Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
broken/link ::
danes se mi je pojavil isti probem na note4x. ko sem ga dal polniti, je tu pa tam prekinilo in takoj nadaljevalo polnjenje.
verjetno ni nakljucje, da sem vceraj klesal en kamen in je bilo vse okoli v prahu- tudi telefon, ceprav je bil v zepu.
zvecer ga bom komplet razstavil in pregledal kje tici problem.
meni se je isto zgodilo na note trojki. problem je bil v kablu/polnilcu.
facepalm ::
kabel ima 2 pina temnejsa in ga iz preventive ne uporabljam vec:)
mi je pa vceraj to delalo tudi na drugem kablu. sedaj sem ga tudi razstavil (firbec pac) in izgleda vse ok. preventivno sem spucal konektor v piko.
v najslabsem primeru, bi si narocil nov konektor za cca 5usd iz kitajske:)
mi je pa vceraj to delalo tudi na drugem kablu. sedaj sem ga tudi razstavil (firbec pac) in izgleda vse ok. preventivno sem spucal konektor v piko.
v najslabsem primeru, bi si narocil nov konektor za cca 5usd iz kitajske:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()
botsjan ::
imam mi 4c z naloženo verzijo roma miu version 8.0.16.0 ker mi nikakor ne uspe odklenit zadeve me zanima če bi mi kdo to naredil ??
ali pa opisal kak preprost postopek?
roberto1 ::
imam mi 4c z naloženo verzijo roma miu version 8.0.16.0 ker mi nikakor ne uspe odklenit zadeve me zanima če bi mi kdo to naredil ??
Problem ki ga imaš je, da kolikor prav razumem, zaradi tega ker nimaš official roma, ne moreš uradno odklenit bootloaderja.
Imel sem celo floto mi4c, ampak moji sploh bootloaderja niso imeli zaklenjenega. To je potrebno najprej preverit v fastbootu z ukazom "fastboot oem device-info".
Če je zaklenjen, je potrebno z Miflash v fastboot ali z EDl (ne vem če še to deluje) ali z MiPcSuite flašnit official rom. Potem ne bo težav z odklepanjem bootloaderja.
Če pa je slučajno bootloader odklenjen - pol pa si itak že na konju!
V nobenem primeru ne priporočam neuradnih načinov odklepanja ker boš od poizkusu flašanja kateregakoli roma bricknil zadevo.
Someday never comes!
MrStein ::
Prej si rekel, da je skoraj nemogoče brickniti...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Prej si rekel, da je skoraj nemogoče brickniti...
To je res za Snapdragon telefone, ampak ne vem koliko kdo obvlada in koliko izkušenj ima za sabo. Če kaj fizično ne crkne, lahko te telefone v 99% obudiš nazaj v življenje. Neuradni odklep pomeni težave in če nimaš pravih informacij, lahko telefon zabrišeš v smeti. Zato je to toliko pomembno.
Brickneš lahko vse, odbrickat je problem:))))
Someday never comes!
Ena23 ::
Pozdravljeni_e,
že kakšen teden razmišljam o nakupu telefona Xiaomi Redmi 4 prime/pro. Prebrala in pregledala sem že kar nekaj review-jev in ugotovila, da opozarjate, da je za najbolj optimalno delovanje telefona najpomembnejša originalna različica ROM-a. Ker o "flashanju" (ali kakorkoli ste že to poimenovali) nimam pojma in se tudi ne bi želela ubadati s tem, sem se odločila prijaviti na Slo tech in vas kar direktno vprašati, če je sodeč po teh informacijah ROM telefona ustrezen za naše območje?
Software Informations
ROM Type: Xiaomi Official ROM
ROM Version: Global Stable ROM
Google Apps: Yes
OTA Official Update: Yes
Za nakup se odločam iz GrossoShop-a, tako da bi priložnost izkoristila tudi za vprašanje, če mogoče veste, če koda, ki je bila že pred časom objavljena na MIUI Adria, še velja (ADRIA6 za 6€ popusta)? In če ima kdo mogoče še kakšen popust v rokavu, se toplo priporočam. :) Baje se dobi tudi garancija za 1+1 leto, pa me zanima, če jo lahko mogoče uveljavljam tudi pri kakšnem slovenskem serviserju (vsaj tisto prvo leto) ali moram v primeru napake javiti GrossoShopu in ostati brez telefona za 14+ dni?
Hvala vsem za kakršnokoli informacijo že v naprej in lep pozdrav!
že kakšen teden razmišljam o nakupu telefona Xiaomi Redmi 4 prime/pro. Prebrala in pregledala sem že kar nekaj review-jev in ugotovila, da opozarjate, da je za najbolj optimalno delovanje telefona najpomembnejša originalna različica ROM-a. Ker o "flashanju" (ali kakorkoli ste že to poimenovali) nimam pojma in se tudi ne bi želela ubadati s tem, sem se odločila prijaviti na Slo tech in vas kar direktno vprašati, če je sodeč po teh informacijah ROM telefona ustrezen za naše območje?
