» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
72 / 380
»»

Tinaamalaa ::

Napram Nexus 4, pomoje kr velik upgrade... 4 leta razlike.
Vse kar si naštel deluje tekoce na novih modelih :)

roberto1 ::

Na slabše ne boš šel, imeli so uporabniki Xiaomi težave z Google notifikacijami in sinhronzacijo ter z aplikacijami, ki delujejo v backgroundu.

Nekaj je bil res kriv software, nekaj pa drugačna filozofija, po kateri na večini kitajskih telefonov nič ni po defaultu enablano. Se pravi energy management po defaultu zelo agresivno posega v background aplikacije in če si za vse appe tega ne skonfiguriraš, ne bo delovalo. Isto velja za gps odvisne appe in podobno. Meni osebno dela sinhrnizacija v 0, ampak šele ko sem to vse izklopil.

Na Nexusih/Pixlih to seveda dela brezhibno "out of the box". Kar se tiče ostalih karakteristik telefona, ima Nexus 4 že kar nekaj za seboj, tako da verjamem da bo 4 Prime v tem primeru v vseh elementih superioren, sploh kar se tiče baterije, zaslona, kamere....

Glede na to, da si na Nexusu, bi bila logična izbira Nexus 5X, ampak potem že trčiš na budžet skoraj x2 redmi 4 (mislim da sem najcenejšega 32gb 5x videl nekje za 280-290EUR). Tukaj so alternative, ampak Redmi 4 je ena izmed zelo dobrih, če ne najboljših opcij.

Naprosyn je izjavil:

Ima mogoče kdo konkretno izkušnjo kako se Xiaomi telefon z MIUI obnaša pri uporabi Google aplikacij v primerjavi s stock Androidom ? So kakšne težave pri delovanju (zatikanje, sinhronizacija) ali je izkušnja enaka ?
Počasi bom primoran menjati Nexus 4 in po branju teme sem se začel zelo zanimati za Redmi 4 Pro prek Grossoshopa. Glavno vodilo nakupa je, da za tako majhen denar ne grem na slabše.

Lahko kdo iz prve roke oceni Nexusa 4 proti Redmi 4 Pro (ali Redmi 3S 3/32, ker je podoben) ? Predvsem me zanima gladkost in hitrost splošnega delovanja ter kvaliteta kamere, baterija verjamem da slabša ne more biti. Nexus je na stock 5.1.1, na posodobitve nisem pretirano mahnjen. Nujno mora delati vse od Googla (Gmail, Maps, Photos, YT, Calendar, Translate, Docs, Drive, Keep, Play store), tracking aplikaciji Endomondo in Strava, Evernote, Duolingo.
Zahtevam preveč za 175 EUR ?
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

kumer ::

Xiaomi Mi Mix - Testbericht
https://www.chinahandys.net/xiaomi-mi-m...

Xiaomi Mi Mix - Recenzija
http://mob.hr/xiaomi-mi-mix-recenzija/

LorD_DDooM ::

Dva tedna star Redmi 3S od staršev se je danes resetiral in kaže samo črn 'MI mi.com' zaslon.
Se da zadevo kakorkoli rešiti/popraviti, oziroma kaj se sploh dogaja?

EDIT: držanje tipke OFF in volume up za 10s je resetiralo telefon v normalno delovanje.

Zgodovina sprememb…

strange....najbrž softversska napaka. Kateri rom imaš gor?
Ker je od staršev verjetno lahko izključimo kakšno zlonamerno kodo oz. to da se je zrušil zaradi nekompatibilnosti s kakšnim programjem?
Ta mal ga je namreč prvi dan crashnil z nekimi igricami dvomljivega izvora, po edukaciji je zdaj že 4 mesece mir:))))

LorD_DDooM je izjavil:

Dva tedna star Redmi 3S od staršev se je danes resetiral in kaže samo črn 'MI mi.com' zaslon.
Se da zadevo kakorkoli rešiti/popraviti, oziroma kaj se sploh dogaja?

EDIT: držanje tipke OFF in volume up za 10s je resetiralo telefon v normalno delovanje.
Someday never comes!

