Forum » Loža » Normiran s.p. vprašanja... ?
Normiran s.p. vprašanja... ?
Temo vidijo: vsi
theanswer3 ::
A se ze kaj ve kako bo potem s tem, ce bos v 2025 zasluzil recimo 120k?
Zdaj si imel normirane stroske do 100k. Glede na to, da se zdaj to niza na 60k ali bo ze v 2025 veljalo, da ti na to razliko od 60k do 120k placas po dejanskih stroskih?
Moj plan je namrec, da v 2025 zasluzim kolikor se pac da in me potem ven vrzejo iz normiranca.
Zdaj si imel normirane stroske do 100k. Glede na to, da se zdaj to niza na 60k ali bo ze v 2025 veljalo, da ti na to razliko od 60k do 120k placas po dejanskih stroskih?
Moj plan je namrec, da v 2025 zasluzim kolikor se pac da in me potem ven vrzejo iz normiranca.
Mato989 ::
No torej imam zdaj 60k mejo ne več 50k, drugo leto namesto 49.990 pač 59.990... povišanje
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
kzzzz ::
theanswer3 je izjavil:
A se ze kaj ve kako bo potem s tem, ce bos v 2025 zasluzil recimo 120k?
Če si normirani s.p. in zaslužiš v 2025 120k, plačaš po normirani lestvici, nobenih dejanskih stroškov. Normirana lestvica je 80% priznanih stroškov do 60k, 0% dalje od tam (to niso dejanski stroški, ker teh ne moreš uveljavljat!). Potem v 2026 izpadeš iz sistema in si navaden s.p.
Toako, torej pri 120k stroških bo do 60k pač 2.400 EUR davka za 60-120k pa 12k davka...
ViperR ::
A je možno se zmenit z delodajalcem potem, da ti za 2026 izplača že vnaprej v 2025 na sp? Al bi furs tuki kej kompliciral? Polem v 2026 bi bil doo.
bm1973 ::
Za naprej ti bodo plačevali, ne seri. Ga ni junaka...
2026 je še daleč, do takrat te lahko tudi več ni .
2026 je še daleč, do takrat te lahko tudi več ni .
Vprašanje je, če je izvedljivo, pa da ni težav. Al bodo želeli potem to narest je pa druga zgodba.
delavec44 ::
Pa še, si predstavljaš, da prodajaš v več različnih držav, in imaš zdaj sladko pijačo po višjem DDVju v Sloveniji, po nižjem pa v tujini? Tole so zlo kompleksne zadeve in kar sem jaz videl backende, bo tole kar jeba za veliko sistemov. Webshopi (nekateri) kaj takega sploh ne podpirajo, to je treba vse custom plugine sprogramirat.
To si sedaj tako napisal kot da nima itak vsaka država različen DDV. Če ne dosežeš letnega praga, itak obračunaš vsem svoj domači DDV. Če pa prag presežeš, je pa pač en šifrant z DDVji posamičnih držav.
MikeRotch ::
A kdo ve kakšna je situacija, če v 2025 do sredine leta narediš 60k prihodkov, potem pa s.p. zapreš in odpreš d.o.o. za isto dejavnost z istimi strankami.
Znajo kaj komplicirati in združevati prihodke, pa nabiti vse skupaj na d.o.o.?
Znajo kaj komplicirati in združevati prihodke, pa nabiti vse skupaj na d.o.o.?
Vprašanje je, če je izvedljivo, pa da ni težav. Al bodo želeli potem to narest je pa druga zgodba.
To spada v podobne zgodbe kot zakaj ne bi imel samo en mesec odprt sp pa mi plačajo takrat za celo leto narejenih projektov pa mogoče še kaj v naprej. Ko bodo inšpektorji želeli videti račune in evidenco opravljenih ur, če po njih računaš, bo pa? Če misliš vse ponarediti, potem kar.
Ales ::
Ne vem, kakšne odgovore pričakuješ... "Da" se vse, dokler te ne ujamejo.
Tako, kot opisuješ, je očitno, da se bi lagal FURS-u. Kako bi to na papirju opravičeval, ne vemo. Ali bi te lovili, kaj šele ujeli, pa vemo še manj.
Point je, da ti nihče ne more odgovorit na tako vprašanje.
ziki ::
Ves ta čas sem bil tiho in se nisem vpletal v to temo, ker sem mel neko tiho upanje, da bo nekoga srečala pamet... Lepo so nas.
