» »

Muca išče svoj dom, prosim za pomoč

Muca išče svoj dom, prosim za pomoč

moat ::

Pozdravljeni.

Pred nekaj meseci se je k nam zatekla muca, okoli leto dni stara, z mladičkom, popolnoma shirana. Če ji ne bi pomagali, bi oba poginila. Ker je šlo za prostoživečo žival smo preko občine uredili njeno sterilizacijo. Žal je mladega mucka tri mesece zatem povozil avto, tako nam je ostala samo muca, ki zdaj živi zunaj, v drvarnici, kjer smo ji iz stiropora napravili hišico. Saj bi jo vzeli na toplo v stanovanjsko hišo, pa se ne razumeta z našo notranjo muco, ki je že v devetem letu starosti in je bila vseskozi sama - že od takrat, ko ko smo bivali v stanovanjskem bloku.
Zdaj pa k problemu. Naša notranja muca si ne upa več ven, ker se zunanje močno boji. Radi bi ji omogočili takšno življenje, kot ga je imela prej, ko je bila sama. Vedeli smo, da se starejša muca ne bo ali zelo težko navadila na mačjo družbo, nismo pa mogli pustiti, da bi muca z mladičkom poginila. Torej, muca je sterilizirana in je navajena življenja zunaj, prepričan pa sem, da bi se tudi v stanovanju hitro prilagodila in uživala v novem domu, saj je zelo cartljiva. Če bi kdo imel muco mu jo dostavim na naslov bivanja. Prosim vas, da obvestilo delite s prijatelji, znanci in vsem ostalimi. Hvala. Še slikca http://www.bolha.com/zivali/male-zivali...

LP, moat.
  • spremenil: moat ()

Thuban ::

napodi zunanjo mačko proč. Kaj pa ste ji dali dom.
Bi ji morali dati samo malo hrane in vode.

Sem prepričan da imate dom za pomoč malim živalim, pokliči tja.

Znanec je naredil to kar ti, zdaj ima 13 velikih mačk okoli hiše.
Hint: sterilizacija ni delovala :D Ali pa se je zlagal da jo je peljal sterilizirat, tudi to je možno.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

moat ::

Draconis, saj bi jo lahko peljal na kakšno kmetijo, pa spustil in prepustil usodi. Problem pa je, da na vasi imajo veliko mačk, mogoče bi jo še kdo obdržal pa ne bo vedel, da je sterilizirana. Rad bi ji zagotovil dom, saj je prijazna muca, res.

DarwiN ::

Daj oglas na bolho in podarimo.si, in če kdo pozna še ktero drugo stran.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

mihec87 ::

Thuban je izjavil:

napodi zunanjo mačko proč. Kaj pa ste ji dali dom.
Bi ji morali dati samo malo hrane in vode.

Sem prepričan da imate dom za pomoč malim živalim, pokliči tja.

Znanec je naredil to kar ti, zdaj ima 13 velikih mačk okoli hiše.
Hint: sterilizacija ni delovala :D Ali pa se je zlagal da jo je peljal sterilizirat, tudi to je možno.


Ko enkrat dobi hrano kar ostane..
Ko se muc pritepe k hiši imaš dve varianti mu daš hrano in ostane ali pa se obrneš stran in odide drugam...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

p1nky ::

Daj oglas na fb v kakšne skupine, kot so Animal Angels, Pes moj prijatelj, kakšna zavetišča (npr Horjul), itd. Upam, da se najde kdo, ki jo vzame :)

moat ::

Na FB je že, na bolhi tudi (glej link). Sicer ne gre za humanitarno katastrofo Invictus, bi bilo pa lepo (res bi tudi spal mirneje) če bi muci našel dom.

LP, moat.

gddr85 ::

pogledaš na mačjo hišo, če tam vzamejo, tam jih tudi veliko oddajo naprej potem

solatko ::

Saj se bo našel gdo, ki jo bo pripravljen sprejeti, na sliki izgleda kar prijetna domaša muca.
Delo krepa človeka

Blinder ::

Mislim, mlada in sterilizirana macka. Za oddat tako muco bos mel pomoje vec kandidatov, tako da zberi tistega ko bo zanjo pripravljen najbolje skrbet. Poglej na netu za zavetisca in organizacije. Zavetisca so verjetno tle slabsa izbira ker oni delajo s ciljem dobit kes od obcin namesto da bi se borili za dobro zivali. Organizacije pa so prostovoljci.

