» »

Konektorji za povezavo matične z napajalnikom

Konektorji za povezavo matične z napajalnikom

Anxic ::

Zdravo folk :)

Sestavljam svoj prvi pc, nisem najbolj vešč teh zadev pa imam eno vprašanje za vas :) Nekako sem z manualom od matične in YT vodiči prišel že skoraj do konca, ko se mi je malo ustavilo pri povezovanju napajalnika z matično ploščo; zadeva je taka, napajalnik je RM750, matična asusova Z170, tisti 24-pin konektor sem uspešno priključu, 8-pinskega pa si nekako ne upam, ker tale konektor, ki je prišel zraven z napajalnikom (kabel), nima povsem enakega vzorca kot priležni 8-pinski konektor na matični, ampak gre vseeno noter (sepravi tehnično uspem zadevo povezat, ampak vzorec ni isti - razlikujeta se v 1 pinu). A se to lahko vseeno poveže al rabim nabavit drug kabel?

Morda malo trapasto vprašanje, ampak si ne upam na svojo pest kar nekaj naredit, na netu pa tudi nisem nekako uspel najt odgovora na tako specifično (in najbrž malo butasto) vprašanje. Lahko prilepim par konkretnih slik, če sem bil preveč nerazumljiv.

Hvala!

AC_DC ::

Najdi 4+4-pin CPU priklop


, imaš še enega, 6+2 za gpu napajanje, gor piše pci-e



Sliki sta iz http://www.playtool.com/pages/psuconnec... .



8-pinskega pa si nekako ne upam, ker tale konektor, ki je prišel zraven z napajalnikom (kabel), nima povsem enakega vzorca kot priležni 8-pinski konektor na matični, ampak gre vseeno noter (sepravi tehnično uspem zadevo povezat, ampak vzorec ni isti - razlikujeta se v 1 pinu

Če vzorec ni pravilen, potem konektorja brez uporabe kladiva noter ne moreš dobiti.


Najdi nekoga, ki ve kaj dela, ti se preveč loviš.Da ne boš kaj skuril.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

Anxic ::

Hvala za odgovor! Torej ta dva konektorja imam, res je, je pa s tem tako, tisti, na katerem piše CPU, je 4+4 in se (ko ga sestavim skupaj v 8) ne sklada z onim na matični, tako da lahko vtaknem noter samo 4 pine :) Z drugim je pa tako, da lahko dam noter tistih 6 pinov (8 jih ne gre - enako kot prej, samo da tu tistih 2 ne gre dat noter še), gre pa noter kljub drugačnemu vzorcu prav brez problema (ker tisti okrogel Ž pin paše v kvadratnega M na matični :D) :)

Kaj torej naredit? Povezat s CPU pinom in imet 4 pine not al PCI-E in imet 6 pinov, pri čemer se 1 pin ne sklada, ampak vseeno paše not?

bluefish ::

V CPU konektor daš enega 4-pin. Načeloma naj bi to pisalo v manualu.

Anxic ::

Piše, ampak so mi rekli, da more bit 8-pin, sicer ne bo dovolj moči v primeru večjih potreb :) OK, as you say then, thx!

bluefish ::

Ja, v primeru navijanja oziroma igranja z voltažami zna biti premalo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iz PCja vonj po zažgani plastiki, sedaj se ne prižge več.

Oddelek: Strojna oprema
377738 (6975) --MiRaLdInJo
»

Priklop napajalnika

Oddelek: Strojna oprema
4713999 (13388) pol3ni
»

Menjava napajalnika, delajo le ventilatorji

Oddelek: Strojna oprema
151996 (1764) Janac
»

Performance gr.kartice 3870x2 brez dodatnega napajanja

Oddelek: Zvok in slika
5697 (635) SimplTech
»

converter 8 v 4 pin.. a bo delal?

Oddelek: Strojna oprema
202008 (1837) mihco

Več podobnih tem