» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
156 / 380
»»

tomy5 ::

v EU, še v SLO je ogromno ponudbe

Tomson ::

Jebac18 je izjavil:

Bi lahko dobil par slik low light od xiaomi a1 iščem telefon,ki je za svojo ceno top,tudi kamera. Kako je z xiaomi mi5/5s je boljša kot na a1???

https://slo-tech.com/forum/t670401/p574...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

CleanPower ::

low light slike so dejansko katastrofalne. moj 4 leta star htc m8 dela boljše slike z 4mp kamero.

MucuCat ::

evo Mi note 3 naročen na Goldway za 260€. Z DHL je bila cena 279€.

In ravno opazim da bo jutri Xiaomi sale in bo Mi note 3 250€... Če prekličem naročilo se denar takoj prenakaže nazaj na viso? Bi bilo sploh smiselno, glede na to,da je samo 300 kosov na razpolago?

https://sale.aliexpress.com/__pc/brands...

Dimnik ::

Kdaj si naročil, dhl baje od danes naprej vec ni brez dodatnih stroškov (goldway, mi global store in tonke) tako pišejo na telekineza forumu, eu support kodo je zriktal njihov član in sodeluje z goldway. Jaz sem avojega naročil včeraj zvečer in je že odposlan, tako da moj še gre skozi,

Sem pa goldway glih prej povprašal kako je s tem na stvari, poročam ko dobim info.

Če to res velja, niti ne bodo telefona odposlali, boš dobil sporočilo sigurno.

slabo uro nazaj sem naročil.. Fino..

torej bodo stroski carinjena? Za kaj ga ne bi poslali?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MucuCat ()

Za vračilo denarja traja 7-10 dni

Baje so spet težave, kot pred časom, ko ni bilo opcije dhl....

Ne, ker če to res drži naročila od danes sploh ne bodo poslali

Počakaj na odgovor oz spremljaj ce dobiš sledilno številko

Bom pa jaz javil takoj, ko dobim odgovor

Tonke, več nima opcije dhl....preveril

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

Sem goldway pisal pa so napisali da je with no taxes or custom dutys. Pa telefon je bil poslan ob 4 zjutraj. Upam da res :)

radmannsdorf ::

MucuCat, katero verzijo Mi Note 3 pa si dobil za ta denar?

Drmr ::

Klemen13 je izjavil:

Mogoče kdo ve, kje je najbolje naročiti Xiaomi Powerbank 10k mAh? Namreč na Gearbestu ne pošiljajo v Slo...

Jaz sem ga narocil na Geekbuying, so eni redkih ki se posiljajo.

radmannsdorf je izjavil:

MucuCat, katero verzijo Mi Note 3 pa si dobil za ta denar?

6/64, črne barve

MucuCat je izjavil:

Sem goldway pisal pa so napisali da je with no taxes or custom dutys. Pa telefon je bil poslan ob 4 zjutraj. Upam da res :)

No če to drži potem super, mogoče so ukinili samo za hrvate oz določene države, jaz še nisem dobil odgovora.

robertko ::

Ni več tax free shippinga iz Goldway-a.
Dobil potrditev od njihovega supporta.

Jap, baje naročila od včeraj še grejo skozi, je pa zdaj dhl 13,xxeur ampak z dodatnimi stroški....ampak že iščejo variante brez stroškov, bodo obvestili ko bo kaj novega

mared ::

ampak mi global store pa še ponuja tax free...

MxxW5 ::

Najprej opravičilo - cele teme nisem bral, ker je predolga, zato bom gotovo vprašal kaj takega, o čemer ste že razpravljali.

Torej, rad bi kupil Xiaomi Redmi 5 Plus. Rad bi namreč imel poceni telefon z velikim ekranom, tale Hrvat pa pravi, da gre za dobro zadevo:

Par vprašanj:

1. Kje se mi ga najbolj splača naročiti (da bo brez carine in DDV)? Je tole uredu: https://www.honorbuy.com/212-xiaomi-red... (trenutno sicer globalne verzije ni na zalogi). Cena brez poštnine je nekaj manj kot 170 EUR.

2. Ima kdo kakšne izkušnje z uveljavljanjem garancije za takole kupljene telefone?

3. Kako je z LTE bandi v Sloveniji? Redmi 5 Plus baje nima B20 banda, kar je menda pri nas zoprno. Kakšne izkušnje?

4. Je kakšen boljši telefon s podobno velikim ekranom za to ceno?

5. Kako se obnese MIUI?

Hvala!

Orias ::

Jaz imam naročenega redmi 5 plus prek aliexpressa ( mi global shop). Ampak mi je vse skupaj čudno. Naročil sem 26ega decembra. Pa še do danes ni bil telefon poslan. Pa še jim 2x pišeš, pa nobenega odziva. Vse skupaj mi že diši po nategu.
Kar veliko sem naročeval iz aliexpressa ( tudi držje stvari) in nikoli ni bil processing time daljši od 3 dni.

matobeli ::

Trenutno imajo zgleda bsi trgovci težave z pošiljanjem brez carine. Bodo že nekaj pogruntali.

