Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
ncc2000 ::
Samo price/performance je meni osebno najbolj pomemben. Ostalo je zelo subjektivna zadeva.
Katere značilnosti pašejo v performance, ki niso subjektivne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ncc2000 ()
next3steps ::
Na xiaomiju imaš led lučko in ne rabiš prižigat ekrana, da bi videl ali imaš kakšna sporočila.....no malo boljši modeli xiaomi imajo tudi spredaj tipko kot samsung....tako,da spet ena cvetka oz. neznanje ter kritiziranje
@Ale123 poznam to LED lučko in to je vsekakor plus pri Xiaomiju (moja boljša polovica je bila sicer tega navajena že pri S3 modelu). Da ima MI serija fizični gumb seveda tudi vem, ampak to je že flagship oz čisto drugi cenovni rang. Tako da taka podcenjevanja s "cvetkami in neznanji" rajši prihrani za koga drugega. Sam želim včasih pogledat samo uro...ali pa neodgovorjene klice (pa hkrati morebita prejeta sporočila). Nekateri "začuda" pač uporabljajo(mo) pametni telefon tudi za običajno telefoniranje in vsem kar spada zraven.
Očitno nisi ali si slabo prebral kar sem pisal. Za moj Samsung sem pisal tudi o pomankljivostih (še vedno mi ne da mira kako je možno, da telefon za 400 € v letu 2016 nima žiroskopa in podpore za Mirascreen). Redmi 4 Pro za polovico manjšo ceno nedvomno nudi več featurjev in tudi performančno je boljši (še posebej glede baterije)...ampak overall ga sam osebno kljub temu pač ne bi zamenjal s Samsungom. To pa ne pomeni, da se ne strinjam z vami, da za svoj denar nudi veliko (oz ogromno če že hočete). Pač to je samo moj pogled oz mnenje.
Ja razumem, ampak ti primerjaš samsunga za 400 proti xiaomi za 170 tu so razlike....primerjaj približno enake cenovne razrede ne po flagshipih...to mislim...jaz niti slučajno nebi vzel s7 edge, bi potem rajši mi5s ali mi5s plus, ampak sem ga dobil zelo ugodno...
FUN FACT: Ko prištejemo DDV in dajatve ter ceno za dejansko podporo AKA garancijo, sta si ceni teh dveh naprav dokaj blizu.
facepalm ::
Hmm.. cena telefona 160eur, ddv + carina.. 60eur?
Postnina: free shipping.
Za 220eur, dobis telefon primerljiv s Samsungom za 400eur. Garancija je res vredna 180eur? Sploh pri nas, kjer telefoni magicno pridejo v stik z vodo:)
Za 220eur, dobis telefon primerljiv s Samsungom za 400eur. Garancija je res vredna 180eur? Sploh pri nas, kjer telefoni magicno pridejo v stik z vodo:)
peglezn ::
Poglej ce nimas kaksne umazanije na konektorju. jaz bi nezno ocistil z alkoholomm + zobno scetko.
nimam, oz tist minimalno kar je blo sem spucal...
Še kakšen predlog? Nevem kaj ga matra v sredo je še normalno delal ko je bil priklopljen na pc.
usb connector tud ne zgleda da bi bil zapacan al pa zvit.
sem probal mal pod različnimi koti držat kabl pa tud ni vidt da ma kej efekta
kanarin ::
Sam sem za mojega R4 Pro plačal vse skupaj natančno 210 € (pač "zamudil sem vlak" in plačal vse dajatve, pa še najdražji črno/siv model sem izbral). Lahko bi pa izbral recimo običajni R4 zlate barve ali bele barve in bi prišel skozi več kot 50 € ceneje... da ne govorim o Redmi 4A. Torej že tukaj so lahko razlike v cenah zelo velike.
Glede cen Samsungov, to je spet zelo odvisno kje gledaš. A5 2016 pri Telekomu je redna cena še vedno (absurdnih) 440 € ?!? Na Mimovrste je isti telefon 299 €, na electronic4you.si pa celo 272 €. Torej spet ogromne razlike v cenah.
Če Redmi 4 serijo cenovno primerjamo s Samsungi bi bilo še najbolj poštena primerjava s J serijo, torej Redmi 4 vs Samsung J3, Redmi 4 Pro vs Samsung J5 in Redmi 4 Note vs Samsung J7.
Po performancah/featurjih gre (razen Amoled zaslona) verjetno vse v korist Xiaomijev, vendar kljub temu pri večini uporabnikov še vedno prevaga : 1. Poznan brand, 2. Garancija, 3. Poznan oz preverjen vmesnik. Dokler Xiaomijev ne bo v običajnih tehničnih trgovinah in v ponudbi pri mobilnih operaterjih bo pač tako.
Glede cen Samsungov, to je spet zelo odvisno kje gledaš. A5 2016 pri Telekomu je redna cena še vedno (absurdnih) 440 € ?!? Na Mimovrste je isti telefon 299 €, na electronic4you.si pa celo 272 €. Torej spet ogromne razlike v cenah.
Če Redmi 4 serijo cenovno primerjamo s Samsungi bi bilo še najbolj poštena primerjava s J serijo, torej Redmi 4 vs Samsung J3, Redmi 4 Pro vs Samsung J5 in Redmi 4 Note vs Samsung J7.
Po performancah/featurjih gre (razen Amoled zaslona) verjetno vse v korist Xiaomijev, vendar kljub temu pri večini uporabnikov še vedno prevaga : 1. Poznan brand, 2. Garancija, 3. Poznan oz preverjen vmesnik. Dokler Xiaomijev ne bo v običajnih tehničnih trgovinah in v ponudbi pri mobilnih operaterjih bo pač tako.
Bravo, maestro. Pogovarjamo se o Mi5/Mi5S vs S7 e, ti pa prideš ven s prekletim Redmijem.
PS Stvarna napaka
Klasičen fanboy, ki ne zna slediti debati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: next3steps ()
roberto1 ::
Samo price/performance je meni osebno najbolj pomemben. Ostalo je zelo subjektivna zadeva.
Vzameš pri nas katerikoli telefon v prosti prodaji za recimo 150€ in ga 10 minut uporabljaš, kot bi ga uporabljal v realnem življenju. Nič fancy, nobenih špilov, multitaskinga, samo google servise si poudpejtaš. Pol pa vzameš enega izmed omenjenih kitajcev in ga uporabljaš isti čas za isto stvar, pa bo vse popolnoma jasno. To je tisto o čemer ves čas govorim.
Vezava pri operaterjih je popolnoma druga stvar, kar vsak računa koliko ga stane telefon na 2 leti, koliko pa je naročnina in kolikor je dejansko zakuri/potrebuje/preplačuje pa nihče ne pomisli.
Brez vezave nimaš teh težav in si lahko kupiš karkoli hočeš!
