» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
126 / 260
»»

Tidule ::

to je samo par dni, na koncu pridemo do tega ali bo kdo vložil zahtevo za zakonodajni referendum ali ne.

sraka1 ::

Juhu! Zdaj pa še SDS vloži vse proceduralne zahteve za zakonodajni referendum in ustavno presojo s skrajnimi roki, pa so spremembe v košu oz. lahko začnejo veljati šele z letom 2024. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sraka1 ()

FireSnake ::

Tidule je izjavil:

Ce bi imel tvoj tekst kaksen kontekts bi se imelo smisel, tako pa je kup stevilk, ki nima ne repa ne glave.

Ampak vazno da ti ne bos delal in ne bos rabil placat davkov.

Rekli so mi:
- letni promet do 12500€ 4% davka
- nad 12 500€ na leto 12% davka

sraka1 je izjavil:

Juhu! Zdaj pa še SDS vloži vse proceduralne zahteve za zakonodajni referendum in ustavno presojo s skrajnimi roki, pa so spremembe v košu oz. lahko začnejo veljati šele z letom 2024. :)

Bi bilo dobro zelo!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

matic492 ::

Ja, pa daj zraven napiši za popoldanca... da ne kdo kaj narobe bral.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

pa še dodaj, da razlika ni v davku ampak višini priznanih normiranih stroškov... ne vem zakaj imamo že 125 strani debate, da smo še vedno na tako gostilniškem podajanju polovičnih informacij.

LapD ::

FireSnake je izjavil:

Tidule je izjavil:

Ce bi imel tvoj tekst kaksen kontekts bi se imelo smisel, tako pa je kup stevilk, ki nima ne repa ne glave.

Rekli so mi:
- letni promet do 12500€ 4% davka
- nad 12 500€ na leto 12% davka

Če nardiš npr. 15 jurjev prometa boš na slabšem za 200€ ... se verjetno še vseeno splača oddelat, ker daš dodatnih par jurjev v žep.
web&motion designer

sonar1 ::

meni rač. rekla da največ lahko za 20% višam prispevke in da misli da samo 1x letno. Kaj naj. 1x letno je mal hard

kikach ::

To se vidi, kako vlada gre z glavo skozi sid. Če bi imeli vizijo in pamet bi letos pustili dohodnino, kot je planirana in drugo leto po dialogu in izracunih spremenili zadeve. Zdaj pa vsi možni odbori izkoristijo veto razen njihovih. Oni bodo pa sprejemali zakon 31.12, butalci.

Pat_MaGroin ::

A ste ze kje predebatirali dejstvo, da si je folk na referendumu izglasoval nizje place? Kako spektakularno umsko pohabljen moras bit, da ti to uspe kot narodu?

Zgodovina sprememb…

ales85 ::

Pat_MaGroin je izjavil:

A ste ze kje predebatirali dejstvo, da si je folk na referendumu izglasoval nizje place? Kako spektakularno umsko pohabljen moras bit, da ti to uspe kot narodu?

Daj nam stalno pravijo, da severni narodi to redno pocnejo? In vcasih svicarji? Vsak ima svoje cilje, ne rabis biti nujno pohabljen.

Say what?

tony1 ::

sonar1 je izjavil:

meni rač. rekla da največ lahko za 20% višam prispevke in da misli da samo 1x letno. Kaj naj. 1x letno je mal hard

Ne da se ji delati, vsak mesec jih lahko spreminjaš, vsakič v poljubni višini. So pa maksimalni prispevki navzgor omejeni.

Glej stolpec samozaposleni (SZ):
https://www.fu.gov.si/davki_in_druge_da...

File objavijo vsak mesec, za nov. letos lahko v eDavkih vpišeš osnovo med 1,181.75 in 6,893.57 EUR, vendar najmanj toliko kot si nekje konec marca dobil določeno po pošti od FURSa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

ziki ::

ziki je izjavil:

Torej bi nekaj takega https://ibb.co/k8X3hqH moralo biti v redu?

Bump. Glede na to, da bom ta mesec prvič izdal račun kot normiran s.p. (stranka je iz EU), me zanima, če ta primer računa vsebuje vse potrebne elemente. Dodal sem člen, da gre za obrnjeno davčno obveznost, ampak nisem prepričan, če je potrebno vseeno napisati stopnjo davka?

