» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
139 / 381
»»

krop ::

Ups tax free 169€! Skupaj cena 425€, kar je preveč. Mislim, da se na aliexpressu dobi za 300€ iz Nemškega skladišča

decoddeki je izjavil:

Tudi jaz imam namen kupit omenjen robotski sesalec. Kolikor sem brskal po spletu, se še najbolj splača kupit na Ibuygou, kjer naj bi za 5% nakupne vrednosti dobil garancijo na povračilo potencialnih carinskih stroškov.

Matej_K ::

Na hitro.za mobitel.
Goldway in DHL opcija ni carine. Je tako?
... .. .

MaterVola ::

Slika pove več kot 1000 besed.

Goldway

Goldway

Dimnik ::

Ja drži

decoddeki ::

Nazadnje, ko sem gledal so imeli še free shipping. Ostane Aliexpress ali pa reskirat na GearBest :/

krop je izjavil:

Ups tax free 169€! Skupaj cena 425€, kar je preveč. Mislim, da se na aliexpressu dobi za 300€ iz Nemškega skladišča

decoddeki je izjavil:

Tudi jaz imam namen kupit omenjen robotski sesalec. Kolikor sem brskal po spletu, se še najbolj splača kupit na Ibuygou, kjer naj bi za 5% nakupne vrednosti dobil garancijo na povračilo potencialnih carinskih stroškov.

bbooyy ::

Pozdravljeni!
Zanima me kaj lahko naredim da odklenem bootloader na xiaomiju?

na redmi 3 imam inštaliran MIUI 7.11 in mi ne dovoli updejtat. napiše da že imam najnovejši sistem. kako lahko inštaliram novejšega?
Hvala

matobeli ::

A telefon si že dal na tovarniške nastavitve? Včasih se kaj zatakne.

scipascapa ::

Ciklamen ::

A uporablja kdo Xiaomi Mi Note 2? Vidim da se kar nekaj ljudi pritožuje nad LTE, ker je pač kitajska verzija telefona. So še kakšne druge težave, kako je s segrevanjem če igraš ali če imaš vklopljen hotspot (ali oboje hkrati)?
- End of the Post ->

facepalm ::

Vecina tistih, ki se pritozuje cez LTE, si ne lastijo takega telefona.
Zavedati se moras, da manjko LTE 800mhz frekvence ne vpliva na klice ali sms. Prikrajsan si le v krajih kjer je slaba oz nicna pokritost s 3g in je 4g pokritost le na 800mhz.
Jaz se nisem naletel na take okoliscine. Je pa res, da v gozdu ne gledam youtube posnetkov

Ma, realno gledano je res, nekje v božji tetki itak interneta ne boš uporabljal, oziroma ti bo tak vseeno. Danes je tak da imaš pokritost relativno dobro v vsakem kotičku Slovenije.

A so kakšni problemi s telefonom drugače?
- End of the Post ->

borisk ::

sem zdejle kliknu za xiaomi sesalc na GB. je še "samo" 5 ur na popustu, pa sem uporabil še kodo XIAOMIVAC tako da me je z zavarovanjem (5.58€) prišlo 244€. javim ko pride.

Je kdo naročal že iz Honorbuy? V idim je Mi6 kar krepko cenejši (356€) od drugih strani (gearbest, banggood, ebay, itd.). Je kdo že plačal davek od te strani? EU warehouse piše da je, z možnostjo DHL, DPD, GSL itd (23€ poštnine) in tudi brez customs, ampak vseeno bi še rad preveril če je kdo že naročal in kako hitri in zanesljivi so?
- End of the Post ->

woman ::

Hvala vsem, uspelo mi je, bila je moja napaka. 8-)

woman je izjavil:

Katero aplikacijo uporabljate za amis mail?
Imam Redmi Note 3 Pro, poskusila sem nastaviti mail kar v gmail aplikaciji, pa mi ni šlo. Mi morda lahko kdo napiše katero aplikacijo in nastavitve, lahko na ZS?
Hvala. :)

radmannsdorf ::

Ciklamen je izjavil:

Je kdo naročal že iz Honorbuy? V idim je Mi6 kar krepko cenejši (356€) od drugih strani (gearbest, banggood, ebay, itd.). Je kdo že plačal davek od te strani? EU warehouse piše da je, z možnostjo DHL, DPD, GSL itd (23€ poštnine) in tudi brez customs, ampak vseeno bi še rad preveril če je kdo že naročal in kako hitri in zanesljivi so?

