Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
roberto1 ::
Zdaj bo Goldway postal bolj aktualen (čeprav so me informacije o after sale service, kolikor o temu pač lahko sploh govorimo pri kitajcih - odvrnile od nakupa).
Imajo pa dobre cene in dpd dostavo (ki je seveda ena najslabših ali ajde). Podobno je z efox, čeprav oni so mojo reklamacijo vredu rešili, potem ko sem jim zagrozil preko paypala.
Potem je še HKTR Store, za kakšne bolj eksotične zadeve kot so ZTE).
Tukaj bo najbrž potekala večina prometa v 2017.
Imajo pa dobre cene in dpd dostavo (ki je seveda ena najslabših ali ajde). Podobno je z efox, čeprav oni so mojo reklamacijo vredu rešili, potem ko sem jim zagrozil preko paypala.
Potem je še HKTR Store, za kakšne bolj eksotične zadeve kot so ZTE).
Tukaj bo najbrž potekala večina prometa v 2017.
Someday never comes!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roberto1 ()
buttcrack ::
glede DPD dostave nimam pripomb, pokliče te isto kot DHL oz. kere kol druge 3 črke. če ni nikogar za prevzet, ti pusti na bližnji pumpi. glede goldwaya pa je pozitivna samo cena. ko sem spraševal če naredijo test preden pošlejo, ni bilo odgovora. so ga pa verjetno naredili, ker je bil gor naložen glup vendor rom, ki se ga je včasih malce težje znebit. se pa vse da, če se malo potrudiš oz. povprašaš po forumih.
se pravi GW in DPD ni noben bav bav, robo sem dobil enako kot pri TO.
facepalm ::
jutri naj bi prispel moj Mi5.
kateri polnilec in kabel uporabljate? sodec po mnenju nekaterih uporabnikov razlicnih forumov je stock polnilec pocasen in ne izgleda kakovosten.
kateri polnilec in kabel uporabljate? sodec po mnenju nekaterih uporabnikov razlicnih forumov je stock polnilec pocasen in ne izgleda kakovosten.
FoxKnox ::
Tudi jaz sem naročil RN4 pri Goldway-u in ga dobil preko DPD v 12-ih dneh brez problema. Niso pa ravno komunikativni, saj so mi odgovorili le na en mail. So pa naredili quality check in naložili stable global rom, kot sem zahteval ob naročilu in katerega sem posodobil že dvakrat. Dela BP, ni pa slovenščine.
tt2 ::
http://www.grossoshop.net/xiaomi-redmi-...
A je ta stran preverjena, 2 leti garancije? Kakšna pa je poštnina in carina oziroma še vsi dodatni stroški, ki nastanejo? Če ima kdo izkušnje, bi bilo lepo, če na kratko opiše stvar. Je že prevelika tema, da bi iskal na teh 70+ straneh. :D
A je ta stran preverjena, 2 leti garancije? Kakšna pa je poštnina in carina oziroma še vsi dodatni stroški, ki nastanejo? Če ima kdo izkušnje, bi bilo lepo, če na kratko opiše stvar. Je že prevelika tema, da bi iskal na teh 70+ straneh. :D
Samson ::
http://www.grossoshop.net/xiaomi-redmi-...
Sej je zadnje 3 ali 4 veliko napisano o grosshopu :)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
Tudi do mene je prišlo vse, ampak ko v skladišču ne vedo, kje je tvoja pošiljka kljub natančni sledilni številki in jo iz MB pošljejo v ZG in potem spet nazaj v LJ in MB, te to ne navdaja najbolj z zaupanjem.
Pri meni v službi so kljub natančnem naslovu tebi nič-meni nič, pošiljko oddali v bližnjem lokalu.
Tako da je DPD ok, dokler se kaj ne zgodi. In tako kot operirajo, je samo vprašanje časa, kdaj gre kaj narobe (pri marsikomu tudi verjetno je šlo kaj narobe).
Pri meni v službi so kljub natančnem naslovu tebi nič-meni nič, pošiljko oddali v bližnjem lokalu.
