» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
149 / 381
»»

AvtoR ::

Poskusil oboje brez uspeha. Restart ne reši problema, OK Google pa imam že sedaj onemogočen.
Pomaga edino, da med pogovorom s prstom prekrijem zgornji mikrofon.

Tomson ::

Ok, si pa potrdil da ne gre za hardversko težavo?

- Go to phone dialer and dial *#*#6484#*#*
- You will get the option to do an Automatic Test or Single Item Test. Here select Single Item Test.
- Look for Mic Speak Loop or Speaker & Receiver and follow the instruction.
- If the result is pass your hardware is working as it should and there is no fault.

Kolikor sem bral velikokrat težavo reši menjava ROMa. Mogoče že če greš nazaj, preden si posodobil MIUI, ali pa poizkusiš kakšen drugi ROM (Global, EU), bo skoraj sigurno rešilo težavo ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Veron ::

Tale Mi A1 zgleda dobra zadeva. Samo če bi bil manjši ekran, bi bil zame idealen. 4.5-5" bi bilo super.

Jup, Mi A1 je res telefon brez večjih slabosti, super opcija v rangu do 200€. Edino kar je meni manjkalo je NFC modul, a v tem cenovnem rangu ga pač ni ..

Še boljša zadeva je npr. manjši Xiaomi Mi6, 5.15" a po merah manjši kot nekateri 5.0" modeli. Sicer 2x dražji, a flagship od Xiaomija, le Band20 mu manjka. Če te mika imaš trenutno opcijo v EU skladišču s kodo: XiMi64G za 348€ ...

Ali pa alternativa, Motorola Moto G5, tudi top zadevca, le vizualno ni nek višek dizajna.

AvtoR ::

@Tomson. Sem preveril, gre za čist software težavo. V skrajnem primeru bom resetiral telefon na fabriške nastavitve, čeprav se mi s tem ne da ukvarjat.

Dimnik ::

Tomson je izjavil:

Jup, Mi A1 je res telefon brez večjih slabosti, super opcija v rangu do 200€. Edino kar je meni manjkalo je NFC modul, a v tem cenovnem rangu ga pač ni ..

Še boljša zadeva je npr. manjši Xiaomi Mi6, 5.15" a po merah manjši kot nekateri 5.0" modeli. Sicer 2x dražji, a flagship od Xiaomija, le Band20 mu manjka. Če te mika imaš trenutno opcijo v EU skladišču s kodo: XiMi64G za 348€ ...

Ali pa alternativa, Motorola Moto G5, tudi top zadevca, le vizualno ni nek višek dizajna.

Tomson a ti imaš kakšno provizijo od gb? Vprašam, ker večinom daješ samo linke z kodo od gb? Naprimer mi6 imaš na goldway za 227e, mi global store pa 330e
Po eni strani me moti to, ker eni potem mislijo, da je s kodo za popust in je najcenejše a imaš pa drugje ugodnejše variante

Aaa, vidim da je razlika v 4/64 proti 6/64, moja napaka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

DeusB ::

Dimnik je izjavil:

Tomson je izjavil:

Tomson a ti imaš kakšno provizijo od gb? Vprašam, ker večinom daješ samo linke z kodo od gb? Naprimer mi6 imaš na goldway za 227e, mi global store pa 330e
Po eni strani me moti to, ker eni potem mislijo, da je s kodo za popust in je najcenejše a imaš pa drugje ugodnejše variante

Aaa, vidim da je razlika v 4/64 proti 6/64, moja napaka

za 227€?? takoj kupim ce je za taksno ceno! :))

Ma pomota 327e, bi jaz tudi za 227e hehe

tomy5 ::

A1 ni glih nekaj, fotke so milo rečene slabe in si takoj želiš boljših.
Oblika je generična in tud ni najbolj lahek.
Za 50% uporabnikov pa so fotke najbolj pomembna stvar pri mobiju, ker hitri so že vsi dost za veliko večino uporabnikov.

starboi ::

tomy5 je izjavil:

Za 50% uporabnikov pa so fotke najbolj pomembna stvar pri mobiju, ker hitri so že vsi dost za veliko večino uporabnikov.

Naši južni bratje imajo pregovor, ki se glasi nekako tako : Koliko para, toliko muzike ... V tem cenovnem rangu sploh nimaš kaj za ramišljati o odlični kameri , je bolj prioriteta ekran, baterija in odziven sistem ... kar vse to A1 je .

starboi je izjavil:

tomy5 je izjavil:

Naši južni bratje imajo pregovor, ki se glasi nekako tako : Koliko para, toliko muzike ... V tem cenovnem rangu sploh nimaš kaj za ramišljati o odlični kameri , je bolj prioriteta ekran, baterija in odziven sistem ... kar vse to A1 je .