Someday never comes!
uporabljaš isti čas za isto stvar, pa bo vse popolnoma jasnoNe, ne bo. Tu si, da objasniš. Takšna neargumentirana debata nima smisla.
3much, edino kar nima smisla je, da ti v tej temi ponovno smetiš. Kaj je v drugih temah dolgčas? Mora bolet Xiaomi a??? Presneto:).
Someday never comes!
Vzameš pri nas katerikoli telefon v prosti prodaji za recimo 150€ in ga 10 minut uporabljaš, kot bi ga uporabljal v realnem življenju. Nič fancy, nobenih špilov, multitaskinga, samo google servise si poudpejtaš. Pol pa vzameš enega izmed omenjenih kitajcev in ga uporabljaš isti čas za isto stvar, pa bo vse popolnoma jasno. To je tisto o čemer ves čas govorim.
Na tak način stestiraš "pametni" del telefona. Pa še to subjektivno, odvisno, kdo kaj. Ampak osnova telefona naj bi bila "kvalitetna povezljivost", tega pa ne testira nihče. Mogoče bi bilo treba stopiti v drugo klet, updajtat google ali kar koli že tam, po wlan-u in wwan-u, poklicati koga ob mejnih pogojih... vsak dan se več uporabnikov pritožuje nad težavami z povezljivostmi, kao prekinjanje pogovorov, nepopolna slišnost, slabe hitrosti prenosa itn, za kar krivijo operaterje... Brez kvalitetnega telekomunkacijskega segmenta je "pametni telefon" kripelj (mini tablica), ki se važi ob idealanih pogojih, ob slabših pa mu niti najboljši SD, gora ram-a, super UI, redna OTA in/ali US figerprint nič ne pomaga. Brezžična omrežja so resda bolj razvejana, ko so bila pred leti, pa se naj razlike danes ne bi opazile tako močno, kot nekoč, zato je kvaliteta sprejmeno/oddajne enote fona popolnoma izpadla iz ocene karakteristik posameznih telefonov danes. Škoda, ker life se odvija tudi v manj gosto poseljenih placih tega planeta, tam pa se te "izpadle" karakteristike telefonov ob nakupu še kako pogrešajo..
Na tak način stestiraš "pametni" del telefona. Pa še to subjektivno, odvisno, kdo kaj. Ampak osnova telefona naj bi bila "kvalitetna povezljivost", tega pa ne testira nihče. Mogoče bi bilo treba stopiti v drugo klet, updajtat google ali kar koli že tam, po wlan-u in wwan-u, poklicati koga ob mejnih pogojih... vsak dan se več uporabnikov pritožuje nad težavami z povezljivostmi, kao prekinjanje pogovorov, nepopolna slišnost, slabe hitrosti prenosa itn, za kar krivijo operaterje... Brez kvalitetnega telekomunkacijskega segmenta je "pametni telefon" kripelj (mini tablica), ki se važi ob idealanih pogojih, ob slabših pa mu niti najboljši SD, gora ram-a, super UI, redna OTA in/ali US figerprint nič ne pomaga. Brezžična omrežja so resda bolj razvejana, ko so bila pred leti, pa se naj razlike danes ne bi opazile tako močno, kot nekoč, zato je kvaliteta sprejmeno/oddajne enote fona popolnoma izpadla iz ocene karakteristik posameznih telefonov danes. Škoda, ker life se odvija tudi v manj gosto poseljenih placih tega planeta, tam pa se te "izpadle" karakteristike telefonov ob nakupu še kako pogrešajo..
To je vse res, ampak načeloma v 2017 razen pri "čunga lunga" firmah nimaš težav s povezljivostjo. In dejansko je velikokrat težava na strani operaterja. Vse kar si napisal je res - ampak odkrito povedano se s temi težavami že vsaj 2 leti nisem srečal (se pravi slaba kvaliteta zvoka, slab sprejem wi-fi ja, slab signal itd.). Mogoče GPS ne deluje na vseh napravah optimalno, ampak to pa je tudi to. Te zadeve itak morajo delovat - to je predpogoj ali osnovne funkcije telefona.
Da pa telefon od prvega dneva ne deluje tekoče - da šteka, pa ni nobenih zahtevnih aplikacij ali procesov - potem pa se vprašaš.
To kar ti pišeš, pa je velikokrat slaba izdelava, poceni komponente in pomanjkljiv ali sploh odsoten "quality check", česar se poslužujejo manjši (tudi) kitajski proizvajalci. Zato sem pisal pred časom o firmah, ki niti osnovnega telefona ne sestavijo skupaj brez napak (začenši pri ohišju).
Vsepovsod pa se pojavijo napake v proizvodnji, to je pač del tega showa. Ne Samsung, ne Apple, ne kdorkoli drug ni imun na te zadeve.
Someday never comes!
Res je, ni to domena le enega prizvajalca telefonov, ampak gre za populistični trend. Pojdi v drugo klet in primerjaj potem. Zapelji se malo na deželo, pa primerjaj. Skoči čez mejo, pa da vidiš. Ne gre za slabo izdelavo posameznega prizvajalca, gre za šparanje v celotni branži s ciljem gnanja za profit. Kvaliteten sprejemnik/oddajnik stane. A vseeno so razlike med proizvajalci danes konkretne, se pa noben rewjujer ne ukvarja s tem. In tu so vzhodnjaki slabi.
Res je, ni to domena le enega prizvajalca telefonov, ampak gre za populistični trend. Pojdi v drugo klet in primerjaj potem. Zapelji se malo na deželo, pa primerjaj. Skoči čez mejo, pa da vidiš. Ne gre za slabo izdelavo posameznega prizvajalca, gre za šparanje v celotni branži s ciljem gnanja za profit. Kvaliteten sprejemnik/oddajnik stane. A vseeno so razlike med proizvajalci danes konkretne, se pa noben rewjujer ne ukvarja s tem. In tu so vzhodnjaki slabi.
True. Noben revjujer se s tem ne ukvarja, ker je to samoumevno. Če tu padeš, si ne zaslužiš, da te sploh kdo omenja kjerkoli. To enostavno mora bit. Zato nekaterih firm recimo sploh ni omenjenih ali listanih na popularnih revju sajtih kot je recimo gsmarena. Nisi zadostil kriterijev, da bi sploh bil relevanten. "Try harder". In prav je tako.
Če ti pa katera izmed teh "osnovnih" funkcij ne deluje dobro na telefonu priznanega proizvajalcaa za 1kEUR, potem pa imamo velik problem!
Someday never comes!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roberto1 ()
True. Noben revjujer se s tem ne ukvarja, ker je to samoumevno. Če tu padeš, si ne zaslužiš, da te sploh kdo omenja kjerkoli. To enostavno mora bit.