Hvala vsem :)

Po mojem ne.

ziki je izjavil:

ziki je izjavil:

Torej bi nekaj takega https://ibb.co/k8X3hqH moralo biti v redu?

Bump. Glede na to, da bom ta mesec prvič izdal račun kot normiran s.p. (stranka je iz EU), me zanima, če ta primer računa vsebuje vse potrebne elemente. Dodal sem člen, da gre za obrnjeno davčno obveznost, ampak nisem prepričan, če je potrebno vseeno napisati stopnjo davka?

Hvala vsem :)

Se stopnje davka se ne pise, ker jo bo prejemnik racuna obracunal skladno z lokalno zakonodajo.

tony1 je izjavil:

sonar1 je izjavil:

Ne da se ji delati, vsak mesec jih lahko spreminjaš, vsakič v poljubni višini. So pa maksimalni prispevki navzgor omejeni.

rekla je da se ji zdi da 1x letno, očitno ne ve da je kot praviš ti. Hvala za info.. Kaj pa to ki mi naklada max 20% od določenega?

Prispevki so lahko višji le za 20% od tistih, ki jih plačujemo ( osnova se izračuna na podlagi letnega davčnega obračuna).

to mi je napisala

tony1 je izjavil:

Glej stolpec samozaposleni (SZ):
https://www.fu.gov.si/davki_in_druge_da...

File objavijo vsak mesec, za nov. letos lahko v eDavkih vpišeš osnovo med 1,181.75 in 6,893.57 EUR, vendar najmanj toliko kot si nekje konec marca dobil določeno po pošti od FURSa.

super

"Prispevki so lahko višji le za 20% od tistih, ki jih plačujemo (...).

to mi je napisala"

To ne drži. Fouš ti je predobre penzije 8-)

Zgodovina sprememb…

Očitno je navajena, da ljudje prosijo za znižanje :) ZPIZ-2 določa, da lahko posameznik zniža prispevke za 20%, če oceni, da promet v tekočem letu ne bo dosegel ocenjene vrednosti na podlagi katere so izračunani prispevki.

https://novinar.com/drustvo-novinarjev-...

tony1 je izjavil:

"Prispevki so lahko višji le za 20% od tistih, ki jih plačujemo (...).

to mi je napisala"

To ne drži. Fouš ti je predobre penzije 8-)

haha , ma sej je ful dobra samo par stvari jo malo zamede. V tem primeru očitno nima pojma.. Sm ji pisal da so mi rekli da ne drži

Tidule je izjavil:

Očitno je navajena, da ljudje prosijo za znižanje :) ZPIZ-2 določa, da lahko posameznik zniža prispevke za 20%, če oceni, da promet v tekočem letu ne bo dosegel ocenjene vrednosti na podlagi katere so izračunani prispevki.

https://novinar.com/drustvo-novinarjev-...

Ja točno to mi je rekla privč ko sm ji pisal, da vsi bi nižanje jaz edini bi višal. Lmao.

Geho ::

kikach je izjavil:

To se vidi, kako vlada gre z glavo skozi sid. Če bi imeli vizijo in pamet bi letos pustili dohodnino, kot je planirana in drugo leto po dialogu in izracunih spremenili zadeve. Zdaj pa vsi možni odbori izkoristijo veto razen njihovih. Oni bodo pa sprejemali zakon 31.12, butalci.

sAm dA nI jAn$A!!!

ni ji blo prijetno slo tech fore;
Naj tvoj folk pokliče na FURS, tako kot smo mi, in jim bodo osebno enako povedali, kot so nam. sicer pa zaradi mene, lahko vpišemo tak znesek kot bi ti želel, pa bomo videli, kaj bodo z davčne naredili.

LMao zgleda da tle na slo tech nabijate krneki.