LorD_DDooM ::

Na telefonu je naložen privzeti vendor ROM, 8.0.1 se mi zdi. Ga imam namen enkrat flashati na global ROM, ampak morajo oni enkrat priti do mene, oziroma jaz do njih, pa si vzeti čas za to. Plus seveda backup plan, če gre kaj narobe :)

Nisem nič posebnega gor nalagal, BBM, Trola, Gmaps in Whatsapp, ostalo je privzeto.

Glede vzroka napake nisem siguren, mama ga je dala v silent mode, medtem ko je imela neke opravke. Ko ga je naslednjič vzela iz torbice je bil že v reboot načinu.

SoulMan ::

Pozdravljeni. Zanimam se za nakup telefona Xiaomi mi5 oziroma mi5s. Kje bi ju lahko dobil najceneje? Nekaj sem že prebiral o nakupu prek Aliexpressa prek trgovine Goldway. Kako je pa potem s carino? In koliko hitro dobiš telefon? Na kaj je potrebno še biti pazljiv na nakup preko spleta?

Najlepša vam hvala za odgovore.

Carine na to vrsto elektronskih gadgetov ni, 22% davku se izogneš, če pri Goldway recimo izbereš "Seller shipping method". Grossoshop ima SF Express, kar ti je isto. Traja nekje med 7 do max 12 dni, če seveda ni nekih major kitajskih praznikov vmes. Dobiš pa trcking od chronoposta/dpd. To je načeloma to.
Mislim, da je trenutno najugodnejši pri Goldwayu!

SoulMan je izjavil:

Pozdravljeni. Zanimam se za nakup telefona Xiaomi mi5 oziroma mi5s. Kje bi ju lahko dobil najceneje? Nekaj sem že prebiral o nakupu prek Aliexpressa prek trgovine Goldway. Kako je pa potem s carino? In koliko hitro dobiš telefon? Na kaj je potrebno še biti pazljiv na nakup preko spleta?

Najlepša vam hvala za odgovore.
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

Hvala za odgovor! Kaj pa glede romov? Moram biti posebno pazljiv glede na to, da bi rad da mi dela 4g oziroma lte omrezje?

To ni odvisno od roma. Tukaj preveri, če boš imel LTE, ne vem namreč katerega operaterja imaš.
Ampak veš pa, da Xiaomi razen s posebnimi verzijami 3s, Note 3 in Minote2 nima banda 800mhz, ki je v uporabi tudi v Slo oz. po EU?

SoulMan je izjavil:

Hvala za odgovor! Kaj pa glede romov? Moram biti posebno pazljiv glede na to, da bi rad da mi dela 4g oziroma lte omrezje?
Someday never comes!

Imam Telemach. To pa nisem vedel :/

miko22 ::

Malo oftopic vprašanje.
IMam Mi4C nameščen CM13, dela super. Rad bi naredil enkripcijo. Deluje? Ker na strani dobivam čudne zadetke in komentarje.

Če imaš Telemach in Xiaomi - 4g ne boš imel nikjer. Vsaj zaenkrat. To je pomemben point in če je to deal breaker, potem Xiaomi ni zate. Jaz osebno sem zadovoljen s H+.

SoulMan je izjavil:

Imam Telemach. To pa nisem vedel :/
Someday never comes!

Sicer ne uporabljam pogosto mobilnega omrezja, bom pa na zdajsnem telefonu poskusil z 3g in videl kako bo slo. Ta akcija na goldway je samo do jutri? Ker bi dobil mi5s za 300€. Ampak moram prej prodati svoj telefon, da lahko narocim novega.

neboben ::

Za Xiaomi Mi Pad 3 me zanima, če je znanega že kaj več od že slišanih govoric. Govorim o tem, da naj bi 30.decembra 2016 tablica že izšla.
GSMArena
Computer Bild
FoneArena
Ve kdo kaj več o tem ?

Matej_K ::

Tudi jaz čakam že na dolgo napovedan MI5C oziroma čakam na budget telefon od Xiaomija ki bi imel NFC.
... .. .

AgiZ ::

miko22 je izjavil:

Malo oftopic vprašanje.
IMam Mi4C nameščen CM13, dela super. Rad bi naredil enkripcijo. Deluje? Ker na strani dobivam čudne zadetke in komentarje.

Katerega pa uporabljas? Sam imam TeamSuperluminal, pa mi vse deluje. Na forumu so tudi zelo odivni. Vprasaj tam.