Mora bit, pa ni. Da ponovim, zaradi bolj razvejanih brezžičnih omrežij so se kriteriji znižali, telefoni so bolj gluhi, PR je tovrstne meritve odstranil iz testov. Konzumerji v poplavi telefonskih bombončkov pa to ovčarsko dopustili. Druga ali tretja klet, najti mejne jakosti signalov, imeti s seboj nekaj telefonov, pa testirat. Pri nekaterih bo vse ok, drugi pa bodo gluhi. To lahko sproba vsak. A o tem se pač danes ... ne piše.
next3steps je izjavil:
Bravo, maestro. Pogovarjamo se o Mi5/Mi5S vs S7 e, ti pa prideš ven s prekletim Redmijem.
PS Stvarna napaka
No ok se bom popravil (kanarincek je primerjal r4 s samsungom za 400eur).
Sem se enkrat preletel zadnje poste, pa ni razvidno, da se primerja mi5/5s z s7.
Torej mi5 za 230eur + dajatve za cca 80 eur, free shipping.
Pridemo na 310eur. Razlika je preko 200eur v ceni.
Priznam, da sem fanboy, vendar ne Xiaomija ampak p/p. In to v kateremkoli segmentu (telefon, avto, toaletni papir..).
In trenutno je Xiaomi (kljub davku) se vedno prekleto dober p/p napram drugim znamkam. Sploh pa proti Samsungu, kateri ima p/p boljsi le od Appla. Z garancijo sem si nekoc ze obrisal rit (pri low-end samsungu). Ce pa dobis telefon z napako, se tudi pri kitajckih da spogajat.
next3steps je izjavil:
PS Stvarna napaka
Sem se enkrat preletel zadnje poste, pa ni razvidno, da se primerja mi5/5s z s7.
Priznam, da sem fanboy, vendar ne Xiaomija ampak p/p. In to v kateremkoli segmentu (telefon, avto, toaletni papir..).
In trenutno je Xiaomi (kljub davku) se vedno prekleto dober p/p napram drugim znamkam. Sploh pa proti Samsungu, kateri ima p/p boljsi le od Appla. Z garancijo sem si nekoc ze obrisal rit (pri low-end samsungu). Ce pa dobis telefon z napako, se tudi pri kitajckih da spogajat.
Ekzekli!
Someday never comes!
hojnikb ::
To je vse res, ampak načeloma v 2017 razen pri "čunga lunga" firmah nimaš težav s povezljivostjo.
except xiaomi ne podpira B20 lteja, kar je danes praktično obvezna oprema, če nisi ravno pr telekomu.
Kupit p/p telefon, ki ima napol delujoč LTE v 2017, je pač mal tko, mimo.
#brezpodpisa
True. Noben revjujer se s tem ne ukvarja, ker je to samoumevno. Če tu padeš, si ne zaslužiš, da te sploh kdo omenja kjerkoli. To enostavno mora bit.
Mora bit, pa ni. Da ponovim, zaradi bolj razvejanih brezžičnih omrežij so se kriteriji znižali, telefoni so bolj gluhi, PR je tovrstne meritve odstranil iz testov. Konzumerji v poplavi telefonskih bombončkov pa to ovčarsko dopustili. Druga ali tretja klet, najti mejne jakosti signalov, imeti s seboj nekaj telefonov, pa testirat. Pri nekaterih bo vse ok, drugi pa bodo gluhi. To lahko sproba vsak. A o tem se pač danes ... ne piše.
Ti dam prav in te popolnoma razumem, kaj hočeš povedat. Po drugi strani pa če laično poenostavimo na 3 stopnje konkretno lovljenje wifi signala in imamo
1. slabo
2. dobro/zadovoljivo in
3. odlično
običajnega uporabnika ne boli razlika med 2 in 3, boli pa ga razlika med 1 in 2. Ne spoznam se toliko na wifi, da bi bil kompetenten, ampak kot običajnega uporabnika v tem primeru me ne boli glava, če imam signal skozi dve steni na terasi 3 črtice. Boli pa me, če v isti sobi poleg routerja komaj lovi signal. To je to kar je nekako relevantno.
To, da za tremi betonskimi stenami v kleti nimaš signala, ko je router v 2 nadstropju je meni popolnoma razumljivo. Ampak v tem scenariju se bom mogoče znašel 1x v življenju (do zdaj še nisem imel tega primera). Tudi takrat pa verjetno ne bom krivil telefona, ampak bom najbrž inštaliral repeater in si s tem izboljšal pokritost. Recimo.
Še enkrat, nisem strokovnjak za wifi, dovolj mi je če imam recimo v stanovanju oz. na terasi zadovoljiv signal. To je tudi povprečnemui uporabniku IMHO relevantno, vse ostalo je bonus. Ne vem pa, če bo kdo zaradi odličnega wifi sprejema prodal več telefonov. Dvomim da je to vredno reklamirat. Bo jih pa manj, če bo to padlo pod točko 1 zgoraj:)
Someday never comes!
To je vse res, ampak načeloma v 2017 razen pri "čunga lunga" firmah nimaš težav s povezljivostjo.
except xiaomi ne podpira B20 lteja, kar je danes praktično obvezna oprema, če nisi ravno pr telekomu.
Tsja, če ti je to pomembno, pač ne kupiš. Meni recimo na najslabšem operaterju v Sloveniji v MB lovi LTE 45/22 s kitajskim telefonom brez B20 (na 1800mhz). Če grem ven iz mesta sem na H+, pa tudi to je popolnoma sprejemljivo za browsanje od 5-10 down in 2-4 up).
To so minusi, ki so nekomu zelo pomembni, nekomu manj.
Someday never comes!
buttcrack ::
Na xiaomi 3s se je pojavil problem
Ko ga priklopim na računalnik / wall charger se polni samo nekaj sekund nato ugasne spet polni... oz se ta povezava skoz resetira.
probal različne računalnike in 2 različna kabla tako da mora biti problem v telefonu.
kakšna ideja kako popravit?
Men se je to preko štekarja dogajal na starih švoh polnilcih, pol ampera, slabi usb kabli pa preko kompa sploh niso nič nafilali. Če ti pa original kabel in adapter tako delata, pol ne pa res nekaj fuč.
Ti dam prav in te popolnoma razumem, kaj hočeš povedat. Po drugi strani pa če laično poenostavimo na 3 stopnje konkretno lovljenje wifi signala in imamo
1. slabo
2. dobro/zadovoljivo in
3. odlično
običajnega uporabnika ne boli razlika med 2 in 3, boli pa ga razlika med 1 in 2. Ne spoznam se toliko na wifi, da bi bil kompetenten, ampak kot običajnega uporabnika v tem primeru me ne boli glava, če imam signal skozi dve steni na terasi 3 črtice. Boli pa me, če v isti sobi poleg routerja komaj lovi signal. To je to kar je nekako relevantno.
