» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
286 / 287
»»

matic492 ::

60k na normiranca je 50k neto...
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

srus ::

Mato989 je izjavil:

Ja itak saj sem rekel malo provokativno...

Mene bolj šokira to da folk tu meni da je 30EUR/h slabo... ok verjamem, veliko vas ima več, ampak če gledamo celotno populacijo, pa takih prihodkov BRUTO 2 nima verjetno 90% državljanov... če ne 95%...

Sem šel gledat zadnji račun iz avto servisa. Ura mehanika v pooblaščenem servisu, z računom, 47 EUR + 22 % DDV.

U PM, da se cenim bolj kot avtomehaniki.

On ima efektivno verjetno 4-6 ur na dan (+ stroški delavnice), ostalo pa ne more kasirat. Ti pa tratiš čas po slo-techu in verjetno kak youtube gledaš zraven, pa vse te ure kasiraš :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

jan_g ::

Vsak bi računal 100EUR/h, ampak pač ... večina ne more. Še posebej ne za full time pozicijo. Najvišje postavke so, če delaš za Američane. Slovenska realnost pa je bolj 30 evrov.

Mato989 ::

srus je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja itak saj sem rekel malo provokativno...

Mene bolj šokira to da folk tu meni da je 30EUR/h slabo... ok verjamem, veliko vas ima več, ampak če gledamo celotno populacijo, pa takih prihodkov BRUTO 2 nima verjetno 90% državljanov... če ne 95%...

Sem šel gledat zadnji račun iz avto servisa. Ura mehanika v pooblaščenem servisu, z računom, 47 EUR + 22 % DDV.

Super, ampak Avtomehanik ima več stroškov kot ITjevec ki dela na laptopu kajne? Večina mora imeti halo, orodje, itd... Ne vem zakaj, če imajo take plače večina ljudi ne gre za te poklice? Verjetno je nekje catch ne :)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

srus ::

matic492 je izjavil:

On ima efektivno verjetno 4-6 ur na dan (+ stroški delavnice), ostalo pa ne more kasirat. Ti pa tratiš čas po slo-techu in verjetno kak youtube gledaš zraven, pa vse te ure kasiraš :)

Malo dvomim, da ima efektivno 4-6 ur na dan, če se moram naročiti tri tedne vnaprej, da dobim prosti termin. Da, se pa zavedam, da bi bili moja in njegova bilanca stanja precej različni.

In bom ponovno zapisal, kar že leta pišem po slo-tech, ko nanese debata na urne postavke. Pričakujem, da ima pogodbeni IT-jevec višjo urno postavko od obrtnika, če ne, naj nekaj naredi glede tega.

srus je izjavil:

matic492 je izjavil:

Malo dvomim, da ima efektivno 4-6 ur na dan, če se moram naročiti tri tedne vnaprej, da dobim prosti termin. Da, se pa zavedam, da bi bili moja in njegova bilanca stanja precej različni.

In bom ponovno zapisal, kar že leta pišem po slo-tech, ko nanese debata na urne postavke. Pričakujem, da ima pogodbeni IT-jevec višjo urno postavko od obrtnika, če ne, naj nekaj naredi glede tega.

Pa ne morš ti primerjat postavko ob postavko... pa če mi ponudijo x2 moje postavke ne grem za mehanikarja, če lahko doma na toplem 4 metre stran od postelje delam ali pa da moram v iberzugu se jebat z avti no... ali pa na kolenih polagat ploščice...

Dajmo malo realnih primerjav... ja tudi gastarbajter ma v ladjedelnici z OŠ višjo postavko kot nekdo ki dela v IT pa kaj pol?

MikeRotch ::

Malo mešaš stvari. Ti se v tem primeru ceniš bolj kot cel pooblaščen servis. Mehanik dobi 10-12€ na uro bruto.

Jaz sem pred časom delal v agenciji za $35 na uro, agencija je pa mojo uro računala po 100 do 150€ na uro.

logik ::

A si je kdo znižal zavarovalno osnovo za januar za 20%?
Se pravi v dokumentu PODO_OPSVZ v polju 085 (Zavezanec uveljavlja znižanje zavarovalne osnove) vpišemo "20,00".
A potem v polju 105 (Polna zavarovalna vsota) pustimo nespremenjen že izračunani znesek, v polju 110 (Zavarovalna osnova) pa znesek iz polja 105 znižamo za 20%?
Hvala.

