» »

Cisco pomoč

Cisco pomoč

Insane123 ::

Zdravo,

kmalu se mi približuje tekmovanje v Cisco, Windows Server ter Linux. Moj del pa bo Cisco/Windows Server. Zanima pa me če ima kdo izkušnje v Cisco, da bi me lahko inštruiral ali mi pomagal preko skype ali na kakršen koli način? Narediti pa je treba 4 Vlane, Ether-Channel, EIGRP, HSRP, NAT. (DHCP poteka na WServeru)

Sam se učim na pravi opremi v šoli ter doma preko Packet Tracerja. Rabil pa bi nekoga, ki bi hotel deliti svoje znanje in mi dati kakšne nasvete. Podrobna navodila od tekmovanja pa lahko pošljem posamezniku na zahtevo.

Zimavc ::

Živjo.

Za začetek je zelo priporočljivo, da poznaš vsaj približno delovanje posameznih protokolov in njihovo uporabo. Poznati moraš tudi segmentacijo naslovnega prostora.
V kolikor ti poznaš osnove, si poglej primere posamezne storitve/protokola v examplu Packet tracerja. Na internetu dobiš tudi videoposnetke, kako bodisi iz CCNA tećaja ali samo primere, konfiguriranja na YT.

Kje se pa ti ustavi pri konfiguriranju ?

Insane123 ::

Zdravo,

Na pravi opremi mi že kar večina dela isto pa bi lahko naredil v packet tracerju. Edino kaj bi rad je to, da bi mi kdo pregledal ali v Packet Tracerju ali prave confige ter mi svetoval kaj naj rajši naredim ali če je vredu.

Trenutno še moram narediti HSRP in SNMP. Za drugi del tekmovanje pa še nisem začel kjer je potrebno vzpostaviti VPN(IPSec) med dvema omrežjema.

Drugače glede videov o CCNA že gledam nekaj časa in mi je še ostalo par videov pri https://www.youtube.com/playlist?list=P... nato pa bom šel na cbtnuggets.com, kjer lahko preizkusim 1 week trial.

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cisco CCNA in CCNP oprema za home lab

Oddelek: Omrežja in internet
5721 (553) Zimavc
»

OSPF usmerjevaalni algoritem na CISCO usmerjevalnikih

Oddelek: Omrežja in internet
81470 (1296) SaXsIm
»

Tečaji mrežnih tehnologij

Oddelek: Omrežja in internet
6800 (691) Poldi112
»

Kaj kupiti za domače učenje in ustvarjanje (mrežna oprema)

Oddelek: Omrežja in internet
201899 (1230) maxipin

Več podobnih tem