Forum » Programiranje » Se strinjate s člankom?
Se strinjate s člankom?
sebastjan28 ::
Meni se zdi, da so zgolj navedli najpogosteje uporabljene programske jezike:) Precej težje je vprašanje, katera izbira, bo nudila najvčji dolgoročni ROI. Drugače pa je glede na moje mnenje precej težje osvojiti tehnologije/frameworke, ki so uporabljeni skupaj s programskimi jeziki, kakor pa se navčiti "nekaj" sintaktičnih pravil jezika.
Sem pa opazil, da je na drugem mestu JavaScript, ki je programski jezik bolj ali manj pogojno in pa na 8. mestu SQL, ki pa definitivno ni programski jezik:)
Sem pa opazil, da je na drugem mestu JavaScript, ki je programski jezik bolj ali manj pogojno in pa na 8. mestu SQL, ki pa definitivno ni programski jezik:)
Pimoz ::
Haha :) sem drugace c# oriented ampak ta tvoja izjava pa je zanimiva moram rect. A lahko prosim poves definicijo programskega jezika?
sebastjan28 ::
:) Saj vem, da ga uvrščajo v 4. generacijo, samo to zame niso več programski jeziki, temveč že specializirana orodja, ki opravljajo(zelo učinkovito) neke določene in omejene naloge.
Po tej definiciji je tudi npr SPSS programski jezik in pa celo orodja za generiranje poročil(npr. Excell).
Po tej definiciji je tudi npr SPSS programski jezik in pa celo orodja za generiranje poročil(npr. Excell).
Invictus ::
Pozabili so na Cobol ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
technolog ::
Dejansko so na 12. mesto dal .NET, čeprav je c# že na 3. mestu? .NET ni programski jezik in to, da so eno mesto porabil za to, ne pa za vsaj še en ducat bolj pomembnih programskih jezikov (Haskell, OCaml, ...), kaže, da so bedaki.
Unknown_001 ::
Men je enkrat en profesor ki sicer poučuje C++ dejal, da so tile programski jeziki v bistvu stvar okusa in da je važno le tisto, kar nastane iz njega. Torej, izdelek.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programski jezikOddelek: Šola | 2657 (2280) | eatinggrin |
» | C++ knjigaOddelek: Programiranje | 2199 (1888) | ragezor |
» | Kaj prvo PHP ali Javascript (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 10235 (8843) | HardFu |
» | Nova anketa - Znate programirati? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 8820 (6384) | Roadkill |
» | Html (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5054 (4395) | govno |