Forum » Elektrotehnika in elektronika » Polnilne baterije
Polnilne baterije
hmm23 ::
Ko baterije napolnim več kot 1000-krat (piše do 1000 polnjenj, vendar seveda nisem štel) lahko še vedno delajo? So lahko kakšne težave oz. nevarnosti pri poljnjenju?
gregor_m ::
Morale bi še vedno delovati, toda po olikokratnem poljenju se baterijam že konkretno zmanjša kapaciteta. Kar se tiče varnosti ti ni potrebno skrbeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregor_m ()
Wolfie ::
Zdravo,
včeraj sem polnil polnilne baterije za prenosni fotoaparat, vendar že po minuti uporabe fotoaparata zmanjka baterije. Baterije so nove (neuporabljene) in kupljene pred nekaj leti, vendar me zmoti to, da se zelo hitro napolnijo - cca. 10 minut (že na začetku polnilec kaže, da so skoraj 3/4 polne). Ali je problem v baterijah ali v polnilcu? Btw, a tudi pri baterijah velja, da šele po nekaj ciklih polnjenja doseže polno kapaciteto?
včeraj sem polnil polnilne baterije za prenosni fotoaparat, vendar že po minuti uporabe fotoaparata zmanjka baterije. Baterije so nove (neuporabljene) in kupljene pred nekaj leti, vendar me zmoti to, da se zelo hitro napolnijo - cca. 10 minut (že na začetku polnilec kaže, da so skoraj 3/4 polne). Ali je problem v baterijah ali v polnilcu? Btw, a tudi pri baterijah velja, da šele po nekaj ciklih polnjenja doseže polno kapaciteto?
Master_Yoda ::
Pa ce nimas LSD baterij (low self-discharge) se po parih tednih same izpraznijo, tudi ce niso uporabljene....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Overcharge in polnilne baterije (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12692 (4888) | int47 |
» | AA polnilne baterije za fotoaparat (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 22135 (20333) | Brane2 |
» | katere baterije za fotoaparat (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 11349 (10000) | Pyr0Beast |
» | Polnilne baterijeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8551 (6337) | darkolord |