Forum » Loža » Normiran s.p. vprašanja... ?
Normiran s.p. vprašanja... ?
Temo vidijo: vsi
devdems ::
Danes se odloča o vetu koliko sem slišal. Ve kdo ob kateri uri bo to?
Ob 16. https://www.ds-rs.si/sites/default/file...
matic492 ::
Isto kot 2022, veto bo, potem bojo pa še enkrat potrdili zakon, ker ima Svoboda itak več kot dovolj poslancev.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Legon ::
Seveda se, zakaj se pa ne?
Zato ker je velika verjetnost da nekdo taki rabi keš za nepremičnino in/ali kredit in tega ne moreš furat preko off shore... ker so storški verjetno previsoki in riziko tudi glede na gainse...
Lahko pa predstaviš relevantne izračune... nekaj drugega je seveda pri 150k prometa letno... tam bi verjel da se splača...
Problem so tudi stroški, ki jih imaš pri takem poslovanju. Vsako nakazilo v Belize ti bodo banke pobrale 5%, vsako nakazilo nazaj spet par %, dodaš vodenje računa, stroške poslovodje, izgube pri menjavi valute, pravno svetovanjem ker pojma nimaš o Belize, enako za davčne svetovalce... in potem hitro ugotoviš, da prenakazovat 10k-20k letno skozi belize nima smisla.
bm1973 ::
A ti resno misliš, da vse to rabiš?
Sploh veš, razen iz gostilniških debat, filmov, in naših glupih člankov po revijah, kako to funkcionira?!?!
Sploh veš, razen iz gostilniških debat, filmov, in naših glupih člankov po revijah, kako to funkcionira?!?!
Legon ::
Česa konkretno po tvoje ne rabiš? Nakazovat denarja v Belize?
Ja, nedvomno si v gostilni pobral večino svojega znanja o off shore poslovanju.
Ja, nedvomno si v gostilni pobral večino svojega znanja o off shore poslovanju.
Nočem bit preveč negativen, ampak to je bilo pričakovano in kot smo že debatirali, leta 2022 je bilo isto. Državni svet nima neke moči, gre samo nazaj v glasovanje v parlament poslancem. In ti morajo potem izglasovat zakon še enkrat z malo višjo mejo za sprejem, ampak ker ima Svoboda toliko poslancev, ne rabijo nobenega iz opozicije, tako da je praktično 99% da bo zakon pač še enkrat sprejet.
Edino, na kar lahko upamo oziroma upate je to, da se zamakne in ne bo sprejet pravi čas za 1.1.2025... ampak spet, leta 2022 so uspeli sprejet to dobesedno zadnji možni moment decembra. Tako da bodite pripravljeni na sprejetje 1.1.2025 #samPovem
Na žalost je bila rešitev na volitvah obkrožit SDS/NSi, zdaj je prepozno :)
Edino, na kar lahko upamo oziroma upate je to, da se zamakne in ne bo sprejet pravi čas za 1.1.2025... ampak spet, leta 2022 so uspeli sprejet to dobesedno zadnji možni moment decembra. Tako da bodite pripravljeni na sprejetje 1.1.2025 #samPovem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Torej rabijo 45 glasov če prav razumem, Svoboda ma 40 poslancev, pa še 7 jih je SD in 5 levica Levica. SDS in NSi bojo itak proti glasovali. Levica bo sigurno za, tako da so že na 45, tudi če noben SDjevc ne glasuje za zakon. FYI: Že ob sprejetju prejšnji teden so imeli 47 glasov, pa sploh niso bili prisotni vsi poslanci.
