» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
138 / 380
»»

Mare3 ::

Pri xiaomi telefonih mi je zelo všeč, da je te glavne stvari kot so mikrofon, zvočnik, baterija, matična itd. zelo enostavno zamenjati. Z enim zelo majhnim izvijačem lahko praktično cel telefon razstaviš :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare3 ()

koc77 ::

Mare3 je izjavil:

Pri xiaomi telefonih mi je zelo všeč, da je te glavne stvari kot so mikrofon, zvočnik, baterija, matična itd. zelo enostavno zamenjati. Z enim zelo majhnim izvijačem lahko praktično cel telefon razstaviš :)

Nikjer ne najdem videa,kako menjati mikrofon na Xiaomi redmi note 4. Kljub poglobljenemu raziskovanju še vedno ne vem, kateri mikrofon naročiti, lahko kdo pomaga z linki....hvala

radmannsdorf ::

koc77, ja mal se je treba znajdt pa poiskat. Ne moremo pa mi vedet kaj imaš ti v telefonu. Odpri ga, poglej oznake ali vsaj na videz, pa naroči točno takega na Aliexpress.
Tukaj imaš video. Najden v minutki.

roberto1 ::

Danes in jutri na grossoshop ponovno na vse izdelke "FREESHIP", če slučajno kdo kupuje in bi rad prihranil 30€. Ob nakupu več telefonov hkrati se lahko konkretno splača:)
Someday never comes!

B_tec ::

v redmi note 4 sem pravilno nastavil APN nastavitve. tako kot so mi rekli pri telemach. ampak še vedno imam probleme z SMS zgrešenimi klici. SMS ni pod ime ampak pod +386..... številko. kje bi to lahko nastavil? MIUI Global 8.5

radmannsdorf ::

EU MIUI 9 tega problema nima. Preverjeno.

kody ::

enaa....ima akcijo -20% na A1 roza barve...za vikend...
samo v info, če želi kdo v Slo naročat...
XIAOMI20

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kody ()

Master_Yoda ::

Mozne specifikacije za Redmi Note 5 oz za kak drug model.

AvtoR ::

Ali mogoče kdo ve kako spremeniti barve na MIUI predvajalniku glasbe. Zdaj ima neko roza pasico in belo podlago, prav grdo. Rad bi kaj v dark izvedbi. Hvala!

facepalm ::

Jaz sem raje migriral na "pi music player". Preprost in uporaben.

Matej_K ::

Xiaomi Redmi Note 5A

Mislite da bo tok nakup? Če prav razumem tu na goldway vzamem DHL in potem nebo carine? Drugje ga težko dobim ceneje?
... .. .

Jaz bi na tvojem mestu raje vzel Redmi Note 4 international 3/32 na Grossoshop. Mene je končna cena s pošiljanjem prišla 155€. Zdraven sem dobil en chip ovtek (bo dober dokler ne pride boljši)in pa zaščitno steklo, ki pa je bilo na žalost ob prejemu pošiljke že počeno.
Po moje je SD 625 (Note 4) boljši od SD 435 (Note 5a).

VrtniPalcek ::

Meni Grossoshop poleg cene 159€ zračuna še 30€ poštnine za Redmi Note 4 international 3/32.

noraguta ::

mesec ali malo več nazaj prek geekbuyinga 164e s poštnino čez dva dni doma. stock in eu-it. soliden telefon sploh pa baterija.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

sajmon ::

VrtniPalcek je izjavil:

Meni Grossoshop poleg cene 159€ zračuna še 30€ poštnine za Redmi Note 4 international 3/32.

Si vpisal kodo za brezplačno poštnino: FREESHIP

papasmrk ::

Trenutno imam poškodovan Samsung S6 in bi kupil kakšen Xiaomi aparat. S temi njihovimi oznakami je cela zmešnjava in prosil, da mi nekdo predlaga kateri aparat bi mi po zmogljivosti ustezal ali prestrezal trenutni Samsung S6? Seveda je pogoj tudi, da LTE deluje na naših frekvencah...

