Forum » Operacijski sistemi » Remote desktop
Remote desktop
operater ::
Ali obstaja način, da bi preko interneta prišel na svoj računalnik v službi.
IP mrežni je 192.168.0 .146 - sem za routerjem in njegov IP pa mi je poznan kakor tudi prehod.
Ali sploh obstaja kakšna varianta ( php ali java ), za dostop - remote desktop. Bistvo je v tem, da imam na serverju svojo spletno stran in od tam pa lahko pingam svoj računalnik v mreži - dostopa do remote desktopa pa ne najdem.
Je kaka glavca, da bi mi znal pomagat ?
Hvala
IP mrežni je 192.168.0 .146 - sem za routerjem in njegov IP pa mi je poznan kakor tudi prehod.
Ali sploh obstaja kakšna varianta ( php ali java ), za dostop - remote desktop. Bistvo je v tem, da imam na serverju svojo spletno stran in od tam pa lahko pingam svoj računalnik v mreži - dostopa do remote desktopa pa ne najdem.
Je kaka glavca, da bi mi znal pomagat ?
Hvala
- spremenil: operater ()
DMouse ::
Ne, kar tako ne moreš dostopati do službenega računalnika, zmenit se moraš s skrbnikom omrežja, da ti preusmeri nek port na strežniku na tvoj računalnik. Zdej jest napamet nevem točn na katerem portu posluša Remote Desktop, ampak administrator bo to ziher znal ugotovit (če ne, si ne zasluži te službe )
LP
LP
Cokolesnik ::
Routerju moras ukazati usmerjanje prometa, ki prihaja iz interneta na dolocenen port (port je odvisen od programa za dostopanje na daljavo) na IP racunalnika, do katerega zelis dostopati.
Primer: ce uporabljas Remote desktop v WinXP in je IP tvojega racunalnika 192.168.0.150 potem moras v routerju nastaviti preusmerjanje prometa na portu 3389 (tega uporablja remote desktop v XPjih) na IP 192.168.0.150.
Nastavljanje routerja ponavadi poteka prek vmesnika v obliki spletne strani. Preberi navodila za router.
Zadeva bo stekla brez problema. Ne pozabi, da moras odpreti doticni port tudi v programskem/strojnem pozarnem zidu, ce ga slucajno imas namescenega na racunalniku (velja tako za serverski racunalnik kot tudi tvoj).
Sorodna tema.
Primer: ce uporabljas Remote desktop v WinXP in je IP tvojega racunalnika 192.168.0.150 potem moras v routerju nastaviti preusmerjanje prometa na portu 3389 (tega uporablja remote desktop v XPjih) na IP 192.168.0.150.
Nastavljanje routerja ponavadi poteka prek vmesnika v obliki spletne strani. Preberi navodila za router.
Zadeva bo stekla brez problema. Ne pozabi, da moras odpreti doticni port tudi v programskem/strojnem pozarnem zidu, ce ga slucajno imas namescenega na racunalniku (velja tako za serverski racunalnik kot tudi tvoj).
Sorodna tema.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 2 Routerja in omejena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 2598 (2139) | DeeCoy |
» | Remot desktop problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1975 (1822) | Omelo |
» | Postaviti FTPOddelek: Pomoč in nasveti | 1959 (1852) | miller31 |
» | Linux & port forwardingOddelek: Operacijski sistemi | 1193 (1048) | Gandalfar |
» | Računalnik noče sprejeti DHCPja?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1058 (853) | ||_^_|| |