» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
290 / 290
»
»»

matic492 ::

Ampak mi imamo oziroma govorimo o DOOjih z 1 zaposlenim, v IT branži... Ja, poznam ljudi, ki fejkajo potne naloge (verjetno jih to dela večina, ki ima avte na podjetje), ampak imajo podjetje z 20 zaposlenimi in legitminimi razlogi za potne naloge, samo par jih še dodatno pofejkajo in potem inšpektor res ne more ugotovit, da jih je nekaj fake.... ne gre pa to tako "lahko" pri 1 zaposlenemu.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

bm1973 ::

Poznam ljudi, ki so dobili revizijo in za nazaj plačali davek. Ker pač niso imeli nekega dokaza o upravičenosti potnega naloga. Poanavdi kak email o sestanku pri stranki ali bodoči stranki...

So pa tudi drugi, ki delajo v Nemčiji in tolčejo kilometrino, delajo pa od doma... Sicer je šlo tukaj za redno službo, ampak mislim, da bi meni gladko odobrili potne stroške, če bi mi moj šef napisal delovna navodila, da moram biti v Muenchnu v ponedeljek in četrtek. Plus letna vinjeta za Avstrijo in tunele... Pa vsak mesec poštempljan papir, da sem bil res gor...

En moj kolega je sredi marca divje pisal potne naloge za celo leto nazaj za kilometrino. Nikoli dobili... Plus takih je malo morje, ko si zbijajo dobiček.

Malo odvisno na koga naletiš, zgleda... Lahko je kak zoprnež, ki hoče dodatne papirje. Zato mi gre pa FURS včasih malo na k****, ker si vsak uradnik tam malo lahko zmišljuje kaj je potrebno...

velikBrokoli ::

Dejstvo je, da večine ne bodo ulovili, ker zadeve niso avtomatizirane. Na koncu je odvisno od sreče in od tega, kdo si. Če te pa res hočejo, imajo pa dostop tudi do lokacije tvojega telefona, tam pa težko kaj sfejkaš. Ampak s tem se za enega random Janeza ne bodo ukvarjali.

Dajte nehajte že malo gledat ameriške kriminalne serije, ker zadeve v real lifu tako ne delujejo...

Dvomim, da ima pri nas davčna pooblastila, da preverja lokacijo telefona.

sunsun ::

Če imaš normiranca tudi ni nobene potrebe, da obdržiš račune in podobno iz "poti" saj ne daješ ničesar v stroške.

Saj zato je pa ta omejitev normirancev na 60.000/leto čisto neživljenska.

sunsun ::

Kaj šele pri nas na pop...
««
290 / 290
»
»»