» »

Photoshop preko TeamViewer

Photoshop preko TeamViewer

Bellzmet ::

Kako bi tale ideja delala v praksi.

Kupim nek osnovni 15" laptop za 300-400 EUR in se preko njega povežem s TeamViewer na zmogljiv desktop PC na katerem je Photoshop. Vse seveda z razlogom ker je obdelava fotk na desktopu tekoča, ker gre za dober comp.

Kako bi zadeva tekla na laptopu? Tekoče kakor na desktopu? Kakšnja internet linija je priporočljiva?

dottor ::

Pomoje bi bli delayi kar hudi... Tudi če imaš na obeh straneh optiko.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Tadej4 ::

Prav tako bi bil problem v kvaliteti slike, ki se prenaša. Tekoče delovanje zagotovo nebi bilo in bi izkušnja za takšen tip uporabe bila porazna.

dottor ::

Lahko provaš zadevo virtualizirat če boš na istem routerju/switchu delal... Če misliš na daljavo pa je no-go.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

XsenO ::

Obdelave na PC bodo hitre ne glede na kaj. Ostalo (hitrost prenosa slike/ukazov)pa je se odvisno od hitrosti povezave na obeh koncih. Če nucaš kakšen VPN na pc ali routerju ni potrebe po teamviewerju in lahko koristiš kar MSjev RDP
1 + 1 = 1

SloBiscuit ::

Prek TeamViewerja ne boš mel dobre izkušnje.
neznanec555

Se pravi z drugačno povezavo npr RDP bi zadeva mogoče delala OK?

XsenO ::

Brez, da sam poskusiš ne boš vedel. Poskusi tudi splashtop.
1 + 1 = 1

Machete ::

TW ni kul za kakšno delo. Za na hitro, kaj rešit, dokončat.. par minut še. Da bi pa resno delal projekt, pa je suffer. Sem proval parkrat risat načrte.. (cad). Popizdiš.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

jakan123 ::

Bellzmet je izjavil:

Preko RDP dela ok, samo dobro povezavo rabiš na obeh straneh.

SloBiscuit ::

Bellzmet je izjavil:

To bi šlo. Samo delovanje je pa pač odvisno na kakšni mašini imaš zagnan PhotoShop.
neznanec555

66speeder66 ::

Eh, odvisno kaj delaš, če misliš na službeni mašini špilat igrace prek TW potem ne bo šlo. Jaz, če kaj rabim skodirati od doma ali pa kaj narediti uporabim Team Viewer pa se povežem na službeno mašino. Meni to povsem odgovarja, pa tudi odzivnost je čisto ok, kar je pa odvisno od povezave. Tako, da me sploh ne moti, precej bolj bi me, če bi moral laptop vsak dan gor pa dol vlečt.:)
Ne moreš imeti vsega verjetno... al pa ja no, ampak... mogoče...
ne vem...
la toya

Koliko pa se kuri bandwitha pri MS RDP npr.? Doma imam linijo 10/10.

opeter ::

Ne splača se, ker bo na daljši rok postalo neuporabno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Opkow ::

V sili razmer sem precejkrat uporabljal Photoshop preko RDP-ja. Prvo rabiš precej dobro povezavo. 5 Mbit je pomojem minimum. Jaz sem imel 40 Mbit.
Kvaliteta prikazane slike bo slabša, ker se prenaša samo 16 bitne barve. Se pa da precej ok barvno obdelati za tisk, traja pa precej dlje. S kilometrino pri obdelavi je lažje. :)
In predvsem izogibaj se Marquee, Lasso, Quick selection toolsom, ker ko boš označil določen objekt in se bodo začele črtice se premikati naokoli, bo ratal PS komaj odziven. Takrat sem vedno klel, ko sem moral uporabiti te toolse.

To je bilo cca 8-10 let nazaj, mogoče se je tačas izboljšalo vsaj pri zadnji vrstici. :)

Arctander ::

Enkrat sem moral popraviti par stvari v eni tiskovini (InDesign + Photoshop). Probal od doma preko RDP-ja. Po pol ure sem popizdil, se vsedel v avto in se odpeljal v pisarno.

Teoretično bi šlo, v praksi pa zaradi laga in 16-bitne grafike fašeš popizditis.

pegasus ::

Z turbovnc in libjpeg-turbo se da tudi filme gledat na remote, zadeva zmore >30fps bp.

amacar ::

Meni solidno deluje na 6/6mbit (računalnik na katerega se povezujem), ter 1gbit (računalnik iz katerega se povezujem).
Če se povezujem iz 1gbit na 1gbit dela vse normalno (youtube videi, programiranje...)

Še moj video:

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VirtualBox vprašanje

Oddelek: Programska oprema
71659 (1273) MrStein
»

Alternativa TeamView-erju ali zamenjava IDja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
9219414 (15570) MrStein
»

TeamViewer lan

5989 (888) Miha 333
»

Oddaljen dostop do računalnika (remote desktop)

294884 (4168) lmorgh
»

Zagon programa preko RDP, ki tega ne dovoli

Oddelek: Pomoč in nasveti
8853 (693) darkolord

Več podobnih tem