» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
103 / 381
»»

MrStein ::

hja, "dizajneri"
Čudno ker so drugi app-i še kar ok.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

next3steps ::

ingeniero je izjavil:

A obstaja kje varianta za nakup prenosnika Xiaomi Air 13.3?

Piši tem švercarjem. Za pravi denar ti ga bodo že spravili v EU.
// Z dajatvami je to dokaj drag prenosnik za EU.

gorazdkop ::

Ali ima še kdo podobno težavo?
Imam Redmi 4 Note in na njem prijavljene 4 račune (gmail, outlook...) s kontakti tako email, kot telefonske.
Iz enega outlook (služben) mi ne sinhronizira podatkov. Tudi, če jih ročno sinhroniziram (in jih vidim) mi jih po nekem času zbriše. Cca 300 kontaktov. Ostalih 400 iz gmail-a pa normalno ostanejo. ravno tako z e-naslovi.
Podobno se mi zgodi z app Here. Naložim karte in čez nekaj časa (dni, teden?) ni nobene karte na telefonu.
kakšna ideja?

Sam nisem nič nalagal ali posodabljal: MUI 8.0.5.0.0 STABLE

matobeli ::

Mogoče bi moral kaj naložit in posodobit. Glede na oznako ti je trgovec naložil njegov, popackan, ROM.

Sem pa enkrat imel eno težavo z brisanjem kontaktov na Redmi 3s kos em imel dva gmail accounta not, ampak nimam več telefona, s težavo pa se tudi nisem ukvarjal.

Joze_K ::

gorazdkop ::

@matobeli: hvala za pojasnilo. bom naložil en novejši stable rom, da vidim, če bo kaj bolje

kumer ::

Xiaomi Redmi 4A review: One of the best entry-level smartphones, but only if you can get your hands on it
http://tech.firstpost.com/reviews/xiaom...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kumer ()

miko22 ::

Mam eno težavo na mojem Mi4c. Pred časom sem namestil novi rom. Dela super, sedaj bi si namestil dodatno xposed, ki sem ga že imel na prejšnjem romu. Problem je ker mam kriptiran telefon, pa ko grem v twrp mi ne sprejme vzorca. Ne morem pa tudi dešifrirat telefona. Kaj naj naj naredim? Ne bi ga rad ponovno nalagal.
Zakaj mi ne prepozna vzorca, če z istim vzorcem pridem v zagon telefona normalno, twrp pa ne prepozna. Če izklopim vzorec me sprašuje za geslo, ki ga nikoli nisem dal.

Tinaamalaa ::

formatirat moras data particijo.
miui po defaultu desifrira
naredi backup prej.

kanarin ::

Za vse, ki se šele odločajo za prvega Xiaomija naj povem svojo izkušnjo. Veliko sem bral o omejeni podpori za LTE, ampak kot sem razumel za Telekom omrežje večjih težav ne bi smelo biti. Resnica je ravno nsprotna. Živim v mestu (Koper) in moj novi R4 Pro ne zmore hitrosti večje od 2 Mbps (večinoma je celo okoli 1Mbps). Pa čeprav povezava kaže "4G". Testiral sem s programom FAST. Zraven sem istočasno testiral Samsung A5 2016 (isto Telekom omrežje) in je hitrost najmanj 10 Mbps, velikokrat pa doseže tudi 20 Mbps. V povprečju so torej razlike v hitrosti 10x kar je ogromna razlika. Ne vem kako je z ostalimi modeli (prosim ostale za svoje izkušnje) ampak iz tega vidika so zame Xiaomiji skoraj neuporabni za naše območje. Tudi na vmesnik se je težko navaditi - če si prej bil navajen na prijazen Samsungov Touchwiz, namreč za skoraj vsako zadeve si prisiljen iskati neke alternative (aplikacija za kamero, Phone, Contacts, SMS, tipkovnica,..) . To da ni slovenščine (v defaultnem global ROM) mene osebno še najmanj moti, ampak to je v splošnem še ne velik minus oz pomanjlkjivost (za večjo razširjenost v naših krajih). Telefon na videz zgleda lep ampak ko ga primeš v roke oz uporabljaš šele opaziš vse detaljle oz pomankljivosti - (zelo ozke fizične tipke, ostrejši robovi, nekonsistenca debeline robov - zgoraj in spodaj so popolnoma ravni, ob strani pa zaobljeni). V glavnem ergonomija telefona je še en velik minus. Veliko prijetneje je v roki držati najbolj poceni Samsung telefone. Ekran - če si navajen na AMOLED je tukaj spet en korak nazaj - to enostavno ni to razlika je zelo opazna, npr najbolj so opazne sprazen barve. Ne izključujem, da je nekomu IPS zaslon bolj več kot AMLOLED, ampak po mojem veliki večini pač ni. Pri sami kameri pa je itak splošno zanano, da je zelo povprečna.

