Forum » Mobilne tehnologije » 3G ali 4G LTE
3G ali 4G LTE
someboody99 ::
Pozdravljeni! Moj telefon podpira 4G in pri mobitelu imam paket, v katerem je vključen 4G. Na območju, kjer živim, imam ponavadi 1-2 črti signala 4G, zanima pa me, ali se mi bolj splača vključit 3G? Se slab signal zelo pozna pri bateriji? Hvala.
SaXsIm ::
najlažje boš ugotovil tako, da poizkusiš in stestiraš. Načeloma naj bi bila pri 4G sicer manjša poraba energije.
SaXsIm
Mavrik ::
someboody99 je izjavil:
Pozdravljeni! Moj telefon podpira 4G in pri mobitelu imam paket, v katerem je vključen 4G. Na območju, kjer živim, imam ponavadi 1-2 črti signala 4G, zanima pa me, ali se mi bolj splača vključit 3G? Se slab signal zelo pozna pri bateriji? Hvala.
Konstantno preklapljanje se res močno pozna na bateriji - tako da če imaš slab 4G signal, ki sili telefon v preklapljanje med 3G in 4G ti bo telefon držal dlje če ga omejiš na 3G.
Sam po sebi pa 4G res kuri manj kot 3G.
The truth is rarely pure and never simple.
Scorpia ::
Tudi če imaš 4g 1-2 črtici, ni nujno, da je slab signal. Ker pri 4g kaže, da je manj signala, v resnici pa ni. Tudi sam zdaj imam prvič 4g telefon in sem opazil, da pokaže manj signala.
Pri očetu ki ma nexus 5 in na obmučju kjer živimo, njemu kaže 2-3 črtici, meni pa 1-2 črtici. Če pogledaš podrobno signal v db, je pri obeh bilo okrog 110db. Malo po netu oziroma forumih tudi piše, da proizvajalci pri 4g vsak po svoje pokazuje moč signala.
Pri očetu ki ma nexus 5 in na obmučju kjer živimo, njemu kaže 2-3 črtici, meni pa 1-2 črtici. Če pogledaš podrobno signal v db, je pri obeh bilo okrog 110db. Malo po netu oziroma forumih tudi piše, da proizvajalci pri 4g vsak po svoje pokazuje moč signala.
////
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VoLTE v Sloveniji? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 34529 (2702) | sinalko |
» | Telemach mobilno omrezje, kako ste zadovoljni? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 32255 (5601) | link_up |
» | Težava s signalom (razpisujem simbolično nagrado! :) (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 10584 (5444) | Ahim |
» | A1 TV AS LTE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Omrežja in internet | 54814 (30153) | brez-imenko |
» | Omrežja 5G bodo podpirala 20 Gb/sOddelek: Novice / Omrežja / internet | 28183 (24872) | Lonsarg |