Forum » Šola » Java[naloga]
Java[naloga]
Zixan ::
Mi lahko kdo prosim razlozi kako bi to naredil v javi, v konzoli?
***************5
**************4
*************3
************2
***********1
torej 15 zvezdic in v vsaki vrsti je ena manj?
***************5
**************4
*************3
************2
***********1
torej 15 zvezdic in v vsaki vrsti je ena manj?
FTad ::
To je moja groba rešitev:
int n = 5; for (int i = 0; i < n; i++) { for (int j = 15-i; j > 0; j--) { System.out.print("*"); } System.out.print(n-i); System.out.println(); }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FTad ()
lebdim ::
koda v pascalu:
sedaj pa pretvori to v javo.
program izpis_zvezdic; const N = 15; var i, j: integer; begin i:=N; j:=N; for i:=N downto 1 do begin for j:=1 to i do begin write('*'); end; writeln(i); end; readln; end.
sedaj pa pretvori to v javo.
lebdim, a si preveril kodo? A ti ne izpiše pri writeln(i) na koncu vsake vrstice 15, 14, 13, namesto 5, 4, 3?
Zgled, da si napisal kodo, da mu izpiše od 15 do 1 zvezdic, on pa potrebuje le 5 vrstic....
Zgled, da si napisal kodo, da mu izpiše od 15 do 1 zvezdic, on pa potrebuje le 5 vrstic....
on je napisal, da potrebuje 15 zvezdic v eni vrstici, in da se izpiše vrednost števca. zato je ta
const N = 15. če potrebuje za 5 vrstic, se ta konstanta N postavi na 5. ;)
zdej, al se je on zmotu pri prepisovanju naloge, sam tist i na koncu pove število zvezdic. in mal bi blo čudn, če bi napisalo 5 zvezdic pri vrstici s 15-imi.
Zixan ::
public class Naloga { public static void main (String []args){ for (int i = 5; i>=1; i--){ for (int j = 15-i; j<=15+(i+4); j++){ System.out.print("*"); } System.out.println(i); } } }
Taka je moja :) ..
Zixan, rad bi te opomnil/opozoril, da si podobne naloge že reševal. Tukaj ti manja malo logičnega razmišljanja. Kot si opazil, gre vse na isto foro pri izrisovanju zvezdic - v osnovi 2 for zanke.
ja to pride s prakso. Sej meni tudi ni blo na začetku jasno. Več različnih primerov boš naredil, lažje boš potem dobil idejo, kako rešit nalogo.
točno tako, kot ti je napisal FTad. se strinjam. pri programiranju moraš veliko nalog narediti, in problem razbiti na manjše podprobleme.
Bizkit45 ::
tudi jaz se učim javo in sem na polovici knjige OCA.
hvala za takšne naloge - ali im akdo zbirko takšnih "začetniških nalog"?
hvala za takšne naloge - ali im akdo zbirko takšnih "začetniških nalog"?
public class Zvezdice { public static void main (String[]args){ int k = 5; while(k>0) { int i = 15-5+k; while (i > 0) { System.out.print("*"); i--; } System.out.println(k); k--; } } }
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java - DN] Naključna številaOddelek: Šola | 1353 (882) | nyler |
» | JavaOddelek: Šola | 859 (632) | Zixan |
⊘ | Pomoč pri Domači nalogiOddelek: Programiranje | 4531 (3379) | Gandalfar |
» | osnove v Javi - zvezdiceOddelek: Programiranje | 3529 (2751) | Tutankhamun |
» | Vmesnik v JaviOddelek: Programiranje | 2257 (2040) | Camel |