Hvala
Za komentiranje se moraš prijaviti

Jirzy ::

Ciljna cena?

papasmrk ::

Max 300 €
Za komentiranje se moraš prijaviti

Zlikovec ::

papasmrk je izjavil:

Trenutno imam poškodovan Samsung S6 in bi kupil kakšen Xiaomi aparat. S temi njihovimi oznakami je cela zmešnjava in prosil, da mi nekdo predlaga kateri aparat bi mi po zmogljivosti ustezal ali prestrezal trenutni Samsung S6? Seveda je pogoj tudi, da LTE deluje na naših frekvencah...

Hvala

Rabljen S7 :) ni pa to xiaomi ...
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

matejmesar ::

Pozdrav!

Tudi jaz sem se odločil na koncu za A1, dobil zadevo v petek. Eno vprašanje.. Ko se polni in ga vzameš v roke, se čutijo rahle vibracije, še posebej če malo podrgneš po zadnji strani. Na netu sem našel deljena mnenja, ali je to ok ali ne. Kako je s tem? Naj ga vrnem nazaj? Ali je še kdo to opazil?

LP, Matej

gddr85 ::

to je normalno, oz. afaik ni to nobena okvara..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

OK hvala.

klinker ::

matejmesar je izjavil:

Pozdrav!

Tudi jaz sem se odločil na koncu za A1, dobil zadevo v petek. Eno vprašanje.. Ko se polni in ga vzameš v roke, se čutijo rahle vibracije, še posebej če malo podrgneš po zadnji strani. Na netu sem našel deljena mnenja, ali je to ok ali ne. Kako je s tem? Naj ga vrnem nazaj? Ali je še kdo to opazil?

LP, Matej

Meni R3pro pri filanju touch dela nekaj po svoje. No, je delalo, ker sem se losal tega srota, saj vse skupaj dela bolj na pol.

Zlikovec je izjavil:

papasmrk je izjavil:

Hvala

Rabljen S7 :) ni pa to xiaomi ...

+1
Noben Xiaomi ne pride blizu.
Imam pa zdaj Nexus 5X viska ce te zanima. Fon v odlicnem stanju z garancijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Jirzy ::

@papasmrk, ce dobis kje Mi5 ali 5s. Drugace pa A1.

@klinker, meni je isto delala Lumia 640 pri polnjenju z tocno dolocenim polnilcem. Ki sem se ga potem znebil.

broken/link ::

papasmrk je izjavil:

Seveda je pogoj tudi, da LTE deluje na naših frekvencah...

ni se izrazil pravilno, ampak verjetno je s tem ciljal tudi na manjko b20 spektra, ki je prisoten pri mi5/mi6 izpeljankah.

klinker ::

Jirzy je izjavil:

@klinker, meni je isto delala Lumia 640 pri polnjenju z tocno dolocenim polnilcem. Ki sem se ga potem znebil.

Ahh, poskusu raznorazne polnilce in kable, ker mi je to prvo padlo na pamet, pa ni pomagalo. Sicer pa tudi gps in bt ne delajo kot morajo, pa microfon ob snemanju videa jebe itd. Sem ga dal sestri, ki razen klicanja, mailov, brskalnika in fbja ne rabi.

facepalm ::

Kot zgleda je spodnje vezje na kateremu je mikrofon, usb in povezava do anten, za zamenjat oz vsaj za preveriti ce je na flat kabel 100% v konektorju.

MrStein ::

matejmesar je izjavil:

Tudi jaz sem se odločil na koncu za A1, dobil zadevo v petek. Eno vprašanje.. Ko se polni in ga vzameš v roke, se čutijo rahle vibracije, še posebej če malo podrgneš po zadnji strani.

Kovinsko ohišje?
A neha, če zadevo ozemljiš?
Potem malo elektrike "prebija".
Baje v mejah zakonskih omejitev. :P
Se dogaja na marsikateri kovinski elektronski napravi (laptopi itd.).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

zzbil ::

Zdravo, mene pa zanima ce imate kaksne izusnje z to trgovino mishop.si in ce se splaca tam kupiti xiaomija?

