» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
30 / 381
»»

Marko8 ::

v chromu delajo

MucuCat ::

Vsem se zahvaljujem za odlične informacije, ki sem jih prejel na tem forumu :*

Za punco kupujem mobilni telefon. odločal sem se med galaxy j3 (2016), xiaomi redmi 3 in redmi 3s.

Najraje bi ji kupil redmi 3s. Redno spremljam Phonearena in Gsmarena in po vseh reviewih je redmi 3s kakovostno izdelan. Zanima me kako je s softwarom? Ne moti me, če ni slo jezika. Zanima me samo, če vse dela, kot mora, da ni kakšnih glitchov in podobno.

Menite da bi bil redmi 3 boljši? Punca ne igra iger in nekak se mi zdi da je snapdragon 430 boljši od 616..

Po priporočilih iz tega foruma sem našel telefon na tej povezavi: http://en.efox-shop.com/xiaomi-red-rice...

Ni cena nekam nizka? Z 13€ poštnine pošljejo v 8 dneh v slovenijo. Je varno naročit?

System ::

Cena je taka...je varno. Snapdragon 430 je boljsi od 616.

cabac ::

gregor je izjavil:

zakaj pa s paypalom, se ne rabiš bati za tvojo kred karto, ker prodajalec ne vidi teh podatkov, samo AE.
in glede na to da se vsak dan opravi na miljone nakupov..., se ti ni treba bati da bi ti AE zlorabil kartico

LP

Ne bojim se za podatke, dosti naročam prek neta. Imam pa nekaj denarja direkt na paypalu in bi ga rad zapravil oz. mi je tako najbolj priročno.

roberto1 ::

Poštnina je 15€ (German Express - brez carinskih dajatev). Če boš izbral karkoli drugega, boš plačal davek (mislim da je 22% + 5€ njihovega postopka + zadržanje na carinski upravi - ne priporočam)
Sem prejšnji teden naročil 3s iz te trgovine (in še prej enega), telefon pričakujem konec tega tedna, ni težav sploh (dpd dostava brez kakršnihkoli dodatnih stroškov).
Sem pa tudi raje vzel tega (sicer 3/32) kot pa Redmi 3. Razlika je pa verjetno res minimalna, saj je tudi Redmi 3 Pro odličen telefon.

lp

MucuCat je izjavil:

Vsem se zahvaljujem za odlične informacije, ki sem jih prejel na tem forumu :*

Za punco kupujem mobilni telefon. odločal sem se med galaxy j3 (2016), xiaomi redmi 3 in redmi 3s.

Najraje bi ji kupil redmi 3s. Redno spremljam Phonearena in Gsmarena in po vseh reviewih je redmi 3s kakovostno izdelan. Zanima me kako je s softwarom? Ne moti me, če ni slo jezika. Zanima me samo, če vse dela, kot mora, da ni kakšnih glitchov in podobno.

Menite da bi bil redmi 3 boljši? Punca ne igra iger in nekak se mi zdi da je snapdragon 430 boljši od 616..

Po priporočilih iz tega foruma sem našel telefon na tej povezavi: http://en.efox-shop.com/xiaomi-red-rice...

Ni cena nekam nizka? Z 13€ poštnine pošljejo v 8 dneh v slovenijo. Je varno naročit?
Someday never comes!

matobeli ::

Kja pa je fora da efox dodaja še RED RICE in HONGMI notri v model telefona?

Mare3 ::

Bi bil tako prijazen in poslal screenshote vseh nastavitev ker jaz imam enak peoblem in mi ne uspe spremeniti da mi ne podrcrtuje besed.

roberto1 je izjavil:

Sicer zmeraj uporabljam google tipkovnico, ampak načeloma je enako. V dodatnih nastavitvah pod jezik in vnos imaš nastavitve izbrane tipkovnice in enostavno vse odkljukaš.
Nobenih težav ni potem več!

lp

Matej_K je izjavil:

Kako se spell checker ugasne na Redmi-ju. Je tečen, in popravlja besede za mano :/
zdaj sem dal kljukice pri jezikih stran, pa mi nad tipkovnico še piše ''no languages selected''... še to bi rad stran dal.

Verjetno Kitajci pač...Red Rice je prevod Redmi, mislim pa da so jih na začetku tržili pod imenom Hongmi.
Samo semantika in preteklost:)

matobeli je izjavil:

Someday never comes!