Ni pa seveda vse tako črno. R4 Pro poseka A5 2016 kar se tiče hitrosti, baterije (to je še največja prednost), RAM in storage in glede funkcij (žiroskop, Mirascreen podpora, IR). ampak če vse skupaj seštejem - je nedvomni zmagovalec Samsung. Sicer je res, da primerjava ni najbolj posrečena oz poštena , ker glede na ceno bi moral primerjati s kakšnim J3 oz J5, ampak glede na toliko pozitivnih review-jev sem sam pričakoval, da bo overall celo boljši še od Samsung midrange telefonov (ne samo do budget segmenta). Žal temu ni tako. Performanse in funkcije so samo en vidik, ki marsikomu pač ni najpomembnejši. Sam sem odkrito povedano dokaj razočaran (pač tipičen kitajski proizvod , ki bazira predvsem na performance/features, vse ostalo pa je bolj tako...), tudi oseba, ki dejansko uporblja ta telefon ni najbolj zadovoljna. Če zaključim, sam nikakor ne bi več nabavil Xiaomija. Definitivno ti telefoni niso za vsakogar, zelo se pozna, da pač niso prilagojeni oz mišljeni za naše tržišče.

Dimnik ::

Dosti kaj nebom pisal, ker si očitno samsungov tip...... zakaj bi moral bit navajen na samsungov vmesnik, in amoled? Saj skoraj vsaka znamka ima svoj vmesnik in se ga moraš privadit, nevem zakaj rabiš aplikacije za kamero, tipkovnico, sms.....saj imaš vse že na telefonu, amoled ekran...koliko telefonov jih pa ima in kaj so take prednosti...mogoče to, da postane bela barva rumena po dolgi uporabi..... Glede oblike xiaomijev,(verjetno sem jih imel več v rokah od tebe)...vzami s6edge v roke in povej kako ga je držat v roki.....v glavnem to je eno jokanje samsung fanboya. Trenutno imam samsunga, zraven pa redmi note3 za igrice in internet, ko vzamem xiaomija v roke mi ni nič čudno, ker sem že navajen,.glede baterije in hitrosti delovanja pa rajši ne komentiram...pa še glede slo jezika,.če imaš gor trgovinski fake rom seveda ni slo jezika, če pa imaš global pa je.

Pa še nekaj za primerjavo, na xiaomi lahko v kameri izklopiš zvok, tipke lahko določiš ali svetijo ali ne, čas osvetlitve itd. Na samsungu vrednem več kot 450e tega ni na izbiro...trenutno mi je samo tole padlo na pamet

Glede hitrosti pa preveri, ker tega nebi smelo bit....mogoče je kriv fake rom.....

Meni H+ izvrže 5.82/2.42.

Hehe, xiaomiji pač ne marajo fanboyev, zato nižja hitrost.

Še to, nova posodobitev za R4Pro je zunaj 8.2.4.0, meni sploh ni avtomatično posodobilo, sem čist po naključju šel pogledat če je kaj novega.

roberto1 ::

Čudno,meni so vsi Xiaomiji na Telemachu na H+ leteli 10/2, na LTE pa 45/20.
Odvisno je seveda od omrežja in kje se nahajaš, ampak Telemach vsi vemo da ne blesti ravno v pokritosti napram Telekomu.

Drugače pa, navade so pač ena zelo zanimiva stvar. Če tukaj ne pristopiš z "open mind", ti seveda ne bo všeč. V bistvu folk hoče imeti Samsung A5 za 200€, pol pa so razočarani če ni temu tako:)))) Pol pa še argument, ja na vezavo ga dobim za 250€. Redna cena je pa 450.
Popolnoma drug svet je to. Kitajci so better value, če telefon kupiš in ga tudi v celoti plačaš. Drugače pa se držiš naročnine za 2 leti. Simple:)))
Someday never comes!

Samael ::

kanarin je izjavil:

Tudi na vmesnik se je težko navaditi - če si prej bil navajen na prijazen Samsungov Touchwiz, namreč za skoraj vsako zadeve si prisiljen iskati neke alternative (aplikacija za kamero, Phone, Contacts, SMS, tipkovnica,..) .

Tega tudi jaz ne razumem najbolje kot nek argument proti telefonu. Jaz sem bil pa navajen udobja fizične tipkovnice :/ Je zato nekaj narobe tako s Samsungom kot Xiaomijem?
Kakorkoli pač že, po obširnem eksperimentiranju z raznoraznimi alternativnim aplikacijami na telefonu (v bistvu prav s temi, ki si jih navedel) sem več ali manj ostal na originalnih stock. Ker niem imel občutka, da z alternativami pridobim kakšen bonus in ker preprosto delujejo. Je pa res, da se je treba po prehodu z ene povsem druge naprave na zadevo navaditi. V obratni smeri ne bi bilo nič drugače.

