» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
329 / 329
»
»»

pingme ::

Meni se sicer zdi čudno, da banke sploh upoštevajo bilance, ki so narejene z namenom pridobitve kredita, ker je seveda vsakemu v interesu, da so stroški čim nižji, torej ravno obratno kot bilanca, ki jo oddaš za davčno napoved ;-)

bm1973 ::

Če ti banka zahteva bilanco, greš pač drugam.

Saj jih je dosti.

A greste vi samo na eno banko?!?!?!

Pat_MaGroin ::

Na UniCredit in NLB niso zahtevali bilance, vzel sem v 2025.

Ales ::

glavic je izjavil:

Pa ce banka zahteva bilanco, potem jo mora racunovodstvo narediti, kar je naceloma extra strosek, in nato jo moras tudi oddati, in kar naekrat javno objavis svoj promet, kar je pri normirancu "skrito".

Ni je treba oddati, niti je ne moreš, ker to za normirani s.p. ni predvideno. Le banki jo predložiš, za namen pridobitve kredita.

urosz ::

vprašanje glede oddaje letnega poročila za s.p.
a se polje obračunani znesek prispevkov za socialno varnost v tem poslovnem letu izpolni samo oz. lahko oddam brez tega in bodo oni avtomatsko to izpolnili ali moram do tega zneska priti sam in ga nujno vnesti?

Lansko leto sem oddal kar z eno cifro, ni bilo problemov.

Prejšnja leta so me pa klicali, povedali cifro, pa sem jo vpisal noter.

Se mi pač ni dalo seštevati. Saj ima FURS vse podatke...

delavec44 ::

Če počakaš, da se december sedaj januarja obračuna in poknjiži, se ti na ddd sam izpolni.

Zako ::

jaz sem moral oddat bilanco na NLB, da mi niso racunali samo 20% od celotnega letnega prometa...
Zako je zakon!!!

tomazic89 ::

Drugace je locena tema za stanovanjski kredit tule https://slo-tech.com/forum/t697250/p866.... Kjer sem tudi ze pisal o moji izkusnji. V glavnem GB in OTP nista naklonjena normirancem. DH, NLB, Unicredit so OK, pri ostalih osebno nisem preverjal.

ViperR ::

N26 zahteva, da pošljem račune za vse transakcije, ki sem jih dobil na račun sicer bodo sprejeli dodatne ukrepe. A mi je potrebno to delat, glede na to, da sem normiran sp že zaprl? Denarja na N26 nimam več nič.

velikBrokoli ::

Ja ne vem, a hočeš, da ti zaprejo račun? Kaj te pa stane, da jim pošlješ tiste račune? Najbrž 5min dela, da jim vse pdfje računov zazipaš in pošlješ...

Matko ::

velikBrokoli je izjavil:

Ja ne vem, a hočeš, da ti zaprejo račun? Kaj te pa stane, da jim pošlješ tiste račune? Najbrž 5min dela, da jim vse pdfje računov zazipaš in pošlješ...

Kje imajo pravno podlago?
Kaj ena qrčeva banka rabi vedet, kakšne storitve in za koliko jih prodajam.

Kanban ::

Zakaj se sprenevedaš, da gre za legit storitve, če pa je očitno, da je VipeR pral tvoj denar.

Legon ::

Matko je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Ti resno nekaj tako neumnega sprašuješ?

Matko je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Kaj pa pišeš na račun? Cel timesheet?

Čisto pravno, podlago imajo v zakonu proti pranju denarja...

Zgleda naključno izbirajo stranke, ali pa imajo kak algoritem, ki zazna sumljive transakcije.

Matko ::

Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-2)
https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAK...

kateri člen?

tony1 ::

ViperR je izjavil:

N26 zahteva, da pošljem račune za vse transakcije, ki sem jih dobil na račun sicer bodo sprejeli dodatne ukrepe. A mi je potrebno to delat, glede na to, da sem normiran sp že zaprl? Denarja na N26 nimam več nič.

Zahteva je precej bizarna... V nekih drugih časih bi najprej pogledal, da ne gre za spam :)

Ampak ja, morda najprej lepo napiši, da gre za prihodke tvojega s.p.ja, da si davčni rezident RS, in da za zakonitost njegovega delovanja v RS odgovarjaš z vsem svojim premoženjem. Lahko si še ciničen zraven, da nisi ziher, da se jim bo dalo v AI kopirati tiste tvoje slovenske krace :)

Vedi pa, da ti bodo v tem primeru lahko tudi zaprli račun...

b) Če boš pa poslal, pa obvezno pošlji PDFje, ki bodo vsebovali slike. Naj se malo jebejo.

c) Lahko jih greš jebat tudi tako, da jim daš kontakt našega Urada za prepr. pranja denarja, češ da so oni pristojni... :D

d) Verjetno bodo od nekje potegnili kakšno EU direktivo kjer pa lahko tudi piše, da si jim dolžen predati vse od številke gat naprej... Kar sprijaznite se, da svobode na tej celini ni več. Tito je že umrl.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Ja, naš urad ima pristojnost v Nemški banki. Dajte se no nehat smešit. Res imajo blazno korist od tega, da si delajo dodatno delo s pregledovanjem dokazil za neko (bivšo) stranko, ki je po nekem čudežu sprožila enega izmed njihovih alarmov.

matic492 ::

Kaj si eni komplicirate življenje... 5 minut si vzameš in jim pošlješ račune. Če ne pa reči ne in ti bodo zaprli račun pa je to-to.
X870 AORUS Elite, R9 9900X3D, 64GB, INNO3D RTX 5080, HX1000i

velikBrokoli ::

Ja, res... tudi meni so enkrat pri Revolut for Business poslali request, sem jim poslal 10 računov in je bilo to to.

V temu času, ko rant na forum spišeš, jim račune že zazipaš in pošlješ.

karafeka ::

Men so na revolutu brez vprašanj zaprli račun... Ko sem jih vprašal kaj se grejo so mi rekli, da sem jaz to zahteval. Si ne predstavljam kaj bi bilo, če bi bil to moj glavni račun.

Legon ::

Kanban je izjavil:

Ja, naš urad ima pristojnost v Nemški banki. Dajte se no nehat smešit. Res imajo blazno korist od tega, da si delajo dodatno delo s pregledovanjem dokazil za neko (bivšo) stranko, ki je po nekem čudežu sprožila enega izmed njihovih alarmov.

Ker Nemci pa nimajo zakonodaje, ki bi regulirala finančne institucije in zahtevala, da izvajajo KYC in AML postopke... Daj se no nehaj smešit.

Matko je izjavil:

Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-2)
https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAK...

kateri člen?

Prijetno branje:
https://finance.ec.europa.eu/financial-...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Legon je izjavil:

Kanban je izjavil:

Ker Nemci pa nimajo zakonodaje, ki bi regulirala finančne institucije in zahtevala, da izvajajo KYC in AML postopke... Daj se no nehaj smešit.

Ti resno tako zelo peša bralno razumevanje? Očitno bi moral vtaknit not še "/s", da vas ne zmede. Odgovoril sem na idiotizme nad mojim komentarjem o tem, da naj se sklicuje na Slovensko pristojnost. Isti idiotizem, ki si ga sedaj izpostavil tudi ti, samo iz napačnega zapisa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()
««
329 / 329
»
»»