Forum » Loža » Normiran s.p. vprašanja... ?
Normiran s.p. vprašanja... ?
Temo vidijo: vsi
barakus ::
Kaj je kje objavljeno na katere datume naj bi prihajali eračuni of fursa? Danes sem prejel tretji eračun s poračunom z datumom plačila jutri!!!
Še dobro, da sem uspel nekako plačati s telefona, ker sem ravno na službeni poti...
Še dobro, da sem uspel nekako plačati s telefona, ker sem ravno na službeni poti...
kzzzz ::
Priporočate kako računovodstvo za ugotovitev dejanskih prihodkov in odhodkov? Vzel bi kredit za stanovanje pri DH, in moram tole opraviti za 2022, da izračunamo točno kreditno sposobnost. Hvala!
deco16 ::
e-računi pridejo ponavadi 17,18 ampak vsaj v banko prispejo bolj pozno zato si ga danes videl a bil je tam že včeraj.
@kzzzz
Povej kako bo šlo s kreditom
@kzzzz
Povej kako bo šlo s kreditom
kzzzz ::
@deco16
Načeloma že imam informativno kreditno ponudbo (jemljem 80k na 10 let), sporočim, kako se na koncu izide.
Načeloma že imam informativno kreditno ponudbo (jemljem 80k na 10 let), sporočim, kako se na koncu izide.
pingme ::
e-računi pridejo ponavadi 17,18 ampak vsaj v banko prispejo bolj pozno zato si ga danes videl a bil je tam že včeraj.
Niso banke problem, ampak furs. Na banke se pošljejo podatki, ko je dokument v fursu označen kot obdelan, kar so naredili šele danes (ponoči), tako da so bili eračuni dopoldne v bankah. Na strani edavkov sicer piše, da so eračuni vidni vsaj tri dni pred rokom … malo morgen.
barakus ::
eRačun je prisel na banko danes, sem pogledal večkrat na dan zadnje tri dni. In tudi par dni pred rokom za plačilo je absolutno premalo ker gre lahko marsikaj narobe. Moralo bi bit vsaj en teden prej še bolje takoj v začetku meseca. To si v naši državi lahko privošči samo furs. Določeni računi so itak vsak mesec enaki, ne vem zakaj ne ponudijo kar direktne bremenitve.
DePalmo ::
Trajnik.
Tudi sam sem se zanašal na e-račune in na hitro ugotovil da so sila nezanesljivi. S trajniki imam opravka enkrat letno, da stare skenslam in naredim nove z novimi zneski. Ker so zneski in reference vedno iste, gre skozi brez problema. In do sedaj se še ni zataknilo.
Lahko se pa še naprej zanašaš na te e-račune, jaz sem jih opustil v drugem mesecu po začetnem navdušenju.
Tudi sam sem se zanašal na e-račune in na hitro ugotovil da so sila nezanesljivi. S trajniki imam opravka enkrat letno, da stare skenslam in naredim nove z novimi zneski. Ker so zneski in reference vedno iste, gre skozi brez problema. In do sedaj se še ni zataknilo.
Lahko se pa še naprej zanašaš na te e-račune, jaz sem jih opustil v drugem mesecu po začetnem navdušenju.
srus ::
Geho ::
Ja ampak če sami pošljejo ven plačilne naloge prepozno, so si sami krivi... me ima enkrat, da bom poklical tja nekoga odgovornega in ga poslal nekam, kjer sonce ne sveti in mu ***** po celem spisku ****** nesposobno. Človek še na dopust ne more it normalno, ker se pač gospodje tak na random spomnejo kdaj bodo dali stvari ven... plačujemo jih pa mastno.
Glede na to, da imamo kot potrošniki na trgu pravico do vračila denarja, če nismo zadovoljni z izdelkom ali storitvijo, bi moralo tu biti enako. Kdor ni zadovoljen s storitvami javnega sektorja bi lahko zahteval vrnjeno plačilo prispevkov in davkov... pa se naj pol zajebavajo še naprej!
Glede na to, da imamo kot potrošniki na trgu pravico do vračila denarja, če nismo zadovoljni z izdelkom ali storitvijo, bi moralo tu biti enako. Kdor ni zadovoljen s storitvami javnega sektorja bi lahko zahteval vrnjeno plačilo prispevkov in davkov... pa se naj pol zajebavajo še naprej!
Moe_Lester ::
Če ti zamudiš s plačilom si sam kriv.
Če FURS prepozno pošlje račun si sam kriv.
FURS nikoli ni kriv.
FURS nikoli ni kriv.
Ales ::
Ja ampak če sami pošljejo ven plačilne naloge prepozno, so si sami krivi...
Moe_Lester je izjavil:
Če ti zamudiš s plačilom si sam kriv.
FURS nikoli ni kriv.
A sta vidva zih, da sta opravilno sposobna?