Sam pri R4 pro teh LTE težav, ki jih imaš ti nisem zaznal (telekomovo omrežje). Tu je ali nekaj narobe s tvojo napravo ali pa naloženim ROM-om. Jaz bi se na tvojem mestu poigral s slednjim.

facepalm ::

Jaz na note4x in mi5 nimam v Kp nobenih tezav glede hitrosti h+ ali 4g. Sem pa na simobilovem omrezju (slabsa pokritost od telekomovega). Nisem testiral dejanske hitrosti, ampak youtube je delal brez bufferinga:)
Jaz sem bil navajen na Sonyjev vmesnik in sem bil malo skepticen glede MIUIja. Sedaj ga ne menjam vec. Ze to, da lahko v temah poljubno nastavim grid ikon (5x5, 6x7,5x4 itd..) mi je super. Pri drugih telefonih sem moral iskat predelane apkje ali uporabit xposed.
Miui je zelo dodelan UI. Samo navadit se je treba.
Edina stvar, ki je pri xiaomijih povprecna, je kamera. Ampak tudi konkurenca nima nekih biserov v enakem cenovnem razredu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

@kanarin Če je ženska navajena na Samsung, potem nimaš tu kaj. Sploh če je "brand awareness" in ji to kar piše na telefonu nekaj pomeni - potem pozabi na vse skupaj. Imel xy primerov kolegic, prijateljic itd, ki so cel lajf furale en brand in seveda jim ni bilo všeč. Pa če je zastonj - tukaj sploh ni debate. Poznam kar nekaj primerov žensk, ki nimajo EUR v denarnici, kar pa jih ne zaustavi da si bodo vzele S8 za 50EUR na mesec z naročnino. In potem nekomu dopovedat, da je nekaj better value - niti se ne splača potrudit. Nesmiselno. 800EUR seveda ne bodo plačale zanj iz žepa, ker nimajo! Je pač več kot telefon, je modni dodatek. Nič šokantnega.

In seveda ne bo isto kot Samsung - to je cel point. Da bi pa potreboval alternativne appe za osnovne funkcije, to mi je pa res čudno. Stiki, sms, kamera, galerija appi so v Miui čisto solidni. Nič kaj posebnega, ampak delujejo bp. Tudi nekaj dajo na vizualno podobo, tako da jaz osebno ne menjavam teh stvari ker delujejo. Kak home launcher mogoče, kak luštn weather/clock widget (pa še to M8Weather, ki je narejen po vzoru Miui) in je to načeloma to to.

Čisto stvar "osebne prtljage" ki jo nosiš s sabo iz preteklosti in pa kolikor ti kaj pomeni.
Ti čisto verjamem, da tebi/njen ni všeč. Pa ne zato, ker sem zdaj neki ultra fan Xiaomija ali katerekoli druge znamke, pač za moj vzorec uporabe (veliko social, gmail in pa sms, klici, gps ter občasno par fotk) in stroškom 200EUR za aparat - nič ne pogrešam.
Vsal pa ima svoje prioritete, svoj budžet in svoj favourite brand.
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

errhec ::

Redmi note 3 pro, SIMOBIL POSTOJNA, H+ 9,26Mbps DL 2,50Mbps UP
dd

Looooooka ::

next3steps je izjavil:

ingeniero je izjavil:

A obstaja kje varianta za nakup prenosnika Xiaomi Air 13.3?

Piši tem švercarjem. Za pravi denar ti ga bodo že spravili v EU.
// Z dajatvami je to dokaj drag prenosnik za EU.

630 eur na banggood. se ddv pa carino pa je to to

matobeli je izjavil:

Še to, nova posodobitev za R4Pro je zunaj 8.2.4.0, meni sploh ni avtomatično posodobilo, sem čist po naključju šel pogledat če je kaj novega.

Res je, končno sem tudi sam dočakal (prvi) uradni update za moj telefon :), vidim tako na uradni strani kot na telefonu. Ravnokar sem štartal download, bomo videli kaj bo potem novega oz drugačnega.

Telefon je uspešno updejtan na 8.2.4.0 - končno se je pojavila tudi Slovenščina, oleee :) Prenos mi zgleda na prvi pogled malenkost boljši, ampak to moram malo bolj natančno preveriti (tudi na različnih lokacijah).

