Forum » Programiranje » Nova vrednost spremenljivke char z uporabo aritmetičnih operatorjev v Javi
Nova vrednost spremenljivke char z uporabo aritmetičnih operatorjev v Javi
x4en0n ::
Pozdravljeni!
Naloga od mene zahteva, da napišem program, ki bo iz imena in priimka izpisal samo samoglasnike. Imam pa omejitev, da lahko uporabim samo dve spremenljivki tipa char in pa njune vrednosti lahko po prvi določitvni spreminjam samo z aritmetičnimi operacijami. Torej sklepam da ne smem napisat na začetku char a= 'a',..., in nato a='b'.
Zanima me samo kako spremeniti vrednost te spremenljivke z aritmetičnimi operacijami.
Hvala za pomoč!
Naloga od mene zahteva, da napišem program, ki bo iz imena in priimka izpisal samo samoglasnike. Imam pa omejitev, da lahko uporabim samo dve spremenljivki tipa char in pa njune vrednosti lahko po prvi določitvni spreminjam samo z aritmetičnimi operacijami. Torej sklepam da ne smem napisat na začetku char a= 'a',..., in nato a='b'.
Zanima me samo kako spremeniti vrednost te spremenljivke z aritmetičnimi operacijami.
Hvala za pomoč!
lebdim ::
Sicer ne vem, kako je to v Javi, ampak recimo v Pascalu bi bilo to čisto enostavno sprogramirati. Uporabil bi množico, v katero bi dal samoglasnike. Potem bi pa samo iz celotnega niza izpisoval samoglasnike.
Tutankhamun ::
char x = 'a'; for (i = 0; i < 5; i++) { System.out.println(x); x += 4; } out: 'a' 'e' 'i' 'm' 'q' char x = 'a'; for (i = 0; i < 5; i++) { System.out.println(x); x += 4 + (i/2 * 2); } out: 'a' 'e' 'i' 'o' 'u'
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java - DN] Naključna številaOddelek: Šola | 1350 (879) | nyler |
» | Java[naloga]Oddelek: Šola | 875 (682) | Bizkit45 |
» | [Java] array v voiduOddelek: Programiranje | 2255 (1954) | Spura |
» | [c] osnoveOddelek: Programiranje | 2523 (1860) | fiction |
» | [Java] Kako filtrirati, katera števila lahko vpišeš?Oddelek: Programiranje | 2071 (1773) | fiction |