MikeRotch je izjavil:

Malo mešaš stvari. Ti se v tem primeru ceniš bolj kot cel pooblaščen servis. Mehanik dobi 10-12EUR na uro bruto.

Jaz sem pred časom delal v agenciji za $35 na uro, agencija je pa mojo uro računala po 100 do 150EUR na uro.

Ej to mene vedno fascinira, sem tudi delal za agencijo, in ne vem kakšne marže imajo oni, ampak jaz sem končno stranko prišel vsaj 10 jurjev na mesec (na enem projektu vem, da so me prodajali za slabih 1000EUR na dan, ker je enkrat PM ponesreči pokazal excel sheet na meetingu :) ), če ne več. Me zanima, kje je tu računica, da se jim ne splača odpret novo delovno mesto in nekoga zaposlit, ali jim res toliko pomeni, da ni pogodbe o zaposlitvi in teh varovalk za zaposlene zadaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Gregor P ::

Da, to jim zelo veliko pomeni, da te lahko kadarkoli odslovijo. Če bi le lahko, rajši ne bi imeli nobenega zaposlenega.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

pingme ::

Gregor P je izjavil:

Da, to jim zelo veliko pomeni, da te lahko kadarkoli odslovijo. Če bi le lahko, rajši ne bi imeli nobenega zaposlenega.

Problem v Sloveniji je, da imajo večja podjetja specificirana delovna mesta skupaj s plačami. Med razvijalci pa so seveda ogromne razlike - ne “le” 1:10, ampak v tem, da nekdo nečesa sploh ne bo naredil, drugi pa. In potem dobijo za redno zaposlene le slab kader, dobre pa najemajo za nekajkratnik kot zunanje. Tudi v SLO ni nič nenavadnega, da se plačuje 100€+ na uro (nenazadnje se tudi iz tujine najema strokovnjake, ki računajo še več + prevoz + namestitev).

Silver ::

Ja, pa še zunanji sodelavci so OPEX stroški, kar je za firmo iz večih pogledov bolj ugodno.
Marža agencij pa je preko palca med 25 in 50%, njihova dodana vrednost, ko enkrat najdejo kandidata, pa minimalna.

bm1973 ::

matic492 je izjavil:

Ej to mene vedno fascinira, sem tudi delal za agencijo, in ne vem kakšne marže imajo oni, ampak jaz sem končno stranko prišel vsaj 10 jurjev na mesec (na enem projektu vem, da so me prodajali za slabih 1000EUR na dan, ker je enkrat PM ponesreči pokazal excel sheet na meetingu :) ), če ne več. Me zanima, kje je tu računica, da se jim ne splača odpret novo delovno mesto in nekoga zaposlit, ali jim res toliko Računovodske forepomeni, da ni pogodbe o zaposlitvi in teh varovalk za zaposlene zadaj?

Računovodske fore, število zaposlenih, varnost zaposlenih, dopust, bolniška, itn...

Cel kup razlogov...

Gregor P je izjavil:

Ni to kadarkoli, vedno imaš 30 dnevni odpovedni rok...

Ali počakajo do izteka pogodbe...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

matic492 je izjavil:

Pri redno zaposlenih je top 1% nad 60k, pri normirancih pa mislim da nas je 1200 bilo leta 2023 nad 60k (po dejavnosti programiranje sem filtriral). Verjamem da je večji delež tega na slo-techu zaradi narave IT foruma ampak kdorkoli piše da je 60k slaba plača pač malo trolla :)

60k letne plače je malo...

To pomeni, da delaš za 300 EUR/dan 200 dni v letu. To je 37,5 EUR/uro. Za tako tarifo jaz nisem delal nikoli, niti za prvi freelance projekt. Moja prva tarifa je bila 350 EUR/dan. Plus vsi stoški. In to leta 2011... Ko je bilo to vredno 2x več. Ja, 30 EUR/uro je slabo...