Drugače pa sam res ne razumem (mogoče ker nisem več tako mlad) tega zmerjanja z "poljubna znaka" FANBOY. Sam (in v družini) resda od zmeraj uporabljam Samsung pametne telefone - ampak sam zase nisem še prav nobenega kupil. Namreč že več kot 15 let uporabljam (tudi za zasebne namene) pač službeni telefon, firma pa od vedno nabavlja samo Samsunge. Seveda se potem navadiš in drugim članom družine sem tako nabavljal oz svetoval nakup Samsungov. Sam sem bolj eksperimentiral pri tablicah, po 2 No name kitajskih (ni omembe vredno) sem kupil Samsunga (Tab Pro 8.4), leto nazaj pa še (nov) iPad Mini 2 (predvsem zaradi res ugodne cene). Slednja tablica poseka vse, ni primerjave. Pa zaradi tega še nisem (postal) Apple fanboy, Iphone si nisem nikoli želel imeti. V glavnem nikoli nisem in tudi ne planiram kupovati telefona vrednosti na 300 €, to je nekakšna zgornja meja. Pa še zdaleč ne zato ker me si ne bi mogel privoščiti. Bolj kot (pretirano) dragi flagshipi me zanimajo price/performance zadeve in ravno zato sem se po dolgem raziskovanju odločil za prvega Xiaomija. Če bi rabil novo tablico pa me je vedno mikal Mi Pad (predvsem zaradi kombinacije Adroid + 4/3 razmerja ekrana).

Drugače me dejansko zanimal odziv tukaj na forumu, ker sem predvideval, da bo kdo takoj skočil v luft, če se bo malo pokritiziralo njegov ljubljeni Xiaomi. Razumem, da tukaj dosti lastnikov teh telefonov zelo uživa v "igračkanju" (flešanje z različnimi ROMI-i, customizacije,..), jaz sem pač podal bolj vidik povprečnega (beri večine) uporabnika, ki si želi samo uporabljati telefon - tak , kot ga pač dobi iz škatle. In tak si želi seveda tudi intuitiven in uporaben vmesnik. Seveda je vmesnik stvar navade in subjektivne ocene, ampak samo par primerov:

- Contacts a) uporabnik mora sam uganiti, da do nastavitev pride s pritiskom levega kapacitivnega gumba ??
b) import kontaktov iz SIM - uporabnik mora sam uganiti da mora pritisniti en kontakt, da dobi opcije za import ??

- Kamera - razen flasha in HDR nimaš nobenih drugih pametnih opcij (efekti me ne zanimajo). Recimo jaz tudi v nastavitvah ne najdem, kjer lahko zamenjam resolucijo ?? Pri Samsungu privzeti kameri imam vse kar me zanima oz rabim na prvem zaslonu.

Ampak kljub temu, sploh ne trdim, da je telefon zanič, daleč od tega. Podajam samo vidik nekoga, ki prehaja iz Samsunga - vmesnik je pač drugačen, po mojem mnenju je pač TouchWiz pač bolj prijazen (intuitiven) in lepši za povprečnega uporabnika.

Potem nič čudnega, če še niste videli oz uporabljali drugega kot samsung...hahaaha....

Glede kamere greš v nastavitve, aplikacije, kamera in lahko nastavljaš kar hočeš, še zvok ob slikanju lahko izklopiš, ,kar pri tvojem samsungu ne moreš.....

Trenutno imam zraven samsunga, xiaomija še huawei in lenovo k3 note, ki je za kitajski trg in ima vsak svoj vmesnik, ampak me pri nobenem nič ne moti..vse je enkrat prvič, potem se pa privadiš....

Več se mi pa neda....pa trenutno uporabljam samsunga s7 edge, ampak nič kaj boom proti xiaomiju, razen kamere, ampak pri mi5 se že začne kar solidna kamera....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

Relanium ::

Če ti ni všeč, pa daj gor AOSP, da bo bližje nexusom, al pa poišči kaj bolj podobnega samsungom.
Telefon kot telefon je samo hardware. Gor pa lahko teče karkoli. Tud MIUI si lahk daš na samsunga, če se ti zahoče.
Sam imam 29 let, pa mi vedno paše kaj novega na telefonu, ker če bi enak vmesnik uporabljal 10 let, bi mi prej al slej dopizdil.
Pa sem mel prej galaxy nexus z AMOLED zaslonom, ampak me je zadnji dve leti tist porumenel ekran tako živciral, da mi je zdaj prav všeč IPS zalon na redmiju.
Za ceno ki sem jo plačal.... mi ni žal!

Še vedo pa ne razumem vsesplošnega mišljenja, da so AMOLED oh in sploh super duper ekrani....
Men so se zagabili!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Relanium ()

kanarin je izjavil:

Drugače pa sam res ne razumem (mogoče ker nisem več tako mlad) tega zmerjanja z "poljubna znaka" FANBOY.

To je folk, ki nima kaj pametnega za napisat, pa potem lepi oznake na sogovornika in o tem potem naklada 20 vrstic...

Mimogrede, če ste že omenili, po koliko letih vam porumeni AMOLED? Na mojem S3 je še čisto normalna barva.
Motiti se je človeško.