Imamo kako tabelico, v kateri se lahko primerja izplen normiranca vs rednega s.p. za isti znesek, brez nekih fiktivnih stroškov? Torej klasičen programer z nekimi minimalnimi dodatnimi stroški na mesec?
Imamo kako tabelico, v kateri se lahko primerja izplen normiranca vs rednega s.p. za isti znesek, brez nekih fiktivnih stroškov? Torej klasičen programer z nekimi minimalnimi dodatnimi stroški na mesec?
matic492 ::
Ne rabiš tabelce, izračunaj si sam, vpiši kalkulator dohodninske lestvice, odštej od prometa prispevke (prispevki so strošek) in imaš cifro.
Je pa nekako tako, da je NETO isti na normirancu pri 60k, kot je navaden sp pri nekje 90k (brez ostalih stroškov).
Je pa nekako tako, da je NETO isti na normirancu pri 60k, kot je navaden sp pri nekje 90k (brez ostalih stroškov).
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
pingme ::
Ves ta čas sem bil tiho in se nisem vpletal v to temo, ker sem mel neko tiho upanje, da bo nekoga srečala pamet... Lepo so nas.
Odvisno tudi od otrok, …
Ampak čisto osnovno - normiran sp, ki zasluži 60k dobi okoli 51k neto.
Da bi zaposleni imel 51k neto oz. 4250€ mesečne neto plače je strošek delodajalca okoli 8800€.
Redno zaposlen in sp brez stroškov (razen prispevki, malica, kar je pač minimum) sta primerljiva.
Torej bi moral kot sp brez stroškov zaslužiti okoli 105k letno, da bi dobil enako kot normiran sp s 60k.
Nisem upošteval omejitve prispevkov na 3,5 kratnik pp za sp, ampak izračun je itak približen, zato sem pa tudi večkrat napisal, da jih bo večina do 100k zmanjšala na 60k ali pa doo. Tudi če pri 100k dobiš nekaj več (ker boš imel seveda nekatere stroške) kdo bo delal bistveno več za malce več, dejansko se ti krepko zmanjša neto urna postavka
dimko_rk ::
Iz današnje seje - JERNEJ VRTOVEC (PS NSi): ".. vsem podjetnikom, ki spremljajo to sejo, zagotavljam samo eno stvar: da bo ta zakon v kratkem, leta 2026, razveljavljen zaradi tega, ker je popolnoma brezvezen in je plod samo ideološkega in vrednostnega konflikta, ki ga bijete proti podjetnikom."
Škoda, da se nismo prej nekako organizirali in plačali kakega lobista. Bomo pa verjetno na naslednjih volitvah pač večinoma volili NSI in SDS..
Škoda, da se nismo prej nekako organizirali in plačali kakega lobista. Bomo pa verjetno na naslednjih volitvah pač večinoma volili NSI in SDS..
ziki ::
Odvisno tudi od otrok, …
Ampak čisto osnovno - normiran sp, ki zasluži 60k dobi okoli 51k neto.
Da bi zaposleni imel 51k neto oz. 4250€ mesečne neto plače je strošek delodajalca okoli 8800€.
Redno zaposlen in sp brez stroškov (razen prispevki, malica, kar je pač minimum) sta primerljiva.
Torej bi moral kot sp brez stroškov zaslužiti okoli 105k letno, da bi dobil enako kot normiran sp s 60k.
Nisem upošteval omejitve prispevkov na 3,5 kratnik pp za sp, ampak izračun je itak približen, zato sem pa tudi večkrat napisal, da jih bo večina do 100k zmanjšala na 60k ali pa doo. Tudi če pri 100k dobiš nekaj več (ker boš imel seveda nekatere stroške) kdo bo delal bistveno več za malce več, dejansko se ti krepko zmanjša neto urna postavka
To je to, kar sem hotel vedeti (ne žalost ne tudi slišati). Hvala ti
Saul Goodman ::
A je možno se zmenit z delodajalcem potem, da ti za 2026 izplača že vnaprej v 2025 na sp? Al bi furs tuki kej kompliciral? Polem v 2026 bi bil doo.
