» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
137 / 380
»»

facepalm ::

@lopov v trgovinah, note 4 z b20, oglasujejo kot international version. Verjetno zato, da ne pride do zamenjave z "global rom".

borisk ::

v glavnem, totalna zmešnjava, to je edina stvar pri xiaomiju, ki bi jo morali rešit. Če že imajo različne verzije pod enakim modelom oziroma ohišjem, naj jim dodajo kotna imena, kje se točno ve, kaj kje dobiš. Imaš variacije na RAM; ROM; B20; procesor, itd. včasih je bla mi/redmi/note sedaj pa delajo 16 verzij redmi, 4 note verzije, mi/mix itd.

stara mama ::

facepalm je izjavil:

ce se omeni note "4x", se pac ve, da je to SD verzija (ker ne obstaja 4x z MTK chipsetom). Ce navedemo note "4", pa ne vemo ce se gre za "note 4 sd", "note 4 mtk" ali "note 4 international".
Jaz si note4 serijo razlagam tako:
- note 4: mtk chipset
- note 4 international: sd chipset, b20
- note 4x: sd chipset brez b20

Note 4x in 4 int., si delita isti ROM.

Ohh, kako se motiš!!

- Note 4 (MTK) (32/64gb)
- Note 4 (SD, B20, ....) (32GB (global) / 64GB (indijski trg))
- Note 4X (SD) (32GB)
- Note 4X (MTK) (64GB)
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Pol so naredili res popolno zmesnjavo:)

lopov ::

Sam res, kriza ... Če bi zdajle kupoval bi po zgoraj prebranem vzel A1 in pozabil na Note 4 8-)

jsuln ::

da se javim .. Dva dni uporabe Mi A1, zaenkrat vse super .. Kaj več se bo pa čez čas pokazalo.

Kvaliteta izdelave odlična, malo v roki edino drsi ta kombinacija kovine / stekla. Priporočam bumper. Sicer sem pa uspešno unlockal in rootal in lahko potrdim da google camera deluje, pravtako EIS stabilizacija za video, vse skupaj kot dan pa noč proti MIUI kameri.

Toliko zaenkrat, če še kdo koleba - za ta denar boljšega ni po mojem.
lp

Oktan ::

jsuln je izjavil:

da se javim .. Dva dni uporabe Mi A1, zaenkrat vse super .. Kaj več se bo pa čez čas pokazalo.

Kvaliteta izdelave odlična, malo v roki edino drsi ta kombinacija kovine / stekla. Priporočam bumper. Sicer sem pa uspešno unlockal in rootal in lahko potrdim da google camera deluje, pravtako EIS stabilizacija za video, vse skupaj kot dan pa noč proti MIUI kameri.

lp

Kakšna je pa kaj kvaliteta slik nasploh? Berem, da je v low lightu bolj švoh vse skupaj. Še posebi me pa zanima kako se obnese portrait mode? Kako kaj zdrži baterija čez dan? Signal lovi dobro (4g telekom)? Hvala lp :)

radmannsdorf ::

radmannsdorf je izjavil:

matej, jaz imam Note 4 64/4 zdej kakšne dva tedna. Sprobal sem že nameščen MIUI8, MIUI9, LineageOS, Ressurection Remix, zdaj pa sem spet nazaj na Stock MIUI8. Mal sem iz firbca probaval, nazaj na tovarniško pa sem ga dal, zaradi problemov z mikrofonom, baje je ful pogosta težava, da nas ljudje ne slišijo. Včer sem ga dal nazaj na Stock MIUI8, in namestil še neke custom popravke iz XDA. Test mikrofona še zdaj malo čudno kaže, kao da ga ne opravi, čeprav je zdaj mikrofon očitno bolj občutiljiv, kot pred namestitvijo popravkov.
Ima še kdo probleme z mikrofonom na Note 4?? Baje so problemi pri vseh Snapdragom Xiaomi-jih.
Popravki so TUKAJ.

No, danes pa sem naložil MIUI9 EU, pa zadeva sploh dela normalno, brez popravkov.
Je pa zanimivo, da mi pod "My device piše Redmi note 4x" in ne 4.
Tnx @Spirit ;)

Zgodovina sprememb…

Glede eu romov so telefoni razdeljeni le po chipsetu. Sd modeli so "4x", mtk pa "4".