@kanarin - ne bi rekel da gre za fanboyizem, sploh pa ne pri telefonih za 200€. Mogoče pri tistih za 1K€ res nekak moraš upravičit, da si dal premoženje za telefon:). Plus tega, ne vidiš nas kot uporabnikov teh znamk, da na drugih forumih kritiziramo druge znamke (vsaj jaz tega ne počnem recimo). Pač, če ti ni všeč - super da imaš izbiro. To, da v dotični temi deliš z nami, da telefon ni opravičil tvojih pričakovanj - in upaš na podoben odziv drugih uporabnikov - tough luck. Ker so v večini zporabniki teh naprav zelo zadovoljni - glede na to koliko so plačali.

Jaz recimo z veseljem poizkusim nove in različne zadeve. Je enih 5-6 kitajskih firm, ki delajo res zelo dobre naprave. Pa ne bom se ponavljal katere firme so to, ker sem o tem že pisal.
Samsung, Apple itd - super, nič nihče nima proti tem firmam - pač nismo pripravljeni dati toliko denarja kot oni zahtevajo za svoje modele. Price/performance ratio dobesedno sucks.
Da pa niso njihovi telefoni dobri in dovršeni in lepo dizajnirani nihče ne trdi. Samo ne za ta denar.

p.s.

Ne razumem teh konstantnih težav z imenikom. V zadnjem letu sem zamenjal enih 25 telefonov in na niti enem se mi ni zgodilo, da mi google v trenutku ko sem se vpisal v račun ni pravilno syncal vseh kontaktov.
Ampak res na nobenem. Pa so bili vmes Huawei, Lenovo, Leeco, Meizu in cela flota Xiaomijv vsak z nekim svojim ekosistemom in z Androidom od 5-7. Prav pozabim na to, ker se enostavno posynca in si "good 2 go" v trenutku. razen če imaš 25% kontaktov na simu, nekaj na prejšnjem telefonu, ostale pa na 3 gmail accountih. Ne razumem res!
Someday never comes!

MrStein je izjavil:

kanarin je izjavil:

Drugače pa sam res ne razumem (mogoče ker nisem več tako mlad) tega zmerjanja z "poljubna znaka" FANBOY.

To je folk, ki nima kaj pametnega za napisat, pa potem lepi oznake na sogovornika in o tem potem naklada 20 vrstic...

Mimogrede, če ste že omenili, po koliko letih vam porumeni AMOLED? Na mojem S3 je še čisto normalna barva.

Ma nemoj....gremo pogledat v temo, kdo je več koristnega napisal? Pa da neboš mislil, da smo stari 20,30 let....rajši malo zadrži konje.

Če si ti tako pameten, da veš o drugih, da nevejo nič pametnega napisat, zakaj potem nas sprašuješ o amoled???

kateri del od "tema je o telefonih, ne pa o sogovornikih" ti ni jasen?
Motiti se je človeško.

Fanboys own flamewar.

@3much5me, tvoj input pa smo res vsi komaj čakali:) Zdaj že v tej temi smetiš?
Someday never comes!

MrStein je izjavil:

kateri del od "tema je o telefonih, ne pa o sogovornikih" ti ni jasen?

Haha, tema je o xiaomi ne o tvojem amoled na s3

Preberi kdo je rumenenje amoledov privlekel v temo.
Motiti se je človeško.

@Roberto1 - najprej naj povem, da so se mi tvoji komentarji in odgovori ponavadi zdeli med najbolj relevantnimi tukaj. Vendar si me tokrat malo razočaral. Preberi si še enkrat kar si napisal:

Plus tega, ne vidiš nas kot uporabnikov teh znamk, da na drugih forumih kritiziramo druge znamke (vsaj jaz tega ne počnem recimo). Pač, če ti ni všeč - super da imaš izbiro. To, da v dotični temi deliš z nami, da telefon ni opravičil tvojih pričakovanj - in upaš na podoben odziv drugih uporabnikov - tough luck. Ker so v večini zporabniki teh naprav zelo zadovoljni - glede na to koliko so plačali

To mi deluje kot tipičen odziv Xiaomi fanboya (po sploh ne mislim oz trdim da si ti tak), ki trpi, če prebere kakšno kritiko na svojo znamko. Torej po tvojem bi na tem forumu oz tej temi morali pisati samo hvalospeve ? Torej nekdo ne more podati svojega subjektivnega (poudarjam) mnenja oz kakšne primerjave ? Kaj sem kdaj izjavil, da upam na podoben odziv drugih uporabnikov ? Kaj v tej temi se lahko razglablja samo o fleširanju telefonov ali se da podebatirat še o kakšnem drugem vidiku ? Ne razumem užaljenosti - kaj se kdo tu mogoče ukvarja s preprodajo Xiaomijev ? Sam sem podal samo svojo izkušnjo s čisto konkretnim modelom telefona, ki sem ga pač nabavil in glede MIUI vmesnika. Mogoče se bo komu to razglabljanje zdelo zanimov oz mu bo kaj koristilo (pri kakšni odločitvi), sam sem namreč kar nekaj časa spremljal to temo in sem zelo pogrešal "user experience" debate, ker dejstvo je, da tukaj večinoma potekajo debate kje kupiti telefon, kako se izogniti DDV ipd, in seveda glede fleširanja ROM-ov.