če je delodajalc, ga vpraš za pogodbo o zaposlitvi. pizde neumne, tle se pogovarjamo o legit normirancih, ne o takih, zaradi katerih nas mečejo potem v isti koš s tistimi, ki izigravate zakone.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Saul Goodman ()
Geho ::
Torej zakon je sprejet, normiranci imamo potem sledeče ("legalne") opcije:
- prešaltati na doo, izplačevati minimalca, nabijati stroške na doo. Zelo slaba opcija, če nimaš rešenega stanovanjskega problema in če ne moreš stanovanja/hiše dat večino na doo.
- ostati sp, ko te vržejo na navadni sp, nabijaš stroške za vse (začneš streamat kuhanje, gaming, hobije,...). Ta opcija ima slabo stran, da imaš ogromno dela z računi in seveda podobno kot zgoraj glede stanovanjskega problema, je pa lažje dat na sp nepremičnino, kot na doo, ker pri sp je še vedno zadeva last fizične osebe.
- odpirati razna društva, verske skupnosti,... tam mutit preko donacij in podobno. Slaba stran je, da imaš veliko mahinacij, rabiš dodatne ljudi, da ustvariš društvo/versko skupnost,...
Malo manj legalne opcije:
- odpreti doo, odpreti ali firmo ali kreirati neko fiktivno osebo nekje v eni državi izven OECD in kjer lahko preko interneta upravljaš z računom banke iz tiste države (da lahko recimo plačuješ stvari, pri nas ali kupuješ delnice,...). Tu je slaba stran, da je zadeva načeloma nelegalna, ampak če lahko minister, lahko tudi mi. Prav tako si izplačuješ minimalca in seveda kar lahko na stroške daš na doo daš na stroške. Viške nakazuješ v tujino firmi ali osebi, ki dela storitve zate - AI - Actual Indian. Magari greš preko fiverrja ali podobnega... Druga slaba stran je, da moraš it verjetno uredit v tisto državo stvari, kar je dodaten strošek za potovanja. Doo pri nas tudi odpreš na nekem naslovu, kjer je samo nabiralnik, tako da tudi inšpektor nima kam it delat nadzora.
- stranke prepričaš, da ti viške od 60k plačujejo v bitcoinih - slaba stran je, da bitcoinov ne moreš kar uporabit, ampak jih moraš nekje zamenjat za gotovino brez sledi. Druga slaba stran je prepričat stranke, da plačajo v bitcoinih.
- vsako leto ali 9 mesecev zapirat sp in potem na novo odpirat. Slaba stran je, da se moraš s stranko zmenit, da ti potem nakazujejo za nazaj za par mesecev.
Cilj ni popolno izogibanje davkom, še vedno želim plačati vsaj minimalne prispevke, da mi teče delovana doba in nekje 4-8% dohodnine. Toliko mi je še pošteno plačat, vse kar je več je bedarija, glede na storitve, ki jih dobimo.
Glede na to, da predednica države, finančni minister in ostali delajo podobno, potem lahko take fore delamo tudi mi!
Ajde gremo brainstormat!
- prešaltati na doo, izplačevati minimalca, nabijati stroške na doo. Zelo slaba opcija, če nimaš rešenega stanovanjskega problema in če ne moreš stanovanja/hiše dat večino na doo.
- ostati sp, ko te vržejo na navadni sp, nabijaš stroške za vse (začneš streamat kuhanje, gaming, hobije,...). Ta opcija ima slabo stran, da imaš ogromno dela z računi in seveda podobno kot zgoraj glede stanovanjskega problema, je pa lažje dat na sp nepremičnino, kot na doo, ker pri sp je še vedno zadeva last fizične osebe.
- odpirati razna društva, verske skupnosti,... tam mutit preko donacij in podobno. Slaba stran je, da imaš veliko mahinacij, rabiš dodatne ljudi, da ustvariš društvo/versko skupnost,...
Malo manj legalne opcije:
- odpreti doo, odpreti ali firmo ali kreirati neko fiktivno osebo nekje v eni državi izven OECD in kjer lahko preko interneta upravljaš z računom banke iz tiste države (da lahko recimo plačuješ stvari, pri nas ali kupuješ delnice,...). Tu je slaba stran, da je zadeva načeloma nelegalna, ampak če lahko minister, lahko tudi mi. Prav tako si izplačuješ minimalca in seveda kar lahko na stroške daš na doo daš na stroške. Viške nakazuješ v tujino firmi ali osebi, ki dela storitve zate - AI - Actual Indian. Magari greš preko fiverrja ali podobnega... Druga slaba stran je, da moraš it verjetno uredit v tisto državo stvari, kar je dodaten strošek za potovanja. Doo pri nas tudi odpreš na nekem naslovu, kjer je samo nabiralnik, tako da tudi inšpektor nima kam it delat nadzora.
