» »

Nakup določene smučarske opreme

Nakup določene smučarske opreme

marnit ::

Bliža se smučarija (na to me je danes spomnil sneg :)) in bi rabu nekaj stvari za kupit oz. rešit:
- rabil bi bundo. Zdej ni nujno, da je neka Spyder (razen če kdo ve za kakšno razprodajo). Zdej tuki me sam zanima ali se da za 30k dobili kvalitetno bundo, pa katere znamke v tem rangu so v redu.
- Palice. Tukaj me zanima samo kako se meri dolžino palice? Moja višina znaša 184 cm...
- Nekaj za čez obraz. Šal mi nekako ne sede, premišljeval sem o podkapi (kje se jo sploh da kupit?) ali pa če obstaja kej posebnega za rešit problem. Kapo mam, rabu bi neki za od vratu do nosu.

Aja btw, k smo že pri mrazu: nekje sem slišal za kremo proti ozeblinam oz. mrazu. Kje se da to kupit in koliko približno stane?

Najlepša hvala za odgovore!
  • spremenilo: marnit ()

Sandoval ::

Jaz imam za navadno nošnjo in sneg isto "bundo" od NES-a.
Kakih 5 let tega sem jo uspel dobit skupaj s podlogo pod izrednimi popusti za približno 30k. Se ti pa splača pogledati za kakimi razprodajami v trstu, če si blizu italijanske meje. Tako sem jaz dobil the north face z widstoper podlogo s 40% popustom.
Nasploh se ti splača iskati razprodaje. Vendar ne kupovat oblačil za prvo silo. Raje daj 10k več in imaš nato mir dokler ne razpadejo. :D

Glede palic. Gleda se na dolžino od roke do tal. Meriš pa tako, da jo primeš za spodnji del pod "krpljo" in nasloniš na tla. Pri tem mora biti roka v komolcu pod pravim kotom.

Kreme za ozebline imo ne potrebuješ. Jaz jo niti na vrhu marmolade nisem pogrešal pa je grozno pihalo(celo za na burjo vajenega kraševca).

Če pa najdeš kje podkape se tudi jaz priporačam, ker šalov enostavno ne prenesem, obenem pa moram precej varovati ustnice.
Kr3nU_X JAZZ-WA Sandoval

Nejc Pintar ::

Podkape prodaja ena firma v Stražišču (zraven Kranja). Najbolša kombinacija je pa podkapa+čelada;)
Lahko je biti prvi, če si edini!

Kaličopko ::

preveč se obremenjujete s to opremo jest sm lansk let use novo kupu rabu sm pa cca 20 min.:|

misso ::

Bom še jest nekaj vprašal.

Lansko leto sem prvič po 10 letih začel smučati (seveda sposojene dilce od brata), pa me zdaj prijelo da bi še kar smučal rad na svojih smučeh. Zdaj zanima katere smučke mi priporočate da bi jih kupil + vezi (rekreativno). Vse skupaj okol 50k.

Visok sem pa približno 175 cm.


lp misso

Vikking ::

podkapo boš dobi tlele: www.pohodnik-si.com

Drugače pa pokukaj še v kakšno motoristično štacuno, zadeve bi pa sicer tudi mogli imeti v kakšnem hervisu ali interšportu.

Vikking ::

če želiš kvaliteto kupi tako windstopper, imajo tudi take kot si želiš, samo zaščita vrata in nosa. V trgovinah z alipinistično opremo imajo sigurno to zadevo.

še slikca:

marnit ::

Evo, točno to sem iskal. Tnx Vikking.

Glede razprodaj: te pridejo šele potem januarja, ali bodo kej znižane cene že pred začetkom smučarije?

Vikking ::

Nakup modre kartice se splača, poleg tega da imaš pri nakupu celodneve smučarske karte na vseh slovenskih smučiščih 20% popusta (splača se če pač nisi več študent, daš 4 čuke za modrokartico, pa se ti izplača že po 4 celodnevnih smukah), si zavarovan, potem imaš ob določenih dnevih popust v trgovinah hervis ta vikend je 15% popusta v Hervisu na vso opremo če imaš modro kartico.

več si preberi na: www.modrakartica.com

marnit ::

Sem slišal, samo se zanjo nisem odločil, ker mam še dijaško. Če pa bom v štacuni, kej profitiral z njo, jo bom pa najbrž kr vzel. Pa tudi zato, ker maš potem prost vstop v Planico in KG na tekme. :)

gandi ::

misso, predlagam ti nakup karving smuči, če hočeš uživat na snegu...
Jaz sem visok 175cm in imam smuči dolge 146cm (čisti užitek), radius imajo pa 10.5m
Naj povem, da sem prej vedno vozil nekoliko daljše smuči in je bil vedno katapult kadar sem naredil
že najmanjšo napako, pri teh pa tega ni, plus ne rabiš hitrosti, da smuča zagrabi kot pri polkarving smučah,
kot pravim, čisti užitek:) Aja, smuči so pa že mal starejši tip Elan HCX.

marnit ::

Glede smučk, da dodam še svoje izkušnje: mam pravtako Elanke, Integra 8, 168 cm (velik pa kot že rečeno 184cm). Priporočam ti da kupiš ene srednje trde, pa take dolžine, da bodo za daljše in krajše zavoje (razen če že veš, kakšen stil smučanja boš imel). Če me vprašaš, katere znamke so kul, ne vem. Meni osebno ne bi predstavljalo velike razlike ali bi fural Fischer, Volkl etc. Edino pretrde ne smejo bit.

marnit ::

Btw: kdaj so ta znižanja v Hervisu? Zagotovo ta vikend? Namreč sem gledal spletko, pa nisem nič našel...

Kdaj so pa za 20%? :)

Vikking ::

gandi: polkarving smuči? a to sploh obstoja.

Kolikor mi je znano so si izraz polkarving izmislili naši vrli slovenski prodajalci, seveda tisti ki se najbolj spoznajo na smučarsko opremo.

Mi lahka pokažeš polkarving smuči?

knesz ::

gandi: polkarving smuči? a to sploh obstoja.

Kolikor mi je znano so si izraz polkarving izmislili naši vrli slovenski prodajalci, seveda tisti ki se najbolj spoznajo na smučarsko opremo.

Mi lahka pokažeš polkarving smuči?

Laično je razlika med "karving in polkarving" smučmi ta, da ima "prava" karving smučka notranji radij manjši od zunanjega in se jih posledično med sabo ne sme zamenjati (leva in desna smučka), "polkarving" ima pa oba radija enaka in se jih ponavadi po obrabi notranjega robnika enostavno zamenja med sabo. Nekateri zato ti. polkarving smuči označijo z nalepkami z pušcicami, da si vedno nataknejo isto smučko na isto nogo ter s tem poskrbijo za bolj enakomerno obrabo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povratek na smučišča, pomoč

Oddelek: Šport
102328 (313) oo7
»

smuči za začetnika

Oddelek: Loža
134991 (4743) PacificBlue
»

katere nove smuči?

Oddelek: Loža
4916737 (11207) schurda
»

Kere smuči imate in kam hodite?

Oddelek: Loža
232819 (2423) Vikking
»

Carving smučke...

Oddelek: Loža
324154 (3862) DamoskinoS

Več podobnih tem