Čisto simple je: Pod addittional settings (dodatne natavitve) - Language and input greš

Potem imaš tipkovnica in načini vnosa (izbereš google keyboard, ki jo seveda prej snameš iz google play). Potem izbereš google tipkovnico
in klinkneš na google tipkovnico v istem meniju. Tam imaš potem Jezk/Nastavitve/Popravki besedila/Pisanje s kretnjami/Slovar/Dodatno.

Greš v tem podmenije in disablaš vse, kar ne potrebuješ. V bistvu isto kot na vseh Android napravah.
Bi poslal screenshote, ampak sem na telefonu in je zadeva malce težja:)

lp

Mare3 je izjavil:

Bi bil tako prijazen in poslal screenshote vseh nastavitev ker jaz imam enak peoblem in mi ne uspe spremeniti da mi ne podrcrtuje besed.

roberto1 je izjavil:

Sicer zmeraj uporabljam google tipkovnico, ampak načeloma je enako. V dodatnih nastavitvah pod jezik in vnos imaš nastavitve izbrane tipkovnice in enostavno vse odkljukaš.
Nobenih težav ni potem več!

lp

Matej_K je izjavil:

Kako se spell checker ugasne na Redmi-ju. Je tečen, in popravlja besede za mano :/
zdaj sem dal kljukice pri jezikih stran, pa mi nad tipkovnico še piše ''no languages selected''... še to bi rad stran dal.
Someday never comes!

Hvala vama robero1 in cabac :)

bom naročil.

Za sebe pa čakam na redmi 4. so že kakšne novice kdaj bo na voljo? Nekaj časa nazaj je blo ful leakov in podobno potem pa je kr poniknilo

FireSnake ::

Ima kdo Xiaomi MI 5 PRO 128GB?
Kakao je s keramičnim ohišjem, je res tako trpežno?

Izkušnje? Zadeva naj bi bila kar hitra.

Imel sem Xiaomi MI 5 32GB, pa sem ga poslla nazaj, ker ni bil naložen original ROM.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zdejle bom vzel redmi 3S preko efoxa (16/2 verzijo, ker je cena čist preveč huda), pa bi rad imel original ROM gor, oziroma "sealed box". A to kar pod komentar vpišem ali kam?

German express je 15EUR. Ga označim, ampak potem imam pa vseeno skupaj na koncu: Goods Price: EUR104.99 Shipping: +EUR11, je to kakšna ugodnost ta trenutek?

Prvič kupujem na efox, ali obstaja še kakšen skrit popustek/kupon...?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Zlikovec ::

matobeli je izjavil:

Zdejle bom vzel redmi 3S preko efoxa (16/2 verzijo, ker je cena čist preveč huda), pa bi rad imel original ROM gor, oziroma "sealed box". A to kar pod komentar vpišem ali kam?

German express je 15EUR. Ga označim, ampak potem imam pa vseeno skupaj na koncu: Goods Price: EUR104.99 Shipping: +EUR11, je to kakšna ugodnost ta trenutek?

Prvič kupujem na efox, ali obstaja še kakšen skrit popustek/kupon...?

Poiskusi CART2016E kodo za 3% popust nad 60 eur
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

Blazz ::

scipascapa je izjavil:

nexus 5 zaradi čistega androida in posodobitev ter slo.

nexus 5 ne bo več dobival posodobitev...

roberto1 je izjavil:

Verjetno Kitajci pač...Red Rice je prevod Redmi, mislim pa da so jih na začetku tržili pod imenom Hongmi.

matobeli je izjavil:

un na videou objavljenem par strani nazaj pravi da je Xiaomi Little Rice

http://www.phonearena.com/news/Hugo-Bar...

Ma kavsnejo naj se, važno da bo meni dobro delal. Skratka telefon naročen, CART2016E za -3% koda deluje.

ZacetnikIT ::

Blazz je izjavil:

scipascapa je izjavil:

nexus 5 zaradi čistega androida in posodobitev ter slo.

nexus 5 ne bo več dobival posodobitev...

Bo dobival varnostne popravke.

Ales ::

roberto1 je izjavil:

matobeli je izjavil:

Redmi je beseda, sklepana iz angleške in kitajske, rdeči riž oz. rdeče riževo zrno. Red rice je isto v angleščini. Hongmi je isto v kitajščini.

Kitajci so dokaj čudni kar se opisov tiče, nekateri njihovi napol prevedeni umotvori so neverjetni primeri genijalnosti. V tem slučaju je vse še dokaj normalno in dolgočasno...

tt2 ::

A je kaj novega glede Redmi 4?