MrStein je izjavil:

matejmesar je izjavil:

Tudi jaz sem se odločil na koncu za A1, dobil zadevo v petek. Eno vprašanje.. Ko se polni in ga vzameš v roke, se čutijo rahle vibracije, še posebej če malo podrgneš po zadnji strani.

Kovinsko ohišje?
A neha, če zadevo ozemljiš?
Potem malo elektrike "prebija".
Baje v mejah zakonskih omejitev. :P
Se dogaja na marsikateri kovinski elektronski napravi (laptopi itd.).

Sem zadevo preizkusil še na enem Note 4, pa je tudi podobno. Preizkusil 3 različne polnilce, kable, powerbank, pri vseh podobno, edino intenziteta je večja, če je tok večji (švoh polnilec in slab kabel - komaj občutno). Ne vem kako bi ozemljil, saj po usb kablu pride 5V enosmerne napetosti... mogoče bi kak štromar več vedel. Je pa to tako, da ko ga držiš v roki, ni kaj dosti čutiti, bolj intenzivno je, če podrgneš po zadnji strani.

gregor ::

nov test:

Xiaomi Mi Mix 2 review
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix_...

thramos ::

Band 20. Že par let živim z Lenovo K3 note na bobu, ki ga nima, pa dejansko ne opažam nobenih težav. Večino časa sem v Ljubljani, kjer ni težav z baznimi postajami, ampak tudi drugje nimam problemov. Res pa da sredi gozda ponavadi ne gledam filmov.

Zdaj je pa čas za novega in je opcija Lenovo P2, ki ima NFC (ki ga pogrešam) nima pa banda 20. V primerjavi s Redmi note 4, ki nima NFC, International verzija pa ima band 20 ... praktično enak telefon s enako ceno.

Ker baje operaterji vedno več podpirajo 800 MHz, lahko pričakujem v 2 letih kaj več težav?

woman ::

Katero aplikacijo uporabljate za amis mail?
Imam Redmi Note 3 Pro, poskusila sem nastaviti mail kar v gmail aplikaciji, pa mi ni šlo. Mi morda lahko kdo napiše katero aplikacijo in nastavitve, lahko na ZS?
Hvala. :)

konspirator ::

--

Zgodovina sprememb…

Če ti ni šlo v gmail aplikaciji, ti bo zelo težko tudi drugje.
Rabiš prave nastavitve smtp, pop strežnike in vnesi v gmail pa bo.
Sicer Amis mail ne uporabljam, ampak druge, pa zagotovo bi tudi ta moral. Razen če se motim.
... .. .

konspirator ::

Matej_K
Ni gmail aplikacija samo za gmail naslove ?
--

Ne, lahko dodajaš tudi druge in potem na vrhu lepo preklapljaš med njimi.Sam na aplikaciji uporabljam službeni exchange mail. Deluje super.
Sicer ko pošiljaš, moraš pazit katerega imaš odprtega, ampak to reši en klik pri pisanju maila, pač paziš pri 'od' kaj piše.

Da ne bom offtopic. Če bo kdaj kdo kupil Xiaomi sesalec ta pametni za po tleh. ko si naloži MiHome aplikacijo naj izbere strežnik U.S(Singapore) in ne United States.
Včeraj izgubil pol ure, ko se aplikaCija za sesalec ni hotela prižgati. Sedaj deluje vse ok. Tudi posodabljanje firmware-a je šlo bp. Tudi glas sesalca lahKo potem prestaviš na angleško.

Imam pa še težave z kamerco sobno 720p od xiaomija, mi pa nikakor noče povezati do konca, da bi delovala. Še najbolj tečno je ko ti v kitajščini odgovarja nazaj pri nastavitvi. Ampak to se trenutno reši z google translate in listen..
Sicer sumim na ruter, da nekaj blokira, tako da bom probal na svojem ruterju še enkrat in tega od T2 spremenil v switch..
... .. .

gregor ::

Xiaomi Mi Note 3 - Recenzija
https://mob.hr/xiaomi-mi-note-3-recenzi...

zzbil ::

Lahko vprašam samo kater telefon je best buy za pod 300€? Performance in baterija mi najvec pomenita. Pa tudi garancija, če je mogoče. LP

garancije ni, sicer redmi note 4. cca 150e najbrž danes. brovser mail pa ostalo laufa. fotoaparat pa za silo.