To, da za tremi betonskimi stenami v kleti nimaš signala, ko je router v 2 nadstropju je meni popolnoma razumljivo. Ampak v tem scenariju se bom mogoče znašel 1x v življenju (do zdaj še nisem imel tega primera). Tudi takrat pa verjetno ne bom krivil telefona, ampak bom najbrž inštaliral repeater in si s tem izboljšal pokritost. Recimo.
Še enkrat, nisem strokovnjak za wifi, dovolj mi je če imam recimo v stanovanju oz. na terasi zadovoljiv signal. To je tudi povprečnemui uporabniku IMHO relevantno, vse ostalo je bonus. Ne vem pa, če bo kdo zaradi odličnega wifi sprejema prodal več telefonov. Dvomim da je to vredno reklamirat. Bo jih pa manj, če bo to padlo pod točko 1 zgoraj:)
Gre za wifi, wwan in BT. Wifi lahko rešuješ, kot si navedel, wwan pa ne. Da poenostavim, nek telefon bo pri eni do dveh črticah omogočal normalno govorno uporabo in recimo 3/1M prenosa, drugi pa prekinjajoč govor in 52kbps s prekinitvami, oba na isti lokaciji. In to, ko kupuješ, nikjer ne piše...
Tinaamalaa ::
Podpirajo doloceni xiaomiji tudi B20...naprimer redmi note 3 special edition (kate)
S tem, da vecina tega ne potrebuje glede na to, da smo vecinoma na wifi, H++ pa tudi leti dovolj, da gledas youtube, ce ti je to pomembno se vedno najdes modele, pri xiaomiju, ki to podpirajo.
Noben tukaj pomoje nima nic od tega, ce vi kupite xiaomi al ne...
Ko ga priklopim na računalnik / wall charger se polni samo nekaj sekund nato ugasne spet polni... oz se ta povezava skoz resetira.
probal različne računalnike in 2 različna kabla tako da mora biti problem v telefonu.
Men se je to preko štekarja dogajal na starih švoh polnilcih, pol ampera, slabi usb kabli pa preko kompa sploh niso nič nafilali. Če ti pa original kabel in adapter tako delata, pol ne pa res nekaj fuč.
original kabla že dolgo nimam več, nadomestni pa je do danes delal normalno oz še vedno polni druge telefone normalno. Sem pa probal tud z drugim kablom od starejšega telefona pa je rezultat isti. Adapter oz polnilec pa tudi nebi smel bit problem, ker ob priklopu na računalnike deluje enako.
Glede na to da je biu telefon naročen na efoxu, garancija verjetno odpade.
Kašna ideja kaj je še vredno probat?
-kupit in zamenjat celoten dock connector? cca 5€ - samo glede na to da connector ne deluje poškodovan vprašanje če je sploh tu problem
original kabla že dolgo nimam več, nadomestni pa je do danes delal normalno oz še vedno polni druge telefone normalno. Sem pa probal tud z drugim kablom od starejšega telefona pa je rezultat isti. Adapter oz polnilec pa tudi nebi smel bit problem, ker ob priklopu na računalnike deluje enako.
-kupit in zamenjat celoten dock connector? cca 5€ - samo glede na to da connector ne deluje poškodovan vprašanje če je sploh tu problem
Imaš podoben primer, kot sem ga imel jaz na drugem telefonu, prav tako kupljenem na efoxu. Zadave je kr kompleksna in če bi vedel kako je s tem, se niti ne bi trudil pošiljat nazaj.
Možno je, da je dock connector, ker če se nekaj časa polni, potem pa izgubi povezavo je možno da se je pri konektorju kaj zrahljalo. Si poizkusil malo sem in tja dregnit usb pri konektorju, če je kakšna reakcija?
Za efox mi piši na zs in ti dam vse informacije ki jih potrebuješ, če se boš odločil zasledovat "garancijo"!
Someday never comes!
PacificBlue ::
Pretiravas. Sam niti nimam vklopljenega Lte pri operaterju. Pa youtube, siol tvin in ostalo tekoce predvaja. Mislim ce stvari ne bi delovale, bi verjetno vklopil lte..pa ga ne potrebujem.
Drugace sem pa zadovoljen z rn4x,prakticno nimam kake pripombe. Nalozil sem nougat in imam tedenske posodobitve..vsec mi je, da se backupi kreirajo sproti preko miui-ja(ne samo podatki, tudi vse aplikacije kar jih imas namescene) in je ponovna namestitev sistema oz roma izjemno enostavna. Vsec mi je, da je miui skupnost tako razvita in nikjer se nisem dozivel taksne kustomizacije kot tukaj.
Negativno sem dozivel samo eno stvar, da ne bom samo hvalil. Testno sem zagnal Stravo in sel na daljso turo, pa mi ni sledilo poti, ker zaradi varcevanja z baterijo gre aplikacija v backround in potem ne dela gps..sicer se da to popravit oz.nastavit..ce bi to vedel takrat.
Zaenkrat pa zelo zadovoljen z aparatom.
matobeli ::
zanimiv bi bil tudi podatek koliko ljudje plačate za telefon+naročnino v obdobju 2 let. Oziroma sploh si zračunajte koliko vas košta igranje igric na skretu.
mene bo, če moj R4pro ne crkne, dve leti koštalo cca 350€. če crkne pa bo ta strošek cca 500-550€.
mene bo, če moj R4pro ne crkne, dve leti koštalo cca 350€. če crkne pa bo ta strošek cca 500-550€.
Samo osebno v 2 letih plačam, čakaj da izračunam...hmm... približno 0 € ! Uporabljam pač službeni telefon, predpisanih kvot nikoli ne prekoračim
Drugače moja boljša polovica je na Telekomu in za naročnino damo v 2 letih cca 480 €. Telefon na vezavo pa nismo vzeli že kar nekaj let. Zadnji nakup pa je bil R4 Pro za 210 €.
Drugače moja boljša polovica je na Telekomu in za naročnino damo v 2 letih cca 480 €. Telefon na vezavo pa nismo vzeli že kar nekaj let. Zadnji nakup pa je bil R4 Pro za 210 €.
Samael ::
Zadnji nakup pa je bil R4 Pro za 210 €.
Ja, ti si imel res tule nekoliko smole. Večina nas v tej temi najbrž ni dala več za ta telefon kot 160 - 170 eur. 40 - 50 eur razlike sicer ni neko bogastvo, je pa pri tem budgetu vseeno neki konkreten procent.
Povsem offtopic, jaz na dve leti pri mobitelu oz. zdaj telekomu vseeno vzamem kaksno napravo (zadnja je bila Nokia lumia 520 za mislim da 20 eur) z vezavo preprosto, ker ne skačem od operaterja do operaterja in v skrajnem primeru ta telefon komu podarim, uporabljam kot sekundarni telefon ali pa kaj tretjega.