Nevem pa kako vam pride na pamet ideja da bi peljali macko na neko xy kmetijo in jo zapustili. What s wrong with you?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

suhi ::

Verjetno bi bla še najbolj ziher opcija Mačja hiša? Tam imajo precej stroge kriterije za oddajo (posvojitvena pogodba itd.) in je sigurno ne bi dali kar nekomu. Je pa res lepa muca, podobna našemu mačkonu, upam, da vam rata.

Looooooka ::

Gmajnice pa je

RobertDev ::

Ja tako pač je ko si dober, moraš bit dober do konca njenega življenja. Ostajajo samo še možnosti kot so ostali napisali, zavetišča ali pa podariti. Sicer pa obdrži jo, imej jo v hiši, sem velikokrat presenečen tu na vasi, kako se mačke, ki se ne prenesejo na 10m po 2 mesecih ližejo druga drugo.

moat ::

Hvala za spodbudne besede. Vi pa le dajte vprašati koga, ki bi bil pripravljen muco vzeti k sebi. Hvala vsem, LP moat.

Ales ::

Upam, da najdeš koga. Bom malo povprašal naokoli.

Če pa boš skušal spoprijateljiti obe muci, en nasvet: najprej poskrbi, da se malo navadita na vonj ena druge. Dobra taktika je, da uporabiš eno tvojo staro majico, neoprano, polno tvojega vonja, na kateri bo najprej spala ena, potem pa jo daš drugi v bližino. In obratno. Tvoj vonj jih bo pomiril, dodan vonj druge mačkonke pa počasi navadil na to, da je to nekaj običajnega. Ko si to opravil (trajalo bo), si 50% rešil zadevo.

Čez nekaj časa jih lahko spustiš malo bliže druga drugi, ampak ne pri hranjenju in ne tako, da bi kaka bila ustesnjena. Naj imata prostor umaknit se stran ena od druge. In pa v prostoru, kjer bosta, nastavi drugi muci kako stvar, da jo lahko označi. Če tvoja npr. "brusi kremplje" na kaki preprogici ali predpražniku, nastavi še eno podobno *novo* stvar za drugo muco. Pa ne čisto blizu, če je ena stvar npr. levo od vrat, daj drugo desno itd. Da se počasi ustvari ravnotežje vonjev v skupnem prostoru.

Šele, ko bosta brez pretresov npr. za krajši čas skupaj v dnevni sobi in ko po tem prideš do tega, da se z obema hkrati igraš s kako vrvico, palico z igračo, itd., daj še obema hrano tako, da se malo vidita med sabo (vsaki na en konec dolgega hodnika, npr.). Šele kasneje pa lahko to še bolj združiš, če sploh. Tako ali tako si bo vsaka najbrž izbrala kak prostor, ki bo bol njen kot od tiste druge.

Po občutku, skratka, mačke rabijo čas za kaj takega, gre namreč za združevanje teritorijev precej teritorialnih živalic. Če boš nekaj tednov potrpežljiv (*res* potrpežljiv), ti bo tudi uspelo. Ni razloga, da ne bi. Mogoče bo tudi tvoji dosedanji muci pasalo nekaj mačje družbe.

Samo ne naredit napake in ne glej na to skozi človeške oči, temveč se poskusi dati v mačjo kožo. Vonj, označevanje teritorija, hirearhija. Potem pa gre. Dočim pristop "uuuu kok je luštna pa zakaj tepe uno drugo k je tut tok lušna..." je pa recept za mačjo katastrofo. :D

Imam tudi osebne izkušnje z 6-letno hišno mačkonko, ki je na podoben način sprejela čisto novega mladička v bližino. Samo veliko potrpljenja rabiš. Je pa vse skupaj zelo zabavno, pravzaprav. Mačke so take komedije na štirih nogah, da to ni res... kot vsak "lastnik" kosmatinke tako ve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova mačka :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5511886 (9307) harmony
»

Ljubitelji mačk - nekaj vprašanj (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18054305 (32273) Kamran
»

Resen problem s psičkom (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6812306 (10419) koyotee

Več podobnih tem