» »

Iran vs Savdska arabija

Iran vs Savdska arabija

1
2
»

Martin Krpan ::

Saj rusi tudi sodelujejo v vojni in jo plačujejo. Celo v dveh.
Slabo tako za SA kot za Rusijo.

D3m ::

Ja čakaj potlej plačujejo tudi USA, Francozi, Nemci.
|HP EliteBook|R5 6650U|

pirat ::

jype je izjavil:

Turčija beguncem v doglednem času ne podeli statusa begunca, zato begunci tam ne morejo delat in izobraževat otrok, časovno neomejeno životarjenje pa _ni_ smisel begunske zakonodaje

Drži, ampak tudi migrantje v nekem doglednem času sploh ne zaprosijo za status begunca. S tem čakajo do točno določenih geografskih koordinat. Kar pa je nekako značilnost ekonomske migracije in ne bega pred neposredno življenjsko nevarnostjo.

Looooooka ::

pirat je izjavil:

jype je izjavil:

Turčija beguncem v doglednem času ne podeli statusa begunca, zato begunci tam ne morejo delat in izobraževat otrok, časovno neomejeno životarjenje pa _ni_ smisel begunske zakonodaje

Drži, ampak tudi migrantje v nekem doglednem času sploh ne zaprosijo za status begunca. S tem čakajo do točno določenih geografskih koordinat. Kar pa je nekako značilnost ekonomske migracije in ne bega pred neposredno življenjsko nevarnostjo.

Pa šlatanje in posiljevanje verjetno tud ne spadajo v profil begunca

Martin Krpan ::

D3m je izjavil:

Ja čakaj potlej plačujejo tudi USA, Francozi, Nemci.


Če v vojni sodelujejo seveda !
Hočem povedati le da se bolj splača mir in višja proizvodna cena nafte , kot pa vojna in nižja cena nafte , ker je vojna kot sem že zapisal zelo zelo drag špas.

jype ::

Smrekar1> Prav, ampak to je krivda Turčije in ne EU.

Seveda je krivda Turčije. Kaj hočeš s tem povedat?

pirat> Drži, ampak tudi migrantje v nekem doglednem času sploh ne zaprosijo za status begunca.

S tem se izpostavljajo bistveno povečanemu tveganju, da statusa ne bodo pridobili. Glede na to, da je statusov omejeno mnogo in glede na to, da se zakonodaja v zvezi s tem hitro spreminja, mene v resnici ne skrbi, da bomo zelo hitro izločili tiste, ki se mislijo iz EU delat norca - razen v primeru, da bo skrajna desnica uničila enotnost unije in povzročila, da nihče ne bo več zaupal nikomur. V tem primeru bodo ljudje ukrepali po svoje in enako, kot že mnogokrat v zgodovini: Eni bodo žide skrivali v kleteh, drugi jih bodo pa naznanjali tajni policiji.

PaX_MaN ::

killzone je izjavil:

Vojni begunec je po statusu begunec do prve varne države. Ko pride k nam je že emigrant, pika.

Ni res:
1
Opredelitev izraza "begunec"
A. Za namene te Konvencije se izraz "begunec" uporablja za vsako osebo:
[...]
2. ki se, zaradi dogodkov, ki so se zgodili pred 1. januarjem 1951 in zaradi utemeljenega
strahu pred preganjanjem osnovanem na rasi, veri, narodni pripadnosti, pripadnosti
določeni družbeni skupini ali določenem političnem prepričanju, nahaja izven države,
katere državljan je, in ne more, ali zaradi takšnega strahu noče uživati varstva te
države, ali osebo, ki nima državljanstva, in se nahaja izven države, kjer je imela običajno prebivališče, pa se zaradi takšnih dogodkov ne more ali noče zaradi
omenjenega strahu vrniti v to državo.

Looooooka ::

Po tej logiki sem lahko begunec če sem nakradel dovolj denarja, se izognil obsodbi pa me sram hodit po svoji državi. Šetam po svetu, zapravljam denar, namesto vize pa težim s statusom begunca :)

jype ::

Looooooka> Po tej logiki sem lahko begunec če sem nakradel dovolj denarja, se izognil obsodbi pa me sram hodit po svoji državi. Šetam po svetu, zapravljam denar, namesto vize pa težim s statusom begunca :)

To drži. V resnici z dovolj denarja pogosto niti statusa begunca ne potrebuješ - dobiš lahko kar direkt državljanstvo.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: AC_DC ()

pirat ::

jype je izjavil:

mene v resnici ne skrbi, da bomo zelo hitro izločili tiste, ki se mislijo iz EU delat norca - razen v primeru, da bo skrajna desnica uničila enotnost unije in povzročila, da nihče ne bo več zaupal nikomur.

