Forum » Strojna oprema » PSU kompatibilen s skylake matično?
PSU kompatibilen s skylake matično?
wini ::
http://www.newegg.com/Product/Product.a...
Imam doma napajalnik ENERMAX INFINITI 720W, pa sem ga priklopil na novo matično Asus z170 pro gaming
Ko vklopim ventilatorji trznejo za trenutek in napajalnik začne piskati. 2 kratka piska v nedogled ...
Sumim da mogoče tale psu ni kompatibilen z novimi platami. Kaj bi jo sploh lahko oviralo da se ne zažene?
Napajalnik deluje 100% ok, ker se na gigabyte x58 ud7 + i7 950 zažene normalno.
Imam doma napajalnik ENERMAX INFINITI 720W, pa sem ga priklopil na novo matično Asus z170 pro gaming
Ko vklopim ventilatorji trznejo za trenutek in napajalnik začne piskati. 2 kratka piska v nedogled ...
Sumim da mogoče tale psu ni kompatibilen z novimi platami. Kaj bi jo sploh lahko oviralo da se ne zažene?
Napajalnik deluje 100% ok, ker se na gigabyte x58 ud7 + i7 950 zažene normalno.
dukedl ::
jz sm mel na ga ex58-ud3r napajalnik lc6600 v2.2 (build star 8 let)
zdele mam isti napajalnik na ga z170-hd3p in dela bp vse skupaj
da bi pa v navodilih pogledu kaj pomenita ta dva piska? si vse pravilno priklopil?
zdele mam isti napajalnik na ga z170-hd3p in dela bp vse skupaj
da bi pa v navodilih pogledu kaj pomenita ta dva piska? si vse pravilno priklopil?
lp dukedl
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dukedl ()
solatko ::
Si poizkusil izven ohišja, lahko imaš kak stik plošče in škatle. Morda imaš narobe priklopljene priključke ohišja - power, reset, HDD LED, PW LED (pri nekaterih ploščah je važna polariteta) in, če to ni v redu, test ne gre skozi in ti ne zažene sistema.
Najprej izkopi priklope ohišja, HDD, DVD, USB,... in zaženi računalnkik s power tipko, če jo plošča ima, sicer pa s kratkim stikom na PW pina.
Če pride v bios, je nekaj narobe z ostalo periferijo ali priklopom ohišja, če ne trzne, jo vzemi ven in na mizi, na antistatični podlagi, priključi, MB, CPU, GPU in en RAM. Če še vedno ne bo nič, je zanič MB ali procesor.
Najprej izkopi priklope ohišja, HDD, DVD, USB,... in zaženi računalnkik s power tipko, če jo plošča ima, sicer pa s kratkim stikom na PW pina.
Če pride v bios, je nekaj narobe z ostalo periferijo ali priklopom ohišja, če ne trzne, jo vzemi ven in na mizi, na antistatični podlagi, priključi, MB, CPU, GPU in en RAM. Če še vedno ne bo nič, je zanič MB ali procesor.
Delo krepa človeka
wini ::
Vse sem priklopil pravilno brez skrbi
Dal sem tudi plato ven iz ohišja na leseno podlago.
Vse odklopil vn, pustil samo proc in ram
napajanje plate + napajanje procesorja vlopil in zagnal tako da sem naredil kontakt na power sw pinih
rezultat isti ... 2 kratka piska pauza, 2 kratka piska pauza, ... itd
ok en ram vn, pa v vseh 4ih slotih poskusil, brez uspeha
druga palčka rama v vseh 4ih slotih isto ne gre
posumil sem na ram, nesel do prijatelja moje rame, pa pri njemu poskusil in res je bila izmed 2 palčic rama crucial balistic 2x8gb ddr4 2400 fuč
mi kolega posodi eno palčko 8gb in grem veselo domov stestirat
vtaknem samo njegov ram v mojo mašino ... spet piska
Sumim da je s plato nekaj narobe
Za test odlopim drugo mašino, in iz tistega ohišja potegnem kabel za napajanje plate in proca na mojo plato. PSU corsair 750W, naredim stik na power sw, ventilatorji se vrtijo normalno - vklopim dvi kabel v matično in presenečenje, bios na zaslonu.
Super rečem. Zamenjam napajalnika med sabo, corsair v novo mašino, enermax v staro in vse dela (razen moj ram kateri gre na reklamacijo).
Dal sem tudi plato ven iz ohišja na leseno podlago.
Vse odklopil vn, pustil samo proc in ram
napajanje plate + napajanje procesorja vlopil in zagnal tako da sem naredil kontakt na power sw pinih
rezultat isti ... 2 kratka piska pauza, 2 kratka piska pauza, ... itd
ok en ram vn, pa v vseh 4ih slotih poskusil, brez uspeha
druga palčka rama v vseh 4ih slotih isto ne gre
posumil sem na ram, nesel do prijatelja moje rame, pa pri njemu poskusil in res je bila izmed 2 palčic rama crucial balistic 2x8gb ddr4 2400 fuč
mi kolega posodi eno palčko 8gb in grem veselo domov stestirat
vtaknem samo njegov ram v mojo mašino ... spet piska
Sumim da je s plato nekaj narobe
Za test odlopim drugo mašino, in iz tistega ohišja potegnem kabel za napajanje plate in proca na mojo plato. PSU corsair 750W, naredim stik na power sw, ventilatorji se vrtijo normalno - vklopim dvi kabel v matično in presenečenje, bios na zaslonu.
Super rečem. Zamenjam napajalnika med sabo, corsair v novo mašino, enermax v staro in vse dela (razen moj ram kateri gre na reklamacijo).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC ne pokaze slike po 3 mesecih neuporabeOddelek: Strojna oprema | 2882 (1793) | polde66 |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17812 (13935) | G_mAn |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5013 (3141) | Riff |
» | Star, na novo sestavljen računalnik se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 2857 (2111) | fosil |
» | Pomoč prosim: 2 dolga piska zaporedomaOddelek: Pomoč in nasveti | 806 (689) | R-S-LoVe |