» »

Kvaliteten in "lep" smučarski komplet

Kvaliteten in "lep" smučarski komplet

turk1990 ::

Zdravo,

Zanima me, kje bi lahko kupil en soliden komplet za smučanje. Sicer nisem smučal ze kar nekaj let in se letos odpravljam. Za jakno + hlače bi dal do 600€. Katere znamke priporočate in kje naj kupim?

#000000 ::

spyder katerega rebljenega dobiš na bolhci (skor now) za 600 lepe tri komplete, skor nove. Jest mam dva z bolhe kjer hlače niso bile rabljene enkrat samkrat, jakna pa je bila zelo malo nošena. Mislm kot novo, je pa tak komplet od te firma tik tak 700-800 eur brez problema v štacuni.

Za spyder se malo bojim zaradi fejkov.

Spyderja spoznaš po teži, edino to je minus, če je težek potem je sigurno OK. Imam pa enega tudi od Icepeak ki sem ga plačal novega na superge pika si nekje mislm da 300 novega. Je pa precej lažji a mislm da ne zaostaja preveč za spyderjem, le firma ni (KAO) TOP čeprav me zeblo ni v nobenem še do zdaj pa oblečem samo mikico ali tanek puli pod obema.

Unknown_001 ::

Dubin je dobra firma. Poglej še njihovo ponudbo. Mam sicer v omari eno vsaj 20 let staro, pa je še vedno skoraj kot nova. Kompleti tud niso nekih smotanih barv. Pa zelo udobne so. Edin ta ki si jo lastim je mal bolj debela ampak maš sedaj zih tudi 100 "light" variant
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

turk1990 je izjavil:

aja na fejke moraš bit pripravljen tudi drugje, pejt gledat prvo v štacuno, ampak tudi nisi 100% da ne boš dobil fejka, mogoče v austriji ne ampak pri nas pa lahko to prčakuješ, najlažje je če imaš kolega ki poseduje original in si ga mal ogledaš, ampak kot pravim so debeli in težki 8malo pretežki za moj feeling, ampak so pa top, colmar mi je bolj kot ne grd (modeli) tako da preden kupiš malo raziskovanja ne škodi, nisi pa Rado Karničar tako da nit ne nucaš neke top opreme za na krvavc ali KG pomojem, sej boš več časa prebil na kuhančku kot na snegu :) LP

GabrieLeo ::

V center naprej od mestne hiše imaš peak performance, the north face in ice peak. O kvaliteti sploh ni govora...

shotalick ::

Bogner, Halti, Andraž. Imam Bogner ter Andraž in sem super zadovoljen. Res pa je, da plačaš kvaliteto.

mailer ::

Colmar je bila včasih vrhunska znamka, verjetno je sedaj isto. So cenejši od Spyder, kjer so nekatere cene absurdno visoke. Se splača pogledat še za druge proizvajalce, ker izbire je kar nekaj.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Kaj pa dainese?

shotalick ::

Poglej tole, http://www.extremevital.com/sl/smuci/mo...

Imajo pa tudi ostale zanimive znamke, po bolj ugodnih cenah. Sicer pa imajo sedaj popuste.

Zgodovina sprememb…

Smrkc ::

Picture tudi ni slaba izbira...

http://www.blue-tomato.com/sl-SI/brand/...

ahac ::

turk1990 je izjavil:

Tudi, če ne kupiš fejka, ampak original... izpadel boš kot en južno/vzhodnoevropski pozer, ki je 1) na hitro zaslužil ali 2) ima fejk. :P Pač odvisno kakšna bo ostala oprema in na katerih smučiščih boš smučal...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

theBill ::

Kvalitetnih (in precenjenih) firm imaš precej, poleg zgoraj naštetih še Phenix, Salomon, Head, Kjus, Maier, itd. "Lep" je pa še posebej pri športnih barvitih oblačilih zelo relativen pojem, tebi najlepše jakne nekdo drug pod nobenim pogojem nebi nosil, in obratno.

Izberi tako, ki ti je vizuelno všeč, ima lepljene šive, dovolj vodnega stolpca in dovolj paroprepustnosti, za tvoj denar bi morala ta številka pri obeh stvareh biti 10.000. Pa glej tudi na to, da ima dovolj notranjih in zunanjih žepov, ker pri smučanju se hitro nabere šara.