Ja, ampak do vceraj naročeno še gre skozi... mogoče ga pa nimajo še na zalogi...nevem ugibam, ker jaz sem predvčeraj naročil mi note3 na goldway, pa je bil včeraj že odposlan

K0l1br1 ::

Orias je izjavil:

Jaz imam naročenega redmi 5 plus prek aliexpressa ( mi global shop). Ampak mi je vse skupaj čudno. Naročil sem 26ega decembra. Pa še do danes ni bil telefon poslan. Pa še jim 2x pišeš, pa nobenega odziva. Vse skupaj mi že diši po nategu.
Kar veliko sem naročeval iz aliexpressa ( tudi držje stvari) in nikoli ni bil processing time daljši od 3 dni.

Meni je tudi rabilo enih 2 tedna, preden so odposlali.

Sem sedaj pogledal,.mi global store je.komaj 30.12 dobil zalogo, ampak vseeno dolgo traja, da pošljejo, če do sedaj niso....

To imam pod DHL tracking:

Thursday, January 04, 2018 at 02:48 Origin Service Area: GATWICK - TAKELEY - UK Destination Service Area: LJUBLJANA - MARIBOR - SLOVENIA

Torej je že v UK? Kako dolgo po navadi rabi, da pride v slo?

Ni v uk, to pomeni, da je dhl obveščen in pričakuje posiljko v uk, ko bo v uk, boš dobil drugo sledilno iz uk do slo.

Nazadnje ko sem naročal so potrebovali 2dni, da so odposlali, 5 dni do uk, in 2 dni do mene, se pravi 9 dni.vse skupaj

Trinity ::

Ve mogoče kdo ali bo Redmi 5 plus na voljo za nakup tudi v Sloveniji in kdaj približno bi se lahko to pričakovalo?

maticm ::

A je kdo naročal na Mi Global aliexpress z DHL. Je brez davka?

Konlov ::

Je brez...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Konlov ()

3p ::

Trinity je izjavil:

Ve mogoče kdo ali bo Redmi 5 plus na voljo za nakup tudi v Sloveniji in kdaj približno bi se lahko to pričakovalo?

Če misliš preko slovenske firme, z garancijom, ugibam da takrat, ko bo na voljo globalna verzija. Fizično pa se že da naročiti iz slovenije (https://www.honorbuy.com/1309-xiaomi-re....

Malo sem preverjal na svojem trenutnem telefonu (Telemachovo omrežje), katero LTE frekvenco mi lovi. Skoraj vedno je 800 MHz, torej B20, ki je Xiaomi nima. Glede na to, da s telefonom brez 4G nimam kaj početi, sem čez svoje plane za nakup Redmi 5 plus naredil križ.

Kebo ::

Ma ja verjetno bodo čez par mescov dali ven telefon z našimi ferkvencami. Z note 4 je bilo enako.

maticm ::

Katere frekvence ima bob?

Oz bom raje tako vprasal, ima redmi Note 4x ustrezne za bob?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: maticm ()

Kebo je izjavil:

Ma ja verjetno bodo čez par mescov dali ven telefon z našimi ferkvencami. Z note 4 je bilo enako.

Upam, da bo tako. Res bi rad dobil en telefon z velikim ekranom (6 inčev z ozkimi robovi) za normalno ceno.

red_baron ::

MxxW5 je izjavil:

Kebo je izjavil:

Upam, da bo tako. Res bi rad dobil en telefon z velikim ekranom (6 inčev z ozkimi robovi) za normalno ceno.

MxxW5!

Jaz imam od 1.1 dalje Mi max2, ki je 6,44 inčen in mi je super. Res je pa da sem prej imel Redmi note 3g,ki je 5,5 inčen.

Kje si ga kupil in za koliko? A podpira 800 Mhz LTE?

Pri meni se je že premaknilo in so končno pri mi global poslali telefon.
Malce pozno sem res opazil, da ne bom imel LTEja pri Telemachu, ampak se ne sekiram kaj preveč. Z 3.5G sem čisto zadovoljen. Pri meni je že praksa, da imam večino časa 3G vključen sploh na Telemachovi simki. Nisem mogel verjeti, koliko baterije laho pokuri tisto nadležno pretikanje baznih postaj.

Za na hitro preverit LTE povezljivost je ta portal dober - https://willmyphonework.net/

Brez 4G imet leta 2018 telefon je bolj tko tko, če nisi skoz doma/kafič na wifi.

Orias je izjavil:

Pri meni se je že premaknilo in so končno pri mi global poslali telefon.
Malce pozno sem res opazil, da ne bom imel LTEja pri Telemachu, ampak se ne sekiram kaj preveč. Z 3.5G sem čisto zadovoljen. Pri meni je že praksa, da imam večino časa 3G vključen sploh na Telemachovi simki. Nisem mogel verjeti, koliko baterije laho pokuri tisto nadležno pretikanje baznih postaj.