Glede prispevkov ne bom trdil, ker nimam pojma in me ne zanima višanje, je pa dejstvo da včasih se še na FURSu sami ne morejo med sabo zmenit.. je mama računovodkinja in ima polno zgodb glede takih zadev na FURSu. Enkrat ti povejo eno, drugič drugo. Vsak inšpektor si pa kak zakon po svoje razlaga. Ni 2x za rečt da ja na FURSu nekdo na pol spal in si ni zrajtal da hočeš dvignit, ne pa znižat :D

Recimo dober primer je oddanjanje stanovanja preko SPja... Vsak ti drugače pove.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

velikBrokoli ::

Napišeš mail na FURS in počakaš na odgovor. Preko telefona pa pogosto kar nekaj blodijo, ker potem nimaš dokaza in jim je vseeno. Preko maila se morajo pa razne Lidije in Majde iz FURSa dejansko potrudit :)

Predvsem pa imajo vse te stvari svojo podlago v zakonih in pravilnikih. Seveda so dolocene stvari lahko dvoumne, ampak ce obstaja hard cap 20% za dvig prispevkov, potem to mora bit zapisano. Tako kot je zapisano za 20% znizanje.

sonar1 je izjavil:

Naj tvoj folk pokliče na FURS, tako kot smo mi, in jim bodo osebno enako povedali, kot so nam. sicer pa zaradi mene, lahko vpišemo tak znesek kot bi ti želel, pa bomo videli, kaj bodo z davčne naredili.

V imenu družboslovnega znanstvenega eksperimenta te seveda pozivam, da probaš oddati obrazec v eDavkih z željeno osnovo in nato plačaj prispevke v višini kot ti jih bo obrazec izračunal.

Najhuje, kar ti lahko naredijo je, da boš na kartici videl presežek prispevkov, in si jih torej pač plačal za več mesecev vnaprej.

ales85 ::

tony1 je izjavil:

sonar1 je izjavil:

V imenu družboslovnega znanstvenega eksperimenta te seveda pozivam, da probaš oddati obrazec v eDavkih z željeno osnovo in nato plačaj prispevke v višini kot ti jih bo obrazec izračunal.

Najhuje, kar ti lahko naredijo je, da boš na kartici videl presežek prispevkov, in si jih torej pač plačal za več mesecev vnaprej.

Leta 2017 sem jaz to delal nekih 6 mesecev. Sam sem dolocil osnovo v OPSVZ ter tudi placal kolikor je bilo odmerjeno.

Iz tega naslova sem potem bil delezen tudi ustreznih ugodnosti v pravi, visji meri.

Nikogar nisem nic spraseval.

Tudi jaz sem več let vplačeval poljubno višjo osnovo, tudi 50% višjo od določene s strani FURSa. S tem ni nobenega problema, in nelogično bi bilo, da se to ne bi dalo, saj bi morala biti država izjemno zainteresirana pobrati čim več prispevkov poleg tega pa tudi za to, da bodo ljudje nekoč imeli spodobne penzije (in ne živeli od socialne pomoči).

ZveeZ ::

Eno vprasanje..
Izpolniti moram obrazec DDV-P2, da postanem atipicni davcni zavezanec (popoldanski sp), zaradi poslov s podjetjem iz EU.
Drugi podatki
14 Prostovoljna vključitev po prvem odstavku 94. člena ZDDV-1
15 Prostovoljna vključitev po drugem odstavku 94. člena ZDDV-1
16 Prostovoljna vključitev po četrtem odstavku 4. člena ZDDV-1
17 Skupni znesek pridobitev v tekočem koledarskem letu preseže 10.000 EUR
18 Opravljanje in/ali prejem storitev po četrtem odstavku 78. člena ZDDV-1
19 Opravljanje dobav/storitev po 130.c členu ZDDV-1 (unijska ureditev VEM)

Oznacim zgolj stevilko 18?

ziki ::

ZveeZ je izjavil:

Eno vprasanje..
Izpolniti moram obrazec DDV-P2, da postanem atipicni davcni zavezanec (popoldanski sp), zaradi poslov s podjetjem iz EU.
Drugi podatki

Ne vem kakšna je situacija za popoldanski s.p., ampak jaz kot normiran s.p. sem, tako kot praviš, označil št. 18. Polek tega sem kot prilogo priložil še izjavo, da zaprošam za izdajo ID za DDV, ker bom sodeloval s tem in tem podjetjem, iz te in te države, s to in to identifikacijsko številko. Nekateri predlagajo, da lahko priložiš tudi pogodbo, ampak glede na to, da je le-ta v angleščini, bi verjetno bolj kot ne naletel na zahtevo po slovenskem prevodu.