Jaz. Carine ni, paket pride v 2-3 dneh iz Slovenije. Skladisce imajo pri nas. Preberi temo nazaj, pa bos videl vse.

Eni ful negrajo, da če je kakšna napaka niso ravno odzivni in ne popravljajo ravno zanesljivo, češ da so dobili nazaj defekten telefon.
- End of the Post ->

Ricky_82 ::

Kje se najbolj splača trenutno kupiti Mi5X?

mevden ::

Kateri xiaomi telefon kupiti do 5.2inch, do max 250 eur s poštnino? Mi a1 bi bil super vendar je mogoče malo prevelik. Jaz imam mi5, sedaj nekaj kupujem še za očeta. 5.5 mu je prevelik.

roberto1 ::

mevden je izjavil:

Kateri xiaomi telefon kupiti do 5.2inch, do max 250 eur s poštnino? Mi a1 bi bil super vendar je mogoče malo prevelik. Jaz imam mi5, sedaj nekaj kupujem še za očeta. 5.5 mu je prevelik.

4x 3/32 International imaš recimo na grossoshop za 149€ brez stroška poštnine do 03.11.
Someday never comes!

Redmi 4x, imaš na aliexpresu s poštnino dhl za 130eur.saj ima lte kajne?

je še kaj drugega, malo boljšega in bližje 200eur?

Se dobi mi5 ali mi5s kje za 250eur?

greytex ::

mevden je izjavil:

Trenutno ne. Mogoče boš na aliexpressu 11.11 ko je Global Shopping Day dobil po nižji ceni.

Ker tudi sam razmišljam o Mi5 bi te vprašal kako si zadovoljen z baterijo. Koliko ti zdrži. Trenutno imam Mi4c in me zelo moti ker mi telefon zdrži 1 dan in resno razmišljam, da bi zaradi baterije odšel na Redmi serijo. Čakam na Redmi note 5 :).....razmišljam pa tudi o Mi5 ker mi je 5.2 optimalna velikost.....

Dimnik ::

Na letgo imaš belega mi5 za 210e, samo stestiran in še z vsemi folijami na telefonu

Tomson ::

Ima kdo mogoče idejo, ko pri nalaganju EU ROMA na Xiaomi Mi Note 3 v TWRP in povezanem računalniku, le ta ne prepozna telefona preko USBja kot Internal Storage ko se lahko nalaga datoteke,ampak samo ikonca kot MP3 predvajalnik kjer sicer piše Internal Storage, ampak se ne vidi vseh map na telefonu in se ne da nalagat datotek?

Preden naredim Wipe sicer vse vidim in lahko nalagam, po Wipu pa zgoraj omenjena težava, saj ne morem naložit EU roma na telefon, da bi ga namestil (nima pa SD kartice telefon). Naložil sem Xiaomi USB Driver za Note 3, ampak še vedno ista pesem ...

Kakšna ideja?