Software Informations
ROM Type: Xiaomi Official ROM
ROM Version: Global Stable ROM
Google Apps: Yes
OTA Official Update: Yes
Za nakup se odločam iz GrossoShop-a, tako da bi priložnost izkoristila tudi za vprašanje, če mogoče veste, če koda, ki je bila že pred časom objavljena na MIUI Adria, še velja (ADRIA6 za 6€ popusta)? In če ima kdo mogoče še kakšen popust v rokavu, se toplo priporočam. :) Baje se dobi tudi garancija za 1+1 leto, pa me zanima, če jo lahko mogoče uveljavljam tudi pri kakšnem slovenskem serviserju (vsaj tisto prvo leto) ali moram v primeru napake javiti GrossoShopu in ostati brez telefona za 14+ dni?
Hvala vsem za kakršnokoli informacijo že v naprej in lep pozdrav!
robertko ::
ROM Version: Global Stable ROM, je v redu.
Kodo za popust poskušaj uporabiti tole
DS-TLKZ
Garancijo žal uveljavljaš samo na Grossotu, za nakup brez davka pa trenutno lahko izbiraš le med modeli, ki so pod Europe Shipping.
Kodo za popust poskušaj uporabiti tole
DS-TLKZ
Garancijo žal uveljavljaš samo na Grossotu, za nakup brez davka pa trenutno lahko izbiraš le med modeli, ki so pod Europe Shipping.
kanarin ::
Lahko ti povem mojo izkušnjo (mogoče pa si že prebrala) - ta isti model telefona sem naročil konec marca na Aliexpress Goldway, glede ROM in ostalega je pisalo podobno kot pri tebi oz na GS, sam sem dobil ROM z verzijo 8.1.2.0.MBEMIDI, kateri še ni imel slovenščine, pred par dnevi je bila preko OTA končno možna nadgradnja na novejšo verzijo (8.2.4.0) in zdaj na voljo tudi slovenščino Drugače je to kot itak že piše globalni in stabilni ROM, ni kitajskih aplikacij, Google Play je , tako da res vse štima, nimaš se kaj bat.
Kot gledam trenutno ponudbo, bi se danes mogoče tudi jaz odločil za nakup preko GrossoShop (seveda za modele "Shipping from Europe").
Kot gledam trenutno ponudbo, bi se danes mogoče tudi jaz odločil za nakup preko GrossoShop (seveda za modele "Shipping from Europe").
GROSSOPCEX koda še tudi deluje na Grosso. 183€ je pol za 3/32 R4Pro kar soliden deal.
Someday never comes!
Luka99 ::
Morda gdo ve najcenejšo varjanto za XIAOMI REDMI prime 4X 3/32GB?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Luka99 ()
Če bi kdo to vedel, bi verjetno vsi kupovali tam Se mora pač vsak sam malo potrudit in prebrskat ko rabi. Cene se namreč spreminjajo skoraj iz dneva v dna, potem so pri različnih trgovcih občasno kakšne akcije, popusti....
Na Honnorbuy ga dobiš recimo za 149 €.
Na Honnorbuy ga dobiš recimo za 149 €.
B_tec ::
redmi note 4x cenejši od redmi 4 prime?
http://www.grossoshop.net/xiaomi-redmi-...
Luka99 ::
miko22 ::
redmi note 4x cenejši od redmi 4 prime?
Naročil redmi pro, pa kak sem naročil je stran crknila.
Upam, da je šlo naročilos skoz.
na neki čudni email na paypal je šel dnar :(
kakšna je razlika med screen guard in tempered screen guard na grossoshop? plastika in steklo?
jast82 ::
http://www.grossoshop.net/xiaomi-mi6-64...
Piše da je Xiaomi Official ROM to je v redu? Kakšen pa je davek?
Piše da je Xiaomi Official ROM to je v redu? Kakšen pa je davek?
lopov ::
Je morda kakšna razlika med "Xiaomi Redmi 4 Pro Prime" in "Xiaomi Redmi 4 Pro High"?
Slednjega sem pravkar naročil v Grossoshop za 189 EUR za boljšo polovico in sem šele po prejemu potrdila opazil, da ni "Prime" -- to naj bi namreč nabavil
Thx,
b.
Slednjega sem pravkar naročil v Grossoshop za 189 EUR za boljšo polovico in sem šele po prejemu potrdila opazil, da ni "Prime" -- to naj bi namreč nabavil
Thx,
b.
Samael ::
lopov, moral bi dati link omenjenega telefona, da bi ti lahko povedali zagotovo, ampak običajno ni razlike - zgolj stvar poimenovanja zadeve v angleščini.
