» »

tekoči dušik

tekoči dušik

DrSergioDJ ::

Imam možnost, da dobim tekoči dušik. Sedaj pa me zanima, kako to sploh ustimas :D:D ker res nimam pojma, pa me ful zanima ( sej niti ne razmišlam kej zlo resno to dat not, ampak vseeno, kaj pa veš kaj bo čez par mescov )
...

Binji ::

Aaa? Pa kaj si v kasn Pentagon vlomu al kaj?:))

DrSergioDJ ::

Recimo temu, da ima fotr 'veze' :D
...

Opkow ::

Hm .. to je blo ze kak mesec nazaj debata o tem, kako izvest tako hlajenje.

Drgac, koker sm jst mal razmislju.
mas 2 varianti
-Zaprt sistem (isto k pri hladilniku)
sm problem pri tem je, da rabs zelo mocan kompresor (hrupna zadeva), da bi ti to zadevo hladil, izolacija celotnga sistema, velik stroma, pa se goro reci za ktere nimam pojma, da je treba kej vpostevat ..

-Odprt sistem
na eni strani (mislim, da je blo to tud pri nas v novicah govora o tem) je en tipo lepo dal posodico na procesor in je dolival dusik nanga :) ... Jst bi pa zadevo dopolnil tako, da bi iz ene "steklenice" v kteri mas dusik po cevki napeljal v blok na procesor in od tam naprej bi sla cevka recmo skoz okn ven kjer bi slo v luft. Sm problem pri tem je, k ne vem kok dusika bi porablju za tak nacin. Recmo, da porabs litr dusika dnevno. Kok zadeva (dusik) stane...

Je pa res, da o tej zadvei ne vem pravzaprav skor nc. Ce ma kdo kej veze o teh receh naj pokomnetira moje "naivne" misli. :)

Bungee- ::

Samo tolk v opozorilo! Tekoci dusik je tekoc pri temperaturi -200°C al pa neki tazga. Problem pri vsem tem je da postane pri tej temperaturi vse zelo krhko, tako da pazi na to in pa se pazit je treba da ne ohladis procesorja na enkrat ker ti lahko zaradi expanzije toplejsih delov poci, tega si pa vrjetno ne zelis. Samo tolk v opozorilo 8-)
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

rooster ::

Hmm..največkrat ljudje naredijo posodico katero pričvrstijo na proc. in potem v njo vlivajo N2. Ta varijanta se meni zdi edina smiselna, saj bi za komprimiranje/hlajenje N2 rabil celo kompresorsko postajo...Da bi pa stalno dolival N2 v posodico za hlajenje 40W procesorja bi grobo izracunano dnevno porabil okrog 330 kg N2!!...brez vštetih izgub..:)
A s ti tut not padu?

Dax ::

Hmm, hmm... pa a vi sploh vete, pri kakih tlakih se dušik utekočinja? Pri grozno velikih. Nemogoče doma naredit tak kompresor, ki bi to naredu...

TESKAn ::

Heh, kaj nemogoče...nič ni nemogoče, če maš $$$. Z delavnostjo in $$$ lahko vse nardiš, tudi tak kompresor...resda pol ni okolica lih 'tiha', ma kaj to...vse za napredek znanosti:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

glavic ::

mogoce slika kej pomaga :D :

Musselli bizi

DrSergioDJ ::

ja, sliko sm že prej vidu, pa ni lih kej dosti povedala
...

rooster ::

Saj ni kaj dosti govorit. V tisto posodo naliješ N2 in pol navijaš dok ne izhlapi. Btw. bodi pazljiv, ker se dušiku več kot 700* poveča volumen ko izhlapi, da te ne najdejo mrzlega v kaki majhni sobi en dan...
A s ti tut not padu?

singular ::

jah, za stalno ti ni. je za ene 10~ min ih da navijes pa probas.. ce pa hoces za stalno bos pa rabil velik mocan drag kompresor :)

Binji ::

SkAArA: Stargate fan?:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Končno smo dobili AM2 DFI Lanparty ploščo

Oddelek: Novice / Matične plošče
344416 (3029) Fatal1ty
»

vodikovo hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
332486 (2085) frenk
»

Gašenje z ventilatorjem

Oddelek: Znanost in tehnologija
212524 (2064) ||_^_||
»

LN2 hlajenje? Kake ideje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201774 (1562) TESKAn
»

Tekoči dušik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
145855 (5639) TESKAn

Več podobnih tem