- stranke prepričaš, da ti viške od 60k plačujejo v bitcoinih - slaba stran je, da bitcoinov ne moreš kar uporabit, ampak jih moraš nekje zamenjat za gotovino brez sledi. Druga slaba stran je prepričat stranke, da plačajo v bitcoinih.
- vsako leto ali 9 mesecev zapirat sp in potem na novo odpirat. Slaba stran je, da se moraš s stranko zmenit, da ti potem nakazujejo za nazaj za par mesecev.
Cilj ni popolno izogibanje davkom, še vedno želim plačati vsaj minimalne prispevke, da mi teče delovana doba in nekje 4-8% dohodnine. Toliko mi je še pošteno plačat, vse kar je več je bedarija, glede na storitve, ki jih dobimo.
Glede na to, da predednica države, finančni minister in ostali delajo podobno, potem lahko take fore delamo tudi mi!
Ajde gremo brainstormat!
Situacija je odvisna od posameznika... vem da je to cliche advice, ampak nima smisla debatirat stvari preveč generalno. Jaz prepisujem investicijsko stanovanje in dajem sam svojemu DOOju posojilo, večina nima take opcije.
V glavnem je pa point, da če hočeš imet legalno denar v Sloveniji, ti je SP/DOO edina opcija. Predebatirali smo itak že veliko poleti, samo na kratko bi rekel tako: Pri SPju se ti dobiček avtomatsko obdavči konec leta, torej ostanek je vedno tvoj denar. Je pa zato seveda višji davek (dohodninska lestvica). To je lahko slabost, če še danes ne veš točno, za kaj boš porabil denar. Pri DOOju je davek "samo 22%" na dobiček, ampak seveda denar ni tvoj. Lahko pa ta denar šparaš malo ceneje na firmi, in boš mogoče čez 3 leta našel bolj "optimalen" način za izplačilo, ali pa ga preprosto investiraš v nekaj preko DOO.
Na žalost pač preproste (legalne) rešitve več ni, kot smo do zdaj rekli "odpri normiranca". Zdaj se bo moral vsak sam za sebe poglobit v to in rpdevsem v stroške pojdetja / bonitete za vozila in lastništvo nepremičnin.
Glede tistih ostalih bom pa enako kot prej rekel: davčna utaja ni kot prekršek na cesti. Če te enkrat posumijo, lahko pogledajo za 5 let nazaj vse tvoje "prekrške", ker finance imajo paper trail. Pa tudi, če ti ne morejo nič dokazat, ti lahko zagrenijo življenje. Kot že 100x rečeno, če vi hočete živet, kot Snežič, ki mora pazit kaj reče in da nima nič pisano na sebe, potem go ahead.
Treba je razmišljat tudi 10-20-30 let naprej, ne samo 2 leti naprej. Ex-sodelavc je enkrat pozabil plačat davke dlje kot 1 mesec in so ga potem zgleda dali na neko "črno listo" in je redno dobival inšpekcije skoraj vsako leto. Delajte na temu, da vas sploh nimajo na radarju in da vas nikoli ne bojo imeli. Je dolgoročno velikoi boljše.
V glavnem je pa point, da če hočeš imet legalno denar v Sloveniji, ti je SP/DOO edina opcija. Predebatirali smo itak že veliko poleti, samo na kratko bi rekel tako: Pri SPju se ti dobiček avtomatsko obdavči konec leta, torej ostanek je vedno tvoj denar. Je pa zato seveda višji davek (dohodninska lestvica). To je lahko slabost, če še danes ne veš točno, za kaj boš porabil denar. Pri DOOju je davek "samo 22%" na dobiček, ampak seveda denar ni tvoj. Lahko pa ta denar šparaš malo ceneje na firmi, in boš mogoče čez 3 leta našel bolj "optimalen" način za izplačilo, ali pa ga preprosto investiraš v nekaj preko DOO.
Na žalost pač preproste (legalne) rešitve več ni, kot smo do zdaj rekli "odpri normiranca". Zdaj se bo moral vsak sam za sebe poglobit v to in rpdevsem v stroške pojdetja / bonitete za vozila in lastništvo nepremičnin.