Ni se bil napovedan datum...
Specifikacije niso kaj posebnega imo , proti trenutni izbiri.

tt2 ::

Saj ne rabijo biti. Želim si le, da bo izgled tak kot je od Redmi Note 4. Je precej lepši od trojke. :D

System je izjavil:

snapdragon 625 + 4100mah baterija za dobrih 100€.. kateri telefon pod 200€ mu seže do kolen?

se pravi Xiaomi Redmi = Little rice Red rice

sam so pa res originatorji ni kej... ojojoj

matobeli je izjavil:

Skratka telefon naročen

Sem si mislil in pritisnil "order". Potem pa nič, javi error, oziroma nekaj časa me je pri "na blagajno" kar metalo ven in mi ponujalo prijavni obrazec.

Je imel kdo podobne težave pri nakupu iz efox? Sem kar nekajkrat poizkusil in me kar ven meče.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

MucuCat je izjavil:

System je izjavil:

snapdragon 625 + 4100mah baterija za dobrih 100€.. kateri telefon pod 200€ mu seže do kolen?

3S in RN3PRO sem mel v mislih :D
28nm proti 14nm to je res...Ziher bo dober, sploh za ta denar...sam bi najraje pocakal na RN4Pro, ki bi naj imel qualcomm 652. Edino verjetno se RN4 bolj segreje, ker je all metal.

kumer ::

to je najbolj vroča tem na slo-techu:)

xiao mi, če se ne motim pomeni little rice oz majhen rižek :D
red mi, pa ste že povedali, rdeči rižek

nov sesalec:

Xiaomi Officially Releases Mi Robot Vacuum. Priced at $254 (1699 Yuan)
http://www.gizmochina.com/2016/08/31/xi...
http://www.gizchina.com/2016/08/31/xiao...

specifikacije so zanimive, bo kdo nabavil?

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kumer ()

knap ::

30. marca sem odprl to temo, ne morem verjet da ima tema po 5 mesecih že 30 strani:)
očitno so xiaomi telefoni vedno bolj popularni, za malo denarja veliko muzike

seveda pa gre zahvala vsem sodelujočim v tej temi, brez vas ne bi bili že na 30 strani

sicer je to že bilo objavljeno, vendar za tiste ki so se pred kratkim pridružili, kako se izgovori xiaomi:

da ne boste svojim novim igračam pravili ksiaomi ipd...

gregor ::

vse o novem robotu ki sesa ;)

http://en.miui.com/thread-343387-1-1.ht...

klinker ::

knap je izjavil:

30. marca sem odprl to temo, ne morem verjet da ima tema po 5 mesecih že 30 strani:)
očitno so xiaomi telefoni vedno bolj popularni, za malo denarja veliko muzike

seveda pa gre zahvala vsem sodelujočim v tej temi, brez vas ne bi bili že na 30 strani

sicer je to že bilo objavljeno, vendar za tiste ki so se pred kratkim pridružili, kako se izgovori xiaomi:

Cheap kitajec z dobrim HWjem, dobro konstrukcijo in predvsem solidna SW podpora pac ne more bit neopazena.
Meni sploh ni jasno da kdo se gleda za kakimi drugimi kitajci...ajde HW...ampak neobstoj SW podpore mene ne preprica niti da stane pol manj od Xiaomi, ne pa razlike v rangu 20%.

cabac ::

roberto1 je izjavil:

Poštnina je 15€ (German Express - brez carinskih dajatev). Če boš izbral karkoli drugega, boš plačal davek (mislim da je 22% + 5€ njihovega postopka + zadržanje na carinski upravi - ne priporočam)
Sem prejšnji teden naročil 3s iz te trgovine (in še prej enega), telefon pričakujem konec tega tedna, ni težav sploh (dpd dostava brez kakršnihkoli dodatnih stroškov).
Sem pa tudi raje vzel tega (sicer 3/32) kot pa Redmi 3. Razlika je pa verjetno res minimalna, saj je tudi Redmi 3 Pro odličen telefon.

Katero stran imaš v mislih? Je tam redmi 3s črn/temno siv z možnostjo plačila prek paypala?

Ales ::

knap je izjavil:

...

Ajoj. Izgovor na videu zgoraj ni ravno nekaj, s čimer bi se tuj govornik kitajščine hvalil.

