» »

Dark BASIC...

Dark BASIC...

Ellesar ::

Zdravo.

Nekje na netu sm najdu program DARK BASIC. Ze dolgo nazaj. Pol je neki cajta lezal na disku. En dan sm ga instalirov in probov. In pogruntov sm da je programiranje cista stala. Zdj pa sm pocasi prerastu shareware verzijo .... popravil moderator .....

(Sej vem da je BASIC mrtev... )

LP
ELLESAR
  • spremenil: darh ()

darh ::

Lepo da želiš nadaljevati, ampak nelegana programska oprema je na forumu prepovedana. S tem si se strinjal ob prijavi, ki si prebral pravila.

Poleg tega "dark basica" je že mnogo drugih programskih jezikov in orodij, ki jih lahko porabiš -- veliko jih je tudi zastonj.
Excuses are useless! Results are priceless!

Gandalfar ::

dejva se tko zment.. k sem dobre volje.. prebral bos pravila .. ja?


Potem bomo pa probal nekdo freeware/gnu zadevo zate, da ti ne bo treba krast programske opreme..

kaj pravis?

mile ::

Galdafar:

Sigurn sm, da si tud ti že kakšen program za linux ukradu

Senitel ::

In kaj ima Linux s tem? Če je nek program freeware je FREE, podobno če je izdan pod GNU licenco. Torej take programe si lahko vsak sname iz interneta, jih presname prijatelju, lahko pa (GNU) za presnemavanje tudi računa (tisti milijon distributerjev Linuxa). DarkBASIC ni freeware in ni izdan pod GNU licenco in torej spada v isto kategorijo kot Windowsi, Visual Studio 2003, Maya 5,... in zanj plačaš licenco ali pa je to warez.

mile ::

men so licence čist jasne, tolk o tem

- linux zaradi Gandalfar
- moral sm mal spodbost Gandalfar-ja, ker če se človek toliko ukvarja z donkijem/mulo ,sigurn ne dl-ja sam distribucije dol, a ne?

Gandalfar ::

mile: 3 dni nazaj sem pobrisal vse mp3je, ki sem jih imel na disku .. torej zdaj nimam vec ukradene glasbe na disku. Sicer ma brat nekaj samo tisto je njegovo in ne moje ;-)

Hm ja, res je da skrbno spremljam xmule projekt, ki izgleda da bo se vecja/boljsa stvar od eMule .. ali ga poganjam? Po pravici povedano - ne. Zakaj ne? Ne cutim potrebe po cemerkoli :)

Netradio + GNU software je bolj ali manj vse kar rabim :) Lahko pa si prides pogledat licencni izvod OfficaXP in WinXP - tudi to se najde :)

Ampak to je offtopic - ce bi zelel naprej o tem diskutirat odpri novo temo :)

Pravila na slotechu so jasna. No warez. Ali bi ti bilo bolj pri srcu, ce bi fantu zaklenu temo in nalimal naziv? Obstaja cel kup GNU basic interpeterjev in compilerjev in kot zacetnik bi verjetno ne opazil kaksne bistvene razlike. Kvecemu na boljsem bi bil, ker bi imel popolnoma delujec kos programja.

mile ::

ok, recimo da ti verjamem :)

pomagajte zdaj ubogemu fantu

PS. Zakaj se pa pol po ShareReactor-ju sprehajaš, če nič ne rabiš ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mile ()

Gandalfar ::

v cisto znanstvene namene - pa da vidim, ce kaj rabim - ampak se v praksi izkaze da nic ne rabim :)

Azrael ::

Ko ste tu že zbrani ljubitelji "rožic", ali mi lahko poveste, kakšen je trenutni status MS QuickBasic 4.5. Ali še za plačat, ali je že free oz. abandon ware? Google pravi, da je našel 103 strani (pred enim mesedem 71), na katerih ga je mogoče sneti, kar veliko, če je to warez (večina strani ne daje takega vtisa), medtem ko na MS strani ni več najti kaj uporabnega zanj.

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

BigWhale ::

> abandon ware?

To ne obstaja... V vecini primerov ne. Copyrighti bojo ostali se dolgo po tem, ko bos ti (in mi vsi) mrtvi... ;>

To so si ljudje zmislili...

Azrael ::

Naslov te teme bo treba spremeniti ... Je bolj razprava o warezu&Co, kot pa orodjih za Basic.

Drugače pa imam Qbasic že od leta 1995 (bil je del DOS 5 in 6.xx, licenčen, da ne bo pomote). Zadeva je kar priročna za moje namene, ker je programski jezik praktično enak tistemu, ki ga ima C64 (razen strojne kode, seveda), tako da nisem imel težav s prenašanjem doma napisanih programčkov iz C64 na PC. Ko pa sem si zaželel še compilerja pa sem na netu našel QuickBasic in sedaj so programčki tipa .exe .

Zdaj pa vprašanja. Ali QuickBasic sodi v tisto sivo območje, kjer so copyright programi in igre za Spectrum ali C64 in se jih kljub temu možno prosto potegniti z neta z mnogih mest ?

Potem pa še eno vprašanje: Napišeš program ali karkoli že z programskim orodjem, ki je v kategoriji warez. Ali je potem tudi izdelek warez ?

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

BigWhale ::

> Zdaj pa vprašanja. Ali QuickBasic sodi v tisto
> sivo območje, kjer so copyright programi in igre
> za Spectrum ali C64 in se jih kljub temu možno
> prosto potegniti z neta z mnogih mest ?

Sivega obmocja ni! Te zadeve imajo se vedno svoj copyright, ne glede na to, da so ze 20 let stare! Razen tam kjer so dejansko rekli, da je free...

> Potem pa še eno vprašanje: Napišeš program ali
> karkoli že z programskim orodjem, ki je v
> kategoriji warez. Ali je potem tudi izdelek warez
> ?

Naceloma je zadeva izdana s tako licenco kot si jo ti izmislis. Tezave imas lahko potem, ce te kdo vprasa s cim si ti to stvar razvijal...

Ellesar ::

Jao, ka sm napisu! Se opravičujem vsem za razžaljena čustva. Ne vem, ka mi je blo, ampk js tega ponavad ne pišem in tut ne bom več. Pardon.

Lp
Ellesar


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč?

Oddelek: Programiranje
121214 (1101) 4DFX
»

Ftp serverji z igrami, programi...

Oddelek: Omrežja in internet
141917 (1096) Tody

IRC download

Oddelek: Pomoč in nasveti
5976 (943) ali3n
»

Vsi vabljeni na nov forum comptech

Oddelek: Loža
332098 (1095) SFfreak
»

En program za programirat? Kateri?

Oddelek: Programiranje
241766 (1399) Thomas

Več podobnih tem