@oktan kot rečeno, stock miui app je grozen. Primerjava dveh fotk (miui vs. google camera) spodaj. Pove vse. Glede signala nisem opazil nobene razlike (kot rečeno, dva dni uporabe), sem pa na hot. Portrait mode nisem kaj dosti sprobaval, ker kot rečeno, uporabljam googlov app (ima tudi to opcijo, brez uporabe druge leče). Je pa tako, da če želiš portrait mode, delaš s tele lečo, torej na 2x zoomu.

https://www.dropbox.com/s/0bkhwcfxknti6...
https://www.dropbox.com/s/oki501vefj4ox...

lpj

Mare3 ::

jsuln je izjavil:

lp

Katera je google kamera, ker na play store je ni več pod tem imenom?

Za install je potrebno rootanje telefona in aktivacija Camera2 APIja - nato naložiš portan apk gcamere.

https://www.xda-developers.com/google-c...

lpj

Oktan ::

Hvala za odgovore in slike. Razlika je res več kot očitna ja. lp

gregor ::

Xiaomi Redmi Note 5, Redmi 5 Plus Reportedly Arriving Before November 11?
https://www.gizmochina.com/2017/10/19/x...

morda pa bomo le dočakali redmi note 5

LP

Nemelk ::

grosshop, s katerim imam dobre izkušnje, mi a1 nima na zalogi :'(
ve kdo še za kakšno trgovino brez "skritih stroškov" (carine, ddv,...), da ima dobro ceno in na zalogi A1?

LP,
Nemelk ™

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nemelk ()

Kebo ::

Nemelk je izjavil:

ve kdo še za kakšno trgovino brez "skritih stroškov" (carine, ddv,...), da ima dobro ceno in na zalogi A1?

LP,

The solution shop

pošiljajo iz HK skladišča, telefon je sicer 224EUR + dajatve in fast eushipping 17EUR = 241EUR... pa 10-14 dni začakat... hvala za info, sporočim, če bom vzel tu.
Nemelk ™

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nemelk ()

https://m.aliexpress.com/s/item/3283025...
230/236 usd + 23 usd postnina, kar je manj kot 220eur.
Pri tem trgovcu sam narocujem in sem vedno dobil v roku 10ih dni.

pa so ti pošiljko že kdaj carinli?
pred kakšnim letom, sem kupoval redmija, so goldway pošilke kar redno carinli
Nemelk ™

gregor ::

bilo je obdobje ko nobena trgovina več ni pošiljala "no custom duty" ipd
zakaj se je to zgodilo, lahko samo ugibamo, morda je EU ugotovila kako kitajci izpeljejo te zadeve

no, sedaj že nekaj čas HK Goldway, grossoshop ipd ponujajo varianto brez carinjenja, blago gre preko UK, če se ne motim

LP

konspirator ::

jsuln
Katera slika je od miui, google camera ?

Tako?
miui
https://www.dropbox.com/s/oki501vefj4ox...

google
https://www.dropbox.com/s/0bkhwcfxknti6...
--

noraguta ::

gregor je izjavil:

bilo je obdobje ko nobena trgovina več ni pošiljala "no custom duty" ipd
zakaj se je to zgodilo, lahko samo ugibamo, morda je EU ugotovila kako kitajci izpeljejo te zadeve

no, sedaj že nekaj čas HK Goldway, grossoshop ipd ponujajo varianto brez carinjenja, blago gre preko UK, če se ne motim

LP

tolk kolikor je poštnkne je nekje da naročiš iz eu skladjšča ali pa je toliko dražje. note 4 iz trsta ali kitajske te na koncu pride nekje tam, tam
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Nemelk je izjavil:

pa so ti pošiljko že kdaj carinli?
pred kakšnim letom, sem kupoval redmija, so goldway pošilke kar redno carinli

Nikoli. Zadnje narocilo je bilo pred dvema tednoma. Posljejo v Anglijo in nato v Slovenijo.
Izberes DHL in prodajalcu posljes sporocilo GW-EUsupport za prednostno obravnavo in free bumper.

primozzzz ::

A je že kdo kaj naročal iz tu?
https://www.mishop.si/

Res, da so kar malo navite cene :8)
NI PODPISA

Andrej51 ::

En preprost nasvet ne kupujte preko Gearbesta če ne želite čakati.
Naročil Mi A1 še v predprodaji. Ko jih kaj vprašaš na fb-ju rabijo vsaj 1 teden da odgovorijo (če ti sploh), ko ti zapakirajo telefon čakajo cel teden da ga oddajo na pošto, oddajo pa verjetno najcenejši kar je pomeni, spet 1 teden čakanja da sploh sprocesirojo paket. No, danes 1 mesec in 11 dni je telefon vendarle zapustil Hong Kong (torej še vedno ni pri meni).

...Medtem pa neka leva Slovenska spletna stran obljublja dostavo v 1 tednu.

kupiš ko je zadeva v evropi na lagerju.