Vsak po svoje, ampak kaj mi bo dobra baterija ki zdrži 2 dni če tudi drugi dan dela slabe fotke. :-(

Fif55 ::

Torej telefon za celih 200€ bi še mogel imeti boljšo kamero od fotoaparatov, ki stanejo 2x toliko kot telefon ? GG /facepalm

Ne. 90% ljudi sploh več ne uporablja fotoaparatov, ampak mobi ker ga imaš vedno zraven. Pač nekaj s spodobnim senzorjem in OIS.

antonija ::

tomy5 je izjavil:

Ne. 90% ljudi sploh več ne uporablja fotoaparatov, ampak mobi ker ga imaš vedno zraven. Pač nekaj s spodobnim senzorjem in OIS.
90% ljudi potem ne rabi dobrih fotk. Mickeno stekla pred miniaturnim senzorjem ti nic ne pomaga, pa tudi ce ima telefon najhujso logiko za "polepsanje" fotk ki jih poslika.

Po drugi strani je pa res da 99% ljudi potrebuje slike na katerih lahko prepozna obraze kolegov/druzine in vcasih se ozadja da se vidi kje so, pa ce zadeva nima ravno groznih barv, jo deklarirajo za "dobro fotko".
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

misek ::

Kako je s slovenščino pri Xiaomi Mi A1? Znanec je ravno na Kitajskem in mi ga lahko prinese za ~150 €. Lahko sam naložim kakšen rom? Kako kompliciran je postopek?

Polepšavanje ti nič ne koristi, zato pravim d amora bit senzor OK in stabilizacija v mobiju na kameri.
fotke z A1 so dobre za na FB in IG, za na monitor ki ima 20+" pa že ne več. Pal moja ocena.

A1 ima Slovenščino.

ivanuscha ::

Kdo ti pa brani da kupiš iPhone X ali Galaxy S8? Če že hočeš res dobre fotke.
Sicer pa je dobil Mi Note 3 zelo dobro oceno na DxoMark, za ca 300eur. Izbire je dovolj.

Ravno zato pravim daj boljše vzet kak Mi note 3 al mi6 kot pa A1 ker si dlje časa srečen.
A1 je entry level telefon ki ga vzameš za otrokec kjer ni prebelke škode ko ga razbije.

ivanuscha ::

Ne bi tko rekel. A1 ima že boljšo kamero od Redmi Note 4. Entry level za otroke je Redmi 4X/4A.
Treba je tudi vedit da že Note 4 v dobri svetlobi dela dobre fotke. Sem primerjal z S7 in sploh ni velike razlike, brez heca.

scipascapa ::

Jaz bom drugo leto moral menjati moj NEXUS 5, ker dela obupne fotke. Kaj hudiča naj vzamem do max 300€?

En prodaja Huawei Mate 10 lite za 300€ ali kaj drugega?

Excavator ::

Kateri rom predlagate za najboljši SOT na RN4X?

pingec ::

Sem nabavil Xiaomi mi A1.

Skoraj perfekten telefon zame z eno samo hibo: kamera je za en drek. Sem primerjal slike v slabši svetlobi med A1 in mojim starim Nexus 5 in je približno enako šuma. Z veseljem bi plačal npr. 100 eur več za enak telefon z boljšo kamero. Verjetno bom prej ali slej menjal in šel na kaj drugega, žal ne bo Xiaomi, vsaj dokler ne izdajo še kakšnega boljšega modela brez MIUI.

Za ta denar je drugače super, če vas slabša kamera ne moti.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

matobeli ::

Vedno je nekak v stilu, "za 80eur doplačila dobiš pa še to in to več", za 327eur se dobi že mi6 ki je flagship klasa.

ivanuscha je izjavil:

Ne bi tko rekel. A1 ima že boljšo kamero od Redmi Note 4. Entry level za otroke je Redmi 4X/4A.
Treba je tudi vedit da že Note 4 v dobri svetlobi dela dobre fotke. Sem primerjal z S7 in sploh ni velike razlike, brez heca.

V dobri svetlobi in pod lučko tud "krompir" nardi dobro fotko.
Zdej pozimi pa več kot 50% časa ni dobre svetlobe - sonca.