Torej kdor zna lobirat, edina opcija je, da vsaj 8 ljudi iz koalicije pripraviš, da ne glasuejo ZA. (no še tista 2 manjšinska poslanca nisem pogledal kako sta glasovala)
Torej kdor zna lobirat, edina opcija je, da vsaj 8 ljudi iz koalicije pripraviš, da ne glasuejo ZA. (no še tista 2 manjšinska poslanca nisem pogledal kako sta glasovala)
Zgodovina sprememb…
mihor ::
To tudi ni rešitev, oni bi nas pa zjebali na drugih področjih... SD in SDS so doživljenjsko za v gulag strpat! Pa zraven lahko še vse svobodnike in kake dripce iz NSi. Levica, razen Kordiša, je tudi za v bio reciklažo. V bistvu niti ne ostane dovolj teh kukcev za en parlament... Sramota od države, to dobiš, če stoletnim hlapcem daš vajeti v roke.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: velikBrokoli ()
Svoboda je dobesedno v programu in intervjujih napovedala dvig davkov in uničenje normirancev, zato je to bila direktna rešitev, da ne voliš za njih.
Better the devil you know.
Ales ::
Svoboda je dobesedno v programu in intervjujih napovedala dvig davkov in uničenje normirancev, zato je to bila direktna rešitev, da ne voliš za njih.
Ne ni. Ti iz nekega razloga nisi zmožen nehat politično agitirat v tej temi? Kaj te lastna polna denarnica tako močno boli, da nisi več sposoben racionalnega razmišljanja?
Dejstvo je, da je sedanja vlada očitno nesposobna. Ampak tista druga alternativa je pa za marsikaj isto nesposobna in še na dosti, dosti hujše načine zblojena.
To, da so tile en relativno majhen odstotek prebivalstva zajebali je daleč manjši problem za družbo, kot bi si človek po razpoloženju v tej temi mislil. Samo ne vidite dlje od svojih par tisoč EUR. Druga opcija bi zajebala neprimerno večji odstotek ljudi na precej bolj daljnosežne načine.
Ne želite si doživet tega. Gremo pa žal globalno v tej smeri. In ti idioti na oblasti prav nič ne pomagajo to preprečiti, ker so enostavno preneumni.
Dobesedno so to napovedali...
Also, apparently, ne razumeš poante "Better the devil you know"
Also, apparently, ne razumeš poante "Better the devil you know"
Zgodovina sprememb…
ViperR ::
Js upam da Musku uspe sčistit JS v ameriki pa da se to prime tud mal tukaj v EU. Manj trošenja manj davkov win win za vse.
Ales ::
socialec ::
Predolg in preoster jezik kot tudi prehitri prsti res niso vrline, ki marsikoga stanejo precej dražje kot pa kakšna izgubljena tožba ali dve.
Js upam da Musku uspe sčistit JS v ameriki pa da se to prime tud mal tukaj v EU. Manj trošenja manj davkov win win za vse.
Uf, to je napoveda vojne proti ene 25% slovenije, to bi šele bli protesti
kikach ::
Ta vlada je sprejela deal s sindikati, ki ga mi nismo možni financirat, tako, da bo nova vlada morala nardit reze in zna past, sploh desna al bomo pa končali kot Grki.
Rast plač, ki je pri nas v JU ni nikjer v Evropi.
Rast plač, ki je pri nas v JU ni nikjer v Evropi.
kzzzz ::
Glede na vladajoče in (z njimi v zakulisju povezane) sindikaliste, je dovolj, če si normiranci omislijo računovodjo in grejo vsi problemi proč, tudi to, da nudijo storitve in praktično nimajo vhodnih stroškov. Ni to super!?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
Silver ::
Nočem bit preveč negativen, ampak to je bilo pričakovano in kot smo že debatirali, leta 2022 je bilo isto. Državni svet nima neke moči, gre samo nazaj v glasovanje v parlament poslancem. In ti morajo potem izglasovat zakon še enkrat z malo višjo mejo za sprejem, ampak ker ima Svoboda toliko poslancev, ne rabijo nobenega iz opozicije, tako da je praktično 99% da bo zakon pač še enkrat sprejet.
Torej lahko pričakujemo, da bodo to potihem sprejeli med božičem in novim letom, da ne bi preveč zašumelo po medijih?
Malček podlo ampak očitno je delovalo že v preteklosti ...