PS: če komu prav pride nekaj promo kod z znižanimi cenami (kolikor gledam najceneje ta hip) za Xiaomi telefone (časovno omejene -24h):

Xiaomi Redmi 4A 5.0" s kodo: redmi4Ayd za 76€
Xiaomi Redmi Note 5A 5.5" s kodo: note5aglb za 91€
Xiaomi Redmi Note 4 5.5" s kodo: gbnote4gp za 145€
Xiaomi Mi 5X 5.5" s kodo: BJxiaomi5x za 170€
Xiaomi Mi A1 5.5" (rose-gold) s kodo: SI-8%off za 193€
Xiaomi Mi A1 5.5" (black) s kodo: SI-8%off za 216€

Sem pa sam pravkar 3-tedne testiral Xiaomi Mi A1/5X in lahko samo rečem da je tole res top telefončič do 200€, praktično na vseh področjih 1a, najbolj pa navduši s kvaliteto izdelave, zaslonom, baterijo, res hudo kamero ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Mi 6 ali Note 3, katerega priporočate? Sedaj imam LG G3 zaradi konstantnih problemov ki jih imam s telefonom bi ga rad zamenjal, ne morem se pa odločit med tema dvema, Mi 6 ima boljše drobovje vendar 64 GB prostora z manjšim 5.15 zaslonom ali Note 3 z malo slabšim drobovjem in 5.5 zaslonom in 128 GB verzijo, cena je pri obeh ista (honorbuy).
- End of the Post ->

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ciklamen ()

Mi Note 3 je praktično Mi 6 Plus (večji zaslon), a z malo manj zmogljivim procesorjem, ki pa je še vedno top. Tudi sam Xiaomi je Note 3 model poimenoval "večji Mi6"

Still, the Mi 6 is a really good phone, and the Mi Note 3 might be a better bet if you prefer the screen size. I only say "might be" because the processor has been downgraded a bit to the Snapdragon 660 from the Mi 6's 835.

But otherwise you're looking at the same dual 12 megapixel cameras with a secondary telephoto lens, the same 6GB of RAM, andthe same sleek design with four-sided glass back panel. The battery is appropriately bigger, however, at 3500mAh, and Xiaomi has also upgraded the front-facing camera to 16 megapixels complete with "Adaptable AI" beautifying modes.

Predvsem je odvisno od velikosti zaslona, želiš 5.15" ali 5.5", sicer dobiš praktično enak telefon ...

Imaš pa na Gearbest v akciji Xiaomi Mi Note 3 64GB model s kodo: gbnote3g za 316€ če ti pride prav...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

na Gearbest bom 99% plačal davek, glede na to koliko vidim, da vas je veliko naročevalo in plačalo davek, če si odmerim je to še ~70€ na telefon, na honorbuy pa koliko vem ni davka, kjer dobim za ceneje več.
- End of the Post ->

Preko PriorityLineEU gre v veliki meri brez dodatnih stroškov, mojih zadnjih 6/6 naročil zadnje mesece je že šlo, tudi nekaj drugih slotechovcev poroča isto, druga opcija je UnregisteredMail without tracking, podobna zadeva, sicer pa jasno, izbereš sebi najbolj primerno variatno, ki se ti zdi najboljša, podal sem ti le opcijo z ugodno ceno ...

greytex je izjavil:

mevden je izjavil:

Trenutno ne. Mogoče boš na aliexpressu 11.11 ko je Global Shopping Day dobil po nižji ceni.

Ker tudi sam razmišljam o Mi5 bi te vprašal kako si zadovoljen z baterijo. Koliko ti zdrži. Trenutno imam Mi4c in me zelo moti ker mi telefon zdrži 1 dan in resno razmišljam, da bi zaradi baterije odšel na Redmi serijo. Čakam na Redmi note 5 :).....razmišljam pa tudi o Mi5 ker mi je 5.2 optimalna velikost.....

Baterija na mi5 do max 2 dneva, ob cca 3 urni uporabi brskalnika, mobilni podatki ali wifi skoz vključeno. Če ga dost uporabljaš, znižaj še za pol dneva

antonija ::

Tomson je izjavil:

Ima kdo mogoče idejo, ko pri nalaganju EU ROMA na Xiaomi Mi Note 3 v TWRP in povezanem računalniku, le ta ne prepozna telefona preko USBja kot Internal Storage ko se lahko nalaga datoteke,ampak samo ikonca kot MP3 predvajalnik kjer sicer piše Internal Storage, ampak se ne vidi vseh map na telefonu in se ne da nalagat datotek?