Machete ::

ahac je izjavil:

turk1990 je izjavil:

Tudi, če ne kupiš fejka, ampak original... izpadel boš kot en južno/vzhodnoevropski pozer, ki je 1) na hitro zaslužil ali 2) ima fejk. :P Pač odvisno kakšna bo ostala oprema in na katerih smučiščih boš smučal...

Haha dobra. Samo še s spuščenim golfom z nalepko od lanskih Zrć morš prit, pa Powerdancers nabijat :D

Drugače pa poglej si tudi za snowboardersko opremo, ponavadi je vrhunska in nekaj ceneje od teh pozerskih jajc. Bluetomato, obsession itd..
Lahko pa da se motim, in se v njej ne da smučat.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

butters81 ::

mailer je izjavil:

Colmar je bila včasih vrhunska znamka, verjetno je sedaj isto. So cenejši od Spyder, kjer so nekatere cene absurdno visoke. Se splača pogledat še za druge proizvajalce, ker izbire je kar nekaj.

Še en glas za colmar. Sam imam komplet že vrsto let in še vedno odlično služi. Plus tega imam tudi colmar puli, ki se poda h kombinaciji. Mi je bilo večkrat vroče kot ne v taki opremi. Pod pulijem samo spodnja majca ali navadna majica. Jakna črna z rdečimi črtami/odtenki, hlače isto in rdeč puli, vse skupaj sem pred leti kupil za cca 500€, jakna 300, hlače 200, puli 50. Sem pa prav tako kupoval januarja in je bila taka cena že malenkost znižana. Spyder so tudi meni bili malenkost dragi ko sem kupoval. Imaš pa potem res še andraž, icepeak so bile včasih kul, salomon itd, kvalitete je kar nekaj za približno isto drago ceno, potem pa izbereš kaj ti je vizualno najbolj.

Lp

...:TOMI:... ::

Colmar ali And by Andraž. S tem, da mi je druga znamka bolj vsec, ker se ta skupina res trudi, sem bil v njihovi sivalnici.

Cene so pa tam-tam, tako, da jaz bi izbral Andraza, ker s tem podpiras slovensko proizvodnjo, ne samo trgovine.
Tomi

Machete je izjavil:

ahac je izjavil:

turk1990 je izjavil:

Haha dobra. Samo še s spuščenim golfom z nalepko od lanskih Zrć morš prit, pa Powerdancers nabijat :D

Drugače pa poglej si tudi za snowboardersko opremo, ponavadi je vrhunska in nekaj ceneje od teh pozerskih jajc. Bluetomato, obsession itd..
Lahko pa da se motim, in se v njej ne da smučat.

Ne se bat zame..:)

Z dainese nima noben izkusenj? Pridejo ravno ene 600-800€ kompleti in so kar všečni.

noraguta ::

U bistvu je tud najcenejš komplet iz diskonta dovolj dober. Več odtehta base layer, pa mid layer. Iz bundo iz intersporta za 50e smucam 20- 30 dni na leto, pa prej po slabem vremenu kot po dobrem. Vaude komplet imam pa večji del doma.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

paraboŁa ::

Glede na to, da nisi smučal že precej let, verjetno tega ne počneš redno. Za moje pojme bi bil ok tudi fejk spiderja če hočeš "znamko", zanj pa boš plačal preceeej manj.

hurikhan ::

Sploh mi ni jasno kako se lahk jaz smučam s kompletom za 100 eur... :O:8)

dj_uro ::

ne govori...
smo pač posebni smučarji, ki najbrž preživimo več časa na smučkah kot zgoraj omenjeni šminkerji :P

Razumem, da želiš biti HUD pa KULJ OH in SPLJOH...

ampak ko jaz smučam, se napis na bundi sploh ne vidi... V tistem času, ko pa pijem šnops/čaj ipd. mi pa dol visi, kaj piše na moji in tujih bundah...

-ampak kot že omenjeno; sem poseben: normalen ;)

hec hec
vw-klub.si

Kaj ::

Ni hujšega in česa bolj smešnega na smučišču kot ušminkiran smučar z najlepšo in vidno najdražjo "lepo" opremo, ki povprečno smuča. Ali niti povprečno ne.
Vloži denar v tečaj smučanja in kupi nekaj, da te ne bo zeblo v rit ko boš padel. Imel boš več od smučanja in zgledal, če ti je, očitno, to pomembno, bolje.
Osebno najbolj pohvalno pogledam za tipi, ki pri +40letih smučajo vrhunsko s staro kapo in vijolično staro bundo iz mode prejšnjega tisočletja, kjer se vidi, da je tip prišel SMUČAT in najbolj posmehovalno za tipi -40let, ki so vsi leseni in v krasno ujemajoči se opravi.
Ne delaj se norca iz sebe in kupi nekaj normalnega in pojdi smučat za razliko cene parkrat več.
Spyder in podobno je po mojem okusu čisti fail.