MrStein ::

matejmesar je izjavil:

Sem zadevo preizkusil še na enem Note 4, pa je tudi podobno. Preizkusil 3 različne polnilce, kable, powerbank, pri vseh podobno, edino intenziteta je večja, če je tok večji (švoh polnilec in slab kabel - komaj občutno).

Ne vem kako bi ozemljil

Tako da ga (ohišje telefona, ki trese) daš v stik z nečim, kar je že ozemljeno, recimo radiator centralne, ali vodovod, pipa... (seveda ne lakirane površine, ampak kovinske).
Če takrat neha trest, je to to.

Za boljši stik in manj prask lahko vmes daš malo zmečkane alu folije. Ali pa povežeš s kako žičko, če jo imaš.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ja al pa na strelivod zihr je unih par voltov prebija do tal.

kodar ::

Redmi Note 3 Pro 32GB (SD) UPDATE

Ali ste (oz. priporočate) na RN3Pro namestili nov upgade MIUI V8.5.7.0.MHOMIED (Global stable ROM)?

Slišal sem da je bilo na 8.5.6.0 kar precej težav... in da poje precej ROM-a.

Hvala

počak še mal. sejbse ne mudi. najbdrugi testirajo stable kak tedn.

Jaz imam na Redmi Note 4 dva dni nazaj OTA update na MIUI verzijo 8.5.8.0. Nekih problemov nisem opazil.

krop ::

Kje si kupil sesalec?

Matej_K je izjavil:

Da ne bom offtopic. Če bo kdaj kdo kupil Xiaomi sesalec ta pametni za po tleh. ko si naloži MiHome aplikacijo naj izbere strežnik U.S(Singapore) in ne United States.
Včeraj izgubil pol ure, ko se aplikaCija za sesalec ni hotela prižgati. Sedaj deluje vse ok. Tudi posodabljanje firmware-a je šlo bp. Tudi glas sesalca lahKo potem prestaviš na angleško.

decoddeki ::

Tudi jaz imam namen kupit omenjen robotski sesalec. Kolikor sem brskal po spletu, se še najbolj splača kupit na Ibuygou, kjer naj bi za 5% nakupne vrednosti dobil garancijo na povračilo potencialnih carinskih stroškov.

Torej 300$ + 15$ = 315$

Kar je pri trenutnem razmerju dolar-euro = 268€.

Se da dobiti kje ceneje?

krop je izjavil:

Kje si kupil sesalec?

Matej_K je izjavil:

Kupil na Gearbest. Pa izberite Priority EU (oz nekaj podobnega)
Gearbest ima ves čas ceno okoli 250EUR se mi zdi. V temi Dobre cene včasih uporabnik Tomson doda tudi kakšno kodo in je potem ceneje.

Danes ga prvič spustim čez celo stanovanje (4 sobno, 80m2) Javim kako bo. Sobo po sobo je do sedaj opravil odlično. Če nisem želel da gre v drugo sobo, sem na tla vrgel pouštr. Do sedaj super zadovoljen.
... .. .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matej_K ()

decoddeki ::

Vem, da je na GearBest pogosto cena pod 250€, a potem po vsej verjetnosti plačaš še davek in carinski postopek in si preko 300€.

Si imel dodatne stroške s carinjenjem?

Aha pardon, v tej temi tega nisem napisal.
Citiram.
Včeraj dobil iz Gerabesta domov sesalec Xiaomi Robot Cleaner.
Pri nakupu (20.09.2017) sem izbral PriorityLine EU in je pošiljka prišla mimo carin, tako da končni strošek je bil 250€. Super zadovoljen zaradi tega. Trajalo je en mesec vse skupaj. Ko je prišlo v UK, je do mojega doma rabilo 5 dni. DPD poslal sms na telefonsko številko ki je bila priložena naročilu.

Res pa da ni vedno tako, lahko vseeno dobiš carino.
... .. .
««
138 / 380
»»