon ali ga siliš v EDL.
Če imeš opcijo fastboota (zajček na ekranu ob pritisku power+vol down), potem ti to priporočam. Moja verzija kitajskega MIPCSuite je 2.3.0.9091. S to verzijo sem uspešno restavriral že kar nekaj soft-zbrickanih Xiaomijev.
Dobra novica je, da Snapdragon telefona skorajda ne gre bricknit tako, da ga ne bi mogel zbudit nazaj z nekaj malega znanja!
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

aborko ::

Primerjava slik iz Redmi Note 4... original camera app vs Google camera HDR+:
https://imgur.com/gallery/XWaAy Neki razlike pa je :)

Kakšen pameten OREO ROM za Redmi Note 4 Snapdragon (Mido)? Da vse deluje, redni, vsaj varnostni updatei?

MIUI me spet malo jezi, official LinageOS 15 očitno ne bo kmalu ...

borisk ::

aborko je izjavil:

razlika je gromozanska!! katera aplikacije je to? na play mi pod google camera HDR+ ponudi samo snapseed za eddit slik

gregor ::

v indiji bi naj dobili redmi 5 plus prepakiran v redmi 5 :)
če bi imel še b20 in global rom pa bi bil zadetek v polno, seveda v tem cenovnem razredu
LP

broken/link ::

Google camera HDR+ - poišči na XDA-ju.

Killermode ::

aborko je izjavil:

Škoda, da ni tudi original camera app z vklopljenim HDR da bi bla primerjava mal bolj relevantna.

scipascapa ::

thramos je izjavil:

Kakšen pameten OREO ROM za Redmi Note 4 Snapdragon (Mido)? Da vse deluje, redni, vsaj varnostni updatei?

MIUI me spet malo jezi, official LinageOS 15 očitno ne bo kmalu ...

https://forum.xda-developers.com/redmi-...

HudPes ::

Jest sem vzel tole zascitno steklo za RN4, zelo zadovoljen..

A moraš odkleniti in rootati RN4, če hočeš naložiti xiaomi.eu rom? A so kje kakšna natančna in idiotproof navodila za takšen podvig, ki bi jih znal uporabiti tudi ne preveč brihten in spreten človek, kot recimo jazst?

HudPes ::

Probu sem naložit google camera +hdr app, pa se mi skos sesuva, ga ne morem zagnat, verjetno rabim root?

MxxW5 je izjavil:

A moraš odkleniti in rootati RN4, če hočeš naložiti xiaomi.eu rom? A so kje kakšna natančna in idiotproof navodila za takšen podvig, ki bi jih znal uporabiti tudi ne preveč brihten in spreten človek, kot recimo jazst?

https://forum.xda-developers.com/redmi-... je za unlock bootloaderja.

https://www.xda-developers.com/how-to-i... pa za twrp recovery. Potem pa ni več težav z rootanjem, drugimi romi ipd.

HudPes je izjavil:

Probu sem naložit google camera +hdr app, pa se mi skos sesuva, ga ne morem zagnat, verjetno rabim root?

Camera2API moraš enablat.

Ampak vsaj jaz ne opazim takšnih razlik med stock camera in Googlovo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: thramos ()

HudPes je izjavil:

Rabis root zato da v build.prop datoteki enablas camera2.api.

Moj note4 ima tudi hdr opcijo v stoc miui appu. Fotke so lepse z vklopljenim hdr ampak bolj pocasi procesira fotko. Pa flash ne deluje skupaj z hdrjem.

Zgodovina sprememb…

thramos: Hvala lepa. Se bom lotil čez vikend.

ivanuscha ::

Stock camera app je čisto cool, samo treba je vklopit HDR! Potem je bistveno boljša kvaliteta.

ko smo pri tem, a je kje kasna resize opcija v global romu? nic tskega nisem najso, pa sem nalozo nek resize app kar skoz mece neke reklame.

OK.d ::

Ali je kje kakšna koda za XIAOMI Mi A1?
LPOK.d
««
162 / 380
»»