Koliko sem uspel sam najti info gre za enak model.
Thx,
b.
Thx,
b.
Thx,
b.
Glede na ceno naprave, skoraj ne more bit kaj drugega. Sellerji si včasih sami izmišljujejo Pro/Prime imena pri teh napravah, ker jih je enostavno preveč podobnih in originalno označevanje samo zmede:))
Someday never comes!
Samael ::
Poleg tega gredo nekateri "na ziher" in tako prodajajo telefon "Redmi 4 prime", pa telefon "Redmi 4 pro" in da bo za ziher se "Redmi 4 pro prime" :)
Hvala, sem se spraševal, od kod taka poimenovanja, če je po spefifikacijah vse enako :)
BTW, spet majo akcijo in je celo 10 EUR cenejši kot sem dal pred 12. urami, srebrni je sedaj 179,99 EUR
BTW, spet majo akcijo in je celo 10 EUR cenejši kot sem dal pred 12. urami, srebrni je sedaj 179,99 EUR
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Hmm , kaj obstaja oz ali kdo pozna kakšno (verodostojno) globalno stran ala ceneje.si , kjer bi lahko v vsakem trenutku preverjali aktualne cene v spletnih trgovinah - v tem primeru nas seveda zanimajo pametni telefoni.
gregor ::
xiaomi mi pad 3 recenzija: pojacan upravo tamo gdje je trebalo
http://www.racunalo.com/xiaomi-mi-pad-3...
http://www.racunalo.com/xiaomi-mi-pad-3...
DuCoM ::
Odgovor na grossoshop:
Hi, sorry but we had recently change the couriers, and for now we don't ship in slovenia, sorry.
Hi, sorry but we had recently change the couriers, and for now we don't ship in slovenia, sorry.
Odgovor na grossoshop:
Ne me strašit, na kaj se to nanaša?
Mam DHL tracking iz Eu warehouse, v pon/tor pričakujem update in dostavo nekje do petka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
jaz sem naročil iz grossoshop EU shipping 3. maj, shipped 5. maj. Bomo vidli naslednji teden.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: B_tec ()
jaz tudi čakam pošiljko.
Keri proc je boljši?
Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625(redmi 4pro) ali Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808(Mi4c)
edit: popravek, zamešal :)
Pa zakaj bumbari niso dali v redmo 4 pro type C?!
Keri proc je boljši?
Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625(redmi 4pro) ali Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808(Mi4c)
edit: popravek, zamešal :)
Pa zakaj bumbari niso dali v redmo 4 pro type C?!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miko22 ()
DuCoM ::
Odgovor na grossoshop:
Mam DHL tracking iz Eu warehouse, v pon/tor pričakujem update in dostavo nekje do petka.
To so mi napisali,ko sem hotel dostavo v SLO.
Odgovor na grossoshop:
EU warehouse je popolnoma druga zadeva. To dobiš bp:)
Someday never comes!
Ricky_82 ::
Mislim, da Grossoshop ima isti princip kot TopOne. Jaz sem naročil v začetku meseca, dobil sledilno številko, pa se nič ne dogaja, ker predvidevam, da pošiljajo iz kitajske v anglijo. Imam isti podatek od kod pride GATWICK - TAKELEY - UK -enako kot pri TopOne.
Upam, da dobim zadevo. Nisem še dobil nobene info na ne bi poslali.
Upam, da dobim zadevo. Nisem še dobil nobene info na ne bi poslali.
Kaj narediti v primeru, da se zadeva zakomplicira, recimo kot je napisano na prejšnji strani?
S paypal sem plačal 200 EUR za naročilo iz EU warehouse. Kupujem za drugo osebo, ki paypala nima in dvomim, da je pripravljena plačat dodatnih 50-80 EUR za posredovanje, garancijo itd.
Imam sploh kakšno možnost, da v takem primeru pošiljke ne sprejmem in prosim za vračilo denarja?
S paypal sem plačal 200 EUR za naročilo iz EU warehouse. Kupujem za drugo osebo, ki paypala nima in dvomim, da je pripravljena plačat dodatnih 50-80 EUR za posredovanje, garancijo itd.
Imam sploh kakšno možnost, da v takem primeru pošiljke ne sprejmem in prosim za vračilo denarja?
matobeli ::
Ja jasno, če si plačal EU warehouse in je bilo jasno napisano da za izdelek ni dodatnih stroškov uvoza in se izkaže da to ni to, je to čist dober razlog da sprožiš postopek vračanja denarja na paypalu.
Ali pa če se dogovoriš z prodajalcem če ti plača stroške (ali del) in obdržiš telefon.
Ali pa če se dogovoriš z prodajalcem če ti plača stroške (ali del) in obdržiš telefon.