Glede vmesnika , saj se strinjam da rabi čas da se navadiš , ampak mene pač zmotijo detajli, recimo - telefon spi in je nekje položen in hočeš pogledati na hitro samo uro oz če je bilo kakšno sporočilo/klic (brez da ga primem v roke). Na Samsungu kliknem fizični home gumb in takoj se mi zbudi. Pri Xiaomiju moramo v najboljšem primeru zmeraj tapkati po ekranu, potem kdaj sploh ne prime , v vsakem primeru pa se zbudi z veliko večjim zamikom. Mogoče se komu zdi to povsem banalna zadeva, ampak jaz to redno počenjam vsaj 20-30 na dan. In razlika je očitna.

Še glede AMLOLED - tukaj bom pa jaz uporabil ta "ne razumem" argument - že 6 let uporabljam Samsunge z AMOLED ekrani in sploh ne razumem teh kritik oz govora o neki "rumeni" barvi. Sam tega pač ne poznam. Da bi pa bil IPS ekran boljši...to je naravnost smešno, poglejte samo primerjavo med prikazom črne barve. Ko enkrat vidite to razliko se debata zame pač konča. To me spominja na tisto zgodbo o lisici in kislem grozdju ter sladki limoni. Konec koncev sem že večkrat bral debate kako so običajni LCD TN kao boljši do IPS ekranov - kar je spet naravnost absurdno (vsak, ki je kdaj videl kakšen telefon in tablico z običajnim LCD panelom seveda ve o čem se gre).

Ok, glede zaslona razumem. Oled je superioren ips.

Ampak a je to res feature ki ga na telefonu rabimo?

Kar se mene tiče bi imel tv z amoled, nekih 50"+, ampak to zaenkrat ne gre skozi.

Ker gledat film na 5" ekranu z hifi zvokom in ekranom konkurenčnim 2keur+ tvjem ni ravno to kar bi želel od tehnologije.

Ampak glede porabe elektrike naj bi raje videl amoled kot pa karkoli drugega. Ta argument je legit.

Naj bo pa jasno tole - vsem ki so mi na tem forumu že do sedaj pomagali z odgovori in nasveti (ponavadi je res hiter odziv) sem zelo hvaležen in seveda upam, da bo tako tudi v bodoče, če (ko) bom rabil še kakšno pomoč. Pa res upam, da ni kakšen zamere zaradi kakšne moje bolj kritične besede ;)

Na xiaomiju imaš led lučko in ne rabiš prižigat ekrana, da bi videl ali imaš kakšna sporočila.....no malo boljši modeli xiaomi imajo tudi spredaj tipko kot samsung....tako,da spet ena cvetka oz. neznanje ter kritiziranje

Zanimivi ste zagovorniki priznanih znamk...kritizirate vse ostale telefone in njihove slabosti oz. prednosti (za vas so to ponavadi slabosti), da pa bi pokritizirali napake na telefonih za 400-1000e to pa niti slučajno ne...samo zato se gre

Drugače pa seveda pomagamo po najboljših močeh in izkušnjah...primer, tip mi piše za etui za redmi note3, ki sem ga imel na bolhi, povem da je prodan in preideva po sms v debato, pomagal sem mu, da si je dol potegnil global rom z slo jezikom in si ga posodobil prek aplikacije na telefonu, pa še info o nastavitvah telefona je dobil....pa še en podoben primer imam za huawei...skratka.kar sem imel v rokah in stestiral lahko pokomentiram in pomagam

@Matobeli

Če tehnologija omogoča prikaz resnično črne barve in temu primernih kontrastov - zakaj si neki si vsak ne bi želel to imeti oz gledati bilo kje (telefon, tablica, prenosnik, TV) ? Pa tak ekran očitno sploh ni tako drag, če si ga lahko privošli Samsung že pri svoji budget liniji telefonov. Pa tudi Apple menda misli prešaltat na Amoled.

Na xiaomiju imaš led lučko in ne rabiš prižigat ekrana, da bi videl ali imaš kakšna sporočila.....no malo boljši modeli xiaomi imajo tudi spredaj tipko kot samsung....tako,da spet ena cvetka oz. neznanje ter kritiziranje

@Ale123 poznam to LED lučko in to je vsekakor plus pri Xiaomiju (moja boljša polovica je bila sicer tega navajena že pri S3 modelu). Da ima MI serija fizični gumb seveda tudi vem, ampak to je že flagship oz čisto drugi cenovni rang. Tako da taka podcenjevanja s "cvetkami in neznanji" rajši prihrani za koga drugega. Sam želim včasih pogledat samo uro...ali pa neodgovorjene klice (pa hkrati morebita prejeta sporočila). Nekateri "začuda" pač uporabljajo(mo) pametni telefon tudi za običajno telefoniranje in vsem kar spada zraven.