Slovenci na splošno zmoremo bolje izgovoriti tole, bližje originalu, zato vsem svetujem, da vsaj poskusijo...

小米 oz. Xiǎomǐ se izgovori takole:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/...

GeForce ::

Kje bi bilo mogoče dobiti Lenovo Vibe X3?
Oziroma kakšnega podobnega kitajca? Pogoji so samo podpora LTE na 800MHz, 4.5+ ekran, vsaj 720p, podpora za microSD, LED flash, čimboljši zvok, in pa tam nekje do 160EUR. Predlogi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GeForce ()

Efox. Trenutno imajo Gold in Grey, jaz sem vzel zlatega. Bp lahko plačaš s paypalom.
Mene je stal 3/32 Gold 147€ in nekaj centov. 2/16 model je seveda še cenejši.

Lp

cabac je izjavil:

roberto1 je izjavil:

Katero stran imaš v mislih? Je tam redmi 3s črn/temno siv z možnostjo plačila prek paypala?
Someday never comes!

Phhhh...z b20 bo težko. Na efoxu imaš trenutno Yotaphone2 za solidno ceno (pa še frajer si z drugim e-ink zaslonom) z b20, do 5" pa je nek contender tudi Vernee Thor, ki ima prav tako B20, dobil je pa precej dobre ocene tudi na enem našem sajtu. In je zelo poceni.
Meizu in Xiaomi odpadeta, ker ne podpirata b20.
Za Lenovo X3 pa nimam pojma, ampak mislim da je bil precej drag svoj čas (cca 400-500EUR).
Upam da ti te informacije kaj koristijo.

Lp

GeForce je izjavil:

Kje bi bilo mogoče dobiti Lenovo Vibe X3?
Oziroma kakšnega podobnega kitajca? Pogoji so samo podpora LTE na 800MHz, 4.5+ ekran, vsaj 720p, podpora za microSD, LED flash, čimboljši zvok, in pa tam nekje do 160EUR. Predlogi?
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

Fif55 ::

Roberto hvala za tisto stran, zelo zanimiva in dosti podatkov. Sploh tisto z kitajsko garancijo, zelo temeljito narejeno =)

next3steps ::

roberto1 je izjavil:

Mainstream modeli. Indijski in Tajvanski podpirata. Moja 2 centa za tiste, ki boste morda prišli do ne-kitajske izdaje.

tole pa je interesantno. Did not know that:))). Hvala za info, preverim.

lp

next3steps je izjavil:

roberto1 je izjavil:

Mainstream modeli. Indijski in Tajvanski podpirata. Moja 2 centa za tiste, ki boste morda prišli do ne-kitajske izdaje.
Someday never comes!

FireSnake ::

Kje so te zadeve najbolj poceni?

Zanimam se za Mi 5 PRO 128 GB
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

assez ::

Zanima me, kako je z remote area pri dhl posiljanju iz Ali (Top One). Prodajalec pravi, da naj plačam dodatnih 30 usd, saj naslov, na katerega sem naročil telefon spada med remote area za dhl. Naj premenim naslov, ali ga enostavno pustim in nato dostavi pošta slovenije, ali kako je s tem?

ssd8 ::

Kakšna je razlika v praksi med modeloma Redmi 3S Pro in Redmi 3 Pro Prime?

ga še čakam, ampak v praksi bo težko opazna razlika, razen mogoče boljšega gaming performansa. 430 bi moral biti za odtenek hitrejši, ostalo je verjetno podobno, če ne identično. Gre samo zato, da je 3 Pro starejši model s starejšo arhitekturo, kar pa ne pomeni da ni odličen telefon. Če hočeš preverjeno varianto - Redmi 3 Pro, če ciljaš na
grafično intenzivne taske, potem mogoče 3s. Kot rečeno, uporabljal sem 3 Pro in nisem imel res nobenih pripomb. Mogoče kamera ni bila world class, ampak v tem razredu je težko to smatrati za pomanjkljivost (dvomim da bo 3s kamera quantum leap). Vseeno smo še v razredu 150€, denar ki ti pri nas v redni prodaji prinese "skoraj" telefon na tipke:)))))))))
Bom pa vsekakor poročal, ko prejmem 3s.

ssd8 je izjavil:

Kakšna je razlika v praksi med modeloma Redmi 3S Pro in Redmi 3 Pro Prime?

