Forum » Loža » koliko se v trgovinah pogajate za ceno?
koliko se v trgovinah pogajate za ceno?
medus ::
Vzamete po napisani?
Vprašate če je možen kak popust?
Uporabite kake bolj ostre metode?
Vprašate če je možen kak popust?
Uporabite kake bolj ostre metode?
- predlagal izbris: zuz3k ()
martincek1 ::
Pri oblačilih, pri hrani in podobnem plačam napisano ceno, itak. Pri tehniki vprašam po popustu, pri sklenitvah raznih naročnin (telefon itd) pa se pozanimam kar se lahko in se nato poizkusim s prodajalcem pogoditi za kakšen ekstra bonus. Pač lepa beseda lepo mesto najde style. Ostre metode uporabljam samo za nakup rabljenih izdelkov.
shadeX ::
Jaz se ne pogajam za ceno ponavadi. Sam o fak, kaj dela moja kolegica pri oblačilih. Seveda je mahnjena na priznane znamke (armani, gucci..). Pa ženska pride v trgovino, pogleda katere hlače so ji všeč pa pregleda vse artikle tistega modela če majo kakšno napako - in VEDNO dobi kaj.
Pride zadnjič do blagajne (cena hlač 220EUR), pa pravi da je šiv ven na dveh krajih. Pa pokaže. In reče da jih kupi za pol cene. Pa pravi prodajalka da ni variante. Kolegica se tolk časa prepira, da prodajalka pokliče upravljalca trgovine. Pa po nekaj kratkih minutah se upravljalec uda, pa reče "Dobro, ampak ne povedati, da ste dobili te hlače za toliko denarja tukaj pri nas".
Ona ima razprodaje na artikle kadar gre v trgovino. In to 50%+. Ne verjameš če ne vidiš.
EDIT: Sicer ženska niti ni škrt. Je že velikokrat kupila oblačila, priznanih znamk za veliko denarja, na koncu je pa prišla domov in videla da je kupila blago z napako ali pa so se uničile po prvem pranju. Od takrat naprej dela te zadeve :) Tako je pravila.
Pride zadnjič do blagajne (cena hlač 220EUR), pa pravi da je šiv ven na dveh krajih. Pa pokaže. In reče da jih kupi za pol cene. Pa pravi prodajalka da ni variante. Kolegica se tolk časa prepira, da prodajalka pokliče upravljalca trgovine. Pa po nekaj kratkih minutah se upravljalec uda, pa reče "Dobro, ampak ne povedati, da ste dobili te hlače za toliko denarja tukaj pri nas".
Ona ima razprodaje na artikle kadar gre v trgovino. In to 50%+. Ne verjameš če ne vidiš.
EDIT: Sicer ženska niti ni škrt. Je že velikokrat kupila oblačila, priznanih znamk za veliko denarja, na koncu je pa prišla domov in videla da je kupila blago z napako ali pa so se uničile po prvem pranju. Od takrat naprej dela te zadeve :) Tako je pravila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
gruntfürmich ::
v navadnih štacunah večjih trgovskih linij ne jebejo niti gotovine, čeprav jim na kartico banka pobere provizijo.
jst dobim popuste na gotovino v družinskih podjetjih pa kot stalna stranka, vedno pa uprašam za kakšen gotovinski popust vsepovsod, ampak kot že omenjeno, večinoma brez uspeha.
težačim in prepiram pa ne, sploh če je kakšna študentka za pultom. ker jim je čisto vseeno.
jst dobim popuste na gotovino v družinskih podjetjih pa kot stalna stranka, vedno pa uprašam za kakšen gotovinski popust vsepovsod, ampak kot že omenjeno, večinoma brez uspeha.
težačim in prepiram pa ne, sploh če je kakšna študentka za pultom. ker jim je čisto vseeno.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Heavy ::
V Italiji začneš kakšen prijazen pogovor z trgovcem, pa ti v večini primerov podari najcenejši kos oblačila, katerega si izbral (pri večjih nakupih seveda).
Za hobij reči omeniš da si član kakšnega društva v isti panogi, dobiš velikokrat 10% popusta.
Tehnične reči pa greš na ceneje.si in tam dobiš najcenejšo trgovino.
Na bolhi pa se povpraša kakšna je zadnja cena (če je cena v originalu že normalna), nisem pa nekaj nasilen, ker sam velikokrat kaj prodam. Dobiš pa primerke, ki ti pišejo da bi kupili npr. R9 280x za 40€ (oglaševana cena 140).
Za hobij reči omeniš da si član kakšnega društva v isti panogi, dobiš velikokrat 10% popusta.
Tehnične reči pa greš na ceneje.si in tam dobiš najcenejšo trgovino.