Jaz sem naročil na mobileshop.eu. direkt iz slovaške, gratis gls dostava, plačilo po povzetju (dva dni), dal 228 eur. Ima pa tudi mimovrste za 230+ddv. Da se ne boste s kitajci več krivili:)

Lpj

Nemelk je izjavil:

LP,

https://www.honorbuy.com/199-xiaomi-mi-...
Ravno danes videl na FB, da ima Honorbuy svežo zalogo telefonov. Pošiljajo iz Slovenije, tako da imaš zadevo doma v dveh dneh.

tomy5 ::

Andrej51 je izjavil:

En preprost nasvet ne kupujte preko Gearbesta če ne želite čakati.
Naročil Mi A1 še v predprodaji. Ko jih kaj vprašaš na fb-ju rabijo vsaj 1 teden da odgovorijo (če ti sploh), ko ti zapakirajo telefon čakajo cel teden da ga oddajo na pošto, oddajo pa verjetno najcenejši kar je pomeni, spet 1 teden čakanja da sploh sprocesirojo paket. No, danes 1 mesec in 11 dni je telefon vendarle zapustil Hong Kong (torej še vedno ni pri meni).

...Medtem pa neka leva Slovenska spletna stran obljublja dostavo v 1 tednu.

Mimovrste ga ima na zalogi že kr nekaj časa ;-)
Gearbest pač čaka da lahko kupi po nižji ceni in dostavi šele ko se mu splača, kaže pa kao zaloga non stop.

Dimnik ::

Xiaomi mi a1, 4,64gb...mimovrste za 290e
....honorbuy za 246e
..mobileshop za 246e
.....goldway za 200e s poštnino in popustom, raje počakam 4-5dni dalj časa na telefon

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

misliš cca en mesec.

Upoštevaj še faktor garancije.. Na kitajsko najbrž ne boš pošiljal, če gre kaj narobe?:) Mobileshop ima pa cel čas akcije, v petek je bil 228, včeraj pa 235.

pa spet a1 ni revolucija cez pol leta bo najbrž kot note 4. pocen pa povsod na voljo.

kody ::

Mi note 3 se ze pojavlja z global rom...
Se malo cena pade, pa se bo izplacal ;)
V modri barvi

noraguta je izjavil:

misliš cca en mesec.

Pišeš nekaj na pamet, z goldway naročil ene par xiaomijev in prišli v roku 8-12 dni

jsuln je izjavil:

Upoštevaj še faktor garancije.. Na kitajsko najbrž ne boš pošiljal, če gre kaj narobe?:) Mobileshop ima pa cel čas akcije, v petek je bil 228, včeraj pa 235.

Če crkne kakšna majnhna stvar, naročim in zamenjam sam, če pa kaj večjega pa dobiš nekaj denarja nazaj in kupiš novega. Sicer imam doma dva xiaomija in kolegi cca 5kom, pa zaenkrat ni bilo potrebe po vračanju...delajo vsi v nulo.....moj s8 plus pa me jebe po štirih mescih uporabe, pa sem plačal malo čez 600e...sem se glih danes menil z servisom kaj narediti, ve se pa kakšni so servisi pri nas z izgovori in pizdarijami ki jih delajo( telefon je kot nov iz škatle in se bojim kakšen bo prišel nazaj iz servisa)

lopov ::

Po namestitvi zadnje bete 7.10.14 na Note 4X mi od vseh aplikacij krešne ravno Google Play ;((

Aplikacija s sicer uspe zagnati, a se pojavi okno z opozorilom, da se je app sesul in po kliku na OK se samo zapre.

Če bi kdo vedel, tole je log:

java.lang.RuntimeException: An error occurred while executing doInBackground()
at android.os.AsyncTask$3.done(AsyncTask.java)
at java.util.concurrent.FutureTask.finishCompletion(FutureTask.java:354)
at java.util.concurrent.FutureTask.setException(FutureTask.java:223)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:242)
at android.os.AsyncTask$SerialExecutor$1.run(AsyncTask.java)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1133)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:607)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:760)
Caused by: android.database.sqlite.SQLiteException: no such column: if_range_id (code 1): , while compiling: SELECT _id, entity, _data, mimetype, visibility, destination, control, status, lastmod, notificationpackage, notificationclass, notificationextras, total_bytes, current_bytes, title, description, uri, is_visible_in_downloads_ui, hint, mediaprovider_uri, deleted, bypass_recommended_size_limit, allowed_network_types, no_integrity, numfailed, cookiedata, useragent, referer, otheruid, if_range_id, title AS _display_name, total_bytes AS _size, download_file_hash, download_apk_install_way, download_extra, apk_package_name, errorMsg, download_speedup_time, download_speedup_status, download_speedup_mode FROM downloads WHERE (notificationclass=?) AND (uid= ? OR otheruid= ?)
at android.database.DatabaseUtils.readExceptionFromParcel(DatabaseUtils.java)
at android.database.DatabaseUtils.readExceptionFromParcel(DatabaseUtils.java)
at android.content.ContentProviderProxy.query(ContentProviderNative.java)
at android.content.ContentResolver.query(ContentResolver.java)
at android.content.ContentResolver.query(ContentResolver.java)
at com.google.android.finsky.download.z.a(SourceFile:111)
at com.google.android.finsky.download.n.a(SourceFile:163)
at com.google.android.finsky.installer.a.r.doInBackground(SourceFile:57)
at android.os.AsyncTask$2.call(AsyncTask.java)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:237)
... 4 more