Ni pa to nikoli telefon večje vrednosti, ki ga je potrebno potem še mesečno dodatno odplačevati.
Imaš podoben primer, kot sem ga imel jaz na drugem telefonu, prav tako kupljenem na efoxu. Zadave je kr kompleksna in če bi vedel kako je s tem, se niti ne bi trudil pošiljat nazaj.
Možno je, da je dock connector, ker če se nekaj časa polni, potem pa izgubi povezavo je možno da se je pri konektorju kaj zrahljalo. Si poizkusil malo sem in tja dregnit usb pri konektorju, če je kakšna reakcija?
Za efox mi piši na zs in ti dam vse informacije ki jih potrebuješ, če se boš odločil zasledovat "garancijo"!
sem že napisal da premikanje kabla pri konektorju pod različnimi koti nima efekta ...tud nimam občutka da bi blo kaj zrahljano, fila se pa čist na random (pol sec led ugasne, 2sec led ugasne, 1sec led ugasne, led sam utripne), polne sicer se - v eni uri se je napolnil 10% vendar bo to konstantno ugašanje/prižiganje verjetno hitro zjebalo baterijo.
In kaj je bilo v tvojem primeru narobe?
Na sumu imam to elektroniko za polnjenje, mogoče če zamenam ta celotni spodnji connector bo problem rešen, kaj več pa tko nemorem.
Je kdo mogočeže servisiral kakšen xiaomi pri elkotexu, tega ima mimovrste navedenega kot servis za xiaomi?
Sicer pa telefon pa ni star niti pol leta, tako da bo tole verjetno kar moj prvi in zadnji xiaomi
Lahko ga poizkusiš odpret in odklopit baterijo, to je ena opcija. Druga je dock connector. Potem pa je to skoraj že vse kar lahko sam narediš.
Če ga boš odpiral, obvezno s plastičnim "orodjem", ker se zelo hitro popraska.
Meni je zuk iz efoxa nehal polnit in se začel po moji neumnosti segrevat, tako da je zelo verjetno pihnilo plato. Ne bom pa nikoli vedel zagotovo, ker se je nekje v Shenzen Cityju izgubil:))).
Če ga boš odpiral, obvezno s plastičnim "orodjem", ker se zelo hitro popraska.
Meni je zuk iz efoxa nehal polnit in se začel po moji neumnosti segrevat, tako da je zelo verjetno pihnilo plato. Ne bom pa nikoli vedel zagotovo, ker se je nekje v Shenzen Cityju izgubil:))).
Someday never comes!
next3steps je izjavil:
PS Stvarna napaka
Garancijo si pa pozabil? Ker potlej si lahko sam sestavim iPhone 6s Plusa za 300 eur (po delih, se razume).
Razlika je pa okrog 130 eur, Xiaomi Mi5s kupljen pri nas vs Edge kupljen v Avstriji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: next3steps ()
next3steps je izjavil:
Garancijo si pa pozabil? Ker potlej si lahko sam sestavim iPhone 6s Plusa za 300 eur (po delih, se razume).
Razlika je pa okrog 130 eur, Xiaomi Mi5s kupljen pri nas vs Edge kupljen v Avstriji.
Misljeno je bilo, da prihranek 200eur opravici manjko garancije.
Aha Xiaomija bi kupoval pri nas, Samsunga pa v AT?
Samo zato, da ti uspe pridet na 130eur razlike:)
Nisi ti kak Samsung fanboy mogoce?
Sej je vseeno. Jaz sem s svojimi telefoni zadovoljen. Za prvega Xiaomija sem se odlocil, ker sem ga dobil za 280eur. Primerljiv telefon bi me pri nas stal preko 500eur. Za drugega sem se pa odlocil, ker sem bil s prvim zadovoljen in tudi p/p je bil dosti boljsi kot karkoli drugega kupljenega pri nas.
Pred tem sem si lastil vecinoma Sonyje, par LGjev in Htcjev. Z vecino sem bil zadovoljen in cisto vsak telefon je imel kaksno pomanjkljivost.
Pac kupis tisto kar ti v danem trenutku ponudi najvec za tvoj denar. Ko bom kupoval naslednji telefon, bom spet pregledal trg in se nato odlocil. Za ostale pa me ne briga. Ne morem pa nekomu priporocat kakega Samsunga pri taki ceni, kot jo imajo.
Trenutno se Xiaomiji manj splacajo kot prej zaradi ddvja ampak so kljub temu, doloceni modeli, konkretno cenejsi od konkurence.
_IKE_ ::
Da pritaknem še pogled uporabnika L920, ki zaradi staranja L920 počasi išče nov telefon. Novi telefon bo moral ustrezat sledečim zahtevam : dober fotkič in solidna baterija ter garancija
Ker smo v Xiaomi temi v poštev glede prej omenjene kriterije pride MI5.
Če ga kupim :
1. Goldway
223 + 49(DDV ) + 20 ( strošek carinjenja) = 292 EUR. Na garancijo lahko v tem primeru lahko realno pozabim.
2. Honorbuy EU
252 + 32( dostava) = 292 EUR. Garancija bo glede na izkušnje roberta precej težko uresničljiva reč, torej lahko bolj ali manj pozabim nanjo. Cena v ostalih kitajskih EU trgovinah se vrtijo na ravni honorbuya, eur gor in dol, garancija ista reč kot honorbuy
3. Grosso shop
285 + 0 ( zanimivo za dhl dostavo v Slovenijo mi je dal strošek 0 :)) = 285 eur . Z 24m garancijo tu ni problema.
Logični sklep je da v poštev za mi5 nakup preko spleta pride samo groso shop.
Pogledati je potrebno tudi, kaj glede na zahteve (dober foto aparat in solidna baterija) ponuja še konkurenca.
1. MICROSOFT/ LUMIA 950....na ebayu se nove prodajajo za nekje med 250/300 EUR
2. LG G5...na ebayu se nov prodaja za nekje med 300/350 EUR
3. SAMSUNG S7.........na ebayu se nov prodaja za nekje med 350-380 EUR ( v SLO se z nekaj truda za omenjeno ceno najde nov ali par dni star S7).
V vseh 3 primerih dobiš 24 mesečno garancijo.
V zgornjem izboru so se tako znašli flagshipi prejšnje generacije, primerljive velikosti ter 24 mesečno garancijo, kupljeni po pri najcenejšem ponudniku na spletu. Garancija pa je obvezna zato ker vsaj osebno ne mislim dat ~300 eur za telefon brez garancije.
Pred L920 je bila uporabi nokia E90 (službena) zaradi česar, se mi navijaštvo za katero koli znamko težko očita.