"Popoldanski" sp ne obstaja, obstaja samo SP, razlika je le kje je zavarovan (prispevki) nosilec dejavnosti (ti, kot lastnik). Vse ostalo je isto.

Zgodovina sprememb…

Stikalo ::

Kakšno je stanje z novo obdavčitvijo s.p.-jev? Bodo spremebe sprejete ali ne?

DS je izglasoval veto, v praksi to nič ne pomeni, ker bojo pač še enkrat zakon sprejeli. Če gre po sreči se pa vsaj zavleče do januarja, kar pomeni da bodo spremembe šele 2024.

Državni svet je odložilni veto izglasoval z 20 glasovi za in šestimi proti. Zdaj bo moral DZ o noveli zakona odločati vnovič. Takrat bo za sprejem potrebna absolutna večina, 46 glasov. Prejšnji ponedeljek je za glasovalo 45 poslancev Svobode, SD in Levice, proti je bilo 22 poslancev SDS, poslanci NSi pa niso glasovali.

Dejansko je možno da ne bo sprejet, ker zdaj potrebujejo en glas več kot prej.

Zgodovina sprememb…

LapD je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Tidule je izjavil:

Rekli so mi:
- letni promet do 12500EUR 4% davka
- nad 12 500EUR na leto 12% davka

Če nardiš npr. 15 jurjev prometa boš na slabšem za 200EUR ... se verjetno še vseeno splača oddelat, ker daš dodatnih par jurjev v žep.

Roko na srce, toliko delati (poleg službe) mi tudi ni.
Mora bit čas še za družinsko življenje šport in ... zapravljanje ;)
Pa tudi rabim ne več (še to je veliko več kot jaz dejansko zapravim).
Glede davkov: gre bolj za princip.
Če želijo več pa ne dobijo nič (pa roka)!

------------

@Stikalo: golobja hunta se trudi, da bi šlo skozi. Državni svet jim zna prekrižati načrte.

Zgodovina sprememb…

Smešno je da so novice o zakonu izginile vsepovsod, prej je bilo na naslovnicah na 24ur, rtv, vsepovsod. Zdaj ko so izglasovali odložilni veto pa komaj najdeš novico.

Zgodovina sprememb…

ZveeZ ::

ziki je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Eno vprasanje..
Drugi podatki

Ne vem kakšna je situacija za popoldanski s.p., ampak jaz kot normiran s.p. sem, tako kot praviš, označil št. 18. Polek tega sem kot prilogo priložil še izjavo, da zaprošam za izdajo ID za DDV, ker bom sodeloval s tem in tem podjetjem, iz te in te države, s to in to identifikacijsko številko. Nekateri predlagajo, da lahko priložiš tudi pogodbo, ampak glede na to, da je le-ta v angleščini, bi verjetno bolj kot ne naletel na zahtevo po slovenskem prevodu.

Super, hvala.
Sem samo iskal potrditev, da nisem cesa spregledal.
Kot prilogo nameravam podati le obrazlozilo, da bom sodeloval z bookingom in airbnbjem (vkljucno z id stevilko).

Se 1x, hvala:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

matic492 je izjavil:

Smešno je da so novice o zakonu izginile vsepovsod, prej je bilo na naslovnicah na 24ur, rtv, vsepovsod. Zdaj ko so izglasovali odložilni veto pa komaj najdeš novico.

Novinarji pokrivajo vladarja. Se sploh čudiš?
Sploh levake.
Ampak, smo offtopic.

Zgodovina sprememb…

Stikalo je izjavil:

Kakšno je stanje z novo obdavčitvijo s.p.-jev? Bodo spremebe sprejete ali ne?

Pokliči vedeževalko ali pa počakaj še 14 dni.

matic492 je izjavil:

Poskusi najti novico, da je Golob par tednov nazaj na celo HSE postavil svojo poročno pričo, taisti HSE pa rabi zdaj 500-800 mio dokapitalizacije, mislim da 300 mio je ze odpotovalo na HSE, 200 pa zdej zdej.

500 mio najbolj dobičkonosni panogi pomoči :).

GEN-i je tudi pomoje globoko v buli in bo rabil pomoč države, shranite si to objavo :).