Sicer tukaj to pomeni 2 meseca dopusta, ampak jebi ga, Perjad je pač tako nastavila zadevo. Nočejo pobrati davkov...

Zakaj bi se prodajali ceneje kot pa je treba, to mi ni jasno...

delavec44 ::

Zato ker le sebe gledaš. Samo ti si Invictus, eni smo pa navadni delavci.

kzzzz ::

Spet te Invictus štorije ...

delavec44 je izjavil:

Zato ker le sebe gledaš. Samo ti si Invictus, eni smo pa navadni delavci.

Ja, gledam sebe. Tako ali tako folk ne poda vseh informacij.

Zato 30 EUR/uro ni neka dobra postavka. To sprejmeš, če drugega ni in iščeš dalje.

Seveda, če se počutiš sposobnega za več.

Zlati freelancerski časi so mimo...

Kanban ::

bm1973 je izjavil:

Zlati freelancerski časi so mimo...

Več ljudi se gre freelancanje, pa potem stranke ne vzamejo prvega Invictusa, ki pride mimo :)

Ja, se zavedamo.

Žal je tako, da je Slovenija poceni lonarbajt država, kjer se konkurira na trgu, sploh zahodnem, z nizkimi stroški. Od tu minimalna plača...

Ampak, če trg ponuja dobro plačana delovna mesta, zakaj bi delal za minimalca.

Jaz samo kapitaliziram leta učenja in zabijanja časa za računalnikom.

BTW. v ITju nihče ne dela za minimalca...

link_up ::

30e/h je pa res svoh. od 50 do 100 je neka normala. Seveda je to cena za samostojnega strokovnjaka, ki ne bo zatrokiral ob prvem problemu.
In and Out

Vanquish ::

cena je zelo odvisna od senioriteta in podrocja in se najbolj - kratko/dolgorocni projekti.

Je pa se treba zavedat, da pri 100% remote prihaja konkurenca iz Poljske, baltiskih drzav, ex-Yu itn, ker je odprt market, posledicno vpliva to na ceno.

Glede na rezultate anket bi rekel da je 50-100 bolj izjema kot pravilo, ker ni ravno dosti ljudi v tistem segmentu

obiwankanobi ::

link_up je izjavil:

30e/h je pa res svoh. od 50 do 100 je neka normala. Seveda je to cena za samostojnega strokovnjaka, ki ne bo zatrokiral ob prvem problemu.

Se pravi služiš do 16k€ na mesec? Že mi, ki delamo za do 50€ smo v top 10% ti si pa potem čisto v špici. Bravo.

Vanquish je izjavil:

cena je zelo odvisna od senioriteta in podrocja in se najbolj - kratko/dolgorocni projekti.

Je pa se treba zavedat, da pri 100% remote prihaja konkurenca iz Poljske, baltiskih drzav, ex-Yu itn, ker je odprt market, posledicno vpliva to na ceno.

Glede na rezultate anket bi rekel da je 50-100 bolj izjema kot pravilo, ker ni ravno dosti ljudi v tistem segmentu

To je res.

Čeprav tudi Poljaki nočejo več delati poceni...

Plus, v EU inštitucijah se gre zdaj na to, da bo šlo delo v offshore v Indijo. Še ceneje... Ravno včeraj povedal kolega, ki dela v eni kot freelancer...

Plus en drug, ki dela za belgijsko banko, so privlekli cel kup Indijcev v njegov tim. Sicer nimajo pojma, ampak za tromesečna poročila delničarjem bo pa lepo izgledalo kot cenejša opcija...

Jaz upam, da mi podaljšajo obe pogodbi do konca leta, potem mi je pa vseeno...

Zgodovina sprememb…

ZveeZ ::

Eno vprasanje..
Je mozno "prepisati" sp na drugo osebo, da se ohrani enak naziv, maticna stevilka in trr?
Zaradi novih omejitev normirancev bi namrec dejavnost predal zeni, sam pa odprl drugi sp (cisto neka tretja dejavnost). Trenutno imam vse v enem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Ne, ni možno. S.P. je fizična oseba. Ne moreš sebe prepisati na ženo.

