» »

Dvomi o domnevnem meteoritu in smrtni žrtvi

Dvomi o domnevnem meteoritu in smrtni žrtvi

The New York Times - Medtem ko v Indiji vztrajajo, da je 6. februarja manjši padli meteorit terjal eno smrtno žrtev, strokovnjaki iz NASE dvomijo o njihovih trditvah. Spomnimo, da naj bi v začetku meseca na območje kampusa Bharathidasan Engineering College v Velloreju treščil manjši kamen iz vesolja, ki je ubil voznika avtobusa, ki se je ravno tedaj sprehajal po travniku, in ranil še tri druge ljudi. Verjetnost takšnega dogodka je silno majhna, zato dotlej nismo imeli nobenih dokumentiranih primerov, ko bi meteorit koga dejansko ubil, pa čeprav so pred tremi leti nad Rusijo leteli konkretno večji kosi. V zgodovini imamo sicer zabeležene poškodbe, ki so jih povzročili padci meteoritov, ne pa tudi smrtnih žrtev ljudi, medtem ko je živina že kdaj poginila.

NASA je izrazila dvom o teh navedbah. Tisti dan ni bilo niti napovedanih niti zabeleženih nobenih padcev meteoritov, prav tako pa je mesto padca bolj podobno kraterju zaradi eksplozije na zemlji kakor padca telesa iz vesolja. Domnevni kos meteorita pa je po mnenju ameriških strokovnjakov kos zemeljske kamnine in ne delec meteorita.

V Indiji medtem vztrajajo
, da gre za žrtev padca meteorita, družini preminulega pa so tudi izplačali 100.000 rupij izredne pomoči (1300 evrov). Sodeč po poročilu, ki ga je izdal kolidž, kamor je domnevni meteorit padel, gre za ogljikov hondrit, kar so potrdili z vrstično elektronsko mikroskopijo. Dodajajo, da je bilo ob padcu poškodovanih več oken na stavbah v neposredni bližini, zabeleženega pa imajo tudi na posnetkih nadzornih kamer. Primer bo preiskala tudi zvezna policija.

3 komentarji

Jupito ::

I'm not saying it was aliens...
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

globoko grlo ::

tole ne nov WMD na small scale testu
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

antonija ::

Kako so pa oni s SEMom potrdili strokturo? Tisto je samo gledanje stvari zelo zelo na blizu (dovolj blizu da se vidi oblike osnovnih kristalov), kaj vec se pa iz tega ne izve. Predvsem se pa ne izve kemijske sestave...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Zanimiva predavanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
89106545 (2381) BigBangStar
»

Prva zabeležena žrtev padca meteorita v zgodovini

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
166436 (4399) sandi203
»

Vesoljska predstava: V Rusiji padel meteorit, nad Evropo leti asteroid

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
207515 (5146) pejt_u_kujac
»

Sto let od padca meteorita

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
215237 (3668) gzibret

Več podobnih tem