Zgodovina sprememb…

Haha, Vizjak bo šel pa sedet za par mio drobiža.

EjTi ::

tony1 je izjavil:

Tudi jaz sem več let vplačeval poljubno višjo osnovo, tudi 50% višjo od določene s strani FURSa. S tem ni nobenega problema, in nelogično bi bilo, da se to ne bi dalo, saj bi morala biti država izjemno zainteresirana pobrati čim več prispevkov poleg tega pa tudi za to, da bodo ljudje nekoč imeli spodobne penzije (in ne živeli od socialne pomoči).

Saj vemo da sedaj (v letu 2022) pobrani prispevki ne vplivajo direktno na višino naš pokojnine v npr. letu 2042. Ker kar se pobere v 2022 se tudi razdeli vsem, ki v letu 2022 prejemajo pokojnino. Če bo v letu 2024 bistveno manj pobranih prispevkov in če razlike proračun ne bo mogel pokriti, bodo pokojnine v 2042 pač nižje - ne glede na to, koliko sedaj vplačujemo. Nekaj bodo pokojnine višje zato, ker če v 2022 plačujemo več prispevkov, se bo država tudi malenkost manj zadolževala, ker proračunu ne bo potrebno pokrivati izgube in bo tako v letu 2042 potrebno plačevati manj obresti. Malenkost pa zato, ker bodo tisti, ki so vplačevali bistveno več, dobili v 2042 kakšno malenkost večjo pokojnino.

mr_chai ::

Tidule je izjavil:

pa še dodaj, da razlika ni v davku ampak višini priznanih normiranih stroškov... ne vem zakaj imamo že 125 strani debate, da smo še vedno na tako gostilniškem podajanju polovičnih informacij.

potejto potato. Ista stvar, ko greš izračunat davke ven so večji a ne, ker ti je priznano manj normiranih stroškov. Torej je razlika koliko davka plačaš. Ja procenti so isti, ampak efektivni procent, tist kar te dejansko zanima, je pa večji.

EjTi je izjavil:

tony1 je izjavil:

Saj vemo da sedaj (v letu 2022) pobrani prispevki ne vplivajo direktno na višino naš pokojnine v npr. letu 2042. Ker kar se pobere v 2022 se tudi razdeli vsem, ki v letu 2022 prejemajo pokojnino. Če bo v letu 2024 bistveno manj pobranih prispevkov in če razlike proračun ne bo mogel pokriti, bodo pokojnine v 2042 pač nižje - ne glede na to, koliko sedaj vplačujemo. Nekaj bodo pokojnine višje zato, ker če v 2022 plačujemo več prispevkov, se bo država tudi malenkost manj zadolževala, ker proračunu ne bo potrebno pokrivati izgube in bo tako v letu 2042 potrebno plačevati manj obresti. Malenkost pa zato, ker bodo tisti, ki so vplačevali bistveno več, dobili v 2042 kakšno malenkost večjo pokojnino.

Trdi ste vi miljonarji. Ko kamen.

Milijonar ne postaneš tako, da si trd kot kamen, ampak na tak način ostaneš v slabšem finančnem položaju. Namesto žaljenja raje razloži, kako misliš, da bo s pokojninami v letu 2042? Kako se bo 2x višji vplačani prispevek v letu 2022 poznal pri izplačilu pokojnine v letu 2042. Jaz seveda ekstrapoliram trenutne trende in ignoriram nepredvidljive dogodke - eksponentna rast produktivnosti in populacije, nepričakovane geografske dogodke, ipd.

Vse sem že razložil v tej temi ene 3x. In vsakič me kdo od vas milijonarjev, ki za prispevke ne mislite plačevati več kot 430 EUR hoče razsvetliti s svojim poznavanjem Bismarckovega sistema. :))

In vsakič posebej moram pojasniti, da ta drobiž ni za vas milijonarje IN DA DEJTE SI K*RCE VLEČT V TEJ TEMI KADAR ČTE, SAM NE TAKRAT, KO SE POGOVARJAMO O TEM, DA SE DA ZA PENZIJO PLAČEVAT VEČ KOT 430 EUR. 8-O:D

Hvala.8-)

EjTi je izjavil:

Milijonar ne postaneš tako, da si trd kot kamen, ampak na tak način ostaneš v slabšem finančnem položaju. Namesto žaljenja raje razloži, kako misliš, da bo s pokojninami v letu 2042? Kako se bo 2x višji vplačani prispevek v letu 2022 poznal pri izplačilu pokojnine v letu 2042. Jaz seveda ekstrapoliram trenutne trende in ignoriram nepredvidljive dogodke - eksponentna rast produktivnosti in populacije, nepričakovane geografske dogodke, ipd.