Zakaj pa žena ne odpre novega s.p.ja s tisto tretjo dejavnostjo?

ZveeZ ::

MikeRotch je izjavil:

Ne, ni možno. S.P. je fizična oseba. Ne moreš sebe prepisati na ženo.

Zakaj pa žena ne odpre novega s.p.ja s tisto tretjo dejavnostjo?

Ma sem se nameraval izogniti preurejanju registracije apartmaja in ostalega balasta, ki ga to prinese zraven;)

edi123 ::

briši

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi123 ()

xeon ::

ni dolgo trajalo zatišje, spet dvig davkov s.p.jevcem https://www.zurnal24.si/slovenija/nekat...

notar312 ::

pa saj to je nekako pricakovano...usladitev z inflacijo oziroma povprecno placo se odraza na prispevkih - in ti bodo visji.
mene bolj moti ta konstanta gonja proti espejem ... dajmo jih obdavcit do kraja/onemogocit/izenacit z preostalo rajo - ker so itaq vsi goljufi in kapitalisti. To v vecini ubija zeljo delati vec.

jaz se resno poigravam z mislijo da vse skupaj zaprem in se parkiram v neko udobno sluzbico v javni upravi/ ali pa v para-drzavno podjetje. selitev ne pride v upostev ker imam druzino.

tecton ::

Vedno znova me presentijo komentarji v teh clankih o podjetnikih, res smo en poseben narod, ni sans da bo kdaj biti podjentik na pozitivnem glasu pri nas :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tecton ()

tecton je izjavil:

Vedno znova me presentijo komentarji v teh clankih o podjetnikih, res smo en poseben narod, ni sans da bo kdaj biti podjentik na pozitivnem glasu pri nas :))

Še vedno je najboljša izjava Ane Roš:

V Sloveniji se moraš opravičevati, če si uspešen...

tony1 ::

Kar pripravi se na pogrom... Živega te bojo utopili v žlici vode in nato tvoje truplo poslali v Janez Levca.

xeon ::

Za obstoj malega podjetjnika nujno na naslendnjih volitvah proti Golobu!!!!! Drugače je to konec z spji.

Yes. Prav razumeš. Ker nočem penzijo 50EUR

Pa si kdaj dejansko poračunal tole? Jaz nisem našel scenarija v katerem bi se splačalo.

Penzije ne boš imel 50EUR. Minimalna za polno delovno dobo je trenutno okrog 800EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MikeRotch ()

Nimaš čisto prav...

https://www.zsss.si/moja-pokojnina/osno...

Imaš pa tudi na ZPIZ izračun, ki ti pove višino pokojnine...

Zgodovina sprememb…

Kaj točno je narobe? Preden sem napisal prispevek sem si še enkrat naredil izračun za svoj primer. Minimalna je takole:

30.03.2047 - 796,52 EUR starostna pokojnina: najmanj 40 let pokojninske dobe brez dokupa in povečanje odstotka odmere pokojnine zaradi skrbi za otroka v prvem letu njegove starosti

Če ne uveljavljaš otrok pride cca. 760€. V nobenem primeru pa ne bo 50€.

Drugače pa na hitro. Razlika v prispevkih med 3000 in 4000€ povprečne bruto osnove je cca. 200€. Razlika v polni pokojnini je cca. 400€.

Če računaš, da boš pokojnino prejemal 25 let v tem času prejmeš 120k več pokojnine, ampak v 40 letih zaposlitve za to plačaš 96k eur več prispevkov.

Če teh 200€ viška nalagaš v naložbo s 4% donosom imaš po 40 letih na računu skoraj 240k.

MikeRotch je izjavil:

Kaj točno je narobe? Preden sem napisal prispevek sem si še enkrat naredil izračun za svoj primer. Minimalna je takole:

30.03.2047 - 796,52 EUR starostna pokojnina: najmanj 40 let pokojninske dobe brez dokupa in povečanje odstotka odmere pokojnine zaradi skrbi za otroka v prvem letu njegove starosti

Če ne uveljavljaš otrok pride cca. 760€. V nobenem primeru pa ne bo 50€.