Tako da je DPD ok, dokler se kaj ne zgodi. In tako kot operirajo, je samo vprašanje časa, kdaj gre kaj narobe (pri marsikomu tudi verjetno je šlo kaj narobe).
glede DPD dostave nimam pripomb, pokliče te isto kot DHL oz. kere kol druge 3 črke. če ni nikogar za prevzet, ti pusti na bližnji pumpi. glede goldwaya pa je pozitivna samo cena. ko sem spraševal če naredijo test preden pošlejo, ni bilo odgovora. so ga pa verjetno naredili, ker je bil gor naložen glup vendor rom, ki se ga je včasih malce težje znebit. se pa vse da, če se malo potrudiš oz. povprašaš po forumih.
Someday never comes!
antonija ::
Eno vprasanje: ce ze narocite quality check pri trgovcu in veste da vam bo podtaknil nek vendor ROM, zakaj mu ne napisete se naj gor nalozi china dev ROM? Tako bi najlazje namestili EU ROM...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Samael ::
Eno vprasanje: ce ze narocite quality check pri trgovcu in veste da vam bo podtaknil nek vendor ROM, zakaj mu ne napisete se naj gor nalozi china dev ROM? Tako bi najlazje namestili EU ROM...
Je to vprašanje, ali predlog? :)
Vkolikor je vprašanje: Specifično... v tem kontekstu je bil zadnje čase večkrat omenjan v tej temi neki točno določen model telefona. In ta model ima datum izida dober mesec pa pol, mogoče dva... nazaj, kar pomeni, da ta prvi, ki smo ga dobili/naročili recimo mesec dni nazaj niti točno nismo še vedeli povsem kako pa kaj točno bo gor, kako bo stvar izgledala... in smo pustili kot je, se naknadno poigrali s tem in nato svoja zapažanja napisali na tem forumu.
Vkolikor je predlog: pri naslednjem naročanju bi/bom najbrž tako tudi storil. Ker zdaj vem več. Ti pa najbrž tudi, ko bereš naše križe in težave ;-)
Dimnik ::
Saj je pri vsaki tgovini pri opisu napisano kakšne so variante glede romov...in potem izbereš kaj hočeš, če je več variant...
Če nameravaš nameščat eu rom, potem je to seveda zadeva, ki ti prikrajša en flashing. Marsikdo se noče ukvarjat s tem in upa, da bo t.i. multilanguage rom kolikor toliko dobro preveden. V večini primerov temu seveda ni tako. Ni pa konec sveta, če je nameščen kakršenkoli brezvezni rom, ker traja flašanje obeh romov po odklepu bootloaderja skupaj kake pol urce.
Če se lahko dogovoriš za inštalacijo uradnega developer roma, je seveda idealno. Iz izkušenj pa vem, da kitajci radi preslišijo besedo official in nameščajo vse drugo kot pa to:)))
Če se lahko dogovoriš za inštalacijo uradnega developer roma, je seveda idealno. Iz izkušenj pa vem, da kitajci radi preslišijo besedo official in nameščajo vse drugo kot pa to:)))
Je to vprašanje, ali predlog? :)
Vkolikor je vprašanje: Specifično... v tem kontekstu je bil zadnje čase večkrat omenjan v tej temi neki točno določen model telefona. In ta model ima datum izida dober mesec pa pol, mogoče dva... nazaj, kar pomeni, da ta prvi, ki smo ga dobili/naročili recimo mesec dni nazaj niti točno nismo še vedeli povsem kako pa kaj točno bo gor, kako bo stvar izgledala... in smo pustili kot je, se naknadno poigrali s tem in nato svoja zapažanja napisali na tem forumu.
Vkolikor je predlog: pri naslednjem naročanju bi/bom najbrž tako tudi storil. Ker zdaj vem več. Ti pa najbrž tudi, ko bereš naše križe in težave ;-)
Someday never comes!
MrStein ::
Nimajo te dni kitajci neko praznovanje?
Nekdo je pred časom omenil, da takrat kaki teden-dva "ne delajo nič", torej naročila trajajo toliko dlje.
Nekdo je pred časom omenil, da takrat kaki teden-dva "ne delajo nič", torej naročila trajajo toliko dlje.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
JanezH ::
Mogoče kdo ve kakšna je cena zamenjave displeja za Xiaomi Redmi 3 Note? Padel na tla in počil.
Tinaamalaa ::
Mogoče kdo ve kakšna je cena zamenjave displeja za Xiaomi Redmi 3 Note? Padel na tla in počil.
okrog 85EUR, ce das popravljat pri nas, npr mobistekla.si
na aliexpress lahko kupis za okrog 20EUR in sam menjas, ce znas...
si imel zaščitno steklo tudi gor?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tinaamalaa ()
JanezH ::
A jaz prav vidim, da sos e ful podražili? S poštnino vred sem dal 160 EUR, zdaj je pa 220 EUR brez poštnine:
https://www.aliexpress.com/store/produc...
https://www.aliexpress.com/store/produc...