Mato989 ::
Ne vem kaj čakate, tole bo šlo 99,99% skozi, upam da imate vsi ki ste med 60k in 90k alternative, tisti nad 90k pa doo ali tujino :D
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Seveda, 0EUR davka, lepo bomo črpali vladne blagodati, ostalo pa bo šlo pač v celoti mimo, pač pilotom se da plačati šolanje v Belize, imamo dober zgled. Za astronavte je še več.
D.o.o. sicer ne pride v poštev, če ne boš buferiral osnovnih sredstev.
D.o.o. sicer ne pride v poštev, če ne boš buferiral osnovnih sredstev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
Ne vem kaj čakate, tole bo šlo 99,99% skozi, upam da imate vsi ki ste med 60k in 90k alternative, tisti nad 90k pa doo ali tujino :D
Skoordiniral stranke, 3 dni na teden za 60k bo dela. Žal od mene več davka ne bo - dvojno, od tu, pa tudi od nakupovanja, ker si bom kako stvar najbrž manj privoščil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kzzzz ()
Jaz si iščem dodatne 1,2 support službi, da drugo leto zaslužim maksimum, 31.12.2025 zaprem, in pol kako leto nič.
glavic ::
Jaz si iščem dodatne 1,2 support službi, da drugo leto zaslužim maksimum, 31.12.2025 zaprem, in pol kako leto nič.Kok pa je ta maksimum ce si v letu 2024 naredil npr 150k ?
Musselli bizi
cl1ck1 ::
Pozdravljeni, trenutno sem normiran s.p., cca 115k letnega prihodka. A je kdo računal, če se splača, da se naslednje leto nekje 'fiktivno' zaposlim (beri kolega z firmo me zaposli za minimalno plačo), zraven pa imam popoldanski s.p., ter iztržim kolikor se le da še v naslednjem letu?
Potem pa leta 2026 najverjetneje d.o.o?
Kako je z spremembo 'polnega' s.p. v popoldanskega? A se da to narediti tudi sredi leta, ali samo ob 'novem' letu?
Lp
Kako je z spremembo 'polnega' s.p. v popoldanskega? A se da to narediti tudi sredi leta, ali samo ob 'novem' letu?
Lp
Ko se redno zaposliš, z začetkom veljavnosti pogodbi polni s.p. avtomatsko postane popoldanski.
Ali se ti splača ali ne, si izračunaj. Predvidevam, da boš kolega dajal denar na roke za plačo.
Ampak za 115k letno se ti po moje tega ne splača iti. Vse je pa odvisno od tega koliko prispevkov boš plačeval v letu 2025.
Pri tebi je razlike tam 4k na leto.
Če predpostavim, da boš plačeval tam 1600 EUR prispevkov na leto.
Ali se ti splača ali ne, si izračunaj. Predvidevam, da boš kolega dajal denar na roke za plačo.
Ampak za 115k letno se ti po moje tega ne splača iti. Vse je pa odvisno od tega koliko prispevkov boš plačeval v letu 2025.
Pri tebi je razlike tam 4k na leto.
Če predpostavim, da boš plačeval tam 1600 EUR prispevkov na leto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Mato989 ::
Pozdravljeni, trenutno sem normiran s.p., cca 115k letnega prihodka. A je kdo računal, če se splača, da se naslednje leto nekje 'fiktivno' zaposlim (beri kolega z firmo me zaposli za minimalno plačo), zraven pa imam popoldanski s.p., ter iztržim kolikor se le da še v naslednjem letu?