Na bolhi pa se povpraša kakšna je zadnja cena (če je cena v originalu že normalna), nisem pa nekaj nasilen, ker sam velikokrat kaj prodam. Dobiš pa primerke, ki ti pišejo da bi kupili npr. R9 280x za 40€ (oglaševana cena 140).
medus ::
No še da povem zakaj sem sploh odprl temo.
Predkratkim sem kupil monitor na na Amazonu, skupi z dostavo mi je sfalila ena malenkost na gift cardu + baje naj bi imel prilozen samo uk vtič. Sem šel malo na chat od customer supporta, se nekaj časa menil z uno žensko na nasprotni strani. In evo, dali so mi popust + poslali še adapter iz uk na eu plug (sicer se je na koncu izkazalo da sta monitorju prilozena tako eu kot uk kabla.
Naslednja stvar je bla pri nakupu pcja v funtechu, plate, ki sem jo zbral niso imeli in bi se nanjo čakalo 10+ dni, ponudili so mi dražjo (ki ma več sata 2, usb 3 in ram prikljuckov), jaz sem se pa dogovoril, da mi jo dajo ceneje, ker sem pač originalno zbral cenejšo (ni moja krivda, če naj bi najprej dobava trajala kak dan ali dva).
Če delam kaka malo večja naročila pri trgovinah z več različnimi izdelki, vedno rečem še, če mi dajo še kak vzorec ostalih. Deluje praktčno vedno. tudi če piše, da zastonj vzorcev ne dajejo. Ravno tako, ko izide kak nov izdelek rečem če bi se dalo dobit kak vzorec in tudi to ponavadi deluje. Se mi je že zgodilo da sem dobil preko upsa (se pravi dostava v 24h) za kakih 100 eur vzorcev reči, ki so bile za redno prodajo na voljo šele čez par mesecev.
Predkratkim sem kupil monitor na na Amazonu, skupi z dostavo mi je sfalila ena malenkost na gift cardu + baje naj bi imel prilozen samo uk vtič. Sem šel malo na chat od customer supporta, se nekaj časa menil z uno žensko na nasprotni strani. In evo, dali so mi popust + poslali še adapter iz uk na eu plug (sicer se je na koncu izkazalo da sta monitorju prilozena tako eu kot uk kabla.
Naslednja stvar je bla pri nakupu pcja v funtechu, plate, ki sem jo zbral niso imeli in bi se nanjo čakalo 10+ dni, ponudili so mi dražjo (ki ma več sata 2, usb 3 in ram prikljuckov), jaz sem se pa dogovoril, da mi jo dajo ceneje, ker sem pač originalno zbral cenejšo (ni moja krivda, če naj bi najprej dobava trajala kak dan ali dva).
Če delam kaka malo večja naročila pri trgovinah z več različnimi izdelki, vedno rečem še, če mi dajo še kak vzorec ostalih. Deluje praktčno vedno. tudi če piše, da zastonj vzorcev ne dajejo. Ravno tako, ko izide kak nov izdelek rečem če bi se dalo dobit kak vzorec in tudi to ponavadi deluje. Se mi je že zgodilo da sem dobil preko upsa (se pravi dostava v 24h) za kakih 100 eur vzorcev reči, ki so bile za redno prodajo na voljo šele čez par mesecev.
SaXsIm ::
gruntfürmich je izjavil:
v navadnih štacunah večjih trgovskih linij ne jebejo niti gotovine, čeprav jim na kartico banka pobere provizijo.
A misliš, da jim pa na polog gotovine banka ne pobere provizije? Gotovina je stvar preteklosti. Razen morda pri privatnikih in gostincih, ki potem brišejo račune plačane z gotovino. Ampak se bo z 2.1. tudi ta zadeva zaključila.
SaXsIm
shinko ::
Tisti ki pa obračajo večjo količino gotovine plačujejo varnostne službe, ki zvečer pridejo po keš in ga odnesejo v trezor. Dejansko je z gotovino več stroškov kot pa s kartico...
...:TOMI:... ::
2. 1. ne bo spremenil zadeve, ker ko gres v gostilno/bar/k frizerju dobiš "račun" stanje odprte mize ali kaj podobnega. Ali pa sploh ne izdaja računa. Tu tudi davčne blagajne ne bodo delovale.
Tomi
mzakelj ::
Jaz ne težim za kake popuste, še kitajcom ponavadi ne težim če dobim crknejo robo,razen kar gre nad 5€. Ker pa delam v trgovini vidim zmerom več ljudi kateri pridejo z printi z mimovrste in podobnih strani, in zahtevajo po istih cenah. Ok saj ni problem, samo v primeru napake jih lepo napotimo na servis, oziroma kake velike pomoči po nakupu pri nas ne dobijo. Saj včasih ne rečem imajo res uvozniki dokaj visoke cene in bi šli lahko nižje, samo da bom pa stranki razlagal in jo učil in svetoval eno uro skupaj pa potem imel na koncu od tega 10€ pa tudi ni šans. Imam pa kolege kateri nonstop tarnajo glede cen, potem pa kupijo kako šaro in imajo več problemov. Jaz se jim ponavadi samo smejim in jim povem : malo dnarja mal muske Kvaliteta se še zmerom v 80% plača. Tukaj ni debat. Vsaj pri tehniki je tako.
