Forum » Na cesti » čez kateri mejni prehod v nemčijo
čez kateri mejni prehod v nemčijo
BC3 ::
v začetku meseca sem šel v nemčijo čez mejo pri salzburgu, za kar sem potreboval skoraj eno uro.
ali kdo ve, če je še vedno nadzor na meji in takšna gužva?
bi se splačalo iti čez mejo na kakšnem drugem mejnem prehodu?
raje bi se tisto uro normalno vozil in naredil dobrih 50km več, če bi bila varianta brez kolon in čakanja... grem pa proti minhnu oz. 30km vzhodno od minhna.
ali kdo ve, če je še vedno nadzor na meji in takšna gužva?
bi se splačalo iti čez mejo na kakšnem drugem mejnem prehodu?
raje bi se tisto uro normalno vozil in naredil dobrih 50km več, če bi bila varianta brez kolon in čakanja... grem pa proti minhnu oz. 30km vzhodno od minhna.
jype ::
BC3> bi se splačalo iti čez mejo na kakšnem drugem mejnem prehodu?
Na Brniku ni gužve :)
Komot greš tudi dol z avtoceste in se čez mejo odpelješ (z veljavno osebno) kje drugje, prehodov je ogromno (in sploh nimajo vsi posadke). Načeloma na avtocestnem križišču pred mejo lahko zaviješ desno proti Dunaju (mislim da je to A1), avtocesto zapustiš na izvozu Salzburg - center (Mitte) in potem zaviješ proti severu. Ko pripelješ čez reko, si v Nemčiji, potem pa po najbližji poti nazaj do avtoceste. Google pravi, da za ta obvoz v trenutnih razmerah potrebuješ ~20 minut, verjamem pa, da je med kakšno prometno konico ta čas lahko bistveno daljši.
Komot greš tudi dol z avtoceste in se čez mejo odpelješ (z veljavno osebno) kje drugje, prehodov je ogromno (in sploh nimajo vsi posadke). Načeloma na avtocestnem križišču pred mejo lahko zaviješ desno proti Dunaju (mislim da je to A1), avtocesto zapustiš na izvozu Salzburg - center (Mitte) in potem zaviješ proti severu. Ko pripelješ čez reko, si v Nemčiji, potem pa po najbližji poti nazaj do avtoceste. Google pravi, da za ta obvoz v trenutnih razmerah potrebuješ ~20 minut, verjamem pa, da je med kakšno prometno konico ta čas lahko bistveno daljši.
m0LN4r ::
Braunau am Inn (pa se mimo najcenejse bencinske gres), nikol guzve. Do landshuta se lahko tudi komot po regionalki peljes, prehitis dva tri tovornjaka, ampak vecinoma itak gre 100kmh+
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
karafeka ::
Sicer sem vedno šel čez glavni prehod Walserberg in se skušal izogibati konicam, vendar ali se ne bi dalo čez mejo najhitreje priti, če greš na Wals, skozi Walserberg, dol do Weissbacha in nazaj gor do avtoceste pri priključku za Bad Reichenhall ?
Google Maps
Pomoje bi šlo, pa še najkrajša pot je. Verjetno je imel jype v mislih isto pot.
Google Maps
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Braunau am Inn (pa se mimo najcenejse bencinske gres), nikol guzve. Do landshuta se lahko tudi komot po regionalki peljes, prehitis dva tri tovornjaka, ampak vecinoma itak gre 100kmh+to se verjetno ne splača (glede na to, da zemljevidi kažejo +40 minut vožnje). tankam pa vedno v neu-anifu, pri hoferju, kjer je tudi precej ugodno - http://www.spritvergleich.at/details?ti....
Google Mapszgleda, da je to res najboljša varianta. google in here jo že sama predlagata ta trenutek.
BC3, jaz sem sprobal direkt Landshut - Maribor preko Passau (samo AC) in preko braunau, razlike ni blo za vec kot 10 minut.
Meni je tudi sygic kazal vec, pa potem ni blo tako. Sicer je pa odvisno ce gres v smeri zahod-vzhod ali vzhod-vzhod iz slovenije.
Meni je tudi sygic kazal vec, pa potem ni blo tako. Sicer je pa odvisno ce gres v smeri zahod-vzhod ali vzhod-vzhod iz slovenije.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
krucymucy ::
Najbrz si sel po AC?
Jaz se v Salzburgu drzim desno po obvoznici, AC cez mejo gre sicer na levo in grem potem cez mejni prehod v kraj Freilassing.
Jaz se v Salzburgu drzim desno po obvoznici, AC cez mejo gre sicer na levo in grem potem cez mejni prehod v kraj Freilassing.
Michelin pravi:
MB - Braunau - Landshut 5h 10m in 440km - No jaz pridem v manj kot to pise po tej poti.
Ne, jaz grem pri wellsu, pa potem levo dol in 110 po hitri cesti do cilja.
Naceloma gres po istih regionalkah, ne glede na mejni prehod, ce gres vzhodno od munchna.