Kdaj so ti ga odposlali? Me zanima glede dodatnih stroškov prek.dhl, ker goldway in tonke od 4.1 več ni dhl free

Mislim, da dodatnih stroškov pri mi global ne bo. Vsaj tako mi je bilo napisano. Telefon bi naj poslali danes zjutri. Pri sledenju mi napiše: 1-Shipment information received GATWICK - UK 06:19
Bom sporočil ko bom dobil telefon. Nasplošno imam z DHL dobre izkušnje. Do danes še nisem nikoli plačal kakšne carine, ko sem naročeval kaj iz USA.

Vem imam jaz naročen mi note3 z goldway, poslan 3.1, cakam kdaj se pojavi v uk, mi je pa danes odpisal z goldway, da moja počiljka še gre free, dalje pa vec ni free...

facepalm ::

tomy5 je izjavil:

Brez 4G imet leta 2018 telefon je bolj tko tko, če nisi skoz doma/kafič na wifi.

Na 3g ni vse slabo. Na hot-u mi vlece 15Mbit/s, 4g pa 20.

Orias je izjavil:

Mislim, da dodatnih stroškov pri mi global ne bo. Vsaj tako mi je bilo napisano. Telefon bi naj poslali danes zjutri. Pri sledenju mi napiše: 1-Shipment information received GATWICK - UK 06:19
Bom sporočil ko bom dobil telefon. Nasplošno imam z DHL dobre izkušnje. Do danes še nisem nikoli plačal kakšne carine, ko sem naročeval kaj iz USA.

Carine na telefone ni, je stopnja 0%.
DDV pa je, to ni carina.

Tomson ::

Drži, če pride do carinskega postopka sledi:

- carinska dajatev na računalništvo, mobilne tehnologije in zabavno elektroniko = 0%
- carinski postopek = 6€-15€ (odvisno od providerja, najceneje preko spleta, najdražje DHL)
- ddv 22%
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

tomy5 je izjavil:

Orias je izjavil:

Carine na telefone ni, je stopnja 0%.
DDV pa je, to ni carina.

Ja ampak ga ni bilo potrebno plačat oz, da bi šel skozi postopek

Zakaj ob uvozu v EU ne bi bilo treba plačati DDV ?

tomy5 je izjavil:

Če bi kupil kak.telefon pri omenjenih trgovinah, bi vedel, da gre z dhl mimo...imajo neko foro, da najprej pošljejo nekaksnemu svojemu človeku v uk, in potem gre z novo sledilno iz uk naprej k nam, takonse izognejo carinskemu postopku in ddv. Kaksen sporazum pa imajo oni z uk pa nevem....sicer se je sedaj ta opcija končala, ampak že iščejo druge poti

MrStein ::

tomy5 je izjavil:

*taps temple*
Ne rabiš plačat, če švercaš.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

barakus ::

Ali se na xiaomi mi a1 da nastavit, da slike shranjuje v manjsi resoluciji? Slike so namrec 1,5-2x vecje od prejsnjega telefona a hkrati imajo toliko vec suma, da je to samo zguba prostora

MrStein ::

Ponavadi se to nastavi v programčku ki snema fotke, torej Camera.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

eMarek ::

A se da na kakšen način preveriti katere frekvence podpira LTE čip v telefonu?
Namreč nabavil sem Xiaomi MI6 (international verzijo) preko gearbesta in mi 4G dela brez problema. Vidim, da vas ima kar nekaj težavo s tem. Meni dela čist ok, pa bi rad preveril, če so meni kakšen poseben čip notri namontirali. :)
Včasih sicer preklopi na H+ ali H. Ampak bottom line je, da mi zelo redko ne naloži kakšne spletne strani ali youtube videa.
Uporabljam pa Hofer telekom. Tudi v gostovanju (Nemčija) mi je 4G delal ok.

next3steps ::

Dimnik je izjavil:

tomy5 je izjavil:

Če bi kupil kak.telefon pri omenjenih trgovinah, bi vedel, da gre z dhl mimo...imajo neko foro, da najprej pošljejo nekaksnemu svojemu človeku v uk, in potem gre z novo sledilno iz uk naprej k nam, takonse izognejo carinskemu postopku in ddv. Kaksen sporazum pa imajo oni z uk pa nevem....sicer se je sedaj ta opcija končala, ampak že iščejo druge poti

UK je značilna postojanka za CN švercarje. DHL pa lahko sam uvoz opravi namesto tebe.

Dimnik je izjavil:

tomy5 je izjavil:

Zavezanec za DDV si ti, tako da če se kdo loti pregledovati tudi čez pol leta, lahko dobiš odločbo za plačilo DDV.

eMarek je izjavil:

A se da na kakšen način preveriti katere frekvence podpira LTE čip v telefonu?
Namreč nabavil sem Xiaomi MI6 (international verzijo) preko gearbesta in mi 4G dela brez problema. Vidim, da vas ima kar nekaj težavo s tem. Meni dela čist ok, pa bi rad preveril, če so meni kakšen poseben čip notri namontirali. :)
Včasih sicer preklopi na H+ ali H. Ampak bottom line je, da mi zelo redko ne naloži kakšne spletne strani ali youtube videa.
Uporabljam pa Hofer telekom. Tudi v gostovanju (Nemčija) mi je 4G delal ok.

Vstavi Telemach SIM in boš brez 4G.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tomy5 ()
««
156 / 380
»»