Fif55 ::

Vsi bi imeli telefon z najboljšo kamero, a zanj ne bi odšteli niti 200€. Kje te živite?
Fyi telefonu ni primarna funkcija fotografiranje, kvečjemu le sekundarna. Fotografiranje je primarna funkcija fotoaparatu, s katerim lahko le zajemamo fotografije ter dostopamo do pomnilnika. Zdaj pa nagradno vprašanje, koliko stane soliden do malo boljši fotoaparat z dobrim senzorjem ?

Bo delal dobre slike v temi? Išči dalje..

Dajmo bit vsaj malo bolj realni. Dejstvo je, če ne odštejemo za neko stvar večji kupček denarja in nabavimo res flagship napravo, bomo vedno delali kompromise. Vedno. Ali bo manjkala kakšna funkcija ali pa ene funkcije ne bodo dovolj dobre.

Zdaj smo v informacijski dobi, kjer so nam informacije zlahka dostopne. Sedaj ni problem kupiti stvari, ki nam samim najbolj ustrezajo. Spoznati je potrebno samega sebe in vedeti, kje lahko naredimo kompromis in kje je meja.

Kaj pa je primarna funkcija telefona ? ;-) Telefoniranje - že dolgo ne veš ?
Fotkanje je za veliko uporabnikov že zelo na prvem mestu pri mobiju. Pa odmislimo tu 1% uporabnikov telefona ki bi stalno nekaj menjal OS telefona in ga stalno spreminjal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tomy5 ()

klinker ::

tomy5 je izjavil:

Kaj pa je primarna funkcija telefona ? ;-) Telefoniranje - že dolgo ne veš ?
Fotkanje je za veliko uporabnikov že zelo na prvem mestu pri mobiju. Pa odmislimo tu 1% uporabnikov telefona ki bi stalno nekaj menjal OS telefona in ga stalno spreminjal.

Ajd ne seri. Za 200EUR nima noben fon dobre kamere in tej kupci se tega zavedajo, brez skrbi.
Drugace naj bi z Google camero A1 delal opazno boljse fotke.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

scipascapa ::

kako pa prideš do google camere?

Requirements - The latest version of Google Camera only works on recent Nexus and Pixel devices on Android 7.1.1 and above. Some features are not available on all devices.

Zgodovina sprememb…

polpo ::

scipascapa je izjavil:

kako pa prideš do google camere?

Requirements - The latest version of Google Camera only works on recent Nexus and Pixel devices on Android 7.1.1 and above. Some features are not available on all devices.

https://www.apkmirror.com/uploads/?q=ca... - izbereš "pravo" verzijo za različico Androida in arhitekturo

Boljše sigurno ne, kvečjemu drugače obdelane.
Senzor zajame kar zajame.

Jirzy ::

Ni nujno, mozno je tudi, da zna GCamera bolje nastavit ISO, ekspozicijo, itd pred zajemom.
Sicer pa je vazen output in ne pot do njega.

pingec ::

Ali google camera deluje brez roota?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

tomy5 je izjavil:

Boljše sigurno ne, kvečjemu drugače obdelane.
Senzor zajame kar zajame.

No shit...al mislis da je na telefonih zadeva samo od senzorja odvisna? Tu igra SW precejsnjo vlogo in MIUI camera ni bas nesto.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

facepalm ::

pingec je izjavil:

Ali google camera deluje brez roota?

Nope. Za gcam mores enablat camera2 api v built.prop datoteki. Za to pa rabis root.

OvCa77 ::

Imam namen kupit Xiaomi HD Pro Triple Driver Hybrid slušalke. Ali je kakšna koda na Gearbestu? Ima kdo izkušnje z fejk slušalkami? Ker jih je baje kar veliko...
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

maslo12 ::

Obstaja še kaka koda za popust za omenjeni cigl? Tomson? Xiaomi Redmi 4X 3GB RAM 4G Smartphone - GLOBAL VERSION BLACK
https://www.gearbest.com/cell-phones/pp...

drekodovce ::

Fif55 je izjavil:

Vsi bi imeli telefon z najboljšo kamero, a zanj ne bi odšteli niti 200€. Kje te živite?
Fyi telefonu ni primarna funkcija fotografiranje, kvečjemu le sekundarna. Fotografiranje je primarna funkcija fotoaparatu, s katerim lahko le zajemamo fotografije ter dostopamo do pomnilnika. Zdaj pa nagradno vprašanje, koliko stane soliden do malo boljši fotoaparat z dobrim senzorjem ?