Torej, če pogledam gornji izbor, vsaj jaz osebno glede na moje zahteve ( dober fotkič ) pridem do tega, da se mi splača dati malce več za s7 ki ima glede na teste najbolši fotkič. Če bi pa recimo MI5 dobil za osnovno ceno brez ddv in carinskih dajatev pa še z kakim kuponom za eur ali dva popusta ( novi kupec ) potem pa bi tudi MI5 prišel v poštev.
Pojav Xiaomi in drugih bolšjih kitajskih proizvajalcev je druge bolj znane znamke prisilil v to da bodo morale ponuditi več in za manj denarja. Nižanje cen pa je za nas uporabnike samo dobro .
Ker smo v Xiaomi temi v poštev glede prej omenjene kriterije pride MI5.
Če ga kupim :
1. Goldway
223 + 49(DDV ) + 20 ( strošek carinjenja) = 292 EUR. Na garancijo lahko v tem primeru lahko realno pozabim.
2. Honorbuy EU
252 + 32( dostava) = 292 EUR. Garancija bo glede na izkušnje roberta precej težko uresničljiva reč, torej lahko bolj ali manj pozabim nanjo. Cena v ostalih kitajskih EU trgovinah se vrtijo na ravni honorbuya, eur gor in dol, garancija ista reč kot honorbuy
3. Grosso shop
285 + 0 ( zanimivo za dhl dostavo v Slovenijo mi je dal strošek 0 :)) = 285 eur . Z 24m garancijo tu ni problema.
Logični sklep je da v poštev za mi5 nakup preko spleta pride samo groso shop.
Pogledati je potrebno tudi, kaj glede na zahteve (dober foto aparat in solidna baterija) ponuja še konkurenca.
1. MICROSOFT/ LUMIA 950....na ebayu se nove prodajajo za nekje med 250/300 EUR
2. LG G5...na ebayu se nov prodaja za nekje med 300/350 EUR
3. SAMSUNG S7.........na ebayu se nov prodaja za nekje med 350-380 EUR ( v SLO se z nekaj truda za omenjeno ceno najde nov ali par dni star S7).
V vseh 3 primerih dobiš 24 mesečno garancijo.
V zgornjem izboru so se tako znašli flagshipi prejšnje generacije, primerljive velikosti ter 24 mesečno garancijo, kupljeni po pri najcenejšem ponudniku na spletu. Garancija pa je obvezna zato ker vsaj osebno ne mislim dat ~300 eur za telefon brez garancije.
Pred L920 je bila uporabi nokia E90 (službena) zaradi česar, se mi navijaštvo za katero koli znamko težko očita.
Torej, če pogledam gornji izbor, vsaj jaz osebno glede na moje zahteve ( dober fotkič ) pridem do tega, da se mi splača dati malce več za s7 ki ima glede na teste najbolši fotkič. Če bi pa recimo MI5 dobil za osnovno ceno brez ddv in carinskih dajatev pa še z kakim kuponom za eur ali dva popusta ( novi kupec ) potem pa bi tudi MI5 prišel v poštev.
Pojav Xiaomi in drugih bolšjih kitajskih proizvajalcev je druge bolj znane znamke prisilil v to da bodo morale ponuditi več in za manj denarja. Nižanje cen pa je za nas uporabnike samo dobro .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _IKE_ ()
Ja, ti si imel res tule nekoliko smole. Večina nas v tej temi najbrž ni dala več za ta telefon kot 160 - 170 eur. 40 - 50 eur razlike sicer ni neko bogastvo, je pa pri tem budgetu vseeno neki konkreten procent.
@Speadge seveda sem imel, ampak le zato, ker sem kot rečeno (za malo) zamudil "brez DDV" vlak. Drugače sem Goldwayu plačal natančno 154 €, kar je samo po sebi solidna cena za ta model (poudarjam, gre za črno, najdražjo varijanto). Brez DDV bi me s poštnino prišlo nekje 165 - 170€ , kar je ta cifra , ki so jo ti napisal in pri taki ceni se strinjam, da gre za odličen deal. 210 € je seveda malo manj. Ampak zdaj je pač tako. Te izzivam, če mi lahko danes najdeš (bistveno) ugodnejšo varijanto - v SLO se tega modela očitno itak ne dobi, na Goldway je že osnovna cena kot zdaj vidim kar 204 € (?!?). Na Honnorbuy (kjer nakup priporoča stran izberixiaomi.si) pa pride vse skupaj 223 €. Na Aliexpress Xiaomi store je osnovna cena 170 €,.. pred časom ko sem bral to temo je bila odločitev za nakup očitno zelo enostavna - TOPONE, zdaj temu očitno ni več tako - ni več ene ali dveh glavnih referenc, moraš vztrajno brskati, iskati informacije, čakati na akcijske ponudbe...nikoli ne veš oz nisi prepričan ali si dobil res najboljšo ceno oz. deal. Torej danes kupovati Xiaomi telefon (za res ugodno ceno) ni niti približno več tako enostavno.
@_IKE_ dal si zelo zanimivo iztočnico, samo nisi napisal glavne zadeve - kakšen budget imaš postavljen. Ker če je prioriteta fotkič in cena ni problem , potem sta verjetno najboljše izbiri iPhone in Samsung (zadnje generacij oz če hočeš prišparati pa prejšnja generacija).
Mene je tudi vedno zanimalo, ali se da dobiti telefon z odlično kamero (za telefonske razmere seveda) pa da ne rabi kupovat nekega flagship modela. Poznam veliko uporabnikov, ki se požvižgajo na super performanse, bistveno bolj pomemben pa je fotkič.
Garancija - po mojih izkušnjah je še najbolj pomembna iz psihološkega vidika - sam se ne spomnem , kdaj sem nazadnje uveljavljal kakšno garancijo za bilo kakšno tehnično robo, po drugi strani pa je res, da so mi crnili ravno dve kitajski no name tablici , kjer garancije pač nisem imel. Pač to je riziko, ki ga je treba vzeti v zakup - podobno kot pri kakšnih zavarovanjih (sam recimo še nikoli nisem imel kasko zavarovanja pri avtu - na srečo ga tudi nisem nikoli še rabil). Pa recimo nekdo rad tvega in vlaga denar v delnice, drugi pa rajši vezanega na banki (po trenutno smešnih obrestni merah). To je zelo podobno. Seveda je zmeraj lepo imeti neko garancijo (zavarovanje) , ampak je vedno vprašanje - za kakšno ceno...
Mene je tudi vedno zanimalo, ali se da dobiti telefon z odlično kamero (za telefonske razmere seveda) pa da ne rabi kupovat nekega flagship modela. Poznam veliko uporabnikov, ki se požvižgajo na super performanse, bistveno bolj pomemben pa je fotkič.