Če imaš koga kje v malo večjem mestu, ti priporočam da pošiljko preusmeriš tja. DHL ima včasih finte s temi "remote areas". Tukaj je en uporabnik poročal, da dobivajo redne pošiljke od DHL, a na aliexpressu so ga uvrstili v remote area. 30$ ni malo, če imaš kakšno žlahto, znance, frende - ti priporočam spremenit naslov.

lp

assez je izjavil:

Zanima me, kako je z remote area pri dhl posiljanju iz Ali (Top One). Prodajalec pravi, da naj plačam dodatnih 30 usd, saj naslov, na katerega sem naročil telefon spada med remote area za dhl. Naj premenim naslov, ali ga enostavno pustim in nato dostavi pošta slovenije, ali kako je s tem?
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

broken/link ::

to z remote area ni čisto aliexpress/kitajc kriv, ampak je to pač DHL-ova politika. Ko ti je poslal to sporočilo, ti je linknil tudi en dokument od DHL-a, tole, če se ne motim: http://raslist.dhl.com/DHL-Remote-Areas...
in če je številka tvoje pošte na tem seznamu, potem dobiš sporočilo. Tako da ja, spremeni naslov dostave in bo problem rešen.

Mare3 ::

Meni še vedno ne uspe izključiti podčrtavanja besed. Edino v Chrome-u mi ne podčrtuje, pa sem vse izklopil ampak še vedno pri sms, viber itd. vse podčrtano.

Je kdo naročeval danes ali včeraj iz efox?

Meni še vedno na zadnjem koraku, ko začne procesirat naročilo ven verže error. Popup okno: "Efox sporoča: error"

jopar ::

Tudi jaz se malo ogrevam za nakup pri Efox in sicer http://en.efox-shop.com/xiaomi-mi-pad-2.... Uporabil sem kodo za popust in deluje pri poštnini pa ponudi opciji:
- Registered air mail[Shipping from China, with tracking number, duration: 15-30 working days] € 17.50
- Dhl-Schnellzug[Shipping from China, with tracking number, duration: 5-8 working days] € 17.00
Je torej preverjeno, da v primeru izbire DHL ni nobenih dajatev?

kumer ::

bistvena prednost xiaomi pred ostalimi kitajci je v tem da imajo dobro android podporo, da se torej veliko dogaja na MIUI vmesniku, tako uradnem kot neuradnem
če tega ne bi bilo bi bil xiaomi isti kitajec kot vsi ostali

nekaj več info o SD 821:

Qualcomm Reveals Details About Snapdragon 821, Power Clusters Get Significant Boost
http://www.gizmochina.com/2016/08/31/qu...

nov info glede mi note 2:

Xiaomi Mi Note 2 showcased in new high quality live images
http://www.phonearena.com/news/Xiaomi-M...

Mi Note 2 leaked photos show the Xiaomi phone in great detail
http://www.technobuffalo.com/2016/08/31...

LP

borisk ::

remote area je problem pri dhl na kitajskem ali pa v VB, naši ne komplicirajo, in lahko brezplačno preusmeriš pošiljko kamorkoli v sloveniji(moraš povedat na koga je naslovljena kar se na trakingu ne vidi, kot varovalko). je pa zelo fajn če jih uloviš preden je paket pri kurirju, kar je zelo hitro, sam bi poklical ko je paket nekje v avstriji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borisk ()

DeusB ::

matobeli je izjavil:

Meni še vedno na zadnjem koraku, ko začne procesirat naročilo ven verže error. Popup okno: "Efox sporoča: error"

Tud meni naredi isto, uporabljam pa Firefox, sem probal na IE pa je isto. Zgleda majo neki skripte pomešane na njihovi strani.

kodar ::

Živjo,
Probajta na nemški strani (brez prevodov): http://www.efox-shop.com.
Meni je tam delalo (Chrome).

Srečno!

DeusB je izjavil:

matobeli je izjavil:

Tud meni naredi isto, uporabljam pa Firefox, sem probal na IE pa je isto. Zgleda majo neki skripte pomešane na njihovi strani.

Jep, na nemški brez prevodov je delovalo. Tnx.

A efox pošlje "sealed box" al jih moram še ekstra opozorit? V komentar naročila sem to pozabil napisat, ker sem tipkal že v n-tič.

Pa opazil sem da v košarici narobe računajo poštnino v "skupni znesek" (13€ namesto 15€), paypal pa potem to lepo poračuna kot 15€.

Mogoče pa je to celo nastavljeno, če kdo ne pogleda dobro v znesek na paypalu.
««
30 / 381
»»