Glede tistih ostalih bom pa enako kot prej rekel: davčna utaja ni kot prekršek na cesti. Če te enkrat posumijo, lahko pogledajo za 5 let nazaj vse tvoje "prekrške", ker finance imajo paper trail. Pa tudi, če ti ne morejo nič dokazat, ti lahko zagrenijo življenje. Kot že 100x rečeno, če vi hočete živet, kot Snežič, ki mora pazit kaj reče in da nima nič pisano na sebe, potem go ahead.
Treba je razmišljat tudi 10-20-30 let naprej, ne samo 2 leti naprej. Ex-sodelavc je enkrat pozabil plačat davke dlje kot 1 mesec in so ga potem zgleda dali na neko "črno listo" in je redno dobival inšpekcije skoraj vsako leto. Delajte na temu, da vas sploh nimajo na radarju in da vas nikoli ne bojo imeli. Je dolgoročno velikoi boljše.
tomaxxx ::
Za 20% bom zmanjšal "obseg dela" glede na letos, čeprav bi ga naslednje leto z lahkoto imel še 20% več, od tega 90% income iz "aliexpress" države, ampak teh idiotskih odločitev ne mislim podpirati z "dodatnimi" davščinami ...
Silver ::
Davčno ugoden je hrvaški d.o.o. (do 1mio je 10% davka na dobiček in 10% na dividende), ampak za seboj potegne davčno rezidentstvo na HR - potrebno se je preseliti, no ... vsaj na papirju.
Moj največji problem je od kje dobiti stroške, ki bi malce omilili to bolečino pri progresivni obdavčitvi. Pri storitveni dejavnosti jih (realno) praktično nimaš, edino da bi se šel kakšne investicije preko s.p. ali kakšne podobne mahinacije.
Moj največji problem je od kje dobiti stroške, ki bi malce omilili to bolečino pri progresivni obdavčitvi. Pri storitveni dejavnosti jih (realno) praktično nimaš, edino da bi se šel kakšne investicije preko s.p. ali kakšne podobne mahinacije.
A lahko maš doo na hrvaškem, placuješ 22% davek in potem ko želiš zapret se enostavno preseliš tja za kakšno leto. Da ne čakaš 15let. Worst case isto cakaš 15let in nato zapreš, brez da se preseliš?
chort ::
No, pa poglejmo na katerem hrvaškem otoku bom živel od konca naslednjega leta naprej. Dobra stran je, da ne bom več rabil pazit na max 150k€ letno ;)
x3ca ::
A zna kdo povedat, koliko stroskov mesecno rabis, da se klasicen sp 100k splaca bolj kot normiranec 60k?
A zna kdo povedat, koliko stroskov mesecno rabis, da se klasicen sp 100k splaca bolj kot normiranec 60k?
Tam okrog 30k...
torentino ::
Komunist ni še nikoli ničesar rešil, opcija je le, ali te bo težko zajebal ali za odtenek manj.
Kdor pošteno dela in ne muti nekaj z državo, je popolnoma nor, če podpira ali bog ne daj, voli levičarje.
Čista shizofrenija.
Kdor pošteno dela in ne muti nekaj z državo, je popolnoma nor, če podpira ali bog ne daj, voli levičarje.
Čista shizofrenija.
Jaz sem sicer realno pričakoval sprejetje a vseeno upal na spremembo dviga meje na 80k€. Kot bombonček v preteklosti. Zgleda je bil revolt premajhen.
evanfowler je izjavil:
Kje ste zdaj tisti pametnjakoviči, ki ste tukaj gor nabijal, da nas bo Han rešil?
Niti en ni nabijal, da nas bo Han rešil. Par komentarjev je bilo na temo, da bo mogoče Han kaj omilil, to je blo pa to, pa par sarkastičnih/ala v smislu "predstavljajte si, da se to zgodi", čemur je vedno sledil smeh istih ljudi, ki so to postal, ker so vedli, da se to ne bo zgodilo. Lahko pa najdeš to nabijanje, da bo Han rešil normirance.
Pegaz ::
Še ena "skoraj" legalna je, da v drugi državi narediš firmo in zaposliš direktorja, ki "naj bi" vodil firmo s te države.
Najbolj super opcija pa je, da prek povezav posluješ z državnimi institucijami, dobičke nakazuješ v Belize, spraviš par ogromnih firm v tečaj, nato pa postaneš finančni minister.
> Jaz prepisujem investicijsko stanovanje in dajem sam svojemu DOOju posojilo, večina nima take opcije.