Morda bi vama bilo v življenju lažje, če bi nekdo skrbel za vaju.
ales85 ::
Vsi pač ne, marsikdo ima nego za otroka na primer in s tem nižje plačilo prispevkov. Če pa ne, pa seveda drži.
delavec44 ::
Potem itak ročno oddajaš opsvz in lahko v edavkih že tretji delovni dan v mesecu vidiš UPN naloge (če 1. oddaš obrazec), jih plačaš in imaš mir.
opszv je itak vedno kreiran desetega v mesecu in lahko takrat dobiš upn ali pa plačaš direkt čez e-banko (tisti dve, ki to omogočata), ne vem zakaj ne bi mogli takrat poslati tudi e-računa, ampak čakajo na "obdelan" status.
kikach ::
Evo normiranci, ki ne plačujemo nič davka in ne plačujemo dovolj. Bi se morali od Boštjančiča pa Hana učit, kako ne plačat nič davkov.
Prvi 120k prihodkov, dobička 3k, drugi pa 2.6M in 16k plusa. Moram njihove računovodje najet.
Prvi 120k prihodkov, dobička 3k, drugi pa 2.6M in 16k plusa. Moram njihove računovodje najet.
velikBrokoli ::
Plačilo obveznosti za normiranca je res sila preprosto, vendar bi lahko bilo še bolj simple, če bi lahko plačevali preko direktne SEPA bremenitve. Naj država utrga dol iz mojega računa, zakaj moram to vsak mesec plačevati ročno Eračun je bila dobra pogruntavščina, vendar je v praksi nezanesljiva rešitev.
Pa da ne bo kdo narobe mislil, se ne pritožujem, mi je vseeno, 1x na mesec imam opomnik in izvedem par plačil. Dobesedno ena minuta dela.
Povprečni Slovenec je pa itak finančno nepismen. Si predstavljate, da bi moral vsak redno zaposleni plačevati svoje davke? :D
https://n1info.si/novice/slovenija/bost...
Saj vsi vemo, koga je tukaj mislil z anomalijo? Bad bad normiranci.
Pa da ne bo kdo narobe mislil, se ne pritožujem, mi je vseeno, 1x na mesec imam opomnik in izvedem par plačil. Dobesedno ena minuta dela.
Povprečni Slovenec je pa itak finančno nepismen. Si predstavljate, da bi moral vsak redno zaposleni plačevati svoje davke? :D
Evo normiranci, ki ne plačujemo nič davka in ne plačujemo dovolj. Bi se morali od Boštjančiča pa Hana učit, kako ne plačat nič davkov.
https://n1info.si/novice/slovenija/bost...
Boštjančič je pojasnil, da grejo spremembe davčne zakonodaje, ki jih pripravljajo, predvsem v smeri poenostavitve postopkov in odprave anomalij.
Saj vsi vemo, koga je tukaj mislil z anomalijo? Bad bad normiranci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()
MadMicka ::
velikBrokoli, FURS ti pošlje en sam e-račun, notri je vse, ZPIZ, ZZZS, itd., vključno z akontacijo dohodnine.. malo poguglaj..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()
Prednost e-računa sedaj je tudi, da so skupaj prispevki in akontacija. Pred več kot 15-imi leti sem moral plačati 9 nalogov, potem so dovolili, da se združi plačilo delodajalca in delojemalca in se je zmanjšalo na 5, potem slupaj prispevki, sta bila dva, sedaj pa samo še en. In takrat sem imel še SKB, ki je računal 1€ za vsak nalog (pa tudi za dohodna je bilo 20c ali nekaj takega). Tako da počasi gre res na bolje, samo še direktno bremenitev naj dajo (verjetno je problem, ker so direktne bremenitve namenjene zgolj fizičnim osebam).
Saj ni noben proti E-računu. Samo jaz sem ga skenclal, ker je nezanesljiv. V edavkih je UPN, plačam na začetku meseca in imam potem mir. Ne pa da gledam okrog 20. vsak dan v banko kdaj bo prišel in do kdaj je rok.
S tem da na tujih bankah in mbillsu itak ne deluje.
S tem da na tujih bankah in mbillsu itak ne deluje.
tecton ::
vir?
https://www.finance.si/9012418/Razkrite...
Pat_MaGroin je izjavil:
"Glupi davki" :).
120k prometa in 3k profita. Jaz nimam jajc take bilance oddat :).
Drugače 2021 je imel celo 1.200€ profita pri 120k tako, da realno profit se je več kot podvojil :-)
Jaz tudi ne. Samo, kot zgleda ima se, može se. Mogoče pa rabimo samo prave računovodje, če pogledaš to listo.
tecton ::
vav ne morem verjet da tele dva pajaca ministra ki najbolj pametujeta z davki, kako vse lepo operejo z "stroski"
srus ::
Ob tej Boštjančičevi bilanci je jasno zakaj nas je lani normirane sp naslovil z besedo "anomalija". Mi smo s svojimi 20% dobička res anomalija v primerjavi z njegovimi 2,5%.
Pat_MaGroin ::
Kaj če bi poslali prijavo na FURS za revizijo? A se da anonimno? Ker to morajo biti hude frizerancije.