App sem že odstranil, počistil cache in namestil APK z zadnjo verzijo, a brez uspeha :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

polde66 ::

namesto google play lahko uporabljaš tole: https://aptoide.en.aptoide.com/
polde

scipascapa ::

Dimnik je izjavil:

jsuln je izjavil:

Če crkne kakšna majnhna stvar, naročim in zamenjam sam, če pa kaj večjega pa dobiš nekaj denarja nazaj in kupiš novega. Sicer imam doma dva xiaomija in kolegi cca 5kom, pa zaenkrat ni bilo potrebe po vračanju...delajo vsi v nulo.....moj s8 plus pa me jebe po štirih mescih uporabe, pa sem plačal malo čez 600e...sem se glih danes menil z servisom kaj narediti, ve se pa kakšni so servisi pri nas z izgovori in pizdarijami ki jih delajo( telefon je kot nov iz škatle in se bojim kakšen bo prišel nazaj iz servisa)

90% folka ne zna menjat sam.

koc77 ::

Pred kratkim mi je 3 mesece star Redmi note 4 padel v vodo. Po temeljitem sušenju vse dela razen mikrofona, pogovarjam se lahko samo po speakerju aki preko slušalk. Ali kdo ve, kateri servis se ukvarja s Xiaomi napravami oz. , če je kdo tako prijazen, da mi svetuje kateri del je potrebno naročiti in kako ga zamenjati...hvala!

FireSnake ::

Jaz bi najprej poskusil z mikrofonom.
Ki je hkrati tudi najbolj poceni.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Verjetno ti je šel mikrofon in zvočnik

scipascapa je izjavil:

Dimnik je izjavil:

jsuln je izjavil:

90% folka ne zna menjat sam.

Varianta je še, da ga daš popravit pri nas in od prodajalca dobiš vrnjen del denarja....ali pa ti kakšen kolega zrikta...
.jah če nočeš riskirat pa vzameš pač dražjo varianto

koc77 ::

Sem gledal,kje bi se dalo naročiti mikrofon za redmo note 4,pa ga ne najdem,prav tako ne najdem videa z navodili za menjavo mikrofona....lahko kdo da kakšen link?

FireSnake je izjavil:

Jaz bi najprej poskusil z mikrofonom.
Ki je hkrati tudi najbolj poceni.

Dimnik je izjavil:

Verjetno ti je šel mikrofon in zvočnik

zvočnik dela, samo mikrofon ne dela, kakor sem napisal se da pogovarjati prek speakerja ali preko mikrofona od slušalk...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: koc77 ()

Aliexpress
Točno poglej kakšnega imaš.

B_tec ::

290€ ? pred 4 dnevi je bil 340€ na mimovrste.
https://www.mimovrste.com/pametni-telef...

mislim da čez par mesecev se ga bo splačalo kupit za 250€ v SLO z garancijo.

YuPi ::

primozzzz je izjavil:

Ja, sem naročil Mi A1, vse ok. Ta teden so podražili za 10€. S kodo izberi5 je še 5€ ceneje ;) Za 254€ sem dobil še 2 leti garancije v Sloveniji in to tudi nekaj šteje.

@B_tec
Cez par mesecev se bo izplacalo vzeti Note 5 s sd630 za manj kot 200eur :)

FireSnake ::

YuPi je izjavil:

primozzzz je izjavil:

Ja, sem naročil Mi A1, vse ok. Ta teden so podražili za 10€. S kodo izberi5 je še 5€ ceneje ;) Za 254€ sem dobil še 2 leti garancije v Sloveniji in to tudi nekaj šteje.

In kje (v Sloveniji) lahko garancijo uveljavljaš?

Kako to poteka?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Ja verjetno tako kot pri ostalih prodajalcih. Pošlješ jim nazaj, potem pa imajo 45 dni časa za popravilo/zamenjavo izdelka.
««
137 / 380
»»