» »

Petarde

Petarde

urostech ::

Živjo! Mene zanima da bi nabavil petarde... Zdaj pa kar se tice legalnosti... Ali je v Sloveniji kategorija 2 legalna? Kdaj se jo pa lahlo zacne uporabljati?

Hvala za odgovore?
  • zaklenil: bluefish ()

shadeX ::

Da, ampak moraš biti star nad 16 let za njihovo uporabo. In kakor vsako leto, lahko "legalno" pokaš samo od 26. decembra pa do 2. januarja (upam da nisem zamešal datumov).

Ti pa iz izkušenj povem , da je bolje da greš čim dlje proč od tega hudiča. Sicer pa boš spoznal to sam čez nekaj let. We've all been there.

Smurf ::

shadeX je izjavil:

Da, ampak moraš biti star nad 16 let za njihovo uporabo. In kakor vsako leto, lahko "legalno" pokaš samo od 26. decembra pa do 2. januarja (upam da nisem zamešal datumov).

Ti pa iz izkušenj povem , da je bolje da greš čim dlje proč od tega hudiča. Sicer pa boš spoznal to sam čez nekaj let. We've all been there.

Same petarde so sedaj ze nekaj let prepovedane.

mat xxl ::

Za start pistole se je včasih dobilo hudo pre močne zadeve, res pa, da zaradi načina izstrelitve niso nevarne.

Ja same petarde so že prepovedane, pa dodajo da najprej zažvižga pol pa poči .....

Sam sem sicer proti, pa sem včasih tudi sam pokal .....

loveJDM ::

Za start pištole se še vedno dobi,tudi v baumaxu oz. merkurju mislim da so še lani meli

shadeX ::

Smurf je izjavil:

shadeX je izjavil:

Same petarde so sedaj ze nekaj let prepovedane.

My bad za napačne informacije. Sem ostal 10 let nazaj očitno :)

MacGyver141 ::

V sloveniji so navadne petarde dovoljene samo kategorija 1 in še to samo od 26.12 do 2.1. Vsi ostali pirotehnični izdelki, ki nimajo glavni učinek pok, so dovoljeni celotno leto od 6.00 do 22.00 ure.

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 ::

Letos sploh ne vem kake imaš šanse da boš kaj uspel iz tujine prešvercat. Zdele ko maš to krizo izbjeglic se ni za špilelat s švercanjem petard :D ti bodo še naprtil da si eden izmed snovalcev kake zarote iz bližnjega vzhoda.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Okej... Kar se tice svercanja.. Prav zato sem to temo napisal.. Da vidim ce se da stvar izpeljat LEGALNO.. Zdaj vidim da se z 2. Kategorijo neda... Hvala vseeno za odgovore!

MasterTade ::

Ah, poznam nekoga ki je pred časom iz Avstrije domov privlekel cel arzenal pirotehnike..Včasih se je to po šolah prodajalo ko na tržnic
Mors omnia aequat

Xserces ::

MasterTade je izjavil:

Ah, poznam nekoga ki je pred časom iz Avstrije domov privlekel cel arzenal pirotehnike..Včasih se je to po šolah prodajalo ko na tržnic

še zmer se...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

sandmodnigga ::

Unknown_001 je izjavil:

Letos sploh ne vem kake imaš šanse da boš kaj uspel iz tujine prešvercat. Zdele ko maš to krizo izbjeglic se ni za špilelat s švercanjem petard :D ti bodo še naprtil da si eden izmed snovalcev kake zarote iz bližnjega vzhoda.

Iz severa na jug ne preverjajo kaj več kot pred poostrenim nadzorom.

bluefish ::

Vprašanje je bilo jasno, brez moraliziranja.

Kasno svercanje??? A ste slucajno na drogah? Priznam da je res da se to po solah prodaja... Vsaj na moji soli crni trg kar cveti..

Mimogrede bluefish... Zakaj brises moje odgovore?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: urostech ()

Vedno se je prodajalo pa se tudi bo,kriza izbjeglic gor al dol,zopet bodo kupovali na HR in v Avstriji,mogoče jih bo manj šlo,bodo pa tisti drugi več prinesli še za ostale...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: loveJDM ()

starboi ::

urostech je izjavil:

Kasno svercanje??? A ste slucajno na drogah? Priznam da je res da se to po solah prodaja... Vsaj na moji soli crni trg kar cveti..

Mimogrede bluefish... Zakaj brises moje odgovore?

Lahko poveš imena in priimke, da se poda prijava naprej za to pristojnim organom ? Hvala. Lp

MrStein ::

Se hecaš?
To je Slovenija. Vsi jamrajo, da (drugi) kršijo zakone, prsta v smer rešitve pa noben ne bi premaknil.
velkam to slovinija....
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

bluefish je izjavil:

msjr ::

OP, še enkrat ponovim, kar je napisal @shadeX:

Kar se tiče legalnosti si pri svojih 14 letih še premlad, da bi kupoval kakršnakoli pirotehnična sredstva, torej ne moreš ničesar kupiti legalno. /thread

LeQuack ::

loveJDM je izjavil:

bluefish je izjavil:

Še dobro da pogovori nikoli ne smejo zaiti iz smeri, kot si jo je nekdo zamislil. Komunizem much?
Quack !

@antiani Nebom povedal imen in priimkov... Mimogrede.. To temo sem napisal DA BI IZVEDEL CE LAHKO LEGALNO DOBIM PETARDE... Dovolj je bilo jasno, da v sloveniji ne... Zato @msjr bi te prosil da ne blebetas... Ce nisi 100 posto siguren o tem kaj tukaj pises
.. Raje ne pisi.... Ker se pri 14 letih lahko kupinpirotehnicne izdelke kategorije 1 =)... Hvala vseeno vsem za odgovore...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uporabljate zabavno pirotehniko? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5712749 (9115) jest10

Petarde (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

40175075 (56841) dzinks63
»

Pirotehnika (strani: 1 2 )

9928717 (23959) jest10

Več podobnih tem