Garancija - po mojih izkušnjah je še najbolj pomembna iz psihološkega vidika - sam se ne spomnem , kdaj sem nazadnje uveljavljal kakšno garancijo za bilo kakšno tehnično robo, po drugi strani pa je res, da so mi crnili ravno dve kitajski no name tablici , kjer garancije pač nisem imel. Pač to je riziko, ki ga je treba vzeti v zakup - podobno kot pri kakšnih zavarovanjih (sam recimo še nikoli nisem imel kasko zavarovanja pri avtu - na srečo ga tudi nisem nikoli še rabil). Pa recimo nekdo rad tvega in vlaga denar v delnice, drugi pa rajši vezanega na banki (po trenutno smešnih obrestni merah). To je zelo podobno. Seveda je zmeraj lepo imeti neko garancijo (zavarovanje) , ampak je vedno vprašanje - za kakšno ceno...
_IKE_ ::
@_IKE_ dal si zelo zanimivo iztočnico, samo nisi napisal glavne zadeve - kakšen budget imaš postavljen. Ker če je prioriteta fotkič in cena ni problem , potem sta verjetno najboljše izbiri iPhone in Samsung (zadnje generacij oz če hočeš prišparati pa prejšnja generacija).
Budžet seveda ni neomejen, za telefon pa tudi če bi bil niti pod razno ne mislim dat 600-700 eur, zato sem se odločil da bom pogledal za flagshipi prejšnje generacije. Mislim da sem zato že v štartu imel v glavi da bom moral za telefon z dobrim/solidnim fotoaparatom dati okoli 250-300 eur. Začel sem malo raziskovat kateri telefoni imajo dobre fotoaparate in za kakšno ceno se jih da dobit in tako je nastal zgornji seznam.
Se je pa v tem času zgodilo dvoje : S8 je prišla ven, zaradi česar je padla cena S7 (enako mi6/Mi5) in glede na xiaomi temo se je zgodilo še sledeče; brez dajatveni vlak xiaomi je odpeljal.
Ob upoštevanju slednjega me na današnji dan pride MI5 iz goldwaja dražje kot iz groso shopa. Čeprav tu se mi zdi da gre za anomalijo ker mi Groso v košarici dhl dostavo računa 0 EUR ali pa imajo kako akcijo; priznam nisem pogledal razloge, samo dal sem telefon v košarico in pogledal poštnino. Tudi če bi groso dostava stala 20-30 eur bi bil nakup na grosu še vedno bolj smiseln, saj ima groso 24 mesečno garancijo in jo zagotovo lažje uveljavljaš kot pa pri goldwayu kjer je garancije samo eno leto plus tega da je treba upoštevat še postopke pošiljanja tja in nazaj. (obveščanje carine, čas porabljen za pošiljanje sem in tja )
Zakaj "kompliciram" glede garancije? Proizvajalci jo nudijo, no natančneje jo kupci garancijo v ceni produkta itak plačamo, tako da ne vidim razloga zakaj bi kupil nekaj kar garancije nima ali pa bo postopek uveljavljanja dolg in zapleten. Smo doma imeli že nekaj garancijskih popravil, tako da lahko rečem da se je zadeva izplačala, saj bi drugače nastali precejšni stroški.
Primerjava je pokazala da razlika med najcenejšim (MI5) in najdražjim telefonom (S7) v mojem izboru ni tako velika kot sem prvotno pričakoval, in slednje me vedno bolj obrača od mi5 k S7
Še enkrat pa naj poudarim, da tile moji zapisi niso napadi na eno znamko in hvaljenje druge znamke, ampak samo moje osebno mnenje glede na moje zahteve glede telefona ( fotkič pomembnejši pred perfomansami).
amacar ::
Tu je mi 5 268€, se pa verjetno dobi še kje ceneje: https://www.mobileshop.eu/phablets/xiao...
danes se mi je pojavil isti probem na note4x. ko sem ga dal polniti, je tu pa tam prekinilo in takoj nadaljevalo polnjenje.
verjetno ni nakljucje, da sem vceraj klesal en kamen in je bilo vse okoli v prahu- tudi telefon, ceprav je bil v zepu.
zvecer ga bom komplet razstavil in pregledal kje tici problem.
hojnikb ::
Tinaamalaa je izjavil:
Podpirajo doloceni xiaomiji tudi B20...naprimer redmi note 3 special edition (kate)
S tem, da vecina tega ne potrebuje glede na to, da smo vecinoma na wifi, H++ pa tudi leti dovolj, da gledas youtube, ce ti je to pomembno se vedno najdes modele, pri xiaomiju, ki to podpirajo.
Noben tukaj pomoje nima nic od tega, ce vi kupite xiaomi al ne...
wifi ti nič ne nuca, če nisi doma. HSPA pa ti kr mej v 2017. Dejstvo je, da je lte v vseh pogledih bolša tehnologija (nižje zakasnitve, manjša poraba, večja hitrost) in da to nek telefon srednjega ranga ne podpira v celoti je pač mimo. FFs, moj trenutni dinozaver od S4 pa podpira vse aktualne bande pri nas.
Pač kompromisi so za nižjo ceno, pa si lahko še tako zatiskaš uči.
#brezpodpisa
klinker ::
Hojnik, tvoj S4 je nov stal kolko?
Imam doma R3Pro in ne na simobilu, ne mobitelu ni lte tezava prav nikjer.
Uni ki pa furajo cheap ponudnike pa lte niti ne rabijo, ker ce so preskrti za dat 5€ vec mesecne narocnine, je prav da jim podatke ne kuri prehitro
2017 gor al dol, H+ je za browsanje vec kot dovolj in za unih 0.2 sec ki dlje odpira stran ne bo noben nic zamudu...sploh pa je lte tezava v specificnih krajih, ti pa blebetas kot da zdaj nikjer ne dela.
Pac, ce se ti da doktorirat kje Xiaomija kupit in se pred uporabo se poigrat z njim, je to naprava ki ti bo dala najvec za tvoj denar.
Imam doma R3Pro in ne na simobilu, ne mobitelu ni lte tezava prav nikjer.
Uni ki pa furajo cheap ponudnike pa lte niti ne rabijo, ker ce so preskrti za dat 5€ vec mesecne narocnine, je prav da jim podatke ne kuri prehitro
2017 gor al dol, H+ je za browsanje vec kot dovolj in za unih 0.2 sec ki dlje odpira stran ne bo noben nic zamudu...sploh pa je lte tezava v specificnih krajih, ti pa blebetas kot da zdaj nikjer ne dela.
Pac, ce se ti da doktorirat kje Xiaomija kupit in se pred uporabo se poigrat z njim, je to naprava ki ti bo dala najvec za tvoj denar.