...asociacija na Joey-a iz Friendsov, kjer si je kupil Porsche obleke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kaj ()

Invictus ::

Če si kupiš spyderja, te bodo avtomatsko imeli za čefurja, Hrvata, Srba ...

Sploh če se boš zafrknil in kupil kopijo ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

borisk ::

jebi_ga, js bi namesto kompleta za 600e kupil sezonsko karto, pa cenejši komplet. seveda če imaš čas, oziroma si ga lahko vzameš.

Invictus je izjavil:

daš gor našitek slo zastave in te bodo imeli za slovaka :) še vedno dokaj OK LOL

Invictus je izjavil:

Kaj ma to veze? Vsi pravte da marka itak ni važna, potem pa to preberem. Jaz sem zmer pulije od spyderja nosu pa prvič čujem da je to "balkanska radost". To ste se sam eni tak spomnili in zarad tega zadevo bojkotirate da na koncu res ostane samo onim ki do njih nimajo zadržkov.

Problem so samo ponaredki, kaj si pa drugi mislijo je pa totalno nepomembno. Saj je nekdo reku, da večino časa ko smučaš noben sploh cajta ne bo mel da bi šel namensko čekirat te znamke.

Ne stereotipov poglabljat s takimi prosim vas lepo.

Begabt

Zgodovina sprememb…

butters81 ::

Ste se pa tudi vtaknil v znamke, vsi, ki smo predlagali kaj, nismo tega naredili zaradi tistega napisa, ampak zaradi kvalitete opreme. Ki pa se jo plača, koliko je pa tvoja odločitev.

Sam sem celo mladost smučal v "pocen" opremi, no name brand, samo da je bilo, zeblo me ravno ni, ampak takoj ko probaš kaj bolj kvalitetnega vidiš udobje in toploto. To se vidi zjutraj in čez dan če sonce nabija, ko se lahko kar segreje za par stopinj plus ti si do konca ogret kakot po tistih par ogrevalnih vajah. V "poceni" opremi je bilo zjutraj rahlo premalo toplo, kasneje pa rahlo pretoplo. Ko si junc te to ne moti, in pač švicaš. Kasneje pa... Raje daš na boljše dihanje in boljšo izolacijo ter neprepustnost, sploh če rahlo sneži

Jakne in hlač itak ne kupuješ vsako sezono, poznam enga penzionerja, ki že več kot 30 let smuča v isti opremi, ampak je kvalitetna bila takrat in je kvalitetna sedaj. Včasih so itak več dajal na kvaliteto, kot sedaj masovna produkcija tekstila (ampak druga debata). Ja smučke menjaš, če so dotrajanje, in pancarje ko so zgonjeni, jakna pa če je ravno magično ne razrežeš lahko traja celotno kariero amaterskega smučanja.

Lp

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 je izjavil:

Kaj ma to veze? Vsi pravte da marka itak ni važna, potem pa to preberem. Jaz sem zmer pulije od spyderja nosu pa prvič čujem da je to "balkanska radost". To ste se sam eni tak spomnili in zarad tega zadevo bojkotirate da na koncu res ostane samo onim ki do njih nimajo zadržkov.

Problem so samo ponaredki, kaj si pa drugi mislijo je pa totalno nepomembno. Saj je nekdo reku, da večino časa ko smučaš noben sploh cajta ne bo mel da bi šel namensko čekirat te znamke.

Si pač Balkanec :D.

Od mojih kolegov, smučarjev, niti eden nima spyderja. Ker je to za čifote ... Kupljen v Banja luki.

Vantage ::

Pojdi v Toper in kupi kvaliteto...Imajo pa pravkar -40% na vse :)

Magic1 ::

Vantage je izjavil:

Haha, back to the 80s pa hočjo v štartu 250€ za samo hlače:)) Ni čudno, da imajo -40%, lahko bi imel tudi več.

Magic

Unknown_001 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Očitno nisi iz mesta, 10 - 15 let nazaj so imeli vsi čapodroni v Ljubljanskem blokovskem naselju v šiški Spyder smučarske jakne, normalno da ponaredke, pa smučk ti pajaci še od blizu videli niso. Kako je danes ne vem, sem se odselil v mirnejše okolje.