Ker si izpadel pismen, naj ti bo: tako da bo tvoja penzija 2042 precej povezana s stanjem te države takrat. Ne, ne s tem, koliko si danes vplačal za penzijo, koliko federacij, držav in valut bomo do takrat zamejali.

In če bomo državo danes sf*kali, bo takrat v nekoliko slabšem stanju kot bi lahko bila. Zelo majhen kamenček v tem so moji prispevki, ampak to je največ kar lahko naredim. Kaj pa naj? Počim unega patološkega narcisa od PV na gobec, ker bo sfukal sceno tako dobro, da ne bo dokončal niti enega mandata? Pravijo, da se ne spodobi.

Zgodovina sprememb…

tony1 je izjavil:

EjTi je izjavil:

Ker si izpadel pismen, naj ti bo: tako da bo tvoja penzija 2042 precej povezana s stanjem te države takrat. Ne, ne s tem, koliko si danes vplačal za penzijo, koliko federacij, držav in valut bomo do takrat zamejali.

In če bomo državo danes sf*kali, bo takrat v nekoliko slabšem stanju kot bi lahko bila. Zelo majhen kamenček v tem so moji prispevki, ampak to je največ kar lahko naredim. Kaj pa naj? Počim unega patološkega narcisa od PV na gobec, ker bo sfukal sceno tako dobro, da ne bo dokončal niti enega mandata? Pravijo, da se ne spodobi.

No vidiš, sva potem (skoraj) povsem enakega mnenja, kako bo v letu 2042. S tem, da jaz mislim, da dodatno, vendar še vedno nezadostno financiranje države, ne rešuje situacije, ampak samo zamika neizbežno. Hkrati, z dodatnim financiranjem, je potrebno podsisteme (pokojninski, zdravstveni) narediti stabilne, drugače se razpadanje samo upočasni in ne ustavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EjTi ()

Geho ::

tony1 je izjavil:

Vse sem že razložil v tej temi ene 3x. In vsakič me kdo od vas milijonarjev, ki za prispevke ne mislite plačevati več kot 430 EUR hoče razsvetliti s svojim poznavanjem Bismarckovega sistema. :))

In vsakič posebej moram pojasniti, da ta drobiž ni za vas milijonarje IN DA DEJTE SI K*RCE VLEČT V TEJ TEMI KADAR ČTE, SAM NE TAKRAT, KO SE POGOVARJAMO O TEM, DA SE DA ZA PENZIJO PLAČEVAT VEČ KOT 430 EUR. 8-O:D

Hvala.8-)

EjTi je izjavil:

Ej men bi blo full lepo plačevat samo 430 ojrov, ampak problem je v tem, da moram sedaj več... Kaj naj sedaj naredim?

Ne jamraj in plačaj tisti drobiž ;)

DSmidgy: Vse si že povedal - brez dodatnega denarja bo šlo v maloro.

mr_chai je izjavil:

Tidule je izjavil:

potejto potato. Ista stvar, ko greš izračunat davke ven so večji a ne, ker ti je priznano manj normiranih stroškov. Torej je razlika koliko davka plačaš. Ja procenti so isti, ampak efektivni procent, tist kar te dejansko zanima, je pa večji.

Na med.over.net te pogresajo, tukaj pa bo za odtenek manj sranja, ko se spokas.

delavec44 ::

tony1 je izjavil:

Če bi se pozanimal, bi vedel, da so minimalni prispevki 451€ in ne 430€. Prav tako se vsako leto višajo, ker so po neki čudni logiki vezani na slo povprečno plačo.

Če mi odgovoriš, da je za 21€ vseeno, ti lahko pošljem TRR pa mi vsak mesec nakažeš :)
««
126 / 260
»»