Preden naredim Wipe sicer vse vidim in lahko nalagam, po Wipu pa zgoraj omenjena težava, saj ne morem naložit EU roma na telefon, da bi ga namestil (nima pa SD kartice telefon). Naložil sem Xiaomi USB Driver za Note 3, ampak še vedno ista pesem ...

Kakšna ideja?
Jaz ROM nalozim na root particijo v MIUIju, potem sele bootam v TWRP, naredim wipe dalvika in cache-a in potem install. Je pa res da tudi meni win7 pokaze ikonico za "mp3 player", ampak dvoklik odpre moznosti za internal storage in SD card in vse poddirektorije.

Nikoli nisem ROMa kopiral na telefon v TWRPju...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Ok, se pravi lahko najprej v napravo prekopram ROM, potem zaženem TWRP, kjer ne izberem "clean Internal Storage", čeprav po navodilih bi moral, (izberem torej samo 3 opcije: Dalvik/ART Cache, Data in Cache). Če je tako je problem rešen, ne bo pa potem težav pri nalaganju EU roma, če Internal Storage ne bom počistil?

antonija ::

Jaz sem danes dopoldan, ko sem opazil novi EU stable za Redmi 3s prime, naredil takole:
1. skopiral room na root od internal storage
2. reboot to fastboot
3.
fastboot boot twrp.img

4. wipe -> advanced -> dalvik , cache
5. install ROM iz tocke #1
6. se en wipe po instalaciji (default opcija od TWRPja, samo cache in dalvik)
7. reboot v novi ROM (z malo vec cakanja, kot je navada ob flashanju novega ROMa)

Za zdaj vse dela kot mora.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Tomson je izjavil:

Preko PriorityLineEU gre v veliki meri brez dodatnih stroškov, mojih zadnjih 6/6 naročil zadnje mesece je že šlo, tudi nekaj drugih slotechovcev poroča isto, druga opcija je UnregisteredMail without tracking, podobna zadeva, sicer pa jasno, izbereš sebi najbolj primerno variatno, ki se ti zdi najboljša, podal sem ti le opcijo z ugodno ceno ...

Hvala, nisem mislil nič slabega, zgolj ne bi se rad opeharil. Bom prečekiral tudi tvoj link.

Mogoče veš, kako je z LTE, vidim da manjka B20, nevem pa kako v praksi to manjka.
- End of the Post ->

Odvisno pri katerem operaterju si in na katerem področju se nahajaš, pokritost s postajami, sicer leto stari podatki, je naekako takšna:

TELEKOM
LTE:
- 800 MHz, Band 20 (234 baznih postaj)
- 900 MHz, Band 8 (36 baznih postaj)
- 1800 MHz, Band 3 (464 baznih postaj)

A1
LTE:
- 800 MHz, Band 20 (468 baznih postaj)
- 1800 MHz, Band 3 (124 baznih postaj)

TELEMACH
LTE:
- 800 MHz, Band 20 (199 baznih postaj)

So pa na strani MobilnaTelefonija še bolj ažurni in natančni podatki ...

Zgodovina sprememb…

HoT ki ima A1 omrezje, podrocje Ptuja, naceloma imam dober signal doma, odvisno v katerem predelu hiše se nahajam. Sem nalozil aplikacijo za pregled omrezja pa nisem videl kateri Band uporabljam
- End of the Post ->

@antonija

Tnx, sem preskočil wipe Internal Storage, dokončal postopek in zaenkrat izgleda vse ok. Hvala za pomoč!

@Ciklamen

Lahko poizkusiš s TOLE aplikacijo, meni lepo pokaže vse podatke o omrežju ...