MrStein ::
True. Noben revjujer se s tem ne ukvarja, ker je to samoumevno. Če tu padeš, si ne zaslužiš, da te sploh kdo omenja kjerkoli. To enostavno mora bit. Zato nekaterih firm recimo sploh ni omenjenih ali listanih na popularnih revju sajtih kot je recimo gsmarena. Nisi zadostil kriterijev, da bi sploh bil relevanten. "Try harder". In prav je tako.
Če ti pa katera izmed teh "osnovnih" funkcij ne deluje dobro na telefonu priznanega proizvajalcaa za 1kEUR, potem pa imamo velik problem!
To si malo preveč poenostavil. Ja lepo bo bilo, če bi bilo tako, pa ni.
Zadnjič recimo v hotelu na terasi ena naprava "lovi" WLAN čisto normalno, druga komaj (skoz "dol meče"), tretja pa sploh ne zazna mreže.
Enako na parkirišču z GSM/UMTS/LTE signalom.
To ni neka nepomembna malenkost, ravno obratno. Je ena od najpomembnejših.
(razen če imaš telefon zraven le kot MP3 plejer)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Tu je mi 5 268€, se pa verjetno dobi še kje ceneje: https://www.mobileshop.eu/phablets/xiao...
To pa je moram priznat res zanimiva cena (za flagship) ... če ti bela barva ustreza (meni osebno ni všeč). Črna varijanta pa po drugi strani pride skoraj 100 € več ! Resda ima 64 GB (beli pa 32 GB), pa vendarle... Ampak recimo na Mimovrste pa je recimo na voljo samo črn model, ki pride pa kar 438 €. Težko je razumeti od kje tako velike razlike v cenah.
next3steps je izjavil:
Misljeno je bilo, da prihranek 200eur opravici manjko garancije.
Aha Xiaomija bi kupoval pri nas, Samsunga pa v AT?
Samo zato, da ti uspe pridet na 130eur razlike:)
Nisi ti kak Samsung fanboy mogoce?
Sej je vseeno. Jaz sem s svojimi telefoni zadovoljen. Za prvega Xiaomija sem se odlocil, ker sem ga dobil za 280eur. Primerljiv telefon bi me pri nas stal preko 500eur. Za drugega sem se pa odlocil, ker sem bil s prvim zadovoljen in tudi p/p je bil dosti boljsi kot karkoli drugega kupljenega pri nas.
Pred tem sem si lastil vecinoma Sonyje, par LGjev in Htcjev. Z vecino sem bil zadovoljen in cisto vsak telefon je imel kaksno pomanjkljivost.
Pac kupis tisto kar ti v danem trenutku ponudi najvec za tvoj denar. Ko bom kupoval naslednji telefon, bom spet pregledal trg in se nato odlocil. Za ostale pa me ne briga. Ne morem pa nekomu priporocat kakega Samsunga pri taki ceni, kot jo imajo.
Trenutno se Xiaomiji manj splacajo kot prej zaradi ddvja ampak so kljub temu, doloceni modeli, konkretno cenejsi od konkurence.
Najdi nekoga, ki zna nuditi garancijo torej. Xiaomi jo nudi, le pri preprodajalcih ne.
j4nm4n ::
Zdravo, imam en problem!
Odkar se je Simobil preimenoval v A1 mi slabše lovi signal... Je to sploh možno? Prej sem imel skoraj vedno 4g, sedaj pa kar preklaplja na 3g in H+,... In to v mestih LJ, Ptuj itd... Recimo ko sem mesec nazaj z vlakom šel iz LJ sem lahko več kot polovico časa bil na internetu brez problema, sedaj mogoče samo ko se peljem mimo večjih mest...
Imam pa Redmi 3S Prime... Že več kot pol leta brez problemov... Še ima kdo podoben problem? Nisem kaj našel na forumih... A je treba met omrežje na samodejno? Ker na ročno meni kaže še vedno Simobil 4G, Simobil 2g in A1 SI 3G in predvidevam da tu nekaj ni vredu... Mogoč sem zjebal kaj s tem ko sem na Hrvaškem ročno izbiral omrežja s 4g, od takrat opažam težave...
Lp, Jan
Odkar se je Simobil preimenoval v A1 mi slabše lovi signal... Je to sploh možno? Prej sem imel skoraj vedno 4g, sedaj pa kar preklaplja na 3g in H+,... In to v mestih LJ, Ptuj itd... Recimo ko sem mesec nazaj z vlakom šel iz LJ sem lahko več kot polovico časa bil na internetu brez problema, sedaj mogoče samo ko se peljem mimo večjih mest...
Imam pa Redmi 3S Prime... Že več kot pol leta brez problemov... Še ima kdo podoben problem? Nisem kaj našel na forumih... A je treba met omrežje na samodejno? Ker na ročno meni kaže še vedno Simobil 4G, Simobil 2g in A1 SI 3G in predvidevam da tu nekaj ni vredu... Mogoč sem zjebal kaj s tem ko sem na Hrvaškem ročno izbiral omrežja s 4g, od takrat opažam težave...
Lp, Jan
danes se mi je pojavil isti probem na note4x. ko sem ga dal polniti, je tu pa tam prekinilo in takoj nadaljevalo polnjenje.
verjetno ni nakljucje, da sem vceraj klesal en kamen in je bilo vse okoli v prahu- tudi telefon, ceprav je bil v zepu.
zvecer ga bom komplet razstavil in pregledal kje tici problem.
poročaj, če ti bo uspelo rešit... jaz sem spihal s stisnjenim zrakom, zobno ščetko in zobotrebcem sam ni blo nič iz tega.
drugače sem pa že naročil nov dock connector (2$ na aliexpress) - sam to bo ene 2mesca mim predn lahko kaj poročam, do takrat bo pa treba nek nadomestni telefon najdt.
Master_Yoda ::
Redmi note 3 vprasanje: Kateri ROM je najmanj pozresen glede resoursov ter stabilen ? Sem trenutno na miui.eu romu in me srbi da bi kaj drugega probal za spremembo. Je pa velika izbira ROMov: Lineage, Resurection Remix, Ice Cold, Pure Nexus, Xenon HD,...
poročaj, če ti bo uspelo rešit... jaz sem spihal s stisnjenim zrakom, zobno ščetko in zobotrebcem sam ni blo nič iz tega.
drugače sem pa že naročil nov dock connector (2$ na aliexpress) - sam to bo ene 2mesca mim predn lahko kaj poročam, do takrat bo pa treba nek nadomestni telefon najdt.
Na katerem romu/verziji si?
Jaz sem presaltal na global dev (android 7.0) in je problem izginil. Sem videl, da so na rn4x z global stable 8.2.4.0 ljudje imeli tezave s polnjenjem (sicer drugacne kot jaz) in sem zato iz firbca menjal rom preden bi se lotil odpiranja.
Za zdj, potrkam na les, izgleda da je problem resen.