No zdaj ce gres nekam med/pod landshut munchen je druga varianta.
Recimo Erding
MB - Braunau - Landshut 5h 10m in 440km - No jaz pridem v manj kot to pise po tej poti.
Ne, jaz grem pri wellsu, pa potem levo dol in 110 po hitri cesti do cilja.
Naceloma gres po istih regionalkah, ne glede na mejni prehod, ce gres vzhodno od munchna.
No zdaj ce gres nekam med/pod landshut munchen je druga varianta.
Recimo Erding
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Pomoje so prehodi okrog Salzburga ob konicah vsi polni.
Če si za avanture, lahko probaš zapustit avtocesto v Bischofshofnu, pa na zahod proti Saalfelden, od tam pa proti severu na mejnih prehod Steinpass, potem pa povej, kako se je obneslo :). Me mika, da bi enkrat probal.
Google
Če si za avanture, lahko probaš zapustit avtocesto v Bischofshofnu, pa na zahod proti Saalfelden, od tam pa proti severu na mejnih prehod Steinpass, potem pa povej, kako se je obneslo :). Me mika, da bi enkrat probal.
chucki ::
Let us in! We want go! Parkrat se zader, pa ti bodo odprli mejo
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
jype ::
Sej meja ni zaprta, sam zabasana je, k se te ekonomski migranti od juga valijo čez.
Pejte z avijoni!
Pejte z avijoni!
Vecina teh, ki jih je se vedno manj od bliznjevzhodnih migrantov, grejo samo za praznike. Zaenkrat ni bilo takih guzv prej.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
AC_DC ::
borut_p ::
jaz sem šel vedno ob 6.00 iz ljubljane. ob 7.00 na karavankah, ob cca 9.00 na meji z nemčijo (pri salzburgu). nikoli nobene gužve
HotBurek ::
Tam pri Salzburgu je že par mesecev ta gužva, kjer rabiš eno uro, da prideš čez mejo.
Pot, ki jo je opisal karafeka (Google maps) se mi zdi zanimiva, za preverit.
Pot, ki jo je opisal karafeka (Google maps) se mi zdi zanimiva, za preverit.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()
anko ::
Pot, ki jo je opisal @karafeka je dobra in sem jo že preizkusil. Če greš s kakšnim belim tovornim kombijem, te znajo za kakšno hišo na nemški strani ustaviti Štiri avtomobile pred mano je bil en tak, z domžalsko registracijo in so ga malce pogledali
Prideš pa "gor" ravno za tistim počivališčem, kjer je zadnje zožanje na en pas in ti policaji gledajo v avto...
Časovno pa neprimerno bolje, kot če bi se vlekel po AC.
Pa če se izogneš konicam, kot je napisal @borut_p, tudi gre. 7.2. sem "zgubil" samo 10 minut po AC.
Sem pa zadnjo nedeljo v septembru 2015 potreboval tri (3) ure za cca 7 km...
Prideš pa "gor" ravno za tistim počivališčem, kjer je zadnje zožanje na en pas in ti policaji gledajo v avto...
Časovno pa neprimerno bolje, kot če bi se vlekel po AC.
Pa če se izogneš konicam, kot je napisal @borut_p, tudi gre. 7.2. sem "zgubil" samo 10 minut po AC.
Sem pa zadnjo nedeljo v septembru 2015 potreboval tri (3) ure za cca 7 km...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: anko ()
Mogoče še hitrejša pot bi bila kar mimo po parkirišču oz. pumpi, samo ne vem, če majo kake rampe postavljene za tovornjake vmes.
maps
maps
Martin Krpan ::
BC3> bi se splačalo iti čez mejo na kakšnem drugem mejnem prehodu?
Ah , dej nehi no !
Dandanes prestopajo mejo na mejnih prehodih in z dokumenti samo še pussyji .
Pravi frajerji vstopajo v državo kjerkoli in brez kakršnihkoli dokumentov !
HotBurek ::
@karafeka, bi rekel, da je ta pot samo za tovornjake in pogumne voznike. :)
root@debian:/# iptraf-ng
še vedno je isto oz. še slabše, ker na enemu pasu delajo.
pravi čas je treba iti, da ni toliko prometa oz. po drugi poti, če je že na info tabli napisano, da se čaka 40 minut ali več...
http://sendvid.com/r814y9bq
pravi čas je treba iti, da ni toliko prometa oz. po drugi poti, če je že na info tabli napisano, da se čaka 40 minut ali več...
http://sendvid.com/r814y9bq
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Po kateri poti na Otok Krk iz Koroške?Oddelek: Na cesti | 3355 (3084) | ttommy |
» | Promet sezona Koper <-> Istrski YOddelek: Na cesti | 3575 (3051) | Andrej51 |
» | Z avtom do ZadraOddelek: Loža | 3854 (3453) | Nagi Bator |
» | vinjetaOddelek: Loža | 4400 (3741) | metalc |
» | Essedi shopingOddelek: Kaj kupiti | 1422 (1084) | Matty |