Zgodovina sprememb…

Imaam ta app sam še vedno ne vem v katerem bandu sem ?
- End of the Post ->

Ti ne takole pokaže podatkov? Si poizkusil brez vključenega WiFija? Dovoljenja aplikaciji si omogočil pri namestitvi?

Evo samo to imam, WIFIja nisem imel niti vklopljenega, pa aplikaciji omogočil vse kar mi je ponudila (permission-i). Sem testiral že takrat ko sem bil na A1 omrežju, pa je isto. So morda kakšne skrivne nastavitve?
- End of the Post ->

Nič skrivnega, sam nisem nič nastavljal. Poizkusi še s kakšno alternativo - klik, klik ...

Kaj pa če se poizkusiš ročno povezat na kakšno drugo LTE omrežje, lahko tudi od drugega ponudnika če gre ...

Sem uporabil tudi LTE Discovery in isto - ne pokaže band-a.
- End of the Post ->

Potem pa žal nimam več idej, razen da mogoče tole HOT omrežje enostavno pač ne prepozna nobena aplikacija banda iz določenih razlogov, ki so mi neznani! ;)

No serm ugotovil, da sem na B20 trenutno, PCI 401, vidim pa da je blizu mene tudi ena postaja B3 1800, ampak vprašanje kak signal bi dobil, glede na to da gre preko hriba in dreves.
- End of the Post ->

Jup, HOT ima večino postaj B20, če bi rad čimvečjo LTE pokritost je potem bolj smiselno kupiti telefon ki pokriva tudi B20 ... Npr. odličen je tale novi Xiaomi Mi A1 z AndroidOne operacijskim sistemom, trenutno eden najboljših telefonov okoli 200EUR, pa še malo čez. Ima praktično vse kaj imajo držaji modeli, manjka le NFC, če ni odločilen ... Ali pa kakšen Huawei model, imaš kar nekaj zelo dobrih v rangu 300-400EUR. Ali pa OnePlus 5, ki je sicer malo dražji, a eneden najboljših telefonov srednjega cenovnega razreda ...

Zgodovina sprememb…

Jap, sem na tekočem tudi z A1 ampak "skrbi" me long term uporaba, gledam tudi OP 3T ampak je malo dražji (400EUR na aliexpress ali honorbuy), huawei ne vem katerega bi, honor 9 izgleda ok, še kak drug model se priporoča?

Predvsem mi je pri telefonu pomembno, da zadeva deluje (zelo) tekoče.
- End of the Post ->

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ciklamen ()

Pri Xiaomiju te long term uporaba nima kaj skrbet, tudi pri A1 gre za zelo kvaliteten model, ga imam sam že nekaj tednov in lahko samo pohvalim pri vseh segmentih. Če gledaš že okoli 400€ je že smiselno razmislit o OnePlus 5, ki je res vrhunski glede na ceno. Pri Huawei je recimo dober malo cenejši model P10 Lite, sicer pa Honor 9 je super, samo je spet kar drag ...

Sheteentz ::

Kje pa dobiš oneplus5 za 400€?

Zgodovina sprememb…

Honor 9 6GB RAM 64 ROM je 340€, Oneplus 5 pa pod 500 mislim da ni.
- End of the Post ->

Honor 9 za 340EUR je kar dober deal. Se ga sicer dobi tudi ceneje, s promo kodo: NLgbmp33 za 309EUR - klik. Sam sem naročil OnePlus5 za 325EUR v akciji na GB (samo prvih 15 kom.), je sicer še na poti, trenutno pa kolikor gledam za 408EUR na Geekbuying, za 425EUR na Honorbuy in Banggood, 435EUR na Gearbest ...

Zgodovina sprememb…

Uf, kje si pa ujagal OP5 za 325? To je kar bizarno nizka cena.
- End of the Post ->

gregor ::

Xiaomi Mi Mix 2 Review - The Bezel-less BEAUTY with a few Flaws
https://www.gizmochina.com/2017/10/31/x...
««
139 / 381
»»