Forum » Omrežja in internet » Priklop wirless printerja v domače omrežje
Priklop wirless printerja v domače omrežje
krneki11 ::
Oj
Imam problem s printerjem v domačem omrežju. Imam dva routerja, ker mi signal ne lovi po celi bajti. Prvi je tisti od Siola Innbox V60U Home Gateway. Tu je dostop do interneta. Nastavljen je DHCP , WiFi.... Drug router (sitecom) je poveza s prvim z UTP kablom. DHCP je izključen ter vključen je WDS (wireless distribution system). Vključen je tudi WiFi (isti SSID kot prvi router, ter enako geslo). Na ta drug router sem tudi priključil printer brezžično preko WPS (Push button method). Printer lahko najdem samo na drugem routerju, tam kjer je brezžično priključen. Ali se mogoče komu kaj sanja kaj bi lahko bilo narobe, da se ko se priključim na omrežje preko prvega Wifija, da ne vidim printerja, na drugem deluje brez problema? A je potrebno še kaj nastaviti na prvem ali drugem routerju?
PS: Ne vem če je mogoče fora tudi v tem, da je IP prvega routerja 192.168.1.1, drugega pa 192.168.0.1. Bi ga spremnil v 192.168.1.2, če bi se dalo pa ne gre.
Imam problem s printerjem v domačem omrežju. Imam dva routerja, ker mi signal ne lovi po celi bajti. Prvi je tisti od Siola Innbox V60U Home Gateway. Tu je dostop do interneta. Nastavljen je DHCP , WiFi.... Drug router (sitecom) je poveza s prvim z UTP kablom. DHCP je izključen ter vključen je WDS (wireless distribution system). Vključen je tudi WiFi (isti SSID kot prvi router, ter enako geslo). Na ta drug router sem tudi priključil printer brezžično preko WPS (Push button method). Printer lahko najdem samo na drugem routerju, tam kjer je brezžično priključen. Ali se mogoče komu kaj sanja kaj bi lahko bilo narobe, da se ko se priključim na omrežje preko prvega Wifija, da ne vidim printerja, na drugem deluje brez problema? A je potrebno še kaj nastaviti na prvem ali drugem routerju?
PS: Ne vem če je mogoče fora tudi v tem, da je IP prvega routerja 192.168.1.1, drugega pa 192.168.0.1. Bi ga spremnil v 192.168.1.2, če bi se dalo pa ne gre.
- spremenil: krneki11 ()
AC_DC ::
Pri wds imaš lahko wpa2 aes, pri wps ne moreš.
Sitecom priklopi v lan port.
Če na Innbox V60U ne mroeš spremeniti ipja naprave, potem ga spremeni na Sitecomu, da bostav istem subnetu.
Innbox V60U 192.168.1.1
Sitecom 192.168.1.2
Sitecom priklopi v lan port.
Če na Innbox V60U ne mroeš spremeniti ipja naprave, potem ga spremeni na Sitecomu, da bostav istem subnetu.
Innbox V60U 192.168.1.1
Sitecom 192.168.1.2
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
krneki11 ::
Hvala. Sem imel tako nastavljeno. Samo spodnji router je bilo potrebno odklopit od napajanja in ponovno priključit, da sta se med sabo pogovorila. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 33728 (12636) | Lonsarg |
» | Internetna povezava preko routerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 3089 (2860) | Ganon |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18842 (11779) | Hayabusa |
» | Innbox v50 in ruterOddelek: Omrežja in internet | 10019 (9546) | Malajlo |
» | Večje brezžično omrežje (wds..)Oddelek: Omrežja in internet | 1221 (1068) | BlaY0 |