Drugače pa na hitro. Razlika v prispevkih med 3000 in 4000€ povprečne bruto osnove je cca. 200€. Razlika v polni pokojnini je cca. 400€.

Če računaš, da boš pokojnino prejemal 25 let v tem času prejmeš 120k več pokojnine, ampak v 40 letih zaposlitve za to plačaš 96k eur več prispevkov.

Če teh 200€ viška nalagaš v naložbo s 4% donosom imaš po 40 letih na računu skoraj 240k.

Btw, tole upošteva, da boš živek do 90. leta. Povprečna življenjska doba je cca. 78 let.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MikeRotch ()

xeon je izjavil:

ni dolgo trajalo zatišje, spet dvig davkov s.p.jevcem https://www.zurnal24.si/slovenija/nekat...

A ni to logično? Vsem se prispevki povečujejo za inflacijo. To je ena redkih stvari, ki je dejansko korektna.

kzzzz je izjavil:

xeon je izjavil:

A ni to logično? Vsem se prispevki povečujejo za inflacijo. To je ena redkih stvari, ki je dejansko korektna.

Prispevki so določeni v procentih od in na bruto. Obstajajo pa minimalni, ki so glede na 60% povprečne plače. Dejansko torej rastejo hitreje kot inflacija. In za ukinitev vseh normirancev ni potrebno drugega, kot da ostane 60k za vedno in bodo vsi ven popadali (ker se poleg prispevkov zvišuje tudi splošna olajšava, torej je vedno manjši gap med normiranimi in dejanskimi stroški).

Verjetno je bilo že kje napisano, ampak raje vprašam še enkrat: se bo za to, da ostaneš normiranec v 2026, šteli zgolj prihodki v tem prehodnem letu 2025 (preseženih 60 tisoč ali ne) ali 2024+2025 (preseženih 120 tisoč)? Razmišljam, če ne bi vseeno letos raje vzel dva meseca dopusta, zato da ostanem normiranec še eno leto. To bi mi ravno zneslo, če se res gleda zgolj 2025.

Ok, odgovorim sam sebi: v tem prehodnem obdobju se gleda zgolj prihodke v 2025, sicer pa se bo gledalo za dve leti nazaj.

Za prehod na nov sistem velja prehodno obdobje, in sicer bo poseben režim veljal za preverjanje izstopnih pogojev v letih 2025 in 2026. V letu 2025 bodo kot izstopni pogoji veljali še sedaj veljavni pogoji (torej brez sprememb), v letu 2026 pa se bo izstopne pogoje po novih kriterijih preverjalo zgolj z upoštevanjem prihodkov v letu 2025.

meteorit ::

Pozdravljeni, ravno izpolnjujem DDD obrazec. Polje 25 ( Obračunana akontacija dohodnine od dohodka iz dejavnosti) se mi je samodejno izpolnilo, se mi pa zdi ta znesek nekam visok. Ne vem kako bi lahko preveril, a je to dejansko pravilen znesek, namreč prve 3 mesece 2024 sem plačeval še lanski znesek, nato sem imel nekaj časa povečanega, nato sem pa z vlogo znižal znesek za preostanek leta. Na eKartici za 2024 vidim poleg plačanih akontacij (vse pod konti 40) še plačilo premalo plačane akontacije za lani, tako da sem malo zmede, pa tudi na noben način ne morem iz plačanih akontacij priti na predizpolnjen znesek. A lahko zaupam eDavkom da oni pravilno predizpolnijo polje 25, ali ve kdo kako bi lahko prišel do pravilnega zneska?

meteorit je izjavil:

Pozdravljeni, ravno izpolnjujem DDD obrazec. Polje 25 ( Obračunana akontacija dohodnine od dohodka iz dejavnosti) se mi je samodejno izpolnilo, se mi pa zdi ta znesek nekam visok. Ne vem kako bi lahko preveril, a je to dejansko pravilen znesek, namreč prve 3 mesece 2024 sem plačeval še lanski znesek, nato sem imel nekaj časa povečanega, nato sem pa z vlogo znižal znesek za preostanek leta. Na eKartici za 2024 vidim poleg plačanih akontacij (vse pod konti 40) še plačilo premalo plačane akontacije za lani, tako da sem malo zmede, pa tudi na noben način ne morem iz plačanih akontacij priti na predizpolnjen znesek. A lahko zaupam eDavkom da oni pravilno predizpolnijo polje 25, ali ve kdo kako bi lahko prišel do pravilnega zneska?