Jaz nikoli ne bi in ne bom nikogar prijavil Fursu. Če njim program avtomatsko tega ne vrže ven je zlo čudno. Svojega šefa se ne bodo dotikali.
Mene pri vsem tem moti samo dvoličnost in delanje norca ter zaničevanja normirancev.
Mene pri vsem tem moti samo dvoličnost in delanje norca ter zaničevanja normirancev.
Pat_MaGroin ::
Jaz nikoli ne bi in ne bom nikogar prijavil Fursu. Če njim program avtomatsko tega ne vrže ven je zlo čudno. Svojega šefa se ne bodo dotikali.
Seveda se ne prijavlja, ampak takega javnosektorskega pizdunčka pa brez slabe vesti...
Saul Goodman ::
če se bo dost sprašval, zadeve ne morejo ostat skrite, bo pač prva o tem poročala jajo tv or something. te kurce bi blo res treba mal bolj pod prste gledat. na twitterju bi lah začel masovno taggat novinarske hiše skupaj s temi kekci in jih začel spraševat neprijetna vprašanja.
joze ::
V kratkem bom samozaložbi izdal knjigo. Tiskarna je na Hrvaškem, jaz pa normiranec in nisem zavezanec za DDV. Ali mora tiskarna obračunati njihov PDV ali ni potrebno? Hvala...
Gregor P ::
Če nisi zavezanec za DDV, bi bilo logično, da ti zaračunajo DDV oz. njihov PDV v celoti; v bistvu kot da bi izdala navaden račun fizični osebi, le da bo pač pisan na firmo (z davčno številko brez SI, ker ni zavezanec) in ga lahko daš v stroške oz. ga v tvojem primeru ne moreš, ker si normiranec.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
ziki ::
Pozdravljeni,
je kdo od vas, ki ste normiranci v zadnjem času daroval kri in potem uveljavlal pravico do nadomestila samostojnih zavezancev? Kolikor sem brskal, je potrebno oddati tole vlogo.
Zanima me pa potem, ali je znesek tega nadomestila potrebno potem dodati/prišteti naslednji mesec pri oddaji DDV-O in in VIES-KP obrazcev (ter, če ja kam) in potem še drugo leto v DDD-DDD (kot je npr. potrebno navesti subvencijo prispevkov).
Hvala
je kdo od vas, ki ste normiranci v zadnjem času daroval kri in potem uveljavlal pravico do nadomestila samostojnih zavezancev? Kolikor sem brskal, je potrebno oddati tole vlogo.
Zanima me pa potem, ali je znesek tega nadomestila potrebno potem dodati/prišteti naslednji mesec pri oddaji DDV-O in in VIES-KP obrazcev (ter, če ja kam) in potem še drugo leto v DDD-DDD (kot je npr. potrebno navesti subvencijo prispevkov).
Hvala
Ne, ZZZS nadomestila (kri, bolniška, starševski itd.) grejo v dohodnino fizične osebe (občana). Nima veze s s.p. (normirancem).
Pa ročno oddaš tudi OSPVZ kjer imaš potem za (1) dan manj prispevkov za plačat.
Pa ročno oddaš tudi OSPVZ kjer imaš potem za (1) dan manj prispevkov za plačat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
i33a ::
Pozdravljeni,
kateri program uporabljate za izdajanje računov?
Sam bom izdal par računov mesečno in to večinoma tujim strankam, tako da bi bilo super, če so računi lahko v angleščini.
kateri program uporabljate za izdajanje računov?
Sam bom izdal par računov mesečno in to večinoma tujim strankam, tako da bi bilo super, če so računi lahko v angleščini.
pametnjak ::
Bom kar sem napisal.
Imam popoldanski normiran s.p. Na banki so me prepričali, da vzamem osebno-poslovni račun... ker je to popoldanski s.p. imam na tem računu še druge prihodke, predvsem plača, včasih mi kdo kaj Flikne, včasih kak (manjši) polog gotovine... a bo to sedaj problem?
Odprem raje ločen račun za s.p. oz. kako potem FURS-u pojasnjevat kaj so osebni prihodki in kaj prihodki popoldanskega s.p.?
Evidence vodim, ja, ampak prej je lahko FURS trivialno primerjal podatke, sedaj jih po mojem več ne bo mogel...
Uporablja kdo na podoben način osebno-poslovni račun?
Imam popoldanski normiran s.p. Na banki so me prepričali, da vzamem osebno-poslovni račun... ker je to popoldanski s.p. imam na tem računu še druge prihodke, predvsem plača, včasih mi kdo kaj Flikne, včasih kak (manjši) polog gotovine... a bo to sedaj problem?
Odprem raje ločen račun za s.p. oz. kako potem FURS-u pojasnjevat kaj so osebni prihodki in kaj prihodki popoldanskega s.p.?
Evidence vodim, ja, ampak prej je lahko FURS trivialno primerjal podatke, sedaj jih po mojem več ne bo mogel...
Uporablja kdo na podoben način osebno-poslovni račun?