Zdajle je čas popustov.

OP, zapelji se v Celovec, je dovolj športnih trgovin, pa boš ziher našel dober komplet za precej manj denarja.

Bom kupil v Hoferju, da se boste tudi tisti ki kupujeste poceni, počutili dobro. Hvala za nasvete..:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: turk1990 ()

theBill je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Očitno nisi iz mesta, 10 - 15 let nazaj so imeli vsi čapodroni v Ljubljanskem blokovskem naselju v šiški Spyder smučarske jakne, normalno da ponaredke, pa smučk ti pajaci še od blizu videli niso. Kako je danes ne vem, sem se odselil v mirnejše okolje.

Res je, nisem z mesta ampak po novem kot študent ravno v šiški živim. Jep, dost je prišlekov tam okoli ampak glede smučarije pa tega še nisem opazil. No itak bom zdaj en petek šel na Krvavc dilce premigat pa bom poročal. Jaz mam sicer mal pomešano opremo ampak bom za šankom itak videl če se bo ker oglasu ALO Bre majster... ČE seveda vaša teorija kaj drži ;)

Begabt

turk1990 je izjavil:

Bom kupil v Hoferju, da se boste tudi tisti ki kupujeste poceni, počutili dobro. Hvala za nasvete..:)

Hofer je imel zelo dobro smučarsko bundo nekaj časa nazaj za male pare, precej boljšo kot razne poceni Benger in Cygnus pod 100EUR iz Hervisa. Primerljive od znanih firm se znižane začnejo nekje od 130-150 EUR dalje.
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Kupi bundo z dobrimi karakteristikami uveljavljene znamke, ki ti je vizuelno všeč, če je Spyder je pač Spyder, jebi ga. Ne oziraj se na mnenja tu, ker to je tudi vse kar so - mnenja in predsodki od popolnih neznancev.

Če je "ima se može se" v igri pa poglej za Phenix. S tem daš vsem, ki bodo v vrsti za žičnico videli znamko bunde vedeti, da ti ni težko jurja vržt za smučarski komplet. Pa zraven obvezno ta najdražje dile in pol profi pancarje, tudi če si začetnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: theBill ()

theBill je izjavil:

Pa zraven obvezno ta najdražje dile in pol profi pancarje, tudi če si začetnik.

Pa sredi dneva zastonj prevoz s helikopterjem na urgenco.

Bo največji frajer ;).

Invictus je izjavil:

theBill je izjavil:

Bo največji frajer ;).

Dobra ideja, pol ga bodo pa sploh vsi videli, da je največji car, celo sprehajalci :))

bastadu ::

Tudi sam sem se letos znašel pred podobno dilemo, torej iščem nadomestilo za moj skoraj 15 let star smučarski komplet, iščem nekaj kvalitetnejšega za solidno ceno. Kje in kaj priporočate? Kam čez mejo se splača iti in da imajo še kolikor toliko izbire?

mared ::

zakaj nihče ne omeni ponudbe decathlona. jaz sem zelo zadoljen z
http://www.decathlon.si/p/8371425_morna...

Go-ahead ::

Invictus je izjavil:

theBill je izjavil:

Bo največji frajer ;).

To !!!!

Pa naj pove kdaj in kam gre smučat, da se pridemo narežat še v živo.

Si že predstavljam, smukaška poza na najpoložnejši progi, karving smuči v plužnem položaju, noge trde in krepko razkoračene ,pa še palice štrleče vsaka na svojo stran s konicami v nebo.

Ovacije zagotovljene😂😂😂😂😂

lambda ::

Vantage je izjavil:

Kvaliteta ja ... škrt roba, drugega ne morem rečt. Smučarska bunda 320 €, kupil znižano na 160 €. Ugibal bi, da je nekdo kupil brand v kakem stečaju in začel prodajat kako cheap robo pod tem imenom in poskuša zaslužit na krilih nekdanje slave.

-pri rokavu se je strgalo za palec notr vtaknt
-elastike (zategovalci) so ničvredni (se ne da niti okrog vratu niti pod pasom toliko zategnit, da ne bi bilo ogromne luknje skozi katero te piha)
-en notranji žep ima že od novega luknjo skozi katero stvari padejo v notranjost bunde
-prejšnja no-name smučarska bunda za male pare je tam-tam po toplotni izolativnosti

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup smučarske opreme

Oddelek: Šport
284025 (887) JanezH
»

Pomoč pri nakupu smuči?

Oddelek: Šport
327064 (6115) kremenko1
»