Očitno nisi ali si slabo prebral kar sem pisal. Za moj Samsung sem pisal tudi o pomankljivostih (še vedno mi ne da mira kako je možno, da telefon za 400 € v letu 2016 nima žiroskopa in podpore za Mirascreen). Redmi 4 Pro za polovico manjšo ceno nedvomno nudi več featurjev in tudi performančno je boljši (še posebej glede baterije)...ampak overall ga sam osebno kljub temu pač ne bi zamenjal s Samsungom. To pa ne pomeni, da se ne strinjam z vami, da za svoj denar nudi veliko (oz ogromno če že hočete). Pač to je samo moj pogled oz mnenje.

matobeli je izjavil:

Ok, glede zaslona razumem. Oled je superioren ips.

Kar se mene tiče bi imel tv z amoled, nekih 50"+, ampak to zaenkrat ne gre skozi.

Ker gledat film na 5" ekranu z hifi zvokom in ekranom konkurenčnim 2keur+ tvjem ni ravno to kar bi želel od tehnologije.

Ampak glede porabe elektrike naj bi raje videl amoled kot pa karkoli drugega. Ta argument je legit.

Ne, ni. Nikakor ni superioren, sploh ne na ceno. Ravno kitajski kupci v dnevnih sobah ugotavljajo, da raje posežejo po 4k non-OLED zaslonu za dobrih 600eur, kot pa po po FullHD OLED zaslonu za dobrega čuka. Tiste dobre barve pripomorejo premalo k uporabnikovi izkušnji glede na ceno.
Nekako tako, kot če bi kupil tv za čuka, dva in ga dal kalibrirati ter za kalibracijo dal 500 eur. Razlika je opazna, a ni vredna cene. Vsaj za navadnega Janeza ne.

Tinaamalaa ::

@kanarin, ce bi ga rootal lahko nastavis tap2wake ali swipe2wake. Isto tako miui po defaultu podpira bujenje celo z gestami (slabo si pregledal nastavitve)... Vecina nas kupi xiaomi, ker dobis dober hw glede na ceno ter ogromno podpore za vecino modelov...se pravi totalna kustomizacija, ce zelis...
Amoled proti IPS so plusi in minusi pri obeh,...IPS ima bolj tocne naravne barve, bolj belo belo barvo, bolj dolgo deluje...ter je poceni.
Amoled ima "lepse" enhanced barve, je bolj varcen pri crni sliki ter porumeni s casom.
Novi lcd npr. za rn3 te stane 15EUR...LED pa vemo koliko stane.

Zgodovina sprememb…

Relanium ::

Slabosti AMOLED ekranov so zapečene slike, rumenenje bele barve s časom oz. na splošno izgubljanje na svetilnosti in nekaterim prenasičenost barv.
Nasičenost je sicer precej subjektivna zadeva, ampak črna je pa res črna. Hujš kot da bi bila oprana s perwolom!
Nobena stvar ni superiorna drugi, vsaka ma svoje pomankljivosti. Ampak raj mam star IPS kot star AMOLED, ko je zadeva nova bi pa vseen raj imel AMOLED.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Relanium ()

Koliko je ta "star"?
Motiti se je človeško.

errhec ::

Imam (imel) 3 amolede in na nobenem ni zapečene slike in rumene barve.
Ravno zaradi amoled zaslona sem zbežal iz LG G3 nazaj na amoled.
Največ uporabljam za branje knjig, (belo na črnem) in je izkušnja neprimerljiva z LCD-ji.
Je pa barva bolj "navita" ampak mene to ne moti.
Edina opcija za tiste ki "preferiramo" amoled zaslon je REDMI PRO, ki ima tudi spredaj fizično tipko. Tako da bo moj naslednji telefon ta ali pa naslednik. OPO3 in drugi z amoled zasloni so kar občutno dražji, če pa kdo ve za kakšen model z amoled zaslonom, ki je v rangu REDMI PRO pa kar na dan z linkom.

Imam tudi RN3PRO in je TOP telefon za to ceno. Preživel je že marsikaj.
Uporablja se ga za igre in YT, ter do sedaj še ni "zatrokiral".
dd

Sc0ut ::

V druzino se ze 2 xiaomija spravo. Edin ocitek je slab battery management na redmi note 2. Note 3 pro pa teh tezav vec nima.