MucuCat ::

Matej_K je izjavil:

Tudi jaz čakam že na dolgo napovedan MI5C oziroma čakam na budget telefon od Xiaomija ki bi imel NFC.

tudi jaz sem čakal na mi5c ampak sem raje vzel mi5 na goldway za 210€ + 10€ poštnine. dvomim da bo mi5c cenejši (še posebej prva 2 meseca po izdaji)

gregor ::

če še kdo ne ve, nov SD835

Snapdragon 835 debuts with Kryo 280 CPU, Bluetooth 5, Gigabit LTE, and much more
http://www.androidcentral.com/snapdrago...

MI6 ga bo sigurno imel..., morda pride že v februarju (valentinovo)

sicer pa je danes velik dan:

Xiaomi to Announce a Product More Revolutionary Than the Mi Mix at CES 2017?
http://www.gizmochina.com/2017/01/05/xi...

Only a day to go before our CES media preview event, which you can watch live on mi.com/en tomorrow (Jan 5) at 11AM PST. See you there! :)

- San Francisco/Vegas: 11:00 PST
- New York: 14:00 EST
- London: 19:00 GMT
- New Delhi: 00:30 IST (06 Jan)
- Jakarta: 02:00 WIB (06 Jan)
- Beijing: 03:00 CST (06 Jan)

torej danes zvečer bo več znano kaj so pripravili...

Xiaomi Mi Mix 18K Review: A Slippery Slice of the Future
http://www.androidbeat.com/2016/12/xiao...

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

knap ::

še slo tech:

Razkrit Qualcomm Snapdragon 835
https://slo-tech.com/novice/t690861#crta

morda mi6 ne bo več tako poceni...

http://www.gizmochina.com/2017/01/05/xi...

SumTingWong ::

Do 350€ končne cene bi najbrž šel. Za kaj več se raje odločim za OP3T.

stara mama ::

Čist možno, tud nexusi so bili včasih ugodni telefoni, pol jim je pa cena poletela.

next3steps ::

Bodisi ne bodo takoj dostopni, bodisi bodo takoj dostopni, a dragi. Qualcomm jih namreč pri 835 kar konkretno privija.

Upam, da vidimo kaj pametnega.

Zdej ne vem a bo skos replay al kaj, izdali so kar en kup naprav.
Zaenkrat še ni pokazalo reklame za tablico, grr.

vilonja ::

Saj je sploh še ni začelo. To reklame že izdanih naprav.
edit. ravnokar se je začelo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vilonja ()

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

am, am, am, am, am ... :))

mi mix v beli barvi in še vedno keramika, škoda
lahko bi naredili cenejšo verzijo...

oooo dej nej bo tablca dzis

noro....:)

Relanium ::

Nep, je kr TV

eh ja, jp

MI TV 4, za kitajce ok, za nas pa :'(

Ti ga poštar razbije, preden prispe do sem.
Sicer pa za debelino televizije me itak boli kurac, všečno je bolj to da nima bezela.
Zdi pa se mi da gre vse v to smer da bojo kmalu telefoni in televizije samo še ena šipa ki prikazuje sliko.

če je to glavna naprava na predstavitvi potem je to za nas izven kitajske bolj bogo
čakamo telefone,tablice, ure in podobne gadgete...;)

Ne vem, če si lahko privoščijo, da predstavijo samo Mi TV 4. Je bil kar velik hype za ta event.

Ne vem ce ni bil to main event, mogoce se neki pride. (upanje umre zadnje)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neboben ()

vilonja ::

Se mi zdi, da je rekel, da je to main event.

Rekel je glavna zadeva, kar pomeni da zna bit še kaj.

to je to, ne bo drugega eventa, to kar bomo sedaj še videli je vse za ces2017

ingeniero ::

diaomonds ;) kitajci ...

Gledanje proplusovih programov na TVju debeline 4.9mm brez bezela in dolby atmos sistemom ..... priceless :))

Kako je zaslon zavalovil, ko so bejbe dvignile zaveso. Hmm. Me je kr mal zaskrbel.

Konec je. Zelo razočaran.

to je to, torej ena velika žalost

Čak to je to. Ojej.

No ... je pa res, da je bil tudi Mi5 predstavljen v Barceloni (februarja 2015). Čakamo an februar.
««
72 / 380
»»