» »

Fixni mobilni IP na telefonu. Čudno?!

Fixni mobilni IP na telefonu. Čudno?!

hipotamtam ::

Redno spremljam mobilni (Mobitelov) IP na svojem gmail računu in opažam, da je zadnje tri dni vedno isti IP in to je IP mojega mobilca. IP je isti, ne glede na to v katerem kraju v Sloveniji se nahajam. Enako se je dogajalo lani oktobra - vsaj 5 dni. Običajno se IPji redno spreminjajo glede na lokacijo in čas. Sprašujem, kako je to sploh mogoče?

Lonsarg ::

To pa res ni nič takega, Mobitel ima najbrž zgolj eno glavno vozlišče, preko katerega gre ves mobilni promet, to vozlišče poljubno tala IPje(istega več uporabnikom!), ni razloga da bi na silo nelaj menjali IP in z tem dropali povezave.

Pa tudi če imajo več vozlišč je iz stališča zanesljive internetne povezave bolje da ne glede na lokaciji v SLO nek uporabnik vedno gre skozi isto vozlišče z istim IPjem, da povezava nikoli ne pade.

BlaY0 ::

To je lahko tudi _problem_ LTE-ja. Telefon ti naredi attach oziroma dobi IP in ga ima tudi če nimaš vklopljene t.i. podatkovne povezave oziroma jo izklapljaš in vklapljaš. In ta IP lahko obdrži teoretično dokler ga ne ugasneš. Tudi če recimo vmes za nekaj časa izgubiš povezavo do bazne postaje.

čuhalev ::

Jaz sem pa opazil, da ima telefon dva javna IP naslova. Eden je označen kot ,,private", vendar ne sodi med tiste zapisane v RFC 1918, temveč je povsem javen, tudi PTR zapis zanj obstaja. Traceroute vmes gre pa vmes po privatnih.

Furbo ::

Ni čudno, tako se policiji olajša delo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

kunigunda ::

hipotamtam je izjavil:

Redno spremljam mobilni (Mobitelov) IP na svojem gmail računu in opažam, da je zadnje tri dni vedno isti IP in to je IP mojega mobilca. IP je isti, ne glede na to v katerem kraju v Sloveniji se nahajam. Enako se je dogajalo lani oktobra - vsaj 5 dni. Običajno se IPji redno spreminjajo glede na lokacijo in čas. Sprašujem, kako je to sploh mogoče?

IP se ne spreminjajo na lokacijo znotraj SLO, samo casovno. Dolocen cas bos dobil isti IP, potem pa drugega. Spet odvisno od pdp contexta, a ti vsakic nouga dela telefon al je skoz attachan.

jusv ::

Furbo je izjavil:

Ni čudno, tako se policiji olajša delo.

Hehe, si me nasmejal!
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako sprostit IP porte t-2 optika

Oddelek: Omrežja in internet
386196 (4931) primo
»

Varnost statičnega IP? Davčna blagajna (strani: 1 2 )

7616701 (14323) Er333
»

t2 trdi dinamični IP 2 meseca isti IP (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
7015607 (13922) AndrejO
»

[Apache] htaccess in certifikat

Oddelek: Programska oprema
122032 (1829) MasterBlaster
»

T-2 : Nekdo mi vdira v mrežo

216320 (2987) AtaStrudl

Več podobnih tem