» »

Spletni konfigurator

Spletni konfigurator

fx ::

Želim izdelati konfigurator, kot jih imajo določeni proizvajalci avtomobilov za nakup novega avtomobila.

Izkušnje s spletnim programiranjem in delo s podatkovnimi bazami ni problem.

Trenutno je problem da nimam ideje kako se lotiti zadeve.
Zamislil sem si nekako drevesno strukturo (List model ali Nested Set Model), katera mi omogoča, če izbereš to greš po tej poti in tako naprej.
Ampak občasno pa se lahko zgodi, da greš po drugi poti in pozneje prideš malo nižje ven na isto pot.

Sedaj me zanima, če kaj takega obstaja ali pa bo potrebno vse napisati od začetka.

Ne potrebujem kode, ampak samo nasvet ali smer pa bom naprej sam iskal.

Hvala
Lep pozdrav,

fx

Utk ::

Vsi konfiguratorji avtomobilov kar sem jih videl v Sloveniji so zanič. Glej da ne boš naredil še enega enakega. Konfiguratorja v katerm moram najprej izbrat motor in stopnjo opreme, ne potrebujem. Lahko pogledam v katalog. V konfiguratorju naj bi najprej izbral opremo, ki jo hočeš, pri motorju pa porabo, pospešek itd., potem mi pa on naj vrže katera stopnja opreme je optimalna (da bo not vse kar sem obkljukal), in kater motor.

fx ::

Konfigurator avtomobilov je bil samo za lažjo predstavo. Želim narediti samo obrazec, kateri te vodi skozi postopek in na koncu dobiš čistopis.
Lep pozdrav,

fx

hellboy123 ::

Neke vrste "step form wizard", kot tole ali tole?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hyundai Kona 1.0 tgdi 120 km Nakup, si kdo lasti?

Oddelek: Na cesti
145969 (4858) boro10
»

Nakup novega avtomobila

276652 (5480) Blinder
»

Cene avtov zadnje čase (strani: 1 2 )

6014015 (11432) bambam20

Več podobnih tem