Bodi realen, kaj je (bo) razlog, da nihče ne bo zaupal nikomur. Kot kažejo dogajanja zadnjih dni / tednov bodo to v bistveno večji meri dejanja neprilagojenih migrantov kot pa kasnejše reakcije na ta dejanja (pa magari s strani skrajne desnice). Kar se "silvestrskih dogodkov" tiče niso bila sprovocirana s strani skrajne desnice, pač pa so se neprilagojeni migrantje kar lepo samostojno in načrtno (z vnaprej pripravljenimi zapiski vred) spravili na ženske.
Tako da ja, se strinjam, da je potrebno zelo hitro (in brez milosti) izločiti vse tiste, ki se mislijo delat norca iz EU, ampak mora tudi biti jasno, kje trenutno še leži vzrok konflikta.

morbo ::

Bližnji vzhod potrebuje eno veliko regionalno versko vojno, s par milijoni mrtvih. Potem bo regija prišla k pameti, tako kot je Evropa po 2SV. Dovolj veliko število mrtvih islamistov na obeh straneh, je pogoj da folk spozna da je religija nateg, ki eventualno pelje le v bedo. Spopad je itak neizogiben, ker je sektaško sovraštvo globoko zakoreninjeno v preveč glav (desetletja institucionalnega pranja možganov na obeh straneh).

Saudska arabija je ugriznila v preveč pogač hkrati - Sirija, Jemen, Irak, Libija - in zdaj se zavaljenim šejkom majejo tla pod nogami. Prej ko ta gnusna teokratska tvorba zagrize v prah, prej se bo končalo metastaziranje vahabitske militantne ideologije po svetu.

Najbolje bo če se Evropa od tega islamo-arabskega gnezda strupenjač čimbolj oddalji in se ne vmešava v nobenem smislu (ne politično, ne vojaško, ne humanitarno). Islamski "veljaki" imajo akuten sindrom zvračanja odgovornosti na vse ostale, najraje na ZDA, EU in "Židovsko zaroto", tako da ne glede kaj mi storimo, bodo arabski butlji našli način kako krivit Zahod.

morbo ::

Ko imaš take "ugledne islamske učenjake", ki javno in brez posledic pozivajo k sektaškemu uničenju, potem veš kaj sledi.

Egyptian Cleric on Execution of Shiite Cleric Al-Nimr: KSA Must Eliminate Shiites and Secularists


Da ne boste podporniki islamofašizma potem spet jokali kako je za verske vojne na BV kriv Zahod in čiste, nežne islamske dušice nimajo nič s tem...

Poldi112 ::

Krivi so oboji, samo ti za svoje tiščiš glavo v pesek.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

morbo ::

Poldi112 je izjavil:

Krivi so oboji, samo ti za svoje tiščiš glavo v pesek.

Zahod je delno kriv ker sodeluje s Saudsko-Turškimi islamofašisti pri njihovih sektaških igricah - katere pa bi se šli z ali brez "naše" pomoči. Zato pa pravim da se mora Evropa distancirat od vsega na BV - predvsem pa od ZDA zunanje politike.

Diktatorčki ki so jih pospravile ZDA bi se stegnili prej ali slej, in na površje bi priplavalo sektaško sranje, katero je vedno obstajalo in vedno obstaja pod pokrovko (glej Egipt). Na tej točki mora Bližnji vzhod skozi islamistično uničenje, da pride do katarze in renesanse. (podobno kot Japonska in Nemčija v 2SV). Nadaljnjo prijateljevanje z in toleriranje islamistov bo le začasno prestavilo neizbežno.

pirat ::

Poldi112 je izjavil:

Krivi so oboji, samo ti za svoje tiščiš glavo v pesek.

Še njim samim je jasno, da je problem na strani tistega (manjšega) dela populacije iz bližnjega vzhoda, ki je v Evropo prišel popolnoma nekulturen, neizobražen in overall neprilagojen, ne pa v neki "evropski skrajni desnici": Twitter user @LLLLoL00 is blunter: "Every time we try to improve the image of Arabs, a bunch of scumbags just destroys everything!"
http://www.bbc.com/news/world-europe-35...

Posledice pa pričakovane:
German Chancellor Angela Merkel has proposed changes to make it easier to deport asylum-seekers who commit crimes. Under the new plans, those on probation could be deported too.
http://www.bbc.com/news/world-europe-35...

Pac-Man ::

Dolga nit o protiiranskem MAGA PsyOp-u, po kateri ti sicer ne bo jasno ali gre za saudsko, rusko ali neko tretjo operacijo, je pa zanimivo branje.

https://twitter.com/marcowenjones/statu...
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Venezuela ima dva predsednika (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
1924220781 (66676) redtech

Ruski vojaki v Siriji (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9921402 (17984) Isotropic

Več podobnih tem