Najbolj smesno mi je, ko sodelavkam v sluzbi predlagam xaiomi in vidis na obrazu kako premlevajo to da imajo xiaomiji top hardware za low price, ampak nobena njena kolegica xiaomija me pozna in potem dobis odgovor "ne, tega jaz ne bi imela ves, ne zaupam v to". Cez 1 teden ima samsunga z vezavo za 2 leti.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

@Scout to je odlična iztočnica za debato....sam sicer ne vem zakaj bi bilo to nenavadno, meni je taka situacija, ki si jo opisal povsem logična in razumljiva. Večina ljudi pač ima Samsunge, ta znamka je pač vseskozi močno prisotna že vrsto let , pa ne samo pri nas ampak seveda tudi globalno. Zadnje čase se izjemno agresivno trži tudi Huawei, glede Xiaomi pa...v kateri (fizični) trgovini pa si ga lahko sploh ogledaš in kupiš ? Še sam sem dosedaj v živo videl (pa še to samo bežno) samo en Xiomi telefon (ne pa ta model, ki sem ga sam pred kratkim nabavil). Običajni uporabniki (večina) pač niso "tech friki", ki bereje take forume oz razne recenzije na spletu. Tako pač je. ZAto posledično nezaupanje do manj znanih znamk.

@kanarin...sploh ni bil moj namen da bi povzdigoval xiaomi, daleč od tega. Ogromno telefonov ki sem jih tudi sam uporabljal je dobrih. Pa ne samo kitajcev. Samo price/performance je meni osebno najbolj pomemben. Ostalo je zelo subjektivna zadeva. In če mi danes recimo ukradejo telefon, si bom za 100+€ kupil Redmi in bom mirno spal. Pri nas v trgovini za 100+€ dobiš sranje. To je vse:)
Someday never comes!

nofaith ::

Aja o ceni amoled zaslonov, malo po ebayu poglejte, cene so nore. Za OPO3 100+€ za galaxy s7 140 za tako ceno po merilih v tej temi dobiš cel telefon.

Se pa strinjam s tinaamalaa, oboje ma prednosti in slabosti, samo zaenkrat na telefonu preferiram bolj klasičen ips.

Drgač pa Mi Max na lineage os 14.1 - android 7.1.2 leti.
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

MrStein je izjavil:

Koliko je ta "star"?

,,star,, mišljen bolj v tem da je več v uporabi, kdo ga dosti uporablja bo prej prišlo do tega...

kanarin je izjavil:

@Ale123 poznam to LED lučko in to je vsekakor plus pri Xiaomiju (moja boljša polovica je bila sicer tega navajena že pri S3 modelu). Da ima MI serija fizični gumb seveda tudi vem, ampak to je že flagship oz čisto drugi cenovni rang. Tako da taka podcenjevanja s "cvetkami in neznanji" rajši prihrani za koga drugega. Sam želim včasih pogledat samo uro...ali pa neodgovorjene klice (pa hkrati morebita prejeta sporočila). Nekateri "začuda" pač uporabljajo(mo) pametni telefon tudi za običajno telefoniranje in vsem kar spada zraven.

Očitno nisi ali si slabo prebral kar sem pisal. Za moj Samsung sem pisal tudi o pomankljivostih (še vedno mi ne da mira kako je možno, da telefon za 400 € v letu 2016 nima žiroskopa in podpore za Mirascreen). Redmi 4 Pro za polovico manjšo ceno nedvomno nudi več featurjev in tudi performančno je boljši (še posebej glede baterije)...ampak overall ga sam osebno kljub temu pač ne bi zamenjal s Samsungom. To pa ne pomeni, da se ne strinjam z vami, da za svoj denar nudi veliko (oz ogromno če že hočete). Pač to je samo moj pogled oz mnenje.

Ja razumem, ampak ti primerjaš samsunga za 400 proti xiaomi za 170 tu so razlike....primerjaj približno enake cenovne razrede ne po flagshipih...to mislim...jaz niti slučajno nebi vzel s7 edge, bi potem rajši mi5s ali mi5s plus, ampak sem ga dobil zelo ugodno...

Sc0ut je izjavil:

V druzino se ze 2 xiaomija spravo. Edin ocitek je slab battery management na redmi note 2. Note 3 pro pa teh tezav vec nima.

Najbolj smesno mi je, ko sodelavkam v sluzbi predlagam xaiomi in vidis na obrazu kako premlevajo to da imajo xiaomiji top hardware za low price, ampak nobena njena kolegica xiaomija me pozna in potem dobis odgovor "ne, tega jaz ne bi imela ves, ne zaupam v to". Cez 1 teden ima samsunga z vezavo za 2 leti.

Točno to, sicer katere je meni uspelo prepričat so zaenkrat vsi zadovoljni

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

peglezn ::

Na xiaomi 3s se je pojavil problem

Ko ga priklopim na računalnik / wall charger se polni samo nekaj sekund nato ugasne spet polni... oz se ta povezava skoz resetira.
probal različne računalnike in 2 različna kabla tako da mora biti problem v telefonu.

kakšna ideja kako popravit?

facepalm ::

Poglej ce nimas kaksne umazanije na konektorju. jaz bi nezno ocistil z alkoholomm + zobno scetko.
««
103 / 381
»»