Forum » Mobilne tehnologije » Asus memopad 7 - nikakor ne morem odstraniti malware-a
Asus memopad 7 - nikakor ne morem odstraniti malware-a
mAXTER ::
Pozdravljeni,
nečakinja se je igrala s tablico Asus memopad 7 z android 4.2.2 sistemom in seveda gor spravila tisoč in eno nesnago. Sedaj sem se malo spravil zraven in hotel zadevo počistiti. Nameščal sem razne antimalware programe, ki pa javljajo da je sistem malware free. Med drugim mi naključno zaganja razne oglase, predlaga inštalacijo raznih programov, ko vklopim wifi, mi ga konstantno izklaplja, javlja sistemsko napako da se je voicememo app zaprl, v app drawerju so neke ikone katerih se ne da izbrisati itd itd.
Tablico sem že soft ter hard resetiral, nič ni pomagalo. Tale malware se predstavlja kot root aplikacija ker se zadeva sploh ne da od-inštalirati in je ob vsakem resetu nazaj prisotna. Nimam več pojma kaj narediti, se pa ne spoznam tako dobro na android sistem da bi si upal it čarati kaj preko kakšne konzole itd.
Ima kdo kakšne izkušnje oz. predloge kako se znebiti zadeve?
L.p. M
nečakinja se je igrala s tablico Asus memopad 7 z android 4.2.2 sistemom in seveda gor spravila tisoč in eno nesnago. Sedaj sem se malo spravil zraven in hotel zadevo počistiti. Nameščal sem razne antimalware programe, ki pa javljajo da je sistem malware free. Med drugim mi naključno zaganja razne oglase, predlaga inštalacijo raznih programov, ko vklopim wifi, mi ga konstantno izklaplja, javlja sistemsko napako da se je voicememo app zaprl, v app drawerju so neke ikone katerih se ne da izbrisati itd itd.
Tablico sem že soft ter hard resetiral, nič ni pomagalo. Tale malware se predstavlja kot root aplikacija ker se zadeva sploh ne da od-inštalirati in je ob vsakem resetu nazaj prisotna. Nimam več pojma kaj narediti, se pa ne spoznam tako dobro na android sistem da bi si upal it čarati kaj preko kakšne konzole itd.
Ima kdo kakšne izkušnje oz. predloge kako se znebiti zadeve?
L.p. M
d4vid ::
Iz neta snemi original firmware. To je 100% resitev.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
mAXTER ::
Je kje kakšen dober razumljiv vodič za ponovno namestitev originalnega firmware-a za amaterje?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RIM: Android je kaotična greznica (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / RIM BlackBerry | 20377 (14709) | Jackass |
» | HTC je zaključil z nadgrajevanjem One SOddelek: Novice / Android | 10843 (9323) | PrimozR |
» | #AndroidRage (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 24333 (20290) | Tilen |
» | Nam bosta UEFI varnostni zagon in Microsoft preprečila poganjanje alternativnih opera (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Varnost | 51265 (42328) | Icematxyz |