Lp
Pri 115k na leto, raje odpreš d.o.o. in je... nakazuješ si tam minimalca... nabiješ še kak strošek ali dva, polovico dobička ne izplačaš ampak investiraš, na polovico pa pač jebiga 40%+ davka... lahko pa še malo fiktivno rečeš komu da ti izstavi sp račun pa raje njemu daš 20-25% od zneska... bolje kot pa državi
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
g0x0 ::
Pozdravljeni,
A kdo ve, kako je s morebitno dokazitvijo, da dejansko delam za neko firmo? Namreč, trenutno delam na njihovi virtualni platformi in uporabljam njihov email. Kako naj bi dokazal svoje delo?
lp
A kdo ve, kako je s morebitno dokazitvijo, da dejansko delam za neko firmo? Namreč, trenutno delam na njihovi virtualni platformi in uporabljam njihov email. Kako naj bi dokazal svoje delo?
lp
Kje dafak si pa to prebral oziroma razbral lol. Jesus.
Obveznost poročanja je, za poslovanje z povezanimi osebami. Ne vem kako si ti to razlagaš, ampak to ni "delo".
Obveznost poročanja je, za poslovanje z povezanimi osebami. Ne vem kako si ti to razlagaš, ampak to ni "delo".
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
Mene so že pozvali na začetku, naj jim pošljem pogodbo...
Sem poslal podpisano pogodbo, pa je bila zadeva rešena.
Sem poslal podpisano pogodbo, pa je bila zadeva rešena.
Ok, samo to je na poziv očitno, ni nobenega obveznega poročanja glede tega v novem zakonu. Samo poročanje o poslovanje spovezanimi osebami, to pa ni pogodba ampak verjetno samo DŠ povezane oseb + EUR vrednost prometa.
Zgodovina sprememb…
velikBrokoli ::
Pozivajo tipično na začetku, če postaneš atipični davčni zavezanec, da jim pošlješ neko pogodbo...
Mene niso, samo po telefonu me je vprašala s kom bom posloval (zakaj hočem postat zavezanec) in sem ji dal davčno številko stranke, potem je preverila, če je veljavna in to je blo to.
Zgodovina sprememb…
pingme ::
Državni zbor je po odložilnem vetu državnega sveta danes vnovič glasoval in s 50 glasovi za tudi vnovič potrdil noveli zakona o dohodnini in zakona o davku na dodano vrednost (DDV).
So pa (vsaj) pohiteli letos :) Verjetno zaradi DDV sprememb, ker tiste se pa res ne more čisto zadnji moment sprejemat.
Good luck vsem programerjem, ki morate zdaj DDV spremembe sprogramirat pred božičnimi dopusti
Good luck vsem programerjem, ki morate zdaj DDV spremembe sprogramirat pred božičnimi dopusti
Zgodovina sprememb…
pingme ::
So pa (vsaj) pohiteli letos :) Verjetno zaradi DDV sprememb, ker tiste se pa res ne more čisto zadnji moment sprejemat.
Spremembe na DDV so minorne - sladke pijače gredo v višjo stopnjo, pa meja z vstop se viša iz 50k na 60k.
Nič takšnega, kar bi zahtevalo programerja.
Ja, ne vem katere backende si ti videl, to kar sem jaz videl bo tole katastrofa oziroma najverjetneje bojo kakega študenta najeli, da jim bo ročno klikal različne DDVje hahaha
Pa še, si predstavljaš, da prodajaš v več različnih držav, in imaš zdaj sladko pijačo po višjem DDVju v Sloveniji, po nižjem pa v tujini? Tole so zlo kompleksne zadeve in kar sem jaz videl backende, bo tole kar jeba za veliko sistemov. Webshopi (nekateri) kaj takega sploh ne podpirajo, to je treba vse custom plugine sprogramirat.
Pa še, si predstavljaš, da prodajaš v več različnih držav, in imaš zdaj sladko pijačo po višjem DDVju v Sloveniji, po nižjem pa v tujini? Tole so zlo kompleksne zadeve in kar sem jaz videl backende, bo tole kar jeba za veliko sistemov. Webshopi (nekateri) kaj takega sploh ne podpirajo, to je treba vse custom plugine sprogramirat.
Zgodovina sprememb…
ViperR ::
Torej je to to, sedaj za 100%? drugo leto ce odprem normiran sp imam lahko max 60k, če želim še v 2026 ostat sp?