Forum » Loža » Normiran s.p. vprašanja... ?
Normiran s.p. vprašanja... ?
Temo vidijo: vsi
pingme ::
V čem je problem? Enota je lahko karkoli, človek ura, človek dan, celo človek mesec, nima veze. Računaš lahko tudi 0,5 MD (man day), če delaš 4 ure ali pa zaokrožiš na cel dan.
ziki ::
Verjetno ni problema, sprašujem zgolj za izkušnje iz prve roke, da sem popolnoma varen pred FURSom
tony1 ::
Čakaj, kaj te tle zanima, formalnost pisanja računa ali kako napisati račun, da se boš lahko adekvatno branil pred inšpektorjem, ki ti bo hotel obesiti, da se greš izgibanje del. razmerju?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
velikBrokoli ::
Dneavna tarifa je nekaj zelo običajnega, nič skrbet. Enoto napiši kot "dan", vpiši dnevno ceno in je to to.
bm1973 ::
Kako imate urejeno izdajo računov preko normiranega s.p.-ja? Jaz sem do sedaj izdajal račune s postavko "Storitve računalniškega programiranja" s ceno XX/ura.
Ali kdo izdaja račune s postavko, kjer je enota YY/dan? Podjetje mi je poslalo ponudbo, kjer dnevna tarifa ni "lepo" deljiva z 8, ampak je rezultat na 5 decimalk.
Razmišljam, da bi napisal na račun samo dnevno tarifo in ne več urne tarife * 8.
Kakšne izkušnje iz prve roke? Kaj pišete kot storitev v takih primerih?
Važna je samo cifra na konmcu, da se ujema z nakazilom na bančni račun...
Pač napiši dnevno tarifo.
Sam sem imel oboje...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
matic492 ::
Jaz imam tudi dnevno tarifo, mi je pa itak Deel generiral račune z dnevno tarifo + v pogodbi sem imel dnevno tarifo.
X870 AORUS Elite, R9 9900X3D, 64GB, INNO3D RTX 5080, HX1000i
Za tujino nihče ne ugotavlja delovnega razmerja...
ziki ::
Drži, delam za tujino in hvala velikiBrokoli, bm1973 in matic492 za odgovore iz izkušenj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ziki ()

anketar ::
To se zgodi vsako leto, ne vem zakaj...
zarad lanskega letnega prometa n vedno padeš pod 3-mesečnega zavezanca (za prve 3 mesece v novem letu n+1), če v teh treh novih mesecih izdaš račun v eu avtomatično postaneš mesečni zavezanec do 12ga meseca za leto n+1, potem pa se spet resetira (na 3 mesece) glede na promet n+1 v novem letu n+2, in tako ciklično
estons ::
Kako imate urejeno izdajo računov preko normiranega s.p.-ja? Jaz sem do sedaj izdajal račune s postavko "Storitve računalniškega programiranja" s ceno XX/ura.
Ali kdo izdaja račune s postavko, kjer je enota YY/dan? Podjetje mi je poslalo ponudbo, kjer dnevna tarifa ni "lepo" deljiva z 8, ampak je rezultat na 5 decimalk.
Razmišljam, da bi napisal na račun samo dnevno tarifo in ne več urne tarife * 8.
Jaz imam "storitve svetovanja", enota kos, cena tolk kokr dobim na račun 1x/mesec.
c3p0 ::
Če je cel dan, se nekaj že naredi, je del projekta, mini projekt, ipd. Ponavadi napišem z besedami kaj se je naredilo in kol. 1.
Odvisno je tudi, kaj naročnik/posrednik zahteva kot postavko na računih. Mene so že parkrat popravili...
FURS zanima samo končni mesečni znesek...
FURS zanima samo končni mesečni znesek...
kikach ::
Izgleda niti 40% normirancev in sp-jev ni glasovala za NSI, tako, da se nimamo kaj pritoževat. Slovenci smo narod, ki ne glasuje z denarnicami.
Saj NSI je dobil več kot ponavadi.
Pa nihče noče v bistvu neke spremembe, samo opletajo s ciframi, ki so tako ali tako v rangu 10-15%.
s.p. kot tak potrebuje prenovo, tako navaden kot normiran.
Pa nihče noče v bistvu neke spremembe, samo opletajo s ciframi, ki so tako ali tako v rangu 10-15%.
s.p. kot tak potrebuje prenovo, tako navaden kot normiran.
ZveeZ ::
velikBrokoli ::
Ni se vse izgubljeno, na koncu bo res vse odvisno od resnice. Na zalost 
Malce dvomim, da bo sla resnica v koalicijo s svobodo/sd/levico, to so popolnoma nasprotna stalisca, njihov program je vecinoma desnicarski.
Je pa res stevo overil izjavo, da z janso ne grejo v koalicijo lol
Malce dvomim, da bo sla resnica v koalicijo s svobodo/sd/levico, to so popolnoma nasprotna stalisca, njihov program je vecinoma desnicarski.
Je pa res stevo overil izjavo, da z janso ne grejo v koalicijo lol
Gregor P ::
Desničarski v čem? To misliš srbsko-nacionalni? Proruski? Ker ni njega zaman Golob vabil na "levo-sredinske" sestanke
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
srus ::
Desničarski v čem? To misliš srbsko-nacionalni? Proruski? Ker ni njega zaman Golob vabil na "levo-sredinske" sestanke![]()
Stevo bo objavil cenik, enako kot včasih Jelinčić. Morda ne bo ravno minister za notranje zadeve, je pa vladajoča kamarila v svojem mandatu ustanovila kup novih ministrstev na katerih se bo lahko uhlebil s svojimi izkušnjami in intelektualnimi sposobnostmi - streljačina, popivanje, goljufije.
matic492 ::
Samo Resnica jim ni dovolj, rabijo potem še enega, ker rabiš 46 poslancev. Svoboda + SD + Levica + Resnica jih je samo 45. Tako da rabijo Logarja, in če dobijo Logarja sploh ne rabijo resnice, ker ima Logar 6 poslancev.
Če pa Logar gre skupaj z Svobodo pa mislim da se zajebe totalno.
Desni pol pa rabi vse: SDS + NSI + Logar + Resnica, da jih je 48. Samo to zorganizirat pa dvomim da bo šlo.
Ali se bo nekdo prodal, menjal stranke ali pa bodo ponovne volitve, kjer bodo male stranke najebale, ker bodo vsi volili ta večje.
Desni pol pa rabi vse: SDS + NSI + Logar + Resnica, da jih je 48. Samo to zorganizirat pa dvomim da bo šlo.
Ali se bo nekdo prodal, menjal stranke ali pa bodo ponovne volitve, kjer bodo male stranke najebale, ker bodo vsi volili ta večje.
X870 AORUS Elite, R9 9900X3D, 64GB, INNO3D RTX 5080, HX1000i
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
delavec44 ::
Vanquish ::
Samo Resnica jim ni dovolj, rabijo potem še enega, ker rabiš 46 poslancev. Svoboda + SD + Levica + Resnica jih je samo 45. Tako da rabijo Logarja, in če dobijo Logarja sploh ne rabijo resnice, ker ima Logar 6 poslancev.
mas manjsine, ki tradicionalno se pridruzijo koaliciji in imas 47
pingme ::
kzzzz ::
Fak no, toliko tem ima slo-tech, ki gurajo o volitvah, koalicijah itd., dejmo pls ne še tukaj pa bodimo on topic.
spinner ::
Ja mislim, da smo svoje povedali :) Moraš pa razumet, da moramo malo ventat, ker so te volitve imele zelo velik vpliv na normirance. Sedaj več ne :)