» »

SSD disk

SSD disk

abaximan ::

Zanima ena zadeva za SSD. Če imam za sistemski disk SSD in potem za dodaten diske klasičen disk se potem to pozna na hitrosti OS? Mislim a počasnejši disk potem kaj bremza sistem ali se to pozna samo pri dostopanju podatkov na klasičnih diskih?

hojnikb ::

ne, nepozna se
#brezpodpisa

milci58 ::

Imam en starejši namizni računalnik.Imam sledečo plato GIGABYTE GA-8I945GZME-RH in me zanima ali lahko zamenjam obstoječi disk za hitrejši SSD disk.Zanima me tudi na kaj je treba biti pozoren pri nakupu SSD diska seveda če ga lahko dodam pri tej plati.Hvala za vsak nasvet.

darkolord ::

Lahko ga zamenjaš z SSD-jem, za to plato bo zadostoval najcenejši ustrezne velikosti.

Han ::

Ta plata je iz leta 2006, zato ne podpira AHCI. Deloval bo 2,5" SATA SSD, s formatirano MBR particijo.

Prosim,če mi lahko priporočaš kakšnega boljšega za to plato.Tega sem gledal ali bi pasal na to plato GIGABYTE GA-8I945GZME-RH-SAMSUNG SSD 870 EVO 1TB 2.5inch SATA.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: milci58 ()

mrTwelveTrees ::

Raje vzemi manjši disk SSD za sistem, programe, filme pa dokumente maš na na drugem klasičnem disku.
Ne splača se ti dat toliko denarja za sata SSD za ta računalnik.
256 ali 240GB bo čisto ok

Potem imam lahko oba diska v računalniku?

sbawe64 ::

Lahko imaš oba.

Če boš delal novo instalacijo Windows na ssd, takrat izklopi star HDD iz napajanja.

In ko bo končana ga spet priklopi.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Hvala ti samo še to me zanima kam se priklopi novi ssd disk?Še enkrat hvala ti.

Če rabiš prostor in nameravaš SSD v prihodnosti priklopit v novejši računalnik, lahko nabaviš tudi 1 TB ali 2 TB kapaciteto. Za sistem (Windows) in programe sicer zadošča 250 GB.

Crucial MX500 ali Samsung 870 EVO.

Priklopi se enako kot star HDD, v kolikor je tudi HDD že SATA. Na plati imaš 4 SATA priključke (oranžno rumeno podnožje), zraven si verjetno dobil vsaj dva SATA kabla širine 1 cm in dolžine okrog 40 cm.

SSD naj bo v SATA 0 podnožju.

bozicek ::

Fantje govorimo o 775 plati in pitaj boga o kakšni revščini notri.
Glede na to da si gledal 1TB 870 EVO, domnevam da imaš 100€ v žepu kolikor košta
Tako da naredi:
Fukni tole prastaro kišto v smeti ali jo prodaj, odidi na bolho in za 50-80 evrov kupi i5 (od 2gen dalje), 8 rama in 256 SSD. Za razliko v ceni si dokupi ali še malce rama ali kakšen tera disk ali pa novo miško-tipkovnico

recimo tole in bo krepko boljše kot pa to kar imaš sedaj
https://www.bolha.com/ibm-lenovo-namizn...
Darila letos samo za poredne

Ta računalnik za tiste čase je bil dost dobr,danes pa itak da je star ampak dela pa še kr dobr.Sicer imam sedaj dober računalnik za 1700€.

hojnikb ::

Vrži to kanto v smeti in nabavi najcenejši ssd in neko rabljeno mašino z vsaj 2-3rd gen i3/i5. Bo precej bolša investicija kot nov 870EVO rinat v to prazgodovinsko mašino.
Že core2duo je precej na meji uporabnosti v 2023, če je gor še P4, bi ga mogu zarinat v smeti 10 let nazaj.

Tale mašina dela dobr samo še pr odpiranju beleznice in pasjanse. Tudi če ima najbolši core2duo k ga premore ta plata, bo ob odpiranju Youtube sam še ena žalost, kaj šele kaj druga.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Če ga imaš za poganjanje starih iger ali programov, bo SSD zagotovo pohitril zagon sistema in odpiranje aplikacij. Še večji balzam (za ušesa) bo, če boš odklopil glasen HDD. ;)

sbawe64 ::

milci58 je izjavil:

Hvala ti samo še to me zanima kam se priklopi novi ssd disk?Še enkrat hvala ti.

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA...
slika
https://static.gigabyte.com/StaticFile/...

4 sata porti so nad cr2032 baterijo, spodaj levo, oranžne barve.
2020 is new 1984
Corona World order

Sem dodal poleg HDD diska še SSD disk Samsung 870 EVO.Sedaj ko hočem da bi namestil Windows 10 na SSD disk mi ko zaženem računalnik se mi na ekranu v zgornjem levem kotu pokaže ena črtica.Stari disk sem prej odklopil ko sem prižgal računalnik.Prosim kaj bi bilo narobe ali bi moral pred namestitvijo še prej kaj storiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: milci58 ()

Predvidevam, da želiš namestiti Win10 z USB ključa, z DVD namreč ne bi bilo težav. Ker imaš plato iz obdobja Windows XP, moraš Windows 10 ISO datoteko na USB ključ posneti s programom RUFUS, v katerem izbereš MBR particijo in dodaš kljukico za stare BIOS popravke...

Pa tudi s tako pripravljenim ključem lahko traja 5 minut, da se zagon premakne naprej.

Ma ne vem zgoraj v levem kotu mi utripa črtica.Ne vem v biosu mi prepozna SSD disk ali moram še kakšno nastavitev spremenit v biosu mogoče.

Pripravi ključ tako kot sem napisal...

Ja in kako se zažene potem iz ključa v biosu je treba verjetno naštimat imaš več USB možnosti katera je prava.

TOP ::

Ja nastavit moreš da ti prvi boot dela iz usb.

No končno sedaj sem namestil na novi SSD disk windows 10 hvala za pomoč.

stratosD ::

kateri SSD 512gb je boljši p/p - Silicon Power je nand kao hmm...32 vs 35eur
https://versus.com/en/lexar-ns100-2-5-5...

zakaj ima SP skor duplo točk?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BIOS ne zazna USB

Oddelek: Pomoč in nasveti
192008 (817) milci58
»

nov SSD disk v prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
442425 (1324) turist1