SaXsIm ::
...:TOMI:... je izjavil:
2. 1. ne bo spremenil zadeve, ker ko gres v gostilno/bar/k frizerju dobiš "račun" stanje odprte mize ali kaj podobnega. Ali pa sploh ne izdaja računa. Tu tudi davčne blagajne ne bodo delovale.
Takšnih primerov bo čezdalje manj. Bo še lepo FURS enkrat vrgel nagradno igro pošljite račun, kot pred leti, pa smo s takšnimi zadevami zaključili. Končno in hvala bogu.
Pri kitajcih se jaz cenkam vedno. Najbolj se pizdim, ko moram plačati carinski postopek, po tem, ko sem jim ob nakupu jasno napisal, naj pravilno izpolnejo CN22. Se mi je pa tudi že zgodilo, da sem že dobil vrnjen denar za stvar, ki je nisem prejel, potem pa je prišla. V tem primeru sem zadevo še enkrat plačal.
SaXsIm
SeMiNeSanja ::
Jaz se jim ponavadi samo smejim in jim povem : malo dnarja mal muske Kvaliteta se še zmerom v 80% plača. Tukaj ni debat. Vsaj pri tehniki je tako.
To je ZELO odvisno od tega, o kateri 'tehniki' govoriš.
Sem imel primer, ko za nadaljno prodajo nisem dobil več kot 10% rabata, pa sem imel primer, kjer so mi kot končnemu kupcu ponujali 40% popusta na priporočeno ceno.
Potem točno veš, kje so cene napihnjene, da bi se s pomočjo kvazi popustov ustvarjalo vtis, da so ti nevemkaj podarili - v resnici pa si še vedno krepko preplačal boljšo rešitev, pri kateri si kot končni kupec niti pod razno nisi mogel izboriti več kot kakšnih 5% popusta na avans.
Pa ne govorim o pralnih strojih in televizorjih, da ne bo pomote.
gzibret ::
Odvisno, koliko kupim. Če kupim malo, potem ne težim. Če pa kupim veliko (govorim za tehnično robo, cote ali kaj podobnega), potem pa jim enostavno rečem, da hočem 15% popusta. Potem se zdilamo za 10%. Če ne popustijo, pa grem drugam - trgovin je dosti.
Vse je za neki dobr!
_Tom_ ::
A misliš, da jim pa na polog gotovine banka ne pobere provizije? Gotovina je stvar preteklosti. Razen morda pri privatnikih in gostincih, ki potem brišejo račune plačane z gotovino. Ampak se bo z 2.1. tudi ta zadeva zaključila.
Ne govori neumnosti, strošek prejetega plačila preko POS je od 2 do 5% (+strošek mesečne najemnine POS, če promet ne presega določenega obsega + zamik pri prilivu,...), provizija za polog gotovine pa je okoli 0,20 - 0,30%...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Tom_ ()
TehDucky ::
Vse večje trgovine imajo provizijo za POS pod 1%. Merkator in podobni naj bi imeli celo okoli 0.2%.
Še v naši trgovini smo se zmenili za 1.2-1.7% pa nimamo tako veliko trgovino, samo znat se je treba izpogajat. Pod istimi pogoji je SKB imela za 1% več provizije.
Za elektro material se vedno pogajam za dodatnih par % popusta, tehnične stvari pa pogledam za najceneje na geizhals. Kitajsko robo pa vedno redkeje kupujem in takrat enostavno želim, da pride in to čimprej, cena mi tam ni tako pomembna, itak je vse v par centih razlike.
Še v naši trgovini smo se zmenili za 1.2-1.7% pa nimamo tako veliko trgovino, samo znat se je treba izpogajat. Pod istimi pogoji je SKB imela za 1% več provizije.
Za elektro material se vedno pogajam za dodatnih par % popusta, tehnične stvari pa pogledam za najceneje na geizhals. Kitajsko robo pa vedno redkeje kupujem in takrat enostavno želim, da pride in to čimprej, cena mi tam ni tako pomembna, itak je vse v par centih razlike.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Euronet bankomati, očitno prihajajo k nam :( (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 27745 (16755) | CyberPunk |
» | Davčna blagajna in bančna karticaOddelek: Kaj kupiti | 6488 (5184) | OldSkul |
» | Bankomati na vsakem koraku? Kako pol cashless? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12637 (10551) | perci |
» | Ukinitev gotovinskega plačevanja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26100 (23185) | thramos |
» | PayPal beaconOddelek: Novice / Android | 12219 (9459) | Tilen |