Lahko to razložiš bolj podrobno?
Najbolj super opcija pa je, da prek povezav posluješ z državnimi institucijami, dobičke nakazuješ v Belize, spraviš par ogromnih firm v tečaj, nato pa postaneš finančni minister.
> Jaz prepisujem investicijsko stanovanje in dajem sam svojemu DOOju posojilo, večina nima take opcije.
Lahko to razložiš bolj podrobno?
Še ena "skoraj" legalna je, da v drugi državi narediš firmo in zaposliš direktorja, ki "naj bi" vodil firmo s te države.
pa je kdo dejansko izračunal koliko to stane? Ker da ni na koncu to like 15%+ letnega prihodka
srus ::
velikBrokoli ::
Naslednje leto bo prehodno obdobje, imel bom seveda max prispevke, kar je ogabnih 3k na mesec. Glede na to, da bo naslednje leto moje zadnje leto z normirancem, a bi si lahko znižal prispevke za to leto, čeprav vem, da ne bom imel upada prihodkov? Za 25% si jih lahko znižam, ane? Vem, da je neka kazen (višji prispevki v naslednjem letu), če dejansko nimaš upada prihodkov, ampak to te doleti v naslednjem letu, torej v 2026, takrat bom pa sp itak zaprl.
A tole bi šlo skozi?
A tole bi šlo skozi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()
velikBrokoli je izjavil:
Naslednje leto bo prehodno obdobje, imel bom seveda max prispevke, kar je ogabnih 3k na mesec. Glede na to, da bo naslednje leto moje zadnje leto z normirancem, a bi si lahko znižal prispevke za to leto, čeprav vem, da ne bom imel upada prihodkov? Za 25% si jih lahko znižam, ane? Vem, da je neka kazen (višji prispevki v naslednjem letu), če dejansko nimaš upada prihodkov, ampak to te doleti v naslednjem letu, torej v 2026, takrat bom pa sp itak zaprl.
A tole bi šlo skozi?
Baje da gre, pa mislim da je max 20% ali se motim?
velikBrokoli je izjavil:
A tole bi šlo skozi?
Fiktivno se zaposli, pa boš imel popoldanca.
Prideš nekje 10% ceneje čez celo leto, kljub temu da lastniku enega d.o.o daješ bruto bruto plačo.
Ja, če se boš drugje zaposlil, so prispevki samo tistih 500EUR + 70EUR na popoldanca. Je pa davek seveda višji, ampak pri 3k prispevkih se bolj splača verjetno (sam nisem vedlal računice, bi pa verjel da je boljše popoldanc)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Jaz sem si jo, pri zdajšnjih dohodkih (200k) pride razlike na leto cirka 23k EUR. Imel bi pač max prispevke, tam 3200 EUR/mesec.
Kljub višjim davkom na popoldanca.
2026 pa še ne vem kaj bom...
Kljub višjim davkom na popoldanca.
2026 pa še ne vem kaj bom...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Pol leta dopusta in lobiraš za desničarje, potem pa ko bo zakon spremenjen spet odpreš
Pat_MaGroin ::
velikBrokoli je izjavil:
A tole bi šlo skozi?
Absolutno si znizaj, zal gre samo za max 20%, če boš v 2026 100% doo, potem nimas kej razmisljat, ker te kazen ne more doletet, ker s.p.-ja v 2026 ne bo več :).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pat_MaGroin ()
velikBrokoli ::
Pa ni potrebno nič utemeljevati in dokazovati raznih pogodb, prihodkov, bilance itd?
Je to kdo tukaj dejansko že počel? Kateri obrazec se uporabi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()
Ni obrazca, ob oddaji tistega obrazca za prispevke neko kljukico obkljukaš vsak mesec. Ne vem kaj točno.
Pat_MaGroin ::
velikBrokoli je izjavil:
Pa ni potrebno nič utemeljevati in dokazovati raznih pogodb, prihodkov, bilance itd?
Ko oddajaš vska mesec za prispevke, tam vpises notri 20 in ti avtomatsko zniza prispevke.
085 Zavezanec uveljavlja znižanje zavarovalne osnove 20,00
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pat_MaGroin ()
Jaz do zdaj nisem nikoli oddajal tega, ampak sem imel, da mi samo preračuna in avtomatsko odda. V 2025 torej samo na začetku vsakega meseca sam pripravim ta obrazec, odkljukam 20% in je to to?