Bo delal dobre slike v temi? Išči dalje..

Dajmo bit vsaj malo bolj realni. Dejstvo je, če ne odštejemo za neko stvar večji kupček denarja in nabavimo res flagship napravo, bomo vedno delali kompromise. Vedno. Ali bo manjkala kakšna funkcija ali pa ene funkcije ne bodo dovolj dobre.

Zdaj smo v informacijski dobi, kjer so nam informacije zlahka dostopne. Sedaj ni problem kupiti stvari, ki nam samim najbolj ustrezajo. Spoznati je potrebno samega sebe in vedeti, kje lahko naredimo kompromis in kje je meja.

Kamera za S7 stane 14$ in lahko rečemo, da je še vedno med high end kamerami na telefonih. Tudi pri S8 ali note8 ni bistveno dražja Tiste cheap stanejo ugibam 5$, na koncu bi v teoriji lahko ponudili za 10€ več stroška telefon z vrhunsko kamero, zaradi katere bi bili ljudje pripravljeni odšteti za telefon 50€ več.

Tisti, ki pa rabi boljšo kamero si pa potem kupi full frame fotkič za par tisoč €

rawlit ::

OvCa77 je izjavil:

Imam namen kupit Xiaomi HD Pro Triple Driver Hybrid slušalke. Ali je kakšna koda na Gearbestu? Ima kdo izkušnje z fejk slušalkami? Ker jih je baje kar veliko...

S kodo CHINACOUPON010 14,45 € na Gearbest.

BivšiUser2 ::

Kako dolgo že Xiaomi štanca ta Snapdragon 625?Mi je ta Redmi 5 Plus zanimiv, moti pa me S625 ter manjka USB-C & 5GHz pas na WiFi.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

next3steps ::

Počakaj na naslednjo serijo, se pravi kakih 9 mesecev.

Zakaj? Bo potem boljše? Sicer bi bil pripravljen tudi malo več dat za kako drugo xiaomijevo serijo.

matobeli ::

Eventuelno bodo zih dodali USB C in 5G, procesor pa je, če se ne motim, naslednik SD650

Sicer pa nabavi Mi serijo, že Mi5 je imel SD820, ac dual band in USB C. Dost dobra stvar.

ncc2000 ::

BivšiUser2 je izjavil:

Zakaj? Bo potem boljše? Sicer bi bil pripravljen tudi malo več dat za kako drugo xiaomijevo serijo.

evo

maslo12 je izjavil:

Obstaja še kaka koda za popust za omenjeni cigl? Tomson? Xiaomi Redmi 4X 3GB RAM 4G Smartphone - GLOBAL VERSION BLACK
https://www.gearbest.com/cell-phones/pp...

Malo pozno, a vendar. Me je čez vikend čisto sesula neka črevesna viroza, jao, ne privoščim nikomur ... No, gre na bolje! :)

Prav za tega iz tvojega linka s kakšno delujočo kodo žal ni kaj, našel edino istega Xiaomi Redmi 4x Global Black kot iz tvojega linka a res za las cenejšega, za 114€. Edino z delujočo kodo kar sem našel za Global je tale Xiaomi Redmi 4X 3/43GB Golden s kodo: XmRe4X za 106€ ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

ncc2000 je izjavil:

BivšiUser2 je izjavil:

evo

Sory ma ta fon ni vreden 400€+.

Mi Mix 2 je res kar drag, ampak Xiaomi Mi Note 3 je pa top zadevca za 262€ npr. s kodo: note3xmi. V bistvu Xiaomi Mi6 a z večjim zaslonom in malo slabšim procesorjem ... Ga trenutno uporabljam in lahko samo pohvalim, manjka mu le Band20, a pri Telekomu kjer sem to ni težava ...

Hahaha, to je kot bi povedal da s8+ ni vreden 700e ali ajfo x,1200e

Mi Note 3 zgleda solidna zadeva za to ceno. Kaj je pogosti indikator dobre community podpore pri xiaomi telefonih? Da ne bom za vsakege ekstra spraševal.

Dimnik je izjavil:

Hahaha, to je kot bi povedal da s8+ ni vreden 700e ali ajfo x,1200e

Ma nemoj, S8+ 700€ nikoli ni stal, se Note se dobi za manj, S8+ se pa za kake 500€ in je definitivno boljsa izbira za usivih 100€ vec, ce ne za drugo, ker vsaj imas garancijo.
««
149 / 381
»»