Beri zgoraj: https://slo-tech.com/forum/t670401/p538...
Je res, da ti telefoni nimajo "nobene" zaščite ekrana (ala Gorilla glass)?
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
robertko ::
To sem sicer mislil na splošno, za vse modele. (bedasto združevanje sporočil foruma)
Motiti se je človeško.
Zato pa besedica "ala".
Motiti se je človeško.
buttcrack ::
meni se npr. na goldway ni nihče odzval tako da dvomim, da bi mi šli nalagat eu rom tudi če grem na kolena :D
Nevem kam jim vi pišete? Jaz vsem pišem, tam ko oddam naročilo ne na mail. Sem naročil mi5 v akciji in sem jim na drugi dan pisal, če je možno da bi doplačal razliko, za 64G varianto, najprej so hoteli, da prekličem naročilo in čakam vrnitev denarja...potem sem še enkrat odpisal in so mi poslali link kjer bi moral naročiit 45 kosov, ker je en kos bil vreden slab euro( 45eur bi moral doplačat), ampak sem si premislil in so potem odposlali prvotno naročilo....v glavnem komunikacija in odzivnost na nivoju. Glede roma pa piše kaj bo naloženo..
peglezn ::
majo kar dobro zaščito te telefoni proti praskam.. maš na youtube dosti videov glede tega.
drzni86 ::
eno vprašanje za znalce, ki bolj spremljate sceno... Kje dobiti najceneje redmi 3s.
Je telefon OK? Je vredno doplačati za 3/32GB verzijo? Kupil bi enega budget 5.0" pa mi je nekako tale padel najbolj v oči... Lahko tudi rabljenega, če kdo prodaja...
Hvala!
Je telefon OK? Je vredno doplačati za 3/32GB verzijo? Kupil bi enega budget 5.0" pa mi je nekako tale padel najbolj v oči... Lahko tudi rabljenega, če kdo prodaja...
Hvala!
Nimaš kaj mimo pihnit. Za ta denar dobiš kovinsko ohišje, soliden performance, odlično baterijo in dokaj dober zaslon ter sprejemljivo kamero.
Za mene osebno je vredno dat teh nekaj 10EUR zraven za 3/32 verzijo. Če je za kakšnega nezahtevnega userja, ki nima glasbenih ali video kolekcij na
telefonu, bo tudi 16gb dovolj. Ampak, če že enkrat kupuješ....
Najceneje je na Goldwayu in potem Efox. Oboje pošiljanje iz Kitajske z DPD. Tam nekje 160EUR te bo stalo, ampak kot vidim da je izbor barv omejen na zlato (32gb verzija), 16gb imaš vse barve in si tam nekje na slabih 130EUR
Za mene osebno je vredno dat teh nekaj 10EUR zraven za 3/32 verzijo. Če je za kakšnega nezahtevnega userja, ki nima glasbenih ali video kolekcij na
telefonu, bo tudi 16gb dovolj. Ampak, če že enkrat kupuješ....
Najceneje je na Goldwayu in potem Efox. Oboje pošiljanje iz Kitajske z DPD. Tam nekje 160EUR te bo stalo, ampak kot vidim da je izbor barv omejen na zlato (32gb verzija), 16gb imaš vse barve in si tam nekje na slabih 130EUR
eno vprašanje za znalce, ki bolj spremljate sceno... Kje dobiti najceneje redmi 3s.
Hvala!
Someday never comes!
Zgodovina sprememb…
Kaj pa v primerjavi z redmi 4? Kje se najbolj splača zadevo naročit?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: drzni86 ()
nofaith ::
Sploh nisem vedel da je redmi 3x malo drugačen kot 3s. Redmi 3s ma zaobljene robove 3x pa tako kot jih imata tanov redmi 4 in mi max.
@drzni86
Iz redmi 3s na redmi 4 ne pridobiš prav nič razen nov dizajn. Pa redmi 4 je za par milimetrov zrastel v vse smeri
Drugače se pa pomoje splača mal EUR dodat za Redmi 4 prime, ker ima od remdmi 4 in redmi 3s boljši procesor in fullHD ekran.
Naroča se pa zdej honkong goldway z seller shipping method na aliju za ostale opcije pa nevem.
@drzni86
Iz redmi 3s na redmi 4 ne pridobiš prav nič razen nov dizajn. Pa redmi 4 je za par milimetrov zrastel v vse smeri
Drugače se pa pomoje splača mal EUR dodat za Redmi 4 prime, ker ima od remdmi 4 in redmi 3s boljši procesor in fullHD ekran.
Naroča se pa zdej honkong goldway z seller shipping method na aliju za ostale opcije pa nevem.
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nofaith ()
Redmi 4 je tu nekje. 4A je slabši, tako po CPU-ju kot po bateriji (manjša kapaciteta). Regularni 4 je tu nekje kot 3s, se pravi isto 720p zaslon in isto vzdržljiva baterija, mogoče malo boljši fotkač (ampak tukaj ni presežkov). Edino kar je res boljše je Redmi 4 Prime, ki ima več rama in spomina (3/32) ter FHD zaslon, ter po testih tudi kljub temu odlično baterijo. Ampak tu si pol na najmanj 170EUR.
Se pravi - bottom line - 3s 2/16 in Redmi 4 2/16 - ni baš neke hude razlike (čisto odvisno, kateri ti je bolj všeč). Med 3s Pro (3/32) in Redmi 4 Prime pa je že razlika, če ne drugega v procu in grafiki ter PHD proti 720p zaslonu (kolikor je pač na 5" to potrebno). Ampak je pa spet razlika v ceni.
Tule je Goldway na Aliexpressu
in Efox
Mogoče še preveriš Grossoshop, ki ima sicer višje cene, ampak edini nekako daje 2 leti garancije. Brez davka je pa po tem postopku: Goldway - Seller Shipping Method (dpd), Efox - SF German Express, Zollfrei (dpd) in Grossoshop - SF Express (dpd)
Se pravi - bottom line - 3s 2/16 in Redmi 4 2/16 - ni baš neke hude razlike (čisto odvisno, kateri ti je bolj všeč). Med 3s Pro (3/32) in Redmi 4 Prime pa je že razlika, če ne drugega v procu in grafiki ter PHD proti 720p zaslonu (kolikor je pač na 5" to potrebno). Ampak je pa spet razlika v ceni.
Tule je Goldway na Aliexpressu
in Efox
Mogoče še preveriš Grossoshop, ki ima sicer višje cene, ampak edini nekako daje 2 leti garancije. Brez davka je pa po tem postopku: Goldway - Seller Shipping Method (dpd), Efox - SF German Express, Zollfrei (dpd) in Grossoshop - SF Express (dpd)
Kaj pa v primerjavi z redmi 4? Kje se najbolj splača zadevo naročit?
Someday never comes!
Zgodovina sprememb…
To je isto....semantika pri Kitajcih je komplicirana:)))
roberto1: Kje si našel Redmi 4 Prime? Ali je boljši, kot Redmi 4 PRO?
Someday never comes!
ingeniero ::
roberto1: Grossoshop javi: Warning: No Payment options are available. Please contact us for assistance!
phhh....meni je delovalo s paypalom bp.
roberto1: Grossoshop javi: Warning: No Payment options are available. Please contact us for assistance!
Someday never comes!
Klamzi ::
Jaz sem naročil Redmi 4 Prime pri Grossoshop za ceno 164€, brez dodatnih stroškov. Dobil v nekje 10 delovnih dneh z naloženim China Stable romom, EU adapterjem za polnilec - začuda kvalitetnim, dodanih pa je bilo tudi nekaj dodatkov - ovitek in razne zaščite za steklo.
Tako da priporočam Grossoshop ;)
Telefon deluje brez problema, razen nekaj težav imam z opomniki pri Google Keep, ki so prikazani z zakasnitvijo. Sicer sem našel vodiče za nastavitve ki naj bi zadevo popravle, ampak žal ni efekta...
Tako da priporočam Grossoshop ;)
Telefon deluje brez problema, razen nekaj težav imam z opomniki pri Google Keep, ki so prikazani z zakasnitvijo. Sicer sem našel vodiče za nastavitve ki naj bi zadevo popravle, ampak žal ni efekta...
se pravi, če naročim 3s 2/16 preko Goldway ini izberem Seller Shipping Method bo cena 131€ in to je to?
Klamzi: Kaj china stable rom ima slovenščino? Si moral karkoli pripisati, da si dobil ta rom, EU adapter in ostalo?
Klamzi: Kaj china stable rom ima slovenščino? Si moral karkoli pripisati, da si dobil ta rom, EU adapter in ostalo?
mailer ::
Hvala!
Naročil preko grossoshop redmi 3s prime 3/32, cena bila okoli 160€ brez dodatnih doplačil, naložen bil global rom stable, za dodajanje slovenščine naložil developer rom.
Uporabnica zadovoljna.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Ali je mogoče kje dobiti Xiaomi 4 PRO / Prime? Iščem pa ga nikjer ni na zalogi, ali pa ni mogoče postopka nakupa izpeljati do konca.
robertko ::
Ali je mogoče kje dobiti Xiaomi 4 PRO / Prime? Iščem pa ga nikjer ni na zalogi, ali pa ni mogoče postopka nakupa izpeljati do konca.
Če misliš na Redmi 4 Prime, jih imaš na Grossoshop-u sedaj v akciji.
Gold in Silver za 150€, Gray pa za 160€.
Prišteje še poštnino in odšteješ kupon za 6€.
Samo grossoshop ga včasih serje s plačilom, ker ne gre plačat oz. ,,te ne spusti naprej do potrditve plačila....sploh pri modelih kateri so v akciji...
robertko: Pri Grossoshopu se ustavi na step 5. Warning: No Payment options are available. Please contact us for assistance!
Ale123: Tako je, danes že celi dan ne dela ...
Ale123: Tako je, danes že celi dan ne dela ...
se pravi, če naročim 3s 2/16 preko Goldway ini izberem Seller Shipping Method bo cena 131€ in to je to?
China Stable rom ima le kitajščino in angleščino, se pa ob izbiri angleščine še najde kakšna pisanka. Ja, za ziher sem pripisal kateri rom in polnilec želim, ter da naj opravijo quality check. Ostala navlaka je bila gratis :)
robertko je predlagal, da naj poskusim prestaviti valuto na evre ali dolarje. Ko sem prestavil sem lahko zaključil naročilo.
Za vse ki imate china stable rom 8.0.6.0 in Redmi 4 Prime.... Je kdo opazil zakasnitve pri prikazovanju opomnikov, tudi pri stock aplikacijah kot so Calendar in Notes?
Naprosyn ::
Ima mogoče kdo konkretno izkušnjo kako se Xiaomi telefon z MIUI obnaša pri uporabi Google aplikacij v primerjavi s stock Androidom ? So kakšne težave pri delovanju (zatikanje, sinhronizacija) ali je izkušnja enaka ?
Počasi bom primoran menjati Nexus 4 in po branju teme sem se začel zelo zanimati za Redmi 4 Pro prek Grossoshopa. Glavno vodilo nakupa je, da za tako majhen denar ne grem na slabše.
Lahko kdo iz prve roke oceni Nexusa 4 proti Redmi 4 Pro (ali Redmi 3S 3/32, ker je podoben) ? Predvsem me zanima gladkost in hitrost splošnega delovanja ter kvaliteta kamere, baterija verjamem da slabša ne more biti. Nexus je na stock 5.1.1, na posodobitve nisem pretirano mahnjen. Nujno mora delati vse od Googla (Gmail, Maps, Photos, YT, Calendar, Translate, Docs, Drive, Keep, Play store), tracking aplikaciji Endomondo in Strava, Evernote, Duolingo.
Zahtevam preveč za 175 € ?
Počasi bom primoran menjati Nexus 4 in po branju teme sem se začel zelo zanimati za Redmi 4 Pro prek Grossoshopa. Glavno vodilo nakupa je, da za tako majhen denar ne grem na slabše.
Lahko kdo iz prve roke oceni Nexusa 4 proti Redmi 4 Pro (ali Redmi 3S 3/32, ker je podoben) ? Predvsem me zanima gladkost in hitrost splošnega delovanja ter kvaliteta kamere, baterija verjamem da slabša ne more biti. Nexus je na stock 5.1.1, na posodobitve nisem pretirano mahnjen. Nujno mora delati vse od Googla (Gmail, Maps, Photos, YT, Calendar, Translate, Docs, Drive, Keep, Play store), tracking aplikaciji Endomondo in Strava, Evernote, Duolingo.
Zahtevam preveč za 175 € ?