Preveriš OPSVZ pod oddanimi dokumenti za vsak mesec posebej in sešteješ?

Drugače bi moral pa tudi z analitiko na konto kartici, saj gledaš po datumih izdanih obveznosti, ne plačil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

meteorit je izjavil:

Celo leto se plačuje ISTI znesek. Če si oddal obračun marca 2024 in so ti naračunali več, so ti zaračunali še razliko za 2023 in poračun za januar+febrauar 2024. Če tega nisi plačal (to se mi zdi zelo čudno, da furs ne bi že urgiral), se ti je nateklo že precej zamudnih obresti.
Predizpolnjen znesek pa ni kar si ti plačal, ampak kaj bi moral plačati.

Jaz sem zgoraj narobe prebral, da sprašuje o prispevkih, ne o dohodnini.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Webmojster ::

xeon je izjavil:

Kurci jedni .. 615€ samo za to, da lahko laufam en s.p.? Ma jebite se. Potem pa še "dohodnina", računovodstvo (tisti, ki se jim ne da ukvarjat s tem) in drugi dejanski stroški pa si takoj na jurja pa pol mesečno.

Če nimaš vsaj 3.5K prometa mesečno, se ti res več ne splača imeti s.p.

Zakaj dohodnina v ""? Do 60k je ta dohodnina 4%, to ni nič. Računovodstva ne rabiš kot normiranec lol, ti vzame 5 min na mesec pa 15 min enkrat letno, ko oddajaš DDD-DDD. Če imaš pa toliko dejanskih drugih storškov, pa itak nisi normiranec. Splača se ti normiranec tudi za manj kot 3.5k na mesec, razen če lahko dobiš več kot redno zaposlen.

meteorit ::

pingme je izjavil:

meteorit je izjavil:

Celo leto se plačuje ISTI znesek. Če si oddal obračun marca 2024 in so ti naračunali več, so ti zaračunali še razliko za 2023 in poračun za januar+febrauar 2024. Če tega nisi plačal (to se mi zdi zelo čudno, da furs ne bi že urgiral), se ti je nateklo že precej zamudnih obresti.
Predizpolnjen znesek pa ni kar si ti plačal, ampak kaj bi moral plačati.

Res je, mi je uspelo priti do istega zneska, zmedli so me ti poračuni in kar sem plačal še za 2023 nazaj. No, še boljše, nepričakovano dobim celo nekaj vrnjeno, posledica tega da sem za prve tri mesece konkretno preplačal ker so me za 2023 udarili samo 8 mesci odprtja in posledično popoldanska lestvica.
Še eno vprašanje, better safe than sorry, če prav razumem te nove spremembe, imaš lahko v 2025 prometa več kot 60k (a obstaja zgornja meja, mogoče 300k v dveh letih?), pa boš lahko še vedno za 2025 normiranec, izpadeš pa šele v 2026?

kzzzz je izjavil:

Zakaj dohodnina v ""? Do 60k je ta dohodnina 4%, to ni nič. Računovodstva ne rabiš kot normiranec lol, ti vzame 5 min na mesec pa 15 min enkrat letno, ko oddajaš DDD-DDD. Če imaš pa toliko dejanskih drugih storškov, pa itak nisi normiranec. Splača se ti normiranec tudi za manj kot 3.5k na mesec, razen če lahko dobiš več kot redno zaposlen.

Ja zaenkrat še, kmalu pa ne bo več... Samo še 100 EUR se dvignejo prispevki pa je bolje fejkat 3 tedne bolniške letno... ali pa 5 odvisno od prihodka... >:D

Ti zdaj garantiram da folk, ki služi na normirancu 3.5k mesečno, ne bo šel na redno zaposlitev ali navadni s.p. če se mesečni